Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Vice City - Conspiracy II

Dogger - 2009-11-21, 15:13
Temat postu: Conspiracy II

Witajcie.
Bodaj¿e 8'mio miesiêczny okres oczekiwania zakoñczy³ siê, mo¿na by rzec, sukcesem. Sukcesem jest to, ¿e ten film w koñcu wyszed³ na ¶wiat, podczas, gdy ju¿ tylko ja wierzy³em, ¿e premiera jednak nast±pi.
Po udanej "jedynce" du¿o ludzi napcha³o siê do pocz±tkowego projektu.
Dla mnie by³o to pewnego rodzaju osi±gniêcie, ale ca³a euforia zniknê³a, kiedy deadline dobieg³ koñca. Mniej, ni¿ po³owa zapisanych stunterów odda³a replay'e. Na szczê¶cie stuff który otrzyma³em, nie by³ z³y, wiêc jako¶ prze³kn±³em ¶linê i wzi±³em siê za nagrywanie. Niestety w miarê nagrywania uzna³em, ¿e jak na razie moje wysi³ki nie maj± sensu, wiêc rozpocz±³em fazê zbierania stuntów na nowo.
Tym razem nie spotka³em siê z tak wielkim rozczarowaniem i mo¿e z trochê wieksz± motywacj± przyst±pi³em do ponownego nagrywania i monta¿u. Od tamtego momentu wszystko sz³o ju¿ g³adko i nawet nikt mi nie ju¿ nie tru³ na gg, bo wszyscy my¶leli, ¿e projekt umar³.
Mo¿na by by³o tak uznaæ, ale w³a¶nie w tej chwili przedstawiam wam zmartwychwstanie.
Doprowadzi³em do koñca projekt spisany na straty i w³a¶nie to jest moim sukcesem.
To jak on wyszed³, zostawiam ju¿ tylko wam.

Zapraszam do ogl±dania, po do¶æ nudnym wstêpniaku.

PS. W paczce HIGH DEFINITION znajduje siê film razem z bonusikami od Dogger'a.
PS2. Je¿eli ¶ci±gasz tylko MEDIUM QUALITY, lub LOW QUALITY, paczkê bonusow± mo¿esz pobraæ tutaj.

Conspiracy II:

High Definition 1280x720 - .mkv - 362 MB:
Megaupload
Filefront

Medium Quality 1024x576 - .avi - 225 MB:
Megaupload

Low Quality 640x360 - .avi - 112 MB:
Sendspace

YouTube Streaming:
YouTube
YouTube HD

Kiper - 2009-11-21, 15:37

zassa³em ju¿ ten Extra pakunek. Teraz ¶ci±gam to HD :D potem zrobie Full reviev.

e/ Net lami i decyduje sie na LQ :( jeszcze 7 min...

Dogger - 2009-11-21, 15:38

Extra pakunek jest razem z wersj± HD g³upku :) :*
Art - 2009-11-21, 15:42

Zonk.

¦ci±gam MQ D: , pó¼niej edit.

Flow - 2009-11-21, 15:43

Jestem w filmie? Bo z tego co pamiêtam wys³a³em ¿alowaty stunt :S Czekam na YT bo z moim netem i tak nigdy nie ¶ci±gnê :P
Dogger - 2009-11-21, 15:45

Tak FloW, jeste¶, i Twój stunt nale¿y wg. mnie do najbardziej kreatywnego w filmie. I YT nie spodziewajcie siê za szybko.
Raziel - 2009-11-21, 16:44

Renderowanie i uploadowanie zajê³o Ci a¿ dwa dni ;)

cieszy mnie bardzo fakt, i¿ film uj¿a³ swiat³o dzienne. Wielu z nas "skaza³o" ten projekt na niepowodzenie, jednak Ty siê nie podda³e¶ i dobrno³e¶ z Nim do koñca. Gdyby mo¿e "mój wk³ad organizacyjny" zaistnia³ w jakikolwiek sposób (by³em wspó³organizatorem, zaskoczeni?) zaistnia³, mo¿e film wyszed³ by znacznie szybciej, a nawet i "lepiej" w kwestii stuntów. Ale to przesz³o¶æ. Mam nadzieje, ¿e wybaczysz/cie.

Jestem obecnie w trakcie pobierania HQ. LQ pobra³em ju¿ wcze¶niej, aby jak najszybciej zobaczyæ film. Ciemno za oknem i pusty dom sprzyja³y stworzeniu odpowiedniego klimatu. Gdy w³±czy³em, by³em na prawdê ciekawy, jakie s± efekty. I nie zawiod³em siê. Intro na prawdê przyjemnie wprowadza³o do filmu. Ujêcia, jakie u¿y³e¶ do wstêpu bardzo mi siê spodoba³y. Jednak po kilku minutach, kiedy zaczyna³y sie pojawiaæ pierwsze klipy stuntów (w formie przeb³ysków) zacz±³em siê trochê niecierpliwiæ. Tutaj ten wstêp by³ trochê za d³ugi, nie mog³em w koñcu siê skupiæ na openerze, ale... wytrzyma³em i pierwszy stunt mia³em ju¿ za sob±. Podoba mi siê styl, w jakim edytowa³es. Nie ma tutaj multimum efektów, czysto i bez zbêdnego za¶miecania. Ma³y niedobór stuntów da³o siê odczuæ po kilku minutach ogl±dania (czasem za d³ugie ujêcia), jednak w konspekcie ogó³u nie przeszkadza³o to tak bardzo. Muzyka moim zdaniem odpowiednio dobrana :)

Same stunty, no có¿... Wielkich cudów tu nie by³o, ale parê stuntów na prawdê mog³a zaimponowaæ. Nie bêdê tutaj kogokolwiek faworyzowa³, bo poziom by³ ró¿ny, ale nie a¿ tak, aby mo¿na go okre¶liæ mianem "s³aby/¶redni".

Podsumowuj±c: film moim zdaniem zas³uguje na 8-/10. Problemy w realizacji i niewielkie braki udawa³o siê nadrobiæ. film ogl±da sie moim zdaniem bardzo przyjemnie. gratuluje wykonania zadania :)

PS: Gdy pobiorê HQ, postaram siê go jak najszybciej zuploadowaæ na YT :)

MexikanoS - 2009-11-21, 18:49

: O

Gdy zobaczy³em ten post, to a¿ mi siê ¿ygaæ zachcia³o (przypominaj±c sobie ostatni polski niewypa³ Conspiracy I). Mówiê co tam, se lookne w LQ to (jeszcze wtedy gówno).

Po dwóch godzinach nudy, zobaczy³em na moim pulpicie paczkê z filmem. No to spojrza³em...

Stunty totalna klapa, ale ta muzyka :OOOO 15/10 Jest po prostu, zaje>.<. S³ucham jej non stop, normalnie pwned =D Edit te¿ 15/10

Muzyka + Edit - Non Ending Number/10
Stunty - 5/10

Na prawdê piêkna muzyka ... :)

// Wrzucam na YouTube wersjê Low Quality www.youtube.pl/user/lolixer

W NOCY WRZUCÊ WERSJE HIGH QUALITY XD

LeaR - 2009-11-21, 19:02

i love that xD
Flow - 2009-11-21, 19:52

Nie mogê siê na ogl±daæ, to jest takie [cenzura] =D 10/10 dla stunterów i edytora, a Ty Dogger masz za³atwione u mnie ¿e zag³osujê na Ciebie na edytora roku tu i na Gtas.
MexikanoS - 2009-11-21, 20:07

No lol, ten film jest chyba tak [cenzura], ¿e jak go ju¿ wrzuci³em, to nie chce mi siê przetworzyæ bo YT ma jaki¶ b³±d
Dash - 2009-11-21, 20:55

Po co znowu wrzucasz skoro ju¿ jest na YT ? .

Pierwsze nagranie <3 .

Dogger - 2009-11-21, 21:33

Mi w³a¶nie te¿ nie chcia³ siê wrzuciæ na YouTube. :( ale Leard ju¿ go wrzuci³, wiêc nie trzeba. Link macie w pierwszym po¶cie.
Sedative - 2009-11-21, 21:34

¦wietny film! Mam tylko pytanie do Ciebie, czy móg³bym go zauploadowaæ na moje YouTubowe konto? Nie wiem czemu, nie mam inteligentnego wyt³umaczenia, mam poprostu taki zwyczaj :x

Stunty
Tak wiêc, je¶li chodzi o stunty... Opener ¶wietny, Dogger masz racje, stunt FloW'a jest najbardziej kreatywnym stuntem z ca³ego filmu. Bardzo podoba³ mi siê finisher szuhos'a :) CSM sanchezem Streema równie¿ ¶wietny.

Monta¿
Wszystko zgrane z muzyk±, proste, a zarazem wywieraj±ce ¶wietne wra¿enie na mnie efekty.

Muzyka
Muzyka... No w³a¶nie, to te piosenki najbardziej mnie zaintrygowa³y w filmie. Mam do Ciebie pytanie Dogger. Czy ty remixowa³e¶ lub chocia¿ w jakikolwiek sposób edytowa³e¶ te utwory? Poniewa¿ s³ysza³em je chyba w innych filmach, lecz z tego co pamiêtam, nie posiada³y one pewnych "bitów" i innych "pierdó³". Bêdê wdziêczny za odpowied¼ ;) A je¶li mam oceniæ piosenki, to poprostu da³o ich siê s³uchaæ =)

Film zas³uguje na ocenê 8+/10.

Dogger - 2009-11-21, 21:51

Pozmienia³em te piosenki, ale na pewno nie dodawa³em ¿adnych bitów, ani pierdó³ :)
A upload'uj sobie :)

Macc - 2009-11-21, 22:23

Dogger na najlepszego edytora roku '09 w PKS Awards i GTAstunting :) Na prawdê, ¶wietny monta¿ lecz te triki nie zas³uguj± na ten monta¿ :) . ¦wietne ustawienia kamer, ¶wietna muzyka, mówiê to bardzo rzadko, ¿e muzyka jest ¶wietna, ale na prawdê; ¶wietny wybór Dogger. 8) Co do stuntów, wspomnia³em o tym na górze. By³y na prawdê s³abe, te z pierwszej czê¶ci Conspiracy by³y na prawdê lepsze. Szkoda, ¿e wiêcej lepszych stunterów nie zapisa³o siê na ten collab. Powiniene¶ mieæ lepsze tricki i wykonaæ ten monta¿, by³by na prawdê perfekcyjny film.

7/10 bez ¿adnych w±tpliwo¶ci.

Charnel - 2009-11-21, 23:44

Stunty:

Kilka naprawdê bardzo dobrych (mega bump sanchezem) ale by³y te¿ starsze i ³atwiejsze. Ogólnie nie jest ¼le, podoba mi siê du¿e zró¿nicowanie i kreatywno¶æ niektórych. W tej kwestii oceniam tylko pod wzglêdem wizualnym bo dawno ju¿ nie stuntowa³em i nie jestem ju¿ w "obiegu".

Monta¿:

Jedyny minus to zbyt czêste powtarzanie klipów z pocz±tku. Reszta bez zarzutu, ¶miem twierdziæ ¿e lepiej ci to wysz³o ni¿ w niektórych community.

Muzyka:

Nie mój typ, ale w tym wypadku akurat po po³±czeniu wszystkich elementów (stunty i monta¿) pasuje idealnie, nawet wpada w ucho o dziwo.

Stunty 8/10
Monta¿ 9/10
Muzyka 9/10

Dawno nie ogl±da³em stunt filmów, ale to co tu widzê to naprawdê ¶wietna robota ! Gratulacje wszytkim stunterom i brawa dla Doggera !

Roach - 2009-11-22, 17:41

Choæby film nie wiem jak by³ dobry, dla ludzi w internecie zawsze to bêdzie nic. G³upia
gadka, ¿e czego¶ mi tu brakowa³o. Wam zawsze czego¶ brakuje. Trudno wymówiæ/napisaæ
kilka mi³ych s³ów, pochwaliæ kogo¶, to jest problem, lecz wyzwaæ ka¿dy potrafi bez zawahania.

Co do filmu. Wspania³y! Nie widzia³em równie dobrego. Nie znam siê na stuntach VC, ale
wygl±da³y znakomicie, a do tego Twój monta¿. Chcia³em go ogl±daæ bez przerwy, co chwile
przewija³em pasek, b±d¼ odnowa "Play". Najbardziej zaskoczy³o mnie Intro. Totalna miazga. Efekty s± przecudne! Ogl±daj±c film, czu³em siê jak przed telewizorem, gdzie lec±
same nowe i profesjonalne filmy.
Muzyka - uwielbiam j±, móg³bym jej s³uchaæ bez przerwy. Mi³o jest mieæ tak do¶wiadczonego i ¶wietnego monta¿ystê w Vision Effects. Bijesz wszystkie nowe filmy które wszy³y na ³opatki. Gratulujê wspania³ej pracy! Warto by³o tyle czekaæ.

Mariusz - 2009-11-22, 18:14

Zniszczy³e¶ system tym doborem muzyki i [cenzura] monta¿em. Nawet nie przepuszcza³em, ¿e ten film wyjdzie, a tutaj taka niespodzianka. Szuhos (nie pamiêtam dok³adnego nicku, chyba taki :P) wykona³ moim zdaniem najlepsze tricki. Ten weekend by³ pe³en ciekawych premier. Community w Vice City, Conspiracy II i Escape >D
Raziel - 2009-11-22, 18:23

roah napisa³/a:
Trudno wymówiæ/napisaæ
kilka mi³ych s³ów, pochwaliæ kogo¶, to jest problem, lecz wyzwaæ ka¿dy potrafi bez zawahania.

W innym przypadku pos³u¿y³by¶ siê zapewne argumentami, ¿e chwaliæ potrafimy, ale obiektywnie spojrzeæ na to wszystko, co "widaæ go³ym okiem", to ju¿ nie. Ocena polega na porównaniu czego¶ z w³asnymi pogl±dami. Bycie jednostronnym w takich sytuacjach jest po prostu chamskie, bo ok³amujemy samych siebie i kogo¶, kto wystawi³ przyk³adowo film do oceny. Oceny maj± uczyæ twórce, co mo¿na ewentualnie poprawiæ, a co jest dobrze. Pomaga mu to w stworzeniu na prawdê dobrej produkcji. I w³a¶ciwie, to czy widzisz tutaj jakie¶ same z³e zdania o tym filmie? Dostaje on dobre oceny, a drobne uwagi stanowi± po prostu efekty 'trudnego tworzenia' tego filmu. Nie mo¿na wymagaæ od cz³owieka, aby stworzy³ co¶ doskona³ego, ale te¿ i nie mo¿na kogo¶ utrzymywaæ w ¶wiadomo¶ci, ze takie co¶ stworzy³.

Btw: Taki chamski argument, ale nie mog³em sioê powstrzymaæ :D

W ocenie PARADISE ADVENTURE Roach napisa³/a:

Monta¿ Iwninga jest do¶æ znany i jedyny w swoim rodzaju,
lecz tym razem nie przypad³ mi do gustu. Zupe³nie nie podoba³o mi siê ENB w tym filmie. (...)Kamera czasami
wchodzi³a w ziemiê, nie podoba mi siê to w filmach, gdy¿ mo¿na to usun±æ przez zwyk³e
wczytanie Replay'a jeszcze raz i nagranie, ale mniejsza z tym.

Równie¿ w Infernus Day napisa³/a:

By³y zró¿nicowane stunty, ale muszê
napisaæ, ¿e ¿aden mnie specjalnie nie zaskoczy³, oprócz powy¿ej wymienionego.
Co, do monta¿u. Troszkê za jasne te kolory z efektami. ENB te¿ przesadzone.

Zaistnieje teraz pytanie: czy aby na pewno "tylko nam" nigdy nic nie pasuje?

Gesior7 - 2009-11-24, 10:43

Brak mi s³ów, ale jedno mogê napewno powiedzieæ. To jest ¶wietny film. = ))