Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Seriale | Serials - CSI Vice City - Epizod 2

How High - 2011-03-04, 20:21
Temat postu: CSI Vice City - Epizod 2
Tytu³:: CSI Vice City - Epizod 2 DUBBING
Data powstania: 04-03-2011r.
Muzyka: Niewa¿na Jakby co, pytaæ w komentarzach
Krótki opis filmu: Kolejny odcinek, tym razem jako¶æ postawiona na dubbing. Jilly wyje¿d¿a na wakacje, ale nie dane mu jest odpoczywaæ w spokoju ...
Link do filmu: http://www.dailymotion.co...od-2_videogames

Criben - 2011-03-05, 23:54

Po paru sekundach wy³±czy³em. Nie mog³em tego ogl±daæ.
How High - 2011-03-06, 14:54

Criben napisa³/a:
Po paru sekundach wy³±czy³em. Nie mog³em tego ogl±daæ.

Czemu? O co chodzi, czego brakuje...

Daro - 2011-03-06, 15:05

Mog³e¶ po paru sekundach jak napisa³e¶ ten post usun±æ go.

A teraz na powa¿nie, nie patrzy³em pierwszego odcinka z góry mówiê. Ale da³o siê wychwyciæ o co w tym chodzi, bardzo ciekawe pomys³y, lecz mowa aktorów fakt nie jest ³atwa, ale najbardziej mo¿e odgoniæ widza. Silverus mówi zbyt sztywno jakby szed³ na kastracjê. Ale inne osoby to nadrobi³y i przyku³y uwagê do dalszego ogl±dania. Ja czekam na 3 Epizod :D . A i wiêcej akcji nagrywaj dzieñ noc po równo.

How High - 2011-03-06, 19:33

Daro napisa³/a:

A teraz na powa¿nie, nie patrzy³em pierwszego odcinka z góry mówiê. Ale da³o siê wychwyciæ o co w tym chodzi

Czyli uda³o mi siê wykonaæ ten aspekt pozytywnie. W zamierzeniu ka¿dy odcinek w sam sobie ma byæ filmem i scenariuszem nie zwi±zanym odcinkami, a je¶li ju¿, to ¿eby nie by³o to zwi±zane ¶cisle, tylko w³a¶nie na zasadzie domy¶lno¶ci widza. :)

Daro - 2011-03-06, 20:05

Tak da³o siê spokojnie, jak na mój ³eb zrozumieæ.

Irytuje mnie tutaj jedno jaka¶ kura wielce udar³a siê podczas rozmowy na skype i tam wielki spam. Tutaj kto¶ stara³ siê zrobiæ co¶ pokazaæ, ¿e na co¶ go staæ. Za same chêci i za skoñczenie pracy powinny byæ tutaj jakie¶ komentarze. Co to nagle forum zosta³o wyludnione czy co? Autor czeka na uwagi, b±d¼ gratulacje, a tu jedynym s³owem cisza... We¼cie poka¿cie trochê kultury.

How High - 2011-03-06, 21:08

Daro napisa³/a:
T podczas rozmowy na skype i tam wielki spam.

¯e co? O co chodzi, co siê dzieje ?

Edit: Poza tym ju¿ siê przyzwyczai³em ¿e nikt nie mówi co siê podoba, co ma zostaæ a co zmieniæ. To siê nazywa "postêp", po prostu ludzie sie zmienili.. i nie mam tu na my¶li tego co w g³owach tylko "sztuki tych ludziów" :)

Gesior7 - 2011-03-07, 22:54

Muszê przyznaæ, ¿e zawiod³em siê. Spodziewa³em siê czego¶ lepszego. Ju¿ od pocz±tku s± na filmie powa¿ne nie¶cis³o¶ci:
• strza³y, seria strza³ów powtarza siê po dwakroæ: za pierwszym razem s³yszy je Jilly Capoun po raz pierwszy, pó¼niej, kiedy biegnie, i kolejny raz, kiedy podchodzi i widzi jad±cy samochód z gangsterem strzelaj±cym w niego (w nas, bo widzimy to, co bohater). Bohater nie kryje siê i zapamiêtuje rejestracjê, której w³a¶ciwie nie widaæ. Sk±d? Nie wiadomo.
• poszkodowana, Jilly nie udziela poszkodowanej pomocy, a czeka na przyjazd przyjaciela. To musi trwaæ d³ugo, bo Tony leci samolotem, pó¼niej jedzie na miejsce zdarzenia taksówk± poprzez zakorkowane miasto. Na miejscu pojawia siê tylko karetka, no i wiadomo, ¿e poszkodowana ju¿ nie ¿yje. Co robi³ Jilly tak d³ugo, i czemu nikt nie pomóg³ poszkodowanej? Zaraz po zdarzeniu poszkodowana jeszcze ¿y³a (s³ychaæ bicie serca).
• aresztowanie (koñcówka filmu), rêce podnosi dwóch aresztowanych przestêpców no i policjant, który mówi do Jilly. Czy to policjant jest aresztowany? Nic nie wiadomo o tym.

Fabu³a filmu jest bardzo trywialna, nudna i nieudana.
Jilly jest na urlopie. Tam jest ¶wiadkiem porachunków gangsterskich, cudzym wzrokiem dostrzega rejestracjê i po tym dochodzi do ... co tam by³o? Kole¶ trzepi±cy majtki na ty³ku tañcz±cej kobiety. ¯adne z nich nie zwraca na bohatera uwagi. Jilly znajduje i aresztuje sprawców i policjanta po zeznaniu innego, przypadkowego ¶wiadka.
Naprawdê nieudane.

Niedoci±gniêcia techniczne to kamera w z³ym miejscu. Kiedy jedzie taksówka, kamera ca³y czas leci przez niebo, tyle, ¿e co raz w innym miejscu. Nie pomy¶la³e¶, ¿e kamera mo¿e pokazywaæ ulice z samochodu, zwróciæ uwagê na rozmowê w samochodzie, lub na co¶ ciekawego? W niektórych miejscach nie widaæ tego, co powinno byæ widoczne (na przyk³ad rejestracja samochodu, Jilly przy policyjnym komputerze). ¦cie¿ka d¼wiêkowa jest ¼le wyregulowana, niedopasowana. Szczególnie dubbing jest rozregulowany. Jeden mówi bardzo cicho, na granicy s³yszalno¶ci, z kolei, drugi mówi g³o¶no w jednej rozmowie, i nie sposób dobrze s³yszeæ obu, nie zatrzymuj±c filmu i nie manipuluj±c z regulacj± g³o¶no¶ci. Ju¿ w pierwszym epizodzie by³o z tym znacznie lepiej.

Podsumowuj±c: ca³okszta³t tego odcinka (epizodu 2) nie wyszed³ najlepiej. Jest tu masa b³êdów (w monta¿u, ze ¶cie¿k± d¼wiêkow±, w scenach), niedomówieñ, dziwactw. Fabu³a jest krótka, prosta i ¿enuj±ca.
Naprawdê, zawiod³em siê. Pora¿ka!

How High - 2011-03-08, 22:22

Oj, chyba naprawdê zakoñcze przedwcze¶nie ten projekt. skoñczy³y mi siê pomys³y, a robienie czego¶ na si³ê skutkuje recenzjami takimi jak na górze.
Szkoda nerwów, szkoda zdrowia, Adieu. Gêsior, nie zapominaj ¿e to g³ównie dla ciebie nagra³em te odcinki, bo projekt chcia³em zakoñczyæ na intrze i to wszystko.

Gesior7 - 2011-03-09, 07:31

Przecie¿ pierwszy epizod wyszed³ Ci ¶wietnie. Nie za³amuj siê. Masz ju¿ czê¶æ scenariusza, pomys³y. Jestem przekonany, ¿e kolejny odcinek wyjdzie jeszcze lepiej. Mo¿esz unikn±æ czê¶ci b³êdów, o których pisa³em. To nie po to, aby¶ zaraz koñczy³ projekt, ale po to, aby doskonaliæ dzie³o.
Epizod 2 ma swoje dobre i z³e cechy. Napisa³em tylko o z³ych, bo spodziewa³em siê czego¶ lepszego. Nie koñcz jeszcze serii, ale przemy¶l, wykonaj, dopracuj ten trzeci epizod. Wtedy bêdziesz móg³ skoñczyæ.

How High - 2011-03-09, 16:55

Gesior7 napisa³/a:
Przecie¿ pierwszy epizod wyszed³ Ci ¶wietnie. Nie za³amuj siê. Masz ju¿ czê¶æ scenariusza, pomys³y. Jestem przekonany, ¿e kolejny odcinek wyjdzie jeszcze lepiej. Mo¿esz unikn±æ czê¶ci b³êdów, o których pisa³em. To nie po to, aby¶ zaraz koñczy³ projekt, ale po to, aby doskonaliæ dzie³o.
Epizod 2 ma swoje dobre i z³e cechy. Napisa³em tylko o z³ych, bo spodziewa³em siê czego¶ lepszego. Nie koñcz jeszcze serii, ale przemy¶l, wykonaj, dopracuj ten trzeci epizod. Wtedy bêdziesz móg³ skoñczyæ.

Ale ja nie mam wogóle pomys³u jak to wszystko wykonaæ. Kolejny miesi±c produkowania dubbingu do jednego odcinka machinimy ? No kurde... Z chêci± przyjmê pomoc logistyczn± podczas tworzeniu scen w Vice City, tylko problem jest taki jak zwykle: Ka¿dy chce byæ s³awny, ino robiæ nie ma komu...

Gesior7 - 2011-03-09, 23:15

Robiæ nie ma komu? Masz przecie¿ ludzi od dubbingu, wiêc tym nie musisz siê mocno przejmowaæ, racja? Skoro tak, to w czym problem? Masz bardzo dobre pomys³y. Sceny do trzeciego epizodu ju¿ s± ca³kiem niez³e. Jeszcze tylko dodaæ dubbing i ju¿ co¶ bêdzie, bêdzie pasowaæ. Co jeszcze jest nie tak?
PiroBojd - 2011-03-09, 23:41

No intro do 3 odcinka by³o zaje#$%^*
How High - 2012-04-07, 18:48

REUPLOAD

Z powodu usuniêcia mojego konta na youtube z ramienia panuj±cego nam szefostwa serwisu, wrzuci³em ponownie swój 3 odcinkowy projekt, tym razem na dailymotion. Je¶li bêdziecie jeszcze chcieli wersjê z downloadem, pisaæ, a upnê na jaki¶ serwis.

http://www.dailymotion.co...od-2_videogames