Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Modernizacja | Modernization - Stara gwardia czy m³oda rebelia - czyli nasi u¿ytkownicy.

Smajl - 2008-01-07, 21:26
Temat postu: Stara gwardia czy m³oda rebelia - czyli nasi u¿ytkownicy.
Nie wiem, czy ten dzia³ jest odpowiedni, ale tak mi siê wydaje.

Ostatnio bardzo czêsto narzekamy na pewien problem - mamy ostatnio du¿± falê g³upoty na forum. Chcia³bym poruszyæ ten temat i poznaæ wasze zdanie - jak ukierunkowaæ nowych u¿ytkowników tak, ¿eby nie szkodzili oni innym i nie by³o masy narzekania. A w³a¶ciwie: czym powinien cechowaæ siê u¿ytkownik tego¿ forum by móc spokojnie wspó³tworzyæ "rodzinê" gtastunt.net.

Moim zdaniem wymaga to przedewszystkim jeszcze wiêkszego wk³adu pracy moderatorów - fakty s± takie: jest sze¶ciu cz³onków administracji, dwóch siê wywi±zywa³o i wywi±zuje z obowi±zków, trzeci ostatnio zacz±³ pracowaæ i siê stara. To wci±¿ za ma³o. Uwa¿am, ¿e powinni¶cie wybraæ nowych cz³onków administracji - osoby zaufane i odpowiedzialne, chêtne. Tak zwana "¶wie¿a krew" by siê w administracji przyda³a - je¶li nie chcecie wyrzucaæ nikogo z administracji dlatego, ¿e s± to osoby zas³u¿one - proponujê zwiêkszyæ liczbê cz³onków administracji, conajmniej o dwie osoby. Proponowa³bym - g³osowanie. Przez jaki¶ tydzieñ kandydaci sami by siê zg³aszali i argumentowali dlaczego oni powinni zostaæ cz³onkami administracji - a potem nast±pi³oby g³osowanie. Ustali³oby siê wa¿niejsze zasady i u¿ytkownicy wybrali by najkompetentniejsze osoby.

A teraz wracam do tematu. Jak pomóc wej¶æ na w³a¶ciw± drogê nowym u¿ytkownikom, którzy nie rozumiej±, ¿e to forum wymaga wysokiej tre¶ci merytorycznej postów. Moje zdanie jest takie, ¿e moderator powinien po¶wiêciæ trochê czasu takiej osobie - wys³aæ ciep³± Prywatn± Wiadomo¶æ, wyt³umaczyæ czego wymaga to forum od u¿ytkownika, i powiedzieæ co robi ¼le - dopiero gdy nie ma ¿adnej poprawy wstawiaæ ostrze¿enie. Z drugiej strony forum musi byæ bardziej surowe - uwa¿am, ¿e je¶li widaæ totalny brak poprawy i to, ¿e dana osoba ignoruje uwagi moderatorów, od razu powinno siê blokowaæ konto na kilka dni - ¿eby u¿ytkownik och³on±³. Warny to zdecydowanie gorsze rozwi±zanie, bo gdy kto¶ dostanie trzeciego ju¿ na zawsze ma blokadê pisania. Jest jeszcze taka sprawa, ¿e je¶li u¿ytkownik dostaje ostrze¿enie, a potem widaæ poprawê, to po jakim¶ czasie powinno siê to ostrze¿enie usuwaæ. Forum ma karaæ, ale i nagradzaæ. Takie jest moje zdanie. A wasze?

radziu - 2008-01-07, 21:39

A moje jest proste :)
Je¿eli chodzi Ci o posade w administracji, to mo¿esz jeszcze poczekaæ.
Ja musia³em czekaæ z pó³tora roku, wiêc d³uga droga przed Tob± (z innych "nowych" nie widzê administratorów).
Je¿eli chodzi o innych u¿ytkowników - a czy my nie upominamy? Ile razy to piszemy pod podwójnymi postami aby je edytowa³, po czym "po cichu" je usuwamy.
"Ciep³±, prywatn± wiadomo¶æ..." Przepraszam, ale tym zdaniem mnie rozwali³e¶.
Jak chc± tu byæ to niech siê dostosuj±. Ile razy mo¿na upominaæ?
Czego wymaga forum u¿ytkownika i co mu wolno jest czysto napisane w regulaminie, jak kto¶ siê z nim nie zapozna³ to prêdzej czy pó¼niej ¼le skoñczy.

W naszym interesie jest dbaæ aby u¿ytkownicy siê dobrze zachowywali? To oni sami powinni dbaæ o to ¿eby nie dostawaæ warnów.

Smajl - 2008-01-07, 21:47

1. Nie ukrywam, chcia³bym podj±æ siê takiemu zadaniu, ale ten temat nie powsta³ po to. Nie muszê byæ moderatorem.
2. Tak. Od tego jest moderator: ma pomagaæ userom i pilnowaæ porz±dku , a nie tylko upominaæ i wlepiaæ warny. Bo to jest subtelna ró¿nica Ja to tak odczuwam. Je¶li ty uwa¿asz, ¿e moderator powinien byæ po to, ¿eby upominaæ i wlepiaæ warny, to postaram siê Ciê o¶wieciæ.
3. Te¿ jestem za tym, ¿eby czytali regulaminy, ale chodzi mi o to, ¿eby nowych userów spróbowaæ ukierunkowaæ, doradziæ im je¶li robi± co¶ ¼le, poprzez prywatne wiadomo¶ci, a nie tylko edytowaæ im posty i wlepiaæ warny.

Rolek - 2008-01-07, 22:01
Temat postu: Re: Stara gwardia czy m³oda rebelia - czyli nasi u¿ytkownicy
Smajl napisa³/a:
Proponowa³bym - g³osowanie. Przez jaki¶ tydzieñ kandydaci sami by siê zg³aszali i argumentowali dlaczego oni powinni zostaæ cz³onkami administracji - a potem nast±pi³oby g³osowanie. Ustali³oby siê wa¿niejsze zasady i u¿ytkownicy wybrali by najkompetentniejsze osoby.

Ojj, panie, panie, bedzie wojna, ojj bedzie wojna, jak w czterdziestym pi±tym... ;)

Szczerze mówi±c, przedstawiony sposób poszerzenia redakcji, poprzez wszelakie g³osowania, podania rozpêta jeszcze wiêksze k³ótnie i wszelkiego rodzaju konflikty ["wybrali nie tego co trzeba", "ja jestem lepszym kandydatem, bo w 95 mia³em czerwone buty i czapkê" itp.]. Lepszym, bardziej bezpiecznym sposobem jest jednog³o¶ne i bezdyskusyjne nadanie owej funkcji osobom ustalonym przez sam± redakcjê, poprzez tajne [i ¶ci¶le poufne ;) ] g³osowanie.

Forum to nie przedszkole [nikt dzieciaków niañczyæ nie bêdzie], ka¿dy normalny u¿ytkownik powinien kierowaæ siê, znaæ regulamin oraz podstawowe zasady etyki, kultury osobistej, brak chêci wspó³pracy [czyli z³amanie regulaminu, chamstwo itp.] to koniec wspó³pracy [czyli ban, ewentualnie ostrze¿enie itp] a nie "wys³anie ciep³ej Prywatnej Wiadomo¶ci" [która zostanie zignorowana przez potencjalnego oszo³oma]. Zwyczajnie szkoda czasu...

Moje rady s± niezwykle proste, s³uchaæ administracjê, przestrzegaæ regulamin, pisaæ poprawnie [ortografia i stylistyka] i z nale¿ytym sensem, reszta jest spraw± dowoln±.

Smajl napisa³/a:
1. Nie ukrywam, chcia³bym podj±æ siê takiemu zadaniu,

Ja chce, ja chce, ja chce... nie dostaniesz niczego, im silniej i bardziej zauwa¿alnie prosisz, tym mniejsze prawdopodobieñstwo, ¿e pro¶ba zostanie spe³niona... ;)

Skamer - 2008-01-07, 22:26

Oo tak -.- ciep³a prywatna wiadomo¶æ . Co jeszcze ? Je¶li osoba nie raczy przeczytaæ regulaminu a potem ma jeszcze pretensje to jakie widzisz tutaj rozwi±zanie ? . Prawda jest taka ¿e je¶li bêdziemy postêpowaæ w taki sposób to nied³ugo trzeba bêdzie wysy³aæ im video tutorial jak powinni siê zachowywaæ na 4um co wg mnie jest paranoj±.

Jedyne co to mo¿e jest to jakie¶ rozwi±zanie aby delikwenta banowaæ na jaki¶ czas aby och³on±³ po czym dopiero pó¼niej bawiæ siê w warny.

Aha i jeszcze co do administracji. Nic nie musisz sugerowaæ ani proponowaæ bo i tak wszystko zostanie za³atwione wewn±trz. Mogê podziêkowaæ tylko za poruszenie pewnego problemu lecz ju¿ nie masz ¿adnego g³osu je¶li chodzi o jego rozwi±zanie :P .

Rolek - 2008-01-07, 22:43

Trochê delikatniej, wszak smajl nie mia³ z³ych intencji...

radziuinblack napisa³/a:
W naszym interesie jest dbaæ aby u¿ytkownicy siê dobrze zachowywali? To oni sami powinni dbaæ o to ¿eby nie dostawaæ warnów.

Bzdura, radziu, Twoim zadaniem jest pilnowanie przestrzegania regulaminu a nie "polowanie" na u¿ytkowników. ;)

Michu - 2008-01-07, 22:53

Forum jest dla tych, którzy potrafi± siê zachowaæ, nie pisaæ na nim bzdur, i nie nabijaæ postów. Je¶li kogo¶ interesuje tematyka forum, zapraszamy. Du¿o osób po prostu rejestruje siê aby spytaæ siê czego¶, uzyskaæ odpowiedzi, i dziêkujemy. Wiele u¿ytkowników pochodzi te¿ z for ich stunt klanów, gdzie nie ma zasad. Wejd± tutaj i zachowuj± siê jak tam, nie maj± zielonego pojêcia, ¿e to forum, a ich, ¿e tak powiem amatorskie, do pogaduszek i popisania ''xD'' to niebo a ziemia ;) . Proste, je¿eli nie potrafi siê dostosowaæ do zasad, nie posiedzi d³ugo. Nie bêdziemy nikogo prowadziæ za r±czkê. Jestem u¿ytkownikiem wielu for, i nie ma gadania o ''dzieciach neostrady'', i tym podobnych. Proste, jest takie co¶ jak FAQ - przeczytaj zanim zadasz pytanie, znajduja siê tam wszystkie potrzebne info, za niedostosowanie siê do niego grozi warn, 3 warny - wypad.
Smajl - 2008-01-08, 07:51

Generalnie macie trochê racji, ale je¶li moje rozwi±zanie nie pomo¿e, proponujê znale¼æ inn± metodê - ¿eby nie by³o masy narzekania "Markes to noob" "Wiedzmin to noob", zeby nie bylo glupich postow normalnych userów typu "niepotrzebny temat", ¿eby nie by³o marudzenia ze pelno dzieci neo. Trzeba jako¶ temu zapobiedz.
Raziel - 2008-01-08, 14:56

Trochê dziwny temat. Ka¿dy user powinien sie zapoznaæ z regulaminem forum, a wiêkszo¶æ tego nie robi. To jest jak dla mnie najwiêkszy minus tego forum(czyli "lenistwo" niektórych userów). Nie rozumiem tylko jednego: Po kiego mamy tylu adminów, Junior Adminów, modelatorów. Jak dla mnie, z ka¿dej grupy powinno byæ po maksymalnie 2 osoby. Co prawda, trudno by teraz by³o wybraæ tych "najlepszych", ale pomy¶lcie: Z aktywnych Adminów widzê tylko Droola, G7 wchodzi, ale nie wiem, na jak d³ugo... A Shark nie ma chyba ju¿ zbytnich kontaktów z wytwórni±, ale tego nie wiem, wiêc tu mówiê tylko co widzê i czytam. Z Junior adminów widzê tylko Skamera, czasami Kanosh'a. A modelatorów to Raczet, ale niezbyt widzê jego interwencje (pewnie dlatego, ze ci±gle siedzê na "nówkach")Mam nadzieje, ze siê mylê... Kiedy¶ to by³ Yama, a jego rz±dy budzi³y grozê... i to by³o najleprze!(sorry, ale teraz napad³a mnie taka my¶l.) Co mnie bardzo ucieszy³o, Radziuniblack w koñcu zacz±³ pe³niæ nale¿ycie powierzon± mu funkcjê (kiedy¶ rzadko wchodzi³..). A teraz, co do wyboru adminów, etc. Jak dla mnie, to Administracja, albo u¿ytkownicy sami powinni sk³adaæ kandydaturê, potem wybiera³o by siê dane osoby. Jednak tu wybór jest duuu¿y. Tak wiêc... Wybierajcie, byle dobrze. Chyba popieram projekt!
Dogger - 2008-01-08, 16:12

Do¶æ m±dry temat, ale da siê wyczuæ w pierwszym po¶cie nutkê goryczy typu "Czemu to ja nie jestem mod'em ?"... No i guuuupia nazwa, wogóle nie jest zwi±zana z tym co jest w po¶cie...
Sam mia³em ju¿ do¶æ dawno zaproponowaæ pare zmian i bardzo mo¿liwe, ¿e zosta³bym za to zlinczowany, ale tu napisze moje zdanie na ten temat.

Gesior7 - Wogóle ju¿ nie wchodzi na forum, jedynym rozwi±zaniem jest Vip
Shark - Sytuacja taka sama jak z G7, Vip...
Rachet - Jego równie¿ ju¿ nie widuje siê na forum, Vip...

Je¶li ma byæ 3 Administratorów to proponowa³bym :
- Drool - bo jest nim od pocz±tku ;) ...
- Skamer - bo jest tu czêsto i stara siê dbaæ o porz±dek...
- Yama - bo jest tu baaaardzo d³ugo i bardzo siê ju¿ zas³u¿y³...

W takiej sytuacji potrzebnych jest równie¿ dwóch Junior Adminów o ile siê nie myle.
Wiêc tak :
- Radziuinblack - bo równie¿ bardzo siê stara utrzymywaæ tu porz±dek...
- Kanosh - mo¿e zostaæ...

No i na koniec trzeba dwóch mod'ków :
Smajl - s±dze, ¿e to dobry wybór, mo¿e troche zm±drzeje i przestanie atakowaæ innych "gorszych" userków ;)
Dogger :) - bo jest najlepszy i nie ma sobie równych :P

Rolek - 2008-01-08, 17:26

Dogger napisa³/a:
Smajl - s±dze, ¿e to dobry wybór, mo¿e troche zm±drzeje i przestanie atakowaæ innych "gorszych" userków ;)

To ma byæ zabawne ?

Idealny przyk³ad pokazuj±cy idiotyczne wrêcz podej¶cie, niekompetencjê oraz ogromny, bezapelacyjny minus, stosowania wszelakich g³osowañ i propozycji na ³amach forum...

Pierwsza rzecz, u¿ytkownicy oceniaj± wed³ug osobistych kryteriów, a nie przydatno¶ci, umiejêtno¶ci i fachowo¶ci danego kandydata [idealny przyk³ad - Dogger].

Druga kwestia, tematem jest poszerzenie grona redakcyjnego, a nie jego redukcja [swoj± drog±, wywalenie najlepszych to najbardziej idiotyczne rozwi±zanie jakie kiedykolwiek s³ysza³em, a zast±pienie ich, przepraszam za wyra¿anie, dzieciakami jest ju¿ szczytem idiotyzmu... ]

Dogger napisa³/a:

£askawco, ach, przecie¿ Twoja kandydatura ["bo jest najlepszy i nie ma sobie równych"] jest wystarczaj±ca [tylko nie zach³y¶nij siê swoim profesjonalizmem]... [nawet je¿eli mówi³e¶ to ¿artem]

Dogger napisa³/a:

W ogóle, pisze siê oddzielnie...

Oczywi¶cie, wywalamy, poniewa¿ nie przesiaduj± oni na forum ca³ymi dniami, nie udzielaj± siê w SB i nie oblegaj± [idiotycznymi postami] dzia³y w "Hyde Park" [argumenty musz± byæ konkretne].

Przecie¿ miar± profesjonalizmu jest obecno¶æ na forum [swoj± drog±, nie panuje tu a¿ taki ruch aby dziesiêciu moderatorów musia³o jednocze¶nie czytaæ ka¿dy post, temat i wpis w SB].

Inna kwestia to fakt, i¿ wszystko mierzysz jedn± miar± [czyli obecno¶ci± na forum] wiêc wystarczy wej¶æ kilka razy, napisaæ post i wlepiæ ostrze¿enie i mamy dobrego administratora [kieruj±c siê Twoim sposobem rozumowania i argumentacj±].

Jedna wielka, totalna bzdura...

Kanosh - 2008-01-08, 17:50

Dogger napisa³/a:
Do¶æ m±dry temat, ale da siê wyczuæ w pierwszym po¶cie nutkê goryczy typu "Czemu to ja nie jestem mod'em ?"... No i guuuupia nazwa, wogóle nie jest zwi±zana z tym co jest w po¶cie...
Sam mia³em ju¿ do¶æ dawno zaproponowaæ pare zmian i bardzo mo¿liwe, ¿e zosta³bym za to zlinczowany, ale tu napisze moje zdanie na ten temat.

Je¶li ma byæ 3 Administratorów to proponowa³bym :
- Drool - bo jest nim od pocz±tku ;) ...
- Skamer - bo jest tu czêsto i stara siê dbaæ o porz±dek...
- Yama - bo jest tu baaaardzo d³ugo i bardzo siê ju¿ zas³u¿y³...

W takiej sytuacji potrzebnych jest równie¿ dwóch Junior Adminów o ile siê nie myle.
Wiêc tak :
- Radziuinblack - bo równie¿ bardzo siê stara utrzymywaæ tu porz±dek...

Dziêkujê ja¶nie panie Doggerze za ³askawe pozwolenie mi pozostania na swoim staonowisku. To na pocz±tek.
Co do twoich typów administracji, to jest ró¿nie. Co do G7 - by³ temat, by³o g³osowanie, nie odkopuj. Shark - ostatnio jak go widzia³em, to by³ vipem. Rachet - je¿eli jest w administracji to masz racjê.
Dalsze dwie rangi s± w porz±dku, jedynie do adminów przeniós³bym radziuinblacka, a Yamê umie¶ci³bym do j.admina. Tyle, je¶li chodzi o roszady, które i tak wg mnie nie s± konieczne.
Twoje propozycje na modów - ¶miech na sali. Jak to jest, ¿e najpierw piszesz o "nutce goryczy" w po¶cie smajla, a nastêpnie razem z nim umieszczasz siebie w "nowej generacji modów". Zapomnij. Jedyn± now± osob±, która mo¿e wej¶æ do administracji to Rolek.

Ale najlepsze przed nami - czy¿by¶ panie Dogger nie zauwa¿y³, ¿e ten temat nie dotyczy propozycji nowej administracji?

Czyli ONtopic - nie s±dzê, ¿eby ciep³e PW do u¿ytkowników mia³yby w czym¶ pomóc. Kojarzy mi siê to z bezstresowym wychowaniem - czyli wychodzi zupe³nie co¶ innego ni¿ mia³oby wyj¶æ. Przypu¶æmy - na forum rejestruje siê User. Przez nieznajomo¶æ regulaminu i braku obycia w e-przestrzeni pisze 5 postów pod rz±d. Nastêpnego dnia znajduje prywatn± wiadomo¶æ tre¶ci:
Cytat:
Kochany nasz Userze! Wielbimy Ciê i sk³adamy Ci pok³ony za to, ¿e¶ raczy³ siê zarejestrowaæ i napisaæ. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawê, ale na tym forum nie mo¿na pisaæ kilku postów pod rz±d, dlatego wysy³am Tobie ten PW, aby¶ zda³ sobie z tego sprawê. Admin

User odczytuje wiadomo¶æ i po paru dniach - z nieznajomo¶ci regulaminu - daje na forum link do nielegalnego oprogramowania. I znowu dostaje PW, ale od innego admina. I po kilku dniach sytuacjia sie powtarza.

Przyk³ad, jaki poda³em, jest mocno przerysowany, ale powinien taki byæ, aby wszyscy zwolennicy "ciep³ych PW" mogli zobaczyæ tego konsekwencje. Czyli:
-rozpuszczanie userów
-d³uga ilo¶æ czasu, zanim dany user otrzyma ostrze¿enie (prywatne wiadomo¶ci s± prywatne, tak wiêc wie o nich tylko odbiorca i jeden cz³onek administracji, który wys³a³ wiadomo¶æ)
-brak znajomo¶ci regulaminu przez nowych userów (skoro w PW bêdzie mia³ podan± przyczynê przys³ania wiadomo¶ci->nie musi siê fatygowaæ z czytaniem, bo jak co¶ sknoci, to admin grzecznie mu powie, ¿e ¼le zrobi i na dodatek nie wstawi warna)
-chaos na forum i powolna mutacja w forum gtasite

Wg. mnie, najlepszym rozwi±zaniem jest kilka ostrze¿eñ s³ownych (ale i tak tylko dla noobów), a gdy one nie skutkuj± - ostrze¿enie. Czyli tak jak jest.
A jak jest? Nie jest ¼le. Poza sta³ym odsetkiem spamerów sta³ych (Drifter_Stuner, FireDragon ) i spamerów tymczasowych. Pierwsi istniej± w przyrodzie i na skutek zbyt lu¼nego stosunku do regulaminu czasem s± irytuj±cy, ale co¶ nieco¶ dla forum zrobili i bez nich forum by³oby innym miejscem, wiêc mo¿na do czasu tolerowaæ. Co do grupy drugiej - skutecznie s± eliminowani (w rzadkich wypadkach udaje im siê staæ normalnymi u¿ytkownikami i lud¼mi).

Reasumuj±c - jest dobrze, jak jest, temat niezbyt potrzebny, chyba, ¿e kto¶ wpad³ na innowacyjn± i niezwykle skuteczn± metod± administracji.

DS - 2008-01-08, 18:10

Nie wiem czy wiecie, lecz ja ju¿ bardzo d³ugi czas temu prosi³em chocia¿by o moderatora. To by³o baardzo dawno i nie zrezygnowa³em z tego. Parokrotnie prosi³em Droola czy mnie przyjmie, niestety ci±gle mówi³, ¿e jest komplet, ¿e jak bêdzie potrzeba to mo¿e mnie we¼mie. Tak wiêc jeszcze raz proszê o pozytywne wys³uchanie mojej pro¶by. Wiem, ¿e to mo¿e nie jest temat do takich pró¶b, lecz po czê¶ci nawi±zujê do tego. Na forum jestem ju¿ od dawna, bywam na nim czêsto, w wolnym czasie bardzo czêsto, no i nie piszê ju¿ g³upich postów z mas± b³êdów.
Dogger - 2008-01-08, 18:14

Przykro mi, ¿e wiêkszo¶c z was nie rozumie mojego humoru... To nie ja za³o¿y³em ten temat, wiêc twoje uwagi typu "nutka goryczy, a potem siebie wpisujesz do nowej generacji modów" s± zupe³nie nie na miejscu.
Rolek, w³a¶nie po to jest ten temat, aby pokazaæ swoje propozycje, to, ¿e nie potrafisz zrozumieæ nawet przekazu g³ównego postu, a tylko krytykujesz innych to ju¿ nie mój problem.

Kanosh napisa³/a:

Ale najlepsze przed nami - czy¿by¶ panie Dogger nie zauwa¿y³, ¿e ten temat nie dotyczy propozycji nowej administracji?

Kanosh'u.
Smajl napisa³/a:

Uwa¿am, ¿e powinni¶cie wybraæ nowych cz³onków administracji - osoby zaufane i odpowiedzialne, chêtne. Tak zwana "¶wie¿a krew" by siê w administracji przyda³a - je¶li nie chcecie wyrzucaæ nikogo z administracji dlatego, ¿e s± to osoby zas³u¿one - proponujê zwiêkszyæ liczbê cz³onków administracji, conajmniej o dwie osoby.

Och nie, w ogóle nie chodzi o wybór nowych cz³onków :/

Smajl - 2008-01-08, 18:22

Mo¿e przesadzi³em wyrazem "ciep³±" - wg mnie mog³oby wygl±daæ to tak, ¿e admin/mod mia³by w tej prywatnej wiadomo¶ci umie¶ciæ takie informacje jak: co user robi ¼le, powinien wrêczyæ ostrze¿enie s³owne, i wspomnieæ o tym, ¿eby user przeczyta³ Regulamin.

Rolek, ciesze siê, ¿e dla Ciebie jestem dzieciakiem :*

EDIT: KUZWA Dogger. Umiesz czytaæ miêdzy wierszami? Kanosh mia³ na my¶li to, ¿e tematem przewodnim jest to, jak zapobiec tej fali dzieci neostrady i ma racjê. Taki by³ temat przewodni.

Rolek - 2008-01-08, 18:36

Dogger napisa³/a:
Przykro mi, ¿e wiêkszo¶c z was nie rozumie mojego humoru...

Humor ? Ju¿ mam siê ¶miaæ, czy mo¿e zaczekaæ, a¿ dope³nisz, owy humor, jak±¶ g³ówn± konkluzj± ?

Poczucie humoru mam przeogromne, g³upoty, za¶ tolerowaæ nie zwyk³em...

Dogger napisa³/a:
Rolek, w³a¶nie po to jest ten temat, aby pokazaæ swoje propozycje, to, ¿e nie potrafisz zrozumieæ nawet przekazu g³ównego postu, a tylko krytykujesz innych to ju¿ nie mój problem.

Dogger napisa³/a:
Och nie, w ogóle nie chodzi o wybór nowych cz³onków :/

Kolego, Ty nawet nie jeste¶ w stanie zrozumieæ sensu swoich w³asnych wypowiedzi, uporczywie twierdzisz ¿e "chodzi o wybór nowych cz³onków", jednocze¶nie wypisujesz starych redaktorów, których nale¿y zredukowaæ [nikt, w g³ównym temacie, nie pisa³ nic o redukcji i wywalaniu], gdzie sens i "wybór nowych" [chyba nie nazwiesz wskazanie siebie, jako "wybór nowych"] ??

Smajl napisa³/a:
Rolek, ciesze siê, ¿e dla Ciebie jestem dzieciakiem :*

Mówi³em o autorze postu i ogólnym przekroju propozycji...

Yamy za dzieciaka nie uwa¿am, choæ jest tam [w po¶cie] wymieniony...

Mariusz - 2008-01-08, 19:47

Nie po³amcie sobie jêzyków i nie przegrzejcie mózgów, bo na razie jest w porz±dku, a jak kto¶ chce moderatora na forum do Bóg wie jakiego celu, to ju¿ jego problem i jego sprawa. Jak tak siebie wysoko oceniacie i macie o sobie jak¿e wysokie mniemanie, to ju¿ wasza sprawa, ale takie osoby nie powinny mieæ tak odpowiedzialnego stanowiska.
Nikt z pewno¶ci± nie chcia³by przedszkola w administracji, tak jak to nieraz bywa na ró¿nych forach dyskusyjnych ró¿nej ma¶ci.
Jedyne co mam do powiedzenia w tej "jak¿e wa¿nej dla niektórych kwestii", to (mo¿e to niektórych zasmuci, co jest jak najbardziej w porz±dku) to to, ¿e Rolek powinien dostaæ moderatora, bo nie ma siê, za "boskiego internautê", a zreszt±, nie bêdê siê przejmowa³ czym¶, co mnie nie dotyczy, wy bêdziecie mieæ syf, nie ja. Ja mogê zmieniæ zawsze forum, bo tak z pewno¶ci± mi napiszecie. Ale, ja tu tylko stuntujê...

Raziel - 2008-01-09, 13:09

Keeper napisa³/a:
jestes poje.banym slimakiem, twoja stara pochodzi z syberii, przywiozla cie w worku z kapusta, myslisz ze jak jestes VIPem, to mozesz robic loda kosie? nie, nie mozesz!

Nie wiem, jak ty, ale twoje "okazanie uczuæ" w tym przypadku jest ¼le przedstawione. Wiadomo, ¿e ka¿dy cz³onek administracji zareaguje na to warnem, co uwa¿am za dobry cel. Czemu jednak piszê ten post? Poniewa¿ zaczynam zauwa¿aæ w tym temacie trochê (nie rozumieæ tego dos³ownie) spamu i odchodzenia od tematu. Jak te¿ wiadomo, obra¿anie innych u¿ytkowników(a w tym przypadku obrazi³e¶ go a¿ 3 razy) jest niezbyt tolerowane na tym forum. Nie wiem, czy chcia³e¶ tu daæ przyk³ad, czy na serrio co¶ Ciê zdenerwowa³o. Ale na nastêpny raz zrób to "³agodniej". Co mam na my¶li? Napisz co¶ typu "Zachowujesz siê, jak to ty by³ tu królem" lub "stary, teraz ju¿ trochê przeginasz"(to nie ma zwi±zku z tym tematem, tylko taki przyk³ad). Twój teks tak naprawdê ¶wiadczy o tobie. To tak, ¿eby pomóc administracji :)

Odpowied¼ na poni¿szy post
Keeper napisa³/a:
Mufie to poniewarz smajl jest lidozupem
A normalnie: Naprawde li¿e dupska, Yamie Droolowi i innym adminom i tera kozaczy bo wie ¿e nic mu nikt nie zrobi :/

Tak wiêc:
Keeper napisa³/a:

Nie mo¿esz tego okazywaæ w przyjemniejszy sposób? Bo nie do¶æ, ¿e teraz zachowujesz sie, jak (za przeproszeniem) jaki¶ kibol, to chyba u¿ywasz slów, których s³owa nie znasz znaczenia. Trochê kultury!

Keeper napisa³/a:
A normalnie: Naprawde li¿e dupska, Yamie Droolowi i innym adminom i tera kozaczy bo wie ¿e nic mu nikt nie zrobi :/

A to nie jest przypadkiem sprawa administracji? Je¶li ich to obra¿a, lub traktuj± to w sposób denerwuj±cy, niech sami siê tym zajm±. Chyba jeszcze administracja ma na tyle poziomu inteligencji (bez obrazy). Je¶li chcesz im na to zwróciæ uwagê, to zrób to w sposób dyskretny, czyli PM!!

Keeper - 2008-01-09, 13:13

DS - 2008-01-09, 13:45

Keeper napisa³/a:
Naprawde li¿e dupska, Yamie Droolowi i innym adminom

I niech li¿e, a ty widaæ, ¿e mu bardzo zazdro¶cisz i nabijasz posty, ¿eby siê podlizaæ. Nie lubie takiego podej¶cia do sprawy i takich ludzi.

Smajl - 2008-01-09, 15:12

Cytat:
A to nie jest przypadkiem sprawa administracji? Je¶li ich to obra¿a, lub traktuj± to w sposób denerwuj±cy, niech sami siê tym zajm±. Chyba jeszcze administracja ma na tyle poziomu inteligencji (bez obrazy). Je¶li chcesz im na to zwróciæ uwagê, to zrób to w sposób dyskretny, czyli PM!!

Daj spokój jemu chodzi³o o to, ¿e siê rzekomo administracji podlizujê. Pozatym, Yama nie jest w administracji.
Typowy przyk³ad skrzywdzonego dziecka, które prawdopodobnie ma jaki¶ problem w ¿yciu i musi siê wy¿yæ na kim¶ - cieszê siê, ¿e trafi³o na mnie. Ale twojego postu nie bêdê komentowa³. Nie podlizujê siê nikomu z administracji - mam wra¿enie, ¿e zazdro¶cisz mi tego, ¿e Yama i Drool mnie poprostu lubi±. [podobno;]]

Mariusz - 2008-01-09, 15:26

Teraz udajecie powa¿nych a jak przyjdzie co do czego, to bêdzie tutaj domowe przedszkole fan klub a nie forum o stuntingu, taka prawda, najpierw popracujcie trochê nad sob±, a potem komentujcie zachowanie innych albo tym bardziej starajcie siê o dobre stanowisko, bo na razie, to z tego tematu jest jeden wielki burdel. Ciep³e s³owa, dobry pomys³, ciep³e s³owa mo¿na wys³aæ do admina, ale s± nik³e szanse na otrzymanie moda i szacunku, no chyba, ¿e admin to przedszkolak, ale Drool taki nie jest, mam do niego pewien respekt.

Mówiê, róbcie co chcecie, ja na razie powstrzyma³bym siê od jakichkolwiek zmian w administracji, tylko nad zachowaniem...

Ano moment, bo kto¶ sobie pomy¶li ¿e to ja chcia³bym moda, czyli istne zachowanie dzieciaka i brak powa¿nego podej¶cia do tematyki forum i sprawy, mi to obojêtne, czy mam moda czy nie, nie wykorzystuje takiego czego¶ do "robienia pod siebie", bo z tego co póki co wyczyta³em, o to wiêkszo¶ci chodzi. Jedyne co siê dla mnie liczy to decyzje "wy¿szych" rang±, a nie zdanie innych.