Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

San Andreas - Boschie - Gradzian

StrangereQ - 2008-12-20, 21:54
Temat postu: Boschie - Gradzian
Witam! Prezentujê wam nowe solo Gradziana wykonane na modzie Alien City. Zapraszam do ¶ci±gania i ogl±dania poniewa¿ monta¿ jest bardzo ciekawy i urozmaicony, a stunty s± na wysokim poziomie z doborem ¶wietnej muzyki.

High Quality;
soon
Medium Quality;
http://files.filefront.co...;/fileinfo.html
Stream;
soon

downajt - 2008-12-20, 23:33

Bardzo mi sie podoba edit StrangerQ :P
Dogger - 2008-12-21, 00:19

Oj Strangi, ten motyw z wlatuj±c± elips± na klip to chyba sobie ukradnê :)

Ogólnie film bardzo fajniasty, i Stranger wg. mnie jest najlepszym editor'em roku 2008, ale jednak Amnesia zrobiona przez Warow'a jako¶ bardziej przypad³a mi do gustu ze stuntami...

Lomek - 2008-12-21, 00:44

pomysl co on bedzie robil jak bedzie mial nowego PC ;P

co do filmu bardzo mi sie spodobal edit ;] na stuntach sie nie znam wiec nie oceniam ;/

morph - 2008-12-21, 08:18

Monta¿ wprawia³ w stan senno¶ci, by³ wolny, bez niczego "bardzo ciekawego i urozmaiconego" (okazyjnie, bardzo g³êboka samokrytyka, co ja widzê). Lekko skrzywiona ramka, te same efekty przez ca³y film.

Ta "elipsa" to outcome starego tutoriala (by³ chyba nawet na GTAS), tylko ze zmienionymi kolorami i "niedokoñczony" (uderzenie nie wychodzi poza ekran, tak jak w tutorialu).

Reasumuj±c, najlepszy edytor? Nie, przynajmniej moim zdaniem.

Criben - 2008-12-21, 08:44

Bosche ! xD
To by³o moim zdaniem najlepiej zmontowane solo jakie widzia³em ! :D Stranger. Masz pomys³y na efekty i tworzysz co¶ sam ! piêknie ci to wychodzi tylko jako¶æ na FF jest do dupy...
Monta¿ 10/10
stunty - Gradz Pokaza³e¶ klasê. 8.5/10
Muzyka - nie lubiê takiej ale pasowa³a :D 7/10

StrangereQ - 2008-12-21, 09:52

morph napisa³/a:
Monta¿ wprawia³ w stan senno¶ci, by³ wolny, bez niczego "bardzo ciekawego i urozmaiconego" (okazyjnie, bardzo g³êboka samokrytyka, co ja widzê). Lekko skrzywiona ramka, te same efekty przez ca³y film.

Ta "elipsa" to outcome starego tutoriala (by³ chyba nawet na GTAS), tylko ze zmienionymi kolorami i "niedokoñczony" (uderzenie nie wychodzi poza ekran, tak jak w tutorialu).

A czy moim celem by³o robienie elipsy która bêdzie wychodzi³a poza ekran? Nie. Nie znasz siê, nie komentuj. Mo¿e inaczej - spróbuj zrobiæ jaki¶ efekt który mnie powali lub zmontowaæ jaki¶ film na podstawie tego. Co¶ jeszcze odno¶nie elipsy - ka¿dy ma inny gust.

Macc - 2008-12-21, 09:54

Stranger proszê Cie, ju¿ przestañ. Ka¿dy wie, ¿e masz bardzo ró¿norodne s³ownictwo. Ale odpu¶æ sobiê ju¿.

Moim zdaniem nie trudne stunty, niektóre by³y takie, które mo¿na zrobiæ naprawdê w 3 minuty. Ró¿ne, przeró¿ne 6,5/10.

downajt - 2008-12-21, 10:25

Pozowli³em se wrzuciæ wersje stream: http://pl.youtube.com/wat...u_0w0iAM&fmt=18
Dogger - 2008-12-21, 11:54

Macc, oczywi¶cie wiem, ¿e po³owa z was Stranger'a nawet nie lubi, wiêc raczej nie mo¿ecie zauwa¿yæ jego dobrych cech, a jedyn± obiektywn± krytykê jak na razie napisa³ .psm.
Po tym, ¿e znam Stranger'a, mogê spokojnie og³osiæ, ¿e za postêp jaki zrobi³, sam bêdê g³osowa³ na niego w Stunting Awards 08/09.

Btw.
Mimo, ¿e nie lubiê Ciê .psm, to bardzo szanuje, za to jakie robisz grafiki, ale przypominasz mi trochê Tatar'a (mo¿e kto¶ go pamiêta?) który nigdy nie pokaza³ ¿adnego ciekawego stunta, a zawsze wszystkich krytykowa³... Postaraj siê to zmieniæ.

Macc - 2008-12-21, 12:43

Nie chodzi mi o to, ¿e go nie lubiê. Poprostu, za bardzo siê przechwala, za bardzo ka¿dego denerwujê. Och bo przecie¿ On robi HQ 800x600x32! Rozumiesz w czym rzecz?

Edit by³ ¶wietny, przyjemnie siê ogl±da³o. 8/10

StrangereQ - 2008-12-21, 13:51

No oczywi¶cie Macc, Ty prawie nigdy nie robisz HQ i tak¿e nie potrafisz renderowaæ filmów.
Macc - 2008-12-21, 14:21

Ojej, tak podaj go do s±du najlepiej i zarz±daj kwoty 250.000$ za to, ¿e to zrobi³. Pyta³e¶ mnie, czy mo¿esz dodaæ mój film na YT? Nie. A wiêc zamknij siê, i nie pro¶ tu o ukaranie nikogo.

Muzyka mi pasowa³a, by³a ca³kiem niez³a. 7/10

downajt - 2008-12-21, 14:48

Dobra Macc, my¶lê ju¿ ¿e nie ma sensu wypominaæ Strangerowi wszystkich jego b³êdów jakie pope³ni³. Po d³ugiej rozmowie z nim chyba zrozumia³ swoje postêpowanie wobec niektórych. Ja mogê mieæ tylko nadzieje, ¿e nie obróci siê to w kolejne konflikty, w których Stranger bêdzie w jaki¶ sposób obra¿any czy on sam przyczyni siê do tego by go nie lubiano. Mamy ¶wiêta, radosn± atmosferê, nie pozwólmy by takie sytuacje mia³y miejsce.
Mariusz - 2008-12-21, 14:57

A mo¿e tak oceny do osiemnastej zobaczê, bo straci³em przez Was piêæ minut ¿ycia?
morph - 2008-12-21, 18:56

StrangereQ napisa³/a:
morph napisa³/a:

A czy moim celem by³o robienie elipsy która bêdzie wychodzi³a poza ekran? Nie. Nie znasz siê, nie komentuj. Mo¿e inaczej - spróbuj zrobiæ jaki¶ efekt który mnie powali lub zmontowaæ jaki¶ film na podstawie tego. Co¶ jeszcze odno¶nie elipsy - ka¿dy ma inny gust.

ad.1. Przedstawi³em ró¿nicê miêdzy efektem uzyskanym w tutorialu a Twoim, poniewa¿ móg³by¶ zaznaczyæ, ¿e daje on [tutorial] "zupe³nie" inny rezultat.

ad. 2. "Znawstwo" w danej dziedzinie jest rzecz± czysto wzglêdn±, w odniesieniu do jednych mogê byæ zapoznanym w temacie, w odniesieniu do drugich niekoniecznie.

ad.3. Nie mam szansy "powaliæ" Ciê moimi umiejêtno¶ciami, bo wobec Twojego jak¿e to ¿enuj±cego charakteru prawdopodobnie taka sytuacja zaj¶æ by nie mog³a.

ad.4. Nigdy nie powiedzia³em, ¿e efekt uzyskany przez Ciebie jest gorszy b±d¼ lepszy od oryginalnego. Jedyne co mogê zapewniæ to jego brak innowacyjno¶ci.

Rolek - 2008-12-21, 19:01

StrangereQ napisa³/a:
Nie znasz siê, nie komentuj.

Nie potrafisz przyj±æ krytyki, pokazuj swoje prace babci, mamusi i s±siadom. To jest forum, gdzie pisz± ludzie, którzy maj± prawo do swojego zdania, je¿eli nie podoba Ci siê tego rodzaju zasada to nie zamieszczaj tu swoich filmów.

Radzê równie¿ ograniczyæ nieco zachwyty, Wasze s³owa s± nic nie warte, kiedy o wielko¶ci i umiejêtno¶ciach monta¿ystów piszecie w niemal¿e ka¿dym temacie. Najlepszy, z definicji, mo¿e byæ tylko jeden. Po co komu pochwa³y prostytutek ?

DS - 2008-12-21, 22:26

Film ogólnie mnie nie zaskoczy³, ani nie zaszokowa³ monta¿em czy wykonanymi stuntami. Monta¿ ¶redniak, stunty no jak stunty, ale ta mapa jaka¶ dziwna. Mo¿e inaczej, ten "mod" taki dziwny. Ogólnie ¶redniak. 6/10
Raziel - 2008-12-22, 11:32

DS napisa³/a:
(...) ale ta mapa jaka¶ dziwna. Mo¿e inaczej, ten "mod" taki dziwny. Ogólnie ¶redniak. 6/10

Alien City jest to mod g³ównie do driftingu, wiêc ca³e miasto jest stworzone koncepcyjnie pod drifting, ale by³o paru takich, co pomy¶leli, aby w nim stuntowaæ. Ta mapa ma du¿e mo¿liwo¶ci, jednak wygl±d jest... nowoczesny :P

Westee - 2008-12-22, 12:16

Nie wiem co macie do Strangereq? Przecie¿ on robi to co lubi robiæ czyli stuntowaæ. Robi to tak dobrze jak umie a wy go krytykujecie. ¯e on chce wyj¶æ z monotoni robienia stuntów tylko w oryginalnym San Andreas to nie oznacza ¿e trzeba go obrzuciæ pomidorami. Wed³ug mnie jest on dobrym stunterem :P
morph - 2008-12-22, 12:19

Primo, tricki wykonane w filmie s± dzie³em Gradziana.
Secundo, nikt tu StrangereQ'a pomidorami nie obrzuca, po prostu obiektywnie krytykujemy poddany nam produkt (najwyra¼niej niektórzy uznaj± krytykê za obrazê).
Tercio, kim ty panie jeste¶?