Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Oficjalny serwer PKS SA-MP | Official PKS SA-MP server - Oficjalny serwer PKS SA-MP - Dyskusja

Fire Dragon - 2008-08-17, 19:20
Temat postu: Oficjalny serwer PKS SA-MP - Dyskusja
Informacje na temat serwera i gry s± dostêpne na forum w temacie 'Oficjalny server PKS do gry w San Andreas Multiplayer'.

Zapraszam do gry i dyskusji na temat.

DS - 2008-08-17, 21:20

No tak niema to jak ka¿demu podziêkowaæ, ale mi za to, ¿e zmobilizowa³em do takowej sytuacji to ju¿ trudno. No có¿, widzê ¿e nic siê nie zmieni³o.
P@wloo - 2008-08-17, 22:38

Cieszê siê ¿e serwer ju¿ stoi a z mojej strony podziêkowaæ mogê w sumie tylko dwóm osobom mianowicie Fire_Dragon'owi za napisanie wyczerpuj±cego poradnika do naszego gamemode i wspó³udzia³ w ¿yciu serwera ;]
Gesiorowi7 za udostêpnienie gamemodu stunterskiego do serwera i równie¿ prowadzenie go ;)
¯yczê wszystkim mi³ej gry i niezapomnianych wra¿eñ z serwera :>

Aro - 2008-08-17, 22:44

Fajniutki serwer, dziêkujê za napisanie tego poradnika, gdy¿ po³owê rzeczy nie wiedzia³em i teraz ju¿ wiem, ¿yczê all mi³ej gry. ;)
Rolek - 2008-08-17, 23:12

DS napisa³/a:
No tak niema to jak ka¿demu podziêkowaæ, ale mi za to, ¿e zmobilizowa³em do takowej sytuacji to ju¿ trudno. No có¿, widzê ¿e nic siê nie zmieni³o.

Dziêkujemy Ci O Wielki DSie ! za u¶wiadomienie nas o mo¿liwo¶ci postawienie serwera PKS, ten pomys³ jest tak nowatorski i niezwykle niespotykany O Wielki DSie ! [zw³aszcza w tej tematyce], i¿ nigdy w ¿yciu nie byliby¶my w stanie go zorganizowaæ bez Twojej pomocy O Wielki DSie !.

Twojej skromno¶æ O Wielki DSie ! Dorównuje jedynie niespotykane wyczucie taktu i kultury osobistej O Wielki DSie !

K³aniamy siê w pas O Wielki DSie ! Jutro stworzymy oddzielny dzia³ na forum, aby ka¿dy [wliczaj±c rodzinê i znajomych] móg³ sk³adaæ Tobie podziêkowania O Wielki DSie !

Rozumiem, ¿e ka¿dy chce byæ doceniony, ale natarczywe, chamskie wymuszenia to szczyt bezczelno¶ci.

P@wloo - 2008-08-17, 23:28

Rolek napisa³/a:
Twojej skromno¶æ O Wielki DSie ! Dorównuje jedynie niespotykane wyczucie taktu i kultury osobistej O Wielki DSie !

Own3d :lol: a tak pozatym to mo¿e by zamkn±æ temat ¿eby nie by³o spamiczku ?

Rolek - 2008-08-17, 23:46

P@wloo napisa³/a:
Rolek napisa³/a:

Own3d :lol: a tak pozatym to mo¿e by zamkn±æ temat ¿eby nie by³o spamiczku ?

Tak i nie, wszak mo¿e zdarzyæ siê przypadek w którym kto¶ bêdzie mia³ jakie¶ pytania odno¶ne samego serwera, czy innych kwestii zwi±zanych z tym tematem. Offtopu nie bêdzie [wiem, ¿e sam go odrobinê tworzê, ale to rzecz raczej konieczna, takie preludium zapobiegawczo wychowawcze]. Gwarantuje, ¿e zbêdne posty zostan± wywalone.

Mariusz - 2008-08-18, 08:42

Pozwolê sobie przykleiæ temat, poniewa¿ to "Oficjalny server PKS do gry w San Andreas Multiplayer", chyba wystarczy samo przyklejenie, osobi¶cie doda³bym na stronê g³ówn± jakie¶ og³oszenie, z adresem serwera.

(Swoj± drog±, dlaczego temat z serwerem Racheta jest przyklejony? ;) Od d³ugiego czasu nie dzia³a.)

P@wloo - 2008-08-18, 09:13

Ok a wiêc ja mam pytanie pod jaki sa-mp jest ten serwer bo od 7 miesiêcy nie gra³em ^^
Streem - 2008-08-18, 09:28

Cytat:
Ok a wiêc ja mam pytanie pod jaki sa-mp jest ten serwer bo od 7 miesiêcy nie gra³em ^^

0.2.2 zapewne
P@wloo mo¿e nie wsadzaj sobie do podpisu has³a do serwa ? -.-

Gesior7 - 2008-08-18, 10:28

SA-MP 0.2.2 R3 z uwagi na TextDrawy.
P@wloo - 2008-08-18, 11:36

Ok w³a¶nie odkry³em powód waszych crashy z racji i¿ g7 doda³ napewno wiêcej ni¿ 70 modeli pojazdów a wy macie sampy 0.2.2 bez R3 to dostajecie crashe jak zaktualizujecie wersjê na 0.2.2 R3 bêdzie wszystko ok ;>
Gesior7 - 2008-08-18, 12:19

B³êdy klienta s± powodowane prawdopodobnie zbyt du¿± ilo¶ci± obiektów w stuntkarkach.
Safari - 2008-08-18, 13:05

Widzie ,¿e serw jednak wypali³ mam nadziejê ,¿e d³ugo wytrzyma szkoda ,¿e akurat nie wiem z jakiego powodu wyskakuje mi b³od przy w³±czaniu samp no ale có¿ ¿yczê mi³ej gry :]
Kafel - 2008-08-18, 14:58

Yama napisa³/a:
Jak powiedzia³ Suspect - czêste crashe to wina sk³adni nicków. Je¶li wk³adacie tam pe³no bezu¿ytecznych znaków, [ '[', '<' etc.] to po prostu zmieñcie je na ³atwiejsze.

Zgadzam sie z Suspectem

Mój kumpel mia³ nick [BSS]xXx_lol[B] crashowa³o go prawie na ka¿dym servie i prawie ca³y czas odk±d gdy zmieni³ nick na PoWeR wszystko gra jak trzeba. Polecam tam samo wam ;]

DS - 2008-08-18, 21:46

No zale¿y te¿ od servera. Ja na serverze PKSu w porównaniu do serveru KSu mam du¿o crashy. Na KS od k±d gram, a gram ju¿ spory kawa³ek mia³em zaledwie kilka crashy, które móg³bym na palcach jednej rêki policzyæ. No na serverze PKSu jest ich zdecydowanie wiêcej, wiêc panowie pracujcie.
Raziel - 2008-08-19, 08:38

Odnalaz³em sposób, jak wej¶æ na serwer bez crashów, jednak tyczy sie on tyLKO osób, które s± zarejestrowane.

Podczas wchodzenia do serwera piszemy /regme [has³o] i w menu rejestracji zaznaczamy w "Autorejestracji" "wy³±czona" czy co¶ w tym rodzaju. Gdy ponownie wejdziemy na serwa, logujemy siê nie zarejestrowani. Spawnujemy siê w jakim¶ miejscu i poprzez /login wchodzimy na swoje "sta³e konto" i cieszymy siê gr± :)

Gesior7 - 2008-08-19, 09:24

Przy logowaniu wczytywane s± te¿ informacje o wybranej postaci i miejscu, gdzie gracz ma zacz±æ. Nie zawsze b³±d jest powodowany autologowaniem.
Raziel - 2008-08-19, 10:59

Prawda. Jednak dla osób, którym crsh.uje przy logowaniu polecam mój sposób b±d¼ te¿ instalacje nowej wersji Multiplayera, której przyjemno¶æ gry nie powinna byæ zak³ócana poprzez ¿adne b³êdy gry.
Fire Dragon - 2008-08-19, 12:58

Ja jeszcze nigdy nie mia³em krasza, no chyba, ¿e testowa³em new stunt park, albo cmd /crash :P
P@wloo - 2008-08-19, 13:05

Ja te¿ jeszcze nie mia³em crashy poniewa¿... nie gra³em na tym serwerze :| Nie wiem sk±d ale muszê mieæ to GTA a narazie siê nie zapowiada ¿eby mi siê je uda³o zdobyæ...
Streem - 2008-08-19, 13:14

P@wloo napisa³/a:
Ja te¿ jeszcze nie mia³em crashy poniewa¿... nie gra³em na tym serwerze :| Nie wiem sk±d ale muszê mieæ to GTA a narazie siê nie zapowiada ¿eby mi siê je uda³o zdobyæ...

Ten post by³ na prawdê potrzebny.

Raziel napisa³/a:
dnalaz³em sposób, jak wej¶æ na serwer bez crashów, jednak tyczy sie on tyLKO osób, które s± zarejestrowane.

Podczas wchodzenia do serwera piszemy /regme [has³o] i w menu rejestracji zaznaczamy w "Autorejestracji" "wy³±czona" czy co¶ w tym rodzaju. Gdy ponownie wejdziemy na serwa, logujemy siê nie zarejestrowani. Spawnujemy siê w jakim¶ miejscu i poprzez /login wchodzimy na swoje "sta³e konto" i cieszymy siê gr± :)

Musze przyznaæ, ¿e w moim przypadku to dzia³a :O

Fire Dragon - 2008-08-28, 18:56

Doda³em koordynaty parków :D Mi³ego ownowania.
Rolek - 2008-08-31, 11:28

"Oficjalny server PKS do gry w San Andreas Multiplayer" temat s³u¿y tylko i wy³±cznie w celach informacyjnych [usun±³em wszystkie posty, zamkn±³em temat], wszelkie dyskusje, za¿alenia, proszê zamieszczaæ w tym temacie.
Gesior7 - 2008-09-05, 13:53

Zamie¶ci³em odno¶nik do programu, który poleci³ mi Drool w tym temacie:
http://www.gtastunt.lomza...pic.php?p=44283 .

Go¶æ - 2009-01-06, 14:53

mam pytanie do serwera. dlaczego gdy w³±cze serwer chwile (oko³o 5 sec) moge chodziæ,pó¿niej pisze game mode restart a pozniej ¿e mam z³y nick. próbowa³em juz z 20 nicków i nic . co zrobiæ?
Fire Dragon - 2009-01-06, 15:43

Graæ na innnym. Server stale staramy siê naprawiæ.
DS - 2009-01-06, 21:51

F1r3 Dr4g0n3k ! napisa³/a:
Server stale staramy siê naprawiæ.

Panowie, ale ile to jeszcze ma trwaæ. Z tego co pamiêtam, to ju¿ owy problem ci±gnie siê kawa³ czasu. Przecie¿ to nie jest jakie¶ wielkie nie wiadomo co. Wy siê na tym znacie, to przy³ó¿cie siê, zróbcie ten serwer, ¿eby ka¿dy móg³ graæ i tyle od nas.

Lomek - 2009-01-06, 21:53

po za tym za darmo serwer nie stoi, a czas podczas jego nie aktywno¶ci podlega normalnej zap³acie wiêc te¿ radze wam siê spieszyæ. tak btw. to co siê popsu³o?
Fire Dragon - 2009-01-06, 23:14

DS napisa³/a:
F1r3 Dr4g0n3k ! napisa³/a:
Server stale staramy siê naprawiæ.

Panowie, ale ile to jeszcze ma trwaæ. Z tego co pamiêtam, to ju¿ owy problem ci±gnie siê kawa³ czasu. Przecie¿ to nie jest jakie¶ wielkie nie wiadomo co. Wy siê na tym znacie, to przy³ó¿cie siê, zróbcie ten serwer, ¿eby ka¿dy móg³ graæ i tyle od nas.

Je¶li wiesz co to jest, to co¶ zaproponuj... Na server by³ wgrywany ka¿dego rodzaju mode, ka¿da wersja sa-mp... Dzia³a³ tylko na wersji 0.1b A jak zapewne wiecie, PKS stunting gamemode jest pod 0.2X. Nikt nie wie, co mo¿e byæ nie tak.

Lomek - 2009-01-07, 00:01

próbowali¶cie wgraæ jaki¶ inny gamemod? tak dla testu, czy to nie wina moda...
SilVerus - 2009-01-07, 00:12

F1r3 Dr4g0n3k napisa³/a:
Na server by³ wgrywany ka¿dego rodzaju mode, ka¿da wersja sa-mp...

Spróbujcie odpaliæ gejmoda na serwerze domowym.

Fire Dragon - 2009-01-07, 15:31

Gamemode mode dzia³a prawid³owo na ka¿dym innym serverze. Jest to prawdopodobnie wina hostingu. A pozatym to LomQ...

HostName: Oficjalny serwer PKS SA-MP
Address: 92.51.138.183:7777
Players: 0 / 30
Ping: 91
Mode: SA Drifting 1.0 PL
Map: San Andreas

Jest aktualnie wgrany server w wersji 0.2.2 i z innym gamemode.

Gesior7 - 2011-01-25, 00:28

Serwer jest ju¿ zaktualizowany do wersji SA-MP 0.3c. Wszystko powinno dzia³aæ u tych, co maj± nowe SA-MP.