Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Oficjalny serwer PKS SA-MP | Official PKS SA-MP server - Administracja

Fire Dragon - 2009-04-24, 23:49
Temat postu: Administracja
Dzi¶ na serverze PKS zdarzy³a siê bardzo niemi³a sytuacja. Sciptuj±c sobie, zauwa¿y³em, ¿e 2 osoby konkretnie MexikanoS i SGR pisz± do mnie na GG. Pisali do mnie ze skarg± na Matt'a i Silverusa. Jak wiemy Silverus ma administratora na serverze. Jednak wiele razy zdarza³o siê, ¿e znacznie utrudnia³ grê na serverze, robi±c wybuchy, zmieniaj±c pogodê i godzinê, strzelaj±c do ludzi... Ogólnie zachowywa³ siê bardziej jak niewy¿yte dziecko ni¿ administrator. Wiêc jak osoba która nie ma pojêcia o zarz±dzaniu mo¿e mieæ administratora. Wiêc ja niewiele my¶l±c, wszed³em na server i zbanowa³em obu delikwentów, powodem w przypadku Matt'a by³o utrudnianie rozgrywki, w przypadku Silverus'a brak wykonywania obowi±zków. Dostali bany na okres 1 dnia. Po czym wyszed³em z server'a. Po krótkiej chwili, Matt, pisze do mnie na GG z skargami na SGR'a i Mexiego. Mówi³, ¿e go wyzywaj±. A wiem, ¿e takie sytuacje w przypadku tych dwóch panów tak¿e s± baaardzo prawdopodobne. Wszed³em na server w celu udzielenia bana na okres 1 dnia, w³a¶nie za to przewinienie. Tak te¿ uczyni³em, po krótkiej chwili wyszed³em z server'a. Scriptuj±c zajrza³em na okienko sa-mp, gdzie zauwa¿y³em, ¿e Mexi wraz z Silverusem znów s± na serverze. Mimo tego ADMINISTRATOR Kathine nic sobie z tego nie robi³a. Po wej¶ciu na server z celem zbanowania tych osób po raz kolejny zosta³em zbanowany przez moderatora P4wloo bez powodu. Proszê Gesiora7 o logiczne przemy¶lenie dawania jakichkolwiek uprawnieñ osobom które nie s± konsekwentne i kompetentne.
DaMiAn0 - 2009-04-24, 23:54

Jestem za SilVerus co chwilê spamowa³ tymi samymi wiadomo¶ciami oraz grozi³ banem... u¿ywa³ tak¿e niecenzuralnych s³ów.
matt - 2009-04-24, 23:56

ja proponujê mi, mexi, sgr bana na zawsze wtedy nie bêdzie nigdy problemów ale nie wiem czy ja a¿ tak przeszkadzam, proszê o wypowiedz innych, czy silverus wam przeszkadza t± zmiana pogody i zabijaniem czy traktujecie to jako zabawê?
Fire Dragon - 2009-04-24, 23:59

A no widzisz Matt... Dla Silv'a to jest zabawa, ale s± ludzie którzy próbuj± zrobiæ jakiego¶ trudnego stunta a przybiega Silverus, robi wybuchy, i przebija ko³a minigunem...
SilVerus - 2009-04-25, 00:05

Aha.
Hm, masz zwyk³ego modka, jeste¶ teoretycznie nikim, a zawsze masz najwiêcej do powiedzenia. -.-
Po pierwsze, nie jestem administratorem tylko moderatorem.
Po drugie, nie przeszkadzam ludziom. Exploduje ich dla zabawy, a je¿eli kto¶ nie chce, ¿ebym tego robi³, to przestaje (oczywi¶cie wyj±tkiem s± tu osoby tj. Crack albo Rachx, bo ich lubie boomaæ ;) ). I podaj mi proszê momenty kiedy komu¶ przeszkadza³em.
Po trzecie, ban za brak wykonywania obowi±zków, hm. Na serwerze jest ostatnio sporo osób, wystarczy, ¿e ka¿dy gracz napisze 1 wiadomo¶æ i mam zaspamiony chat, wiêc nie moge wszystkiego zauwa¿yæ. Nie jestem robotem.
Mam to szczerze gdzie¶, czy mi zabierzecie admina, czy zostawicie. Leje na to ;)

Fire Dragon - 2009-04-25, 00:17

SilVerus napisa³/a:
Aha.
Hm, masz zwyk³ego modka, jeste¶ teoretycznie nikim, a zawsze masz najwiêcej do powiedzenia. -.-

To podchodzi pod obrazê... "Jeste¶ teoretycznie nikim". Najwiêcej do powiedzenia maj± G7 wraz z Damim, bo to oni zarz±dzaj± serverem i bez nich nie podejmujê ¿adnej decyzji. Maj±c modka mam do¶æ du¿e uprawnienia na serverze. Nie mam dostêpu tylko do niektórych funkcji mode. Zreszt± to i tak nie ma znaczenia czy jestem administratorem, moderatorem czy kimkolwiek innym. Dla G7 s± to 3 klikniêcia i mam poziom -1.

SilVerus napisa³/a:
Po pierwsze, nie jestem administratorem tylko moderatorem.

Jak ju¿ powiedzia³em, moderator daje szeroki zakres mo¿liwo¶ci, co za razem obowi±zków, jednak ty o tym drugim zapomnia³e¶.

Cytat:
Po drugie, nie przeszkadzam ludziom. Exploduje ich dla zabawy, a je¿eli kto¶ nie chce, ¿ebym tego robi³, to przestaje (oczywi¶cie wyj±tkiem s± tu osoby tj. Crack albo Rachx, bo ich lubie boomaæ ;) ).

Aha... Kto¶ robi jakiego¶ stunta, np. krêci stunt movie w multi, a ty go explodujesz i strzelasz do niego z mini. Wiele osób siê na Ciebie skar¿y, nie tylko na GG, tak¿e na serverze. Dotychczas to tolerowa³em, ale wlepienie mi bana to by³a przesada.

Cytat:
Po trzecie, ban za brak wykonywania obowi±zków, hm. Na serwerze jest ostatnio sporo osób, wystarczy, ¿e ka¿dy gracz napisze 1 wiadomo¶æ i mam zaspamiony chat, wiêc nie moge wszystkiego zauwa¿yæ. Nie jestem robotem.

Nie no dowali³e¶... Matt, Poti i kto¶ tam jeszcze booma ludzi, ty strzelasz z mini, co najlepsze wiesz, ¿e Matt to robi, ale nic z tego sobie nie robisz. W momencie gdy wszed³em na server by³o tam 10 osób. Jeden modek bez problemu mo¿e sobie poradziæ z tak± ilo¶ci± osób. Zdarza³o mi siê byæ w takich sytuacjach.

Cytat:
Mam to szczerze gdzie¶, czy mi zabierzecie admina, czy zostawicie. Leje na to ;)

Tak samo lejesz na dotychczasow± funkcjê. Nie u¿ywasz jej aby zarz±dzaæ serverem tylko do tego aby wprowadziæ tam chaos.

SilVerus - 2009-04-25, 00:31

F1r3 Dr4g0n3k ! napisa³/a:
Aha... Kto¶ robi jakiego¶ stunta, np. krêci stunt movie w multi, a ty go explodujesz i strzelasz do niego z mini. Wiele osób siê na Ciebie skar¿y, nie tylko na GG, tak¿e na serverze. Dotychczas to tolerowa³em, ale wlepienie mi bana to by³a przesada.

Je¿eli kto¶ powie mi, ¿e robi stunfilm, albo po prostu, abym przesta³, to ZAWSZE przestaje. Jedynymi wyj±tkami s± osoby, które "znam" troche bardziej i wiem na ile moge sobie pozwoliæ. I co najlepsze, to nie ja Ci da³em bana.
Nie no dowali³e¶... Matt, Poti i kto¶ tam jeszcze booma ludzi, ty strzelasz z mini, co najlepsze wiesz, ¿e Matt to robi, ale nic z tego sobie nie robisz

Jakos nikt mi nie powiedzia³, ¿e kto¶ jest boomowany przez nich, a z mini strzela³em wraz z Rachem w Xenona. Nie mia³ on nic przeciwko temu. ;]
Tak samo lejesz na dotychczasow± funkcjê. Nie u¿ywasz jej aby zarz±dzaæ serverem tylko do tego aby wprowadziæ tam chaos.

Yep. W³a¶nie dlatego siedze najd³u¿ej z administracji na serwerze, upominam ludzi nawet o ma³e przewinienia typu przekleñstwo, zawsze odpowiadam na pytania graczy i nie jest to odpowied¼ w stylu "wpisz /q". Ale oczywi¶cie, to ja olewam funkcje moderatora.

Mariusz - 2009-04-25, 09:44

Dodam te¿ ¿e Sliverusowi ostatnio odpierdziela zdrowo, my¶lê ¿e miesi±c urlopu nikomu nie zaszkodzi.