| |
Polskie Ko³o Stunterskie Oficjalna strona PKS Studios |
 |
Oficjalny serwer PKS SA-MP | Official PKS SA-MP server - testy PKS mode na serwerze SA-MP 0.2.X
Gesior7 - 2009-02-02, 20:39 Temat postu: testy PKS mode na serwerze SA-MP 0.2.X Nasze SA-MP ju¿ dzia³a! =D
To tak w skrócie. Nie wiedzia³em, jak inaczej to wyraziæ.
Dzisiaj z Damim zaktualizowali¶my do koñca pliki serwera SA-MP i uruchomili¶my na nim stunting. = D
Jest to jeszcze PKS stunting v4.4, który znacie.
Sam mode nie by³ od d³u¿szego czasu aktualizowany. By³o trochê Waszych propozycji i pomys³ów, których nie zrealizowa³em dot±d. Ale wiele ju¿ zrealizowa³êm z powodzeniem. Nie zagl±da³em d³ugo do kodu, i teraz trudno mi to wszystko ogran±æ. My¶lê, ¿e przepiszê ten mode od nowa. Przepiszê sprawdzone kody, wprowadzê nowe pomys³y i poznane techniki, które uczyni± serwer bardziej stabilnym (my¶lê, ¿e jest stabilny), pozwol± dzia³aæ mu troszkê szybciej i sprawniej, ale przede wszystkim, na co zawsze zwraca³em du¿± uwagê na funkcjonalno¶æ, która sprawia³a, ¿e mode w istocie pozwala³ na to, do czego by³ przeznaczony, czyli do gry i g³ównie stuntowania. Ten mode tworzyli¶cie Wy, bo to Wy podsuwali¶cie mi pomys³y, i czynili¶cie ten mode coraz lepszym.
Zatem, kto wie, a bêdzie nowa wersja mode. ; )
w nowej wersji naraize nie zamierzam wyrzucaæ tych funkcji, które obecnie s±. (my¶lê tu o kodzie do wczytywania obiektów, pisa³em kod sam, i my¶lê, ¿e s± lepsze i sprawdzone rozwi±zania) Pozostawiê jednak wiêkszo¶æ obecnie dzi³aj±cych funkcji tak¿e i w nowej wersji. Planujê poprawiæ b³êdy (np. przenoszenie gracza z pojazdem przy wczytywaniu save nie zd±¿y³o przenie¶æ pojazdu, by³y jeszcze inne b³êdy z wczytywaniem pozycji), dodaæ nowe funkcje i uspraniæ obecne. Rozszeszê kod do zapisywania stanu gry o zapisywanie wszystkich 20 wspó³rzêdnych zapamiêtanych przez u¿ytkownika (jeden z Waszych pomys³ów).
Naraize nie mam wielu pomys³ów na nowe bajery. Dlatego wystêpuje o Wasze pomys³y.
Piszcie, o co chcieliby¶cie rozbudowaæ mode.
Teraz zapraszam na testy serwera.
Nad pisanie mode nie bêdê móg³ po¶wiêciæ du¿o czasu ze wzglêdu na to, ¿e mam teraz naukê tak¿e na uczelni (s± te¿ skutki uboczne takie, jak egzaminy, zaliczenia), ale i dziêki temu tak¿e moja wiedza i gamemode bêd± mog³y siê rozwijaæ. W zwi±zku z brakeim czasu nie zrobiê tego mode szybko. Na razie tylko tyle mogê powiedzieæ.
Zapraszam do gry i dzielenia siê wszystkimi Waszymi pomys³ami w³a¶nie tutaj. = )
Angel - 2009-02-02, 21:41
LOVE PKS. thx za aktualizacje servera bedzie mozna normalenie pograc
P@wloo - 2009-02-02, 22:26
To ten serwer wogóle jeszcze istnieje ? ; )
Kto go op³aca je¶li mo¿na wiedzieæ ?
Gesior7 - 2009-02-03, 00:06
Narazie testujemy, czy wszystko jest w porz±dku. T± sprawê mam zamiar jeszcze omówiæ w³a¶nie z Wami, administracj± naszego trybu gry.
Zrobi³em porsty skrypt, zapisuj±cy tekst na serwerze. Wiêc, je¿eli podczas gry natkniecie siê na co¶, jaki¶ b³±d, nowy pomys³, sugestie, cokolwiek, mo¿ecie to zapisaæ na serwerze i zostawiæ mi do przeczytania. ;]
do tego jest polecenie "/idea". Wystarczy wpisaæ to polecenie i po odstêpie dalej swój pomys³, sugestjê, np:
/idea zapis 20 zapamiêtanych wspó³rzêdnych do pliku z zapisem stanu gry.
To zapisze siê do pliku na serwerze i bêdzie wygl±da³o na przyk³ad tak:
gesior7: zapis 20 zapamiêtanych wspó³rzêdnych do pliku z zapisem stanu gry.
Zatem dzielcie siê swoimi pomys³ami. = )
Gesior7 - 2009-02-08, 04:25
Ludzie, macie tyle ciekawych pomys³ów. Zarzucie tu jaki¶. Jeszcze trwaj± próby, g³ównie serwera. Ale w tym czasie napewno mo¿emy testowaæ mode i rozbudowaæ tryb gry.
DS - 2009-02-08, 10:10
| Gesior7 napisa³/a: | | Jeszcze trwaj± próby, g³ównie serwera. |
Mam nadziejê, ¿e to tylko próby. Bo pingi na serwerze s± nie najlepsze. Niektórzy po 500 maj±, a ponad 100 to standard. Je¿eli tak dalej bêdzie to trochê bieda .
[ Komentarz dodany przez: Gesior7: 2009-02-08, 16:25 ]
Wa¿ne, ¿e serwer umo¿liwia ju¿ grê.
|
|