| |
Polskie Ko³o Stunterskie Oficjalna strona PKS Studios |
 |
San Andreas - Here I Am - Last Solo
Michu - 2008-05-22, 13:19 Temat postu: Here I Am - Last Solo
Witam, na wstêpie chcia³bym powiedzieæ wszystkim, ¿e to ju¿ mój oficjalny koniec. Ka¿dy kiedy¶ zacz±³, i ka¿dy kiedy¶ skoñczy - dzi¶ koñczê ja. Gdyby nie Kusus, mo¿e by³bym nadal noobkiem, lub w ogóle tym siê nie zajmowa³, to On pierwszy pokaza³ mi www.gtastunt.net. Dziêki PKS, waszym film±, i lud¼mi których tu pozna³em, spe³ni³em swoje marzenia. Pamiêtam czasy kiedy na ¶wiat wyszed³ Amped 2, jakie to by³o super, jak oni skakali..., jak oni to robili. Z czasem ten skill tak sam jako¶ skoczy³, po prostu - trening czyni mistrza, a ja tego treningu mia³em du¿o, bardzo du¿o.
Wiêkszo¶æ znajomych, i osób które mi jako¶ pomog³y, by³y dla mnie kim¶ - umie¶ci³em w napisach koñcowych, ale przepraszam bo zabrak³o tam na pewno kilku osób. Film montowa³em 5-6h, nie du¿o - no ale có¿, chcia³em to zakoñczyæ i tyle, mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Stunting Society za te wszystkie chwile spêdzone w tym Crewie, ¿yczê aby¶cie z czasem byli tak s³awni, jak TMS czy XSA. Wiem na pewno, ¿e ka¿dy szanuj±cy siê stunter
wie co to [SS].
Ca³y film to jest jakby Best Of..., no ale znalaz³y siê tam a¿ 2 nowe stunty. A¿...
Jako¶æ jest ¶rednia, film zajmuje 117MB, ale polecam pobraæ, ten jeden jedyny raz.
''Stunting to tylko zauroczenie, które kiedy¶ mija''
PrzemOO - 2008-05-22, 13:28
Michu, film przepiêkny! Stunty by³y zdecydowanie ¶wietne! Kilmat mi przypasowa³, muzyka te¿. Turtle Dick mnie zdziwi³, oczywi¶cie pozytywnie. Ostatni stunt by³ po prostu cudny, jestem pewien, ¿e je¶li odbêdzie siê stunting awards 2008 w Polsce, ten stunt otrzyma nagrodê "Najlepszy stunt autem". Smutno mi, ¿e ju¿ koñczysz, mam nadziejê, ¿e jeszcze bêdziesz tu zagl±da³
Za film dam 10/10
Aha, i dziêkuje, ¿e mnie wymieni³e¶ w gretingsach
Streem - 2008-05-22, 13:28
2nd
e/ o tak 25kb/s ;x
Mewka - 2008-05-22, 13:38
Film siê bardzo przyjemnie ogl±da³o, nada³e¶ mu klimat ostatniego filmu, ale za bardzo dramatyzujesz wg. mnie :P Nadal mo¿emy pogadaæ mo¿esz poadminowaæ na SS forum, po prostu ju¿ nie stuntujesz. Szkoda, bo jak wiesz moja przygoda na PKS forum rozpoczê³a siê z Tob± Ja tam nigdy nie mia³em marzeñ, ¿eby wystêpowaæ w jakim¶ flimie z gostkiem np. z TMSu, XSA czy WH, ale dobra. Co do filmu, to muzyka dobra, choæ lekka, a wiesz co ja bardziej lubiê, ale i tak mi sie podoba³a. Monta¿ równie¿ mi pasowa³, naprawdê siê spisa³e¶, ale widaæ, ¿e krótko go robi³e¶, ale z klimatem i my¶l± o mnie ... Stunty by³y g³ównie z WW2, w naszym filmie Ale inne te¿ bardzo dobre, widaæ, ze jeste¶ Inf-mastarem. Pierwszy i ostatni stunt widzê, ¿e zrobi³e¶ do tego solo, choæ pierwszego zrobi³ KM, ale có¿, a ten ostatni to best double bump na ¶wiecie, no mo¿e razem z finisherem DMa w TT :P Film nie by³ idealny, ale mia³ w sobie to co¶. Oceny nie wystawiam
<cry,cry,lol>
Markes - 2008-05-22, 13:54
tak jak napisa³e¶ ka¿dy zaczyna i ka¿dy koñczy... (jak dasz na tube to poogl±dam)
Kukiel - 2008-05-22, 14:10
Fajnie siê ogl±da³o. Powodzenia w realu!
Avi - 2008-05-22, 14:33
No niez³y koñcowy filmik.Bardzo mi³o mi siê ogl±da³o .Szkoda ¿e ju¿ koñczysz... :/
Powodzenia w innych dziedzinach ¿e tak powiem
DeadMan - 2008-05-22, 14:42
AWESOME
Bardzo podoba³ mi siê Monta¿ Muzyka pasowa³a, lecz nie nale¿y do moich ulubionych Stunty na b. wysokim poziomie.
10/10 GJ Michu
+ straci³em spota :/ :P
Gryzlek - 2008-05-22, 14:57
Aaaa! Nie ma mnie w greetingsach :< ( :P ) Film mi³o siê ogl±da³o, stunty infernusem s± naprawdê dobre, podoba³y mi siê szczególnie tank bumpy. Monta¿ fajny i nie przeszkadza w ogl±daniu, za to wielki +. Muzyka - mój gust! Michu koffam Ciê :*
Stunty - 9/10
Monta¿ - 9/10
Muzyka - 9/10
9/10 Powodzenia w innych zajêciach!
dawbar1994 - 2008-05-22, 15:30
Trudno ( Powodzenia w zyciu realnym ;]
Safari - 2008-05-22, 15:50
Szkoda, filmik na prawdê super 10/10 a widze ¿e masz kontakty z Turtle Dick'iem :564:
Endriu_ - 2008-05-22, 16:34
Muza 9
Montaz 9
Stunty 10
Ogolem 9.9
Michu - 2008-05-22, 17:06
YouTube dodane.
Raziel - 2008-05-22, 17:26
Ju¿ 3 raz usi³ujê ¶ci±gn±æ i nic Ju¿ sie podda³em i czekam na YT... my¶lê, ze pope³niam b³±d nie¶ci±gaj±c...
Dash - 2008-05-22, 18:02
Na pocz±tek , dziêki za umieszczenie mnie w napisach koñcowych ; ) .
Co do filmu to bardziej jest to best of , ni¿ solo jak ju¿ wspomnia³e¶ ale to nie zmienia faktu ¿e jest to jeden z moich ulubionych filmów SA ! Twoja "kariera" stunterska by³a bardzo ciekawa. Tak na ciekawostkê dziêki twoich filmach du¿o siê nauczy³em, by³e¶ i bêdziesz zawsze wzorem dla mnie je¿eli chodzi o stunt . Zacz±³e¶ w wielkim stylu i w takim stylu odchodzisz . Powodzenia ! ; ) .
9/10 .
Dogger - 2008-05-22, 18:38
Film przecudny, ostatni...
Ka¿dy wie, ¿e nigdy nie ogl±dam credits'ów...
Tu niestety tego dokona³em... Ta magiczna piosenka stworzy³a tak± atmosferê, ¿e ³za naprawdê sp³ynê³a mi po policzku...
Film oczywi¶cie ¶ci±gn±³em, i znów chcia³bym sobie pokrzyczeæ na Ciebie za jako¶æ renderu, ale nie moge...
Oceny w ogóle nie bêdzie, poczytaj sobie oceny innych...
Nie ¿egnam Ciê bo i tak wiem (i ka¿dy powinien wiedzieæ), ¿e i tak bêdziesz tu wchodzi³ i ka¿dy i tak bêdzie móg³ z tob± wci±¿ pogadaæ...
Na koniec powiem tylko jedno.
Dziêki...
Raziel - 2008-05-22, 18:38
Ju¿ 3 raz usi³ujê ¶ci±gn±æ i nic Ju¿ sie podda³em i czekam na YT... my¶lê, ze pope³niam b³±d nie¶ci±gaj±c...
Edit:
1: Historia ma swoje pocz±tki
Pamiêtam, jak pierwszy raz zobaczy³em Ciê na tym forum. By³e¶ wtedy, zdaje sie, normalnym userem na tym jeszcze spokojnym, "normalnym" i ciekawym, jak na tamte czasy forum. Przyznam, ¿e nie wiedzia³em, ¿e w przysz³o¶ci zobaczê w tym stunt-man'ie jedn± z najlepiej stuntuj±cych osób w Polsce. Pamiêtam jak przez mg³ê czasy twojego pierwszego stunt filmu w SA (muszê go oblukaæ jeszcze raz). Wtedy nosi³e¶ nick z dodatkiem ".pl" na koñcu. S±dzê, ¿e jak na pierwszy film wypad³e¶ wtedy ¶rednio. Dopiero w High performance (tak to siê chyba pisa³o) zacz±³e¶ pokazywaæ, jak dobrze umiesz stuntowaæ. Chyba od tamtego momentu zaczyna³em byæ o Ciebie zazdrosny. Robi³e¶ w koñcu wiêksze postêpy w stuntingu, ni¿ ja
2: M³ode drzewo wzrasta na sile
HP 2 wyda³e¶ i Speed way. Te filmy okaza³y sie byæ ca³kiem niez³e. Wtedy zacz±³e¶ zyskiwaæ wielkie uznanie na forum. Jednak w dniu wydania "This moment" na prawdê - pokaza³e¶ talent. Po ocenkach wszystkich by³o wiadomo, jak ten film wypad³, zalecam jego oblukanie. My¶lê, ze dziêki temu z³o¿y³e¶ propozycjê do PKS'u. Bardzo mia³em nadziejê, ¿e do nas dojdziesz, ale tego to ju¿ nie pamiêtam, jaki by³ wynik g³osowania i jaki g³os odda³em Co¶ mi siê zdaje, ¿e to nawet dobrze, ze Ciê nie przyjêli¶my. Nie by³ by¶ wtedy w SS, najlepszym crewie w Polsce. Tam rozwin±³e¶ najbardziej swe skrzyd³a. Od tej pory mam dziurê w pamiêci i zacznê chyba mieszaæ fakty. O ile dobrze pamiêtam, to ty zrobi³e¶ w [SS] SoulSick - Second crew przepiêknego bumpa bullet'em. Bardzo siê zdziwi³em, gdy nie zobaczy³em tez innych twoich stuntów tym pojazdem w tym filmie. Ale dobra. W tych filmach da³e¶ u¶wiadomiæ wszystkim, ¿e wasz crew i ty z jeszcze 2 osobami stali¶cie siê najlepszym crewem w Polsce i najlepszymi stunterami w Polsce. Mi³o siê to wspomina.
Moja pierwsza rozmowa z tob± by³a akurat wtedy, kiedy ty z Mewk±, Punkay'em i mn± wydawali¶cie film (Ja i punky bylismy questami). chcia³e¶ wtedy, a¿ebym chyba zuploadowa³ gdzie¶ indziej film, jednak mi te¿ net muli³ i niestety, nie zdo³a³em Ci pomóc. Ale dziêki temu zyska³em twoje GG.
3: Starcie z ma³ym wiatrem
SASL #2. Zapisa³em siê tam tylko dziêki Smajl'owi, który mnie do tego namówi³. Przyznam, ¿e z ciekawo¶ci± czeka³em na rozdzielenie i walkê. Okaza³o siê, ze by³em w pierwszej grupie i mój pierwszy mecz rozgrywa³em z TOB¡. Bardzo siê denerwowa³em. Mieli¶my wrêcz cholernie trudnego stunta. Zrobiæ tank bump'a na wsi. I gdybym zrobi³ ten spot, który potem ty wykorzysta³e¶, za pewne walka wygl±da³a by o wiele mniej ciekawie. Mój "szczê¶liwy" grind i twój "wielki przeskok" zapewne sprawi³y, ze to by³a najciekawsza walka w grupie, a mo¿e nawet najciekawsza walka w ca³ym SASL. Jednak wygra³ lepszy, czyli ty. Gratulujê Ci tego. Szkoda, ¿e w 3 rundzie odpad³e¶. Ale zrobi³e¶ bardzo wielk± rzecz. Brawo.
4: ¿ycie to rzeka
Twoje sukcesy id± nadal do przodu. Coraz bardziej dajesz o sobie znaæ nie tylko w Polsce, ale na ca³ym ¶wiecie. Prawie wszyscy (w tym ja) zazdro¶cimy Ci sukcesów. pierwszy collab SS'u w VC, montowany przez Ciebie, jest dla mnie filmem, który ogl±dam z najwiêksz± uwag± (ta muza...)
5: End of your way...
I oto nadszed³ ten moment. od dawna go zapowiada³e¶, ale jego nadej¶cie jest najgorsz± rzecz±. otó¿ po ca³ej swej histori postanowi³e¶ wszystko podsumowaæ i skoñczyæ, co jeszcze do mnie nie dociera. Nie bêdê dok³adnie ocenia³ twojego filmu. Zrobiê to podczas podsumuj±cego small review'u za chwilê. Przytoczê cytat "Raziel 17:47:59
Ogl±dam z szeroko otwartymi oczami i szczêk± obni¿on± do pod³ogi "
Te s³owa s± jak najzupe³niej prawdziwe (no mo¿e ta szczêka do samej pod³ogi nie dostawa³a, ale by³a otwarta bardzo szeroko). Ehhh...
Przegl±d (teraz nie bêdzie filmu, ale karriery)
Stunty: Zacz±³e¶ mo¿e nie najlepiej, ale te¿ nie tak do koñca najgorzej. Zacz±³e¶ tak, jak ka¿dy z nas. Skoñczy³e¶ tak, jak wielu z nas marzy skoñczyæ. Twoje stunty by³y po prostu - ¶wietne. Szkoda, ¿e widzimy je ostatni raz. Szkoda, ze nie zobaczymy twoich pomys³ów. Jednak dziekujê Ci za ten majstersztyk.
Monta¿: Jeste¶ ¶wietnym monta¿yst±. Pokaza³e¶ to w ka¿dym zmontowanym filmie. Chwa³a Ci za to
Muzyka: Prawie zawsze dobiera³e¶ wspaniale repertuar muzyczny.
Trochê siê rozpisa³em, ale to i tak ma³o. By³e¶ ¶wietnym userem na tym forum. ¿artobliwym, powa¿nym, rozwa¿nym i wrêcz wzorowym. Mo¿e trochê spami³e¶, ale tego nie os±dzam Dziêkujê Ci, ze 2 razy zwróci³e¶ mi uwagê na moje zachowanie. POd wieloma wzglêdami jeste¶ moim idolem, za to Ci dziêkujê. Mam nadzieje, ze jeszcze pobêdziesz na tym (i nie tylko tym) forum
Ocena kariery? Da³bym 10/10, ale pewne osoby (nie z Polski, chyba) zrobi³y o wiele wiêksze postêpy. Sprawiedliw± ocen± jest 9/10
¯yczê Ci powodzenia w aktualnym ¿yciu. Niech Ci siê wiedzie z dziewczyn±, która musi byæ szczê¶ciar± Mam nadzieje, ¿e kiedy¶ bêdê móg³ Ciê spotkaæ w "real live". Powodzenia i dziêkujê za wszystko
Na koniec: koment z YT:
¯ycie jest jak choroba i stunting jest jak choroba. Jest nieuleczalna i kiedy¶ siê skoñczy. Uwa¿am, ze polska scena stuntingu straci³a jednego z najwspanialszych jej przedstawicieli. Dziêkujê Ci za ca³y twój ca³okszta³t. By³ on zapewne wzorem dla pocz±tkuj±cych stunterów. Dziêkujê Ci za pomoc (nie tylko mi). I dziêkujê za podziêkowanie w "last outro" Z ³ezk± na oku ogl±da³em ten film.
BRAWO <bravo>
Dziêkujê Ci równie¿ za tego Specjal thanks w Outro. Postaram siê zastosowaæ
Przepraszam za b³êdy
Michu - 2008-05-22, 18:58
Nie wiem co powiedzieæ..., ale czyta³em to z przyjemno¶ci±. Dziêkujê Ci za tak± ocenkê, bo Ciebie z tego forum na prawdê polubi³em, a teraz to ju¿ mi s³ów zabrak³o. Je¿eli chodzi o filmy to bêd± jeszcze (collaby w których zapisa³em siê wcze¶niej, a jeszcze nie wysz³y).
Dogger - tak mia³em nagrywaæ na wy¿szej jako¶ci, ale Fraps mi na to nie pozwala³, w ogóle to ju¿ mi siê jako¶ nie chcia³o. Monta¿ te¿ 4-5 godzinek wiêc nic takiego...
Dziêkujê wszystkim.
FloWxD - 2008-05-22, 19:46
switeny filmik ...
poprostu mi slow brakuje jak go ogladalem to mi lza sie zakrecila w oku :)
oczywiscie 10/10
radziu - 2008-05-22, 20:12
*Szuka swojego imienia w napisach koñcowych...* *Szuka...* *Nadal szuka...*
*OMG! Nie ma!* Banbanbanban! Czy¿bym dla Ciebie nic nie znaczy³? :P
W ka¿dym razie, mi³o siê ogl±da³o, i o to chodzi
No i szkoda ¿e Ciebie ¿egnamy :554:
Charnel - 2008-05-22, 20:16
powiem szczerze ¿e ten film po¿egnalny Sharka to siada przy tym, du¿o fajnych stuntów ( szczególnie ten ostatni ) no i fajnie ¿e TD twoim go¶ciem by³ no ale g³upio ¿e odchodzisz bo bêde :567:
Kafel - 2008-05-23, 11:58
pobiera³em nie czekame³...
Tak piêkny film zas³uguje u mnie na 11/10
Szkoda....
ViRuS - 2008-05-25, 18:02
pierwsze co chcia³bym powiedzieæ... dziêki za umieszczenie mnie na pierwszej stronie podziêkowañ.. a¿ siê ³ezka w oku krêci... podoba³o mi siê ¿e nie zapomnia³e¶ o starych znajomych z MTA, nawet o kochanym Marfim =) bardzo szkoda ¿e odchodzisz a¿ siê smutno robi ale có¿... pewnie i tak w jaki¶ sposób wrócisz
stuntów ani niczego nie bêdê oceniaæ bo widzia³em je wcze¶niej i chyba ka¿dy wie jakim [cenzura] stym stunterem jeste¶
¿yczê ci wszystkiego naj w ¿yciu codziennym i ¿eby¶ do nas wróci³ i zrobi³ wielkie COME BACK =]
bye bye
Skamer - 2008-05-25, 18:59
Dziêkuje za umieszczenie mnie w napisach koñcowych ( szczerze to nie wiem za co mi dziêkujesz <lol> ).
Có¿... ¦ci±gn±³em...obejrza³em... i jestem pod wra¿eniem.
Nie lubiê siê rozpisywaæ w takich momentach bo to nie moment na przemówienia jakim by³e¶ i jeste¶ bo to ka¿dy wie. Wa¿ne, ¿e osi±gn±³e¶ jaki¶ swój cel i ¿e z czystym sumieniem mo¿esz teraz to zakoñczyæ.
Mam nadzieje, ¿e czasem wpadniesz tu i powspominasz. W koñcu drugiego takiego car-stuntera nie by³o ju¿ dawno .
|
|