Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

San Andreas - Atousiate

StrangereQ - 2011-05-08, 19:14
Temat postu: Atousiate
Preview of the video
http://www.youtube.com/watch?v=gdJJVEURnhk

Download link:
http://www.multiupload.com/UDP36PZYDE

YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=DaWbtylxR0A

Art - 2011-05-08, 19:52

sciagnalem, obejrzalem, wyciszylem od 3:25

stunt southera w szostej minucie old, montaz? fajne cc i kolorki i to wszystko lol. muza DO DUPY. fajne niektore stunty

montaz 3/10
muza 1/10
stunty 7/10

Deidara - 2011-05-08, 19:55

jak sie szczela hedy
szybki - 2011-05-08, 19:58

widzialem juz tego previewa wczesniej. mysle ze dzis zobacze calosc 3:
Cichy - 2011-05-08, 20:17

jak mozna dac grubsona do stunt vida? fail

montaz, moze i kilka fajnych efektow ale ta muzyka.. hahahahah fail

MONTARZ 4/10

MUZYKA 0/10

STUNTY 7/10 BO CHYBA NAJLEPSZY POLSKI VID JESLI CHODZI O STUNTY.

StrangereQ - 2011-05-08, 20:39

Muzyka, ¿eby by³o oryginalnie ;) A ¿e wam siê nie podoba, to ju¿ mnie to nie interesuje.
Roach - 2011-05-08, 20:39

Na wstêpie chcia³bym Ci podziêkowaæ, ¿e znalaz³em siê na szczególnej li¶cie w której dziêkowa³e¶ osob±. Bardzo to mi³e, ¿e mog³em siê tam znale¼æ.

U¿alajmy siê, u¿alajmy. Rozumiem, ¿e mo¿e nie ka¿dy z was lubi taki typ muzyki, b±d¼ jest to dla was zaskoczeniem, ¿e Stranger umie¶ci³ Reggae w tym filmie, ale nikt z was wcze¶niej nie zrobi³ takie czego¶. Wstydzicie siê polskich piosenek? Mamy bardzo du¿y rynek muzyczny i powinni¶my to wykorzystaæ. Co z tego, ¿e kto¶ tego nie zrozumie? Wiêkszo¶æ nie zna angielskiego, a s³ucha piosenek w tym jêzyku. Na jedno wychodzi.

Monta¿ jak zawsze jest powalaj±cy. Dos³ownie mówi±c masz wielki talent. Nie jeden tutaj podkre¶li³ "edit 1/10". Dobrze, ¿e potraficie wrzuciæ sam klip do Sony Vegasa. Jestem z was dumny. Od d³u¿szego czasu nie widzia³em godnie dobrego CC. Zaskoczy³e¶ mnie tym, ¿e nie u¿y³e¶ ENB Series. Z tego co pamiêtam to mia³e¶ do tego sentyment. Chcia³bym poruszyæ tak¿e Intro. Równie dobre, jaki i main. Tracker wyæwiczy³ ruchy/ustawienia kamery dziêki filmikom z RP.

Teraz we¼my pod uwagê stunty. Mi³o by³o obejrzeæ film z takimi stuntami. Ka¿dy wypad³ naprawdê dobrze. Czeka³em na taki film, z dobrymi stuntami jak i klimatem, a co najwa¿niejsze na polski film. Gratulujê wam, wysz³o super.

Najlepszy film, pod wzglêdem klimatu jaki w ostatnim czasie widzia³em. Monta¿em tak¿e rozbroi³e¶ nie jednego monta¿ystê. BeaT nudzi, a Ty zaskakujesz. Dlatego jak dla mnie jeste¶ od niego o niebo lepszy. Powiniene¶ wróciæ do monta¿u.

Tyle ode mnie, wy piszcie swoje i narzekajcie. :3

Yama - 2011-05-08, 21:09

StrangereQ napisa³/a:
Muzyka, ¿eby by³o oryginalnie ;) A ¿e wam siê nie podoba, to ju¿ mnie to nie interesuje.

Opublikujmy film, nad którym pracowa³o wiele osób. Pozwólmy go równie¿ komentowaæ. W koñcu za¶ zaznaczmy, ¿e muzyka ma siê podobaæ tylko monta¿y¶cie, reszta siê nie liczy.

Deidara - 2011-05-08, 21:12

beka z tego filmu
PiroBojd - 2011-05-08, 21:15

Oddalem 3 repki, przyjeta zosta³a jedna a w filmie byla ta odrzucona, lol.
Film fajny, co pieprzycie ¿e muza do dupy bardzo fajnie wysz³o:P

Art - 2011-05-08, 21:47

xxd
Ulltra - 2011-05-08, 23:23

Co do stuntów to wszystkie wed³ug mnie by³y miej wiêcej na równym poziomie ; D ale najbardziej utkwi³y mi w pamiêci:
Boost Scream'a na d¼wig(1:08)
Stunt Criben'a (2:25)
Grind Trankwallius'a (2:55)
Stunt Dryziego (3:45)
Stunt Souther'a (3:55)
Stunt Crack'a (4:44)
Stunt Strangera (6:26)

Co do monta¿u to oczywi¶cie jest powalaj±cy jak to napisa³ Roach ; D a tak¿e zaskakuj±c ; P CC jest bardzo fajne, te jasne i ciep³e kolory sprawiaj± ¿e ma siê ochotê obejrzeæ ten film kolejny raz ; D muzyka jest ok ; D tylko siê zastanawiam czy po³±czenie reggae i rapu z dnb to dobre rozwi±zanie ; D

a to taka moja skromna ocena ogólna ; D
Stunty 8/10
Muzyka 7/10
Monta¿ -9/10

PS. jeszcze siê przyczepie do braku jednego "L" w moim nicku ; (

Poti - 2011-05-09, 11:27

Fajnie, ¿ê kto¶ wkoñcu wsadzil co¶ polskiego do stunt filmu. Od dawna ju¿ o tym my¶la³em, fajnie wysz³o. Szkoda, ¿e siê nie za³apa³em. Za pó¼no siê dowiedzia³em, ¿e mo¿na oddawaæ wykorzystane ju¿ kiedy¶ stunty :/ No có¿ mówi siê trudno, mi³o siê ogl±da³o dobra robota :)
Mariusz - 2011-05-09, 13:52

Zbyt stonowane kolory imo, zbyt krótki pierwszy utwór. Dawanie polskiej piosenki podczas gdy poprzednia by³a bardziej dynamiczna to lekka kpina z ludzi, pomy¶la³bym ¿e to jaki¶ autoswap ¶cie¿ki audio.

Cytat:
polska przeciez ma tylu ¶wietnych wykonawców, np. Lady Pank, Chyliñska(przed ca³ym jej super albumem modern roking), T.Love, Kazik, D¿em itp

Tyle prawdy tutaj cz³owiek napisa³, chocia¿ na co dzieñ pisze ¶mieci.

Co¶ czujê, ze film mia³ podobaæ siê tylko edytorowi, bo reszta ju¿ go nie interesuje.

Edit: A no tak, monta¿ ca³kiem spoko, ale robi³e¶ lepszy

Cichy - 2011-05-09, 14:17

Roach napisa³/a:
U¿alajmy siê, u¿alajmy. Rozumiem, ¿e mo¿e nie ka¿dy z was lubi taki typ muzyki, b±d¼ jest to dla was zaskoczeniem, ¿e Stranger umie¶ci³ Reggae w tym filmie, ale nikt z was wcze¶niej nie zrobi³ takie czego¶. Wstydzicie siê polskich piosenek? Mamy bardzo du¿y rynek muzyczny i powinni¶my to wykorzystaæ. Co z tego, ¿e kto¶ tego nie zrozumie? Wiêkszo¶æ nie zna angielskiego, a s³ucha piosenek w tym jêzyku. Na jedno wychodzi.

Je¶li Ty [cenzura] gówno grubsona nazywasz reggae to ja dziêkujê, pozdrawiam!
Przecie¿ to nawet do rapera kuli siê nie zalicza.

Roach - 2011-05-09, 14:49

Cichy napisa³/a:
Roach napisa³/a:

Je¶li Ty [cenzura] gówno grubsona nazywasz reggae to ja dziêkujê, pozdrawiam!
Przecie¿ to nawet do rapera kuli siê nie zalicza.

Ale co mnie to interesuje za jaki typ to uwa¿asz? Napisa³em Reggae, bo mniej wiêcej on sam siê pod to podpisuje. Mo¿esz uwa¿aæ to nawet za disco polo, ale mnie to ju¿ najmniej interesuje. Ogarnij trochê jêzyk w postach. : )

Alibi - 2011-05-09, 16:30

Nie lubiê reggae ale przynajmniej kto¶ siê odwa¿y³ wprowadziæ co¶ polskiego do collabu...
Do stuntów nic nie mam, podoba³y mi siê :) , je¶li chodzi o edit to jestem pod wra¿eniem

a ca³o¶æ oceniam 8/10 :D

Furiouz - 2011-05-09, 18:25

pieprzycie za przeproszeniem.. fajne piosenki :D
Crack - 2011-05-09, 18:47

Taaak, ja te¿ co¶ napiszê.

8 minut filmu? Dla mnie by³o to zaskoczeniem.
Mi³o znów Cie zobaczyæ Stranger, a raczej mi³o zobaczyæ Twój edit.

Wiêc jak ju¿ poruszy³em temat edytu to tak: podoba³y mi siê kolorki, by³y ³adne, mi³e dla oka, nie razi³y. Super. Reszta efektów by³a dopasowana, nie przesadzona, wszystko by³o widoczne i na swoim miejscu. Po prostu wszytko razem gra³o, nie przeszkadza³o, nie nudzi³o, a o to w³a¶nie chodzi.

Widzê, ¿e du¿a liczba osób rzuca siê o piosenki u¿yte w filmie. Sam kiedy¶ s³ucha³em "tych" klimatów, ale to by³o dawno i zreszt± nie prawda. Jednak mi³o by³o us³yszeæ jak±¶ odmianê w stunt filmie. Fajnie, trzeba eksperymentowaæ. Wiêc ludzie nie rzucajcie siê o utwory u¿yte w filmie, lepsza jaka¶ odmiana, a nie mielenie tego samego po raz n'ty. Równie dobrze mo¿ecie wymutowaæ film, nic nie stoi na przeszkodzie.
Tak czy inaczej, pierwsza piosenka w main najbardziej mi siê spodoba³a.

Ostatni punkt, stunty. Tak, fajnie, ¿e uzbiera³a siê grupa osób, które wys³a³y stuff i przyczyni³y siê do powstania tego filmu za co osobi¶cie dziêkuje. Niektóre stunty ju¿ widzia³em, niektóre nie. My¶lê, ¿e wy³awianie kto da³ najlepsze triki, a kto najgorsze nie ma sensu. W pamiêci utkwi³y mi stunty Strangera (curb na BB), Mewy (ramp 2 grind w LS), PiroBojda (ambu bump), Roacha (freeway grind), znalaz³oby siê pewno co¶ wiêcej, ale my¶lê, ¿e to nie potrzebne.

Ogólnie film wypad³ ca³kiem fajnie, mi³o by³o ogl±dn±æ co¶ polskiego, z polskimi akcentami. Dziêki.

Mariusz - 2011-05-10, 14:11

Crack napisa³/a:
Równie dobrze mo¿ecie wymutowaæ film, nic nie stoi na przeszkodzie

Na ca³o¶æ filmu sk³ada siê tak¿e ¶cie¿ka d¼wiêkowa, wiêc je¿eli kto¶ ocenia film to musi te¿ oceniæ muzykê. Jak siê komu¶ nie podoba, to nisko ocenia, wiêc nie pierdzielcie wszyscy takich bzdur, bo ka¿dy ma swoje zdanie.

Crack - 2011-05-10, 14:40

Czy musi oceniæ muzykê? Nie musi, chyba ¿e by³aby to twórczo¶æ jakie¶ osoby.
Film równie dobrze mo¿na oceniæ pomijaj±c muzykê (wyciszaj±c j±, z powodu innego gustu).

My¶lê, ¿e najbardziej liczy siê edit, najwiêcej pracy jednej osoby, pó¼niej stunty.
Muzyka to ma³o wa¿ny szczegó³, film bez niej tak¿e móg³by istnieæ, tylko tyle, ¿e nic nie umila³oby czasu przy ogl±daniu.

Every - 2011-05-10, 15:40

Stwórz mi film w dzisiejszych czasach "stunt movie" bez muzyki.

Nie ma muzyki = nie ma monta¿u. Dziêkuje bardzo za uwagê.

Crack - 2011-05-10, 16:47

Wtedy to by³oby ju¿ kompletnie ¼le, bez jakiego¶ monta¿u, wiêc lepiej wrzuciæ muzykê jak±¶, nawet tak± jak± wrzuci³ S³odki, przeboleæ i ogl±daæ dobry polski film.
Przecie¿ nie muzyka jest tutaj najwa¿niejsza.

A film bez muzyki? Czemu nie? Efekty w losowych miejscach i gotowe, wszystko mo¿na zrobiæ, a ¿e by siê to niemi³o ogl±da³o to ju¿ inna sprawa.

#Nawi±za³a siê niepotrzebna gadanina na temat muzyki w stunt filmach.
Oczywi¶cie, móg³ daæ co¶ innego, inny gatunek muzyki, nie mieszaæ, bla, bla.
Rozumiem, ¿e siê nie podoba, ka¿dy ma prawo do wyra¿ania opinii. Osobi¶cie te¿ nie bardzo mi podesz³o to polskie ¶piewanie, ale nie mam zamiaru za to têpiæ Strangera. Po co? Bo postanowi³ zmieniæ co¶, wybiæ siê z monotonii ci±g³ego dnb?
By³o ciekawie, ale jednak siê nie przyjê³o.

Jozio - 2011-05-11, 00:01

Crack napisa³/a:
Wtedy to by³oby ju¿ kompletnie ¼le, bez jakiego¶ monta¿u, wiêc lepiej wrzuciæ muzykê jak±¶, nawet tak± jak± wrzuci³ S³odki, przeboleæ i ogl±daæ dobry polski film.
Przecie¿ nie muzyka jest tutaj najwa¿niejsza.

A film bez muzyki? Czemu nie? Efekty w losowych miejscach i gotowe, wszystko mo¿na zrobiæ, a ¿e by siê to niemi³o ogl±da³o to ju¿ inna sprawa.

#Nawi±za³a siê niepotrzebna gadanina na temat muzyki w stunt filmach.
Oczywi¶cie, móg³ daæ co¶ innego, inny gatunek muzyki, nie mieszaæ, bla, bla.
Rozumiem, ¿e siê nie podoba, ka¿dy ma prawo do wyra¿ania opinii. Osobi¶cie te¿ nie bardzo mi podesz³o to polskie ¶piewanie, ale nie mam zamiaru za to têpiæ Strangera. Po co? Bo postanowi³ zmieniæ co¶, wybiæ siê z monotonii ci±g³ego dnb?
By³o ciekawie, ale jednak siê nie przyjê³o.

Film – utwór audiowizualny, sk³adaj±cy siê ze scen, które z kolei sk³adaj± siê z jednego lub wiêcej (do kilkudziesiêciu) ujêæ.

Je¿eli w filmie efekty d¼wiêkowe nie mia³y by ¿adnego znaczenia to nie widzê sensu posiadania zmys³u którym jest s³uch ( po co s³yszeæ co dzieje siê w otoczeniu ), tu chodzi o realizm sceny, co prawda nie odwo³uje siê to do stunt filmu, ale jest jedn± z tych podkategorii. Mówisz ¿e kto¶ kto szuka³ dobrej muzyki do stunt filmu jest nikim poniewa¿ nie on stworzy³ dan± muzykê, no ok ale ogl±daj±c filmy nie s³yszysz popularnych z tamtych czasów utworów ?? Tak otó¿ muzyka/efekty d¼wiêkowe powinny oddawaæ dan± akcjê, dla tego istniej± podzia³y na typ. Równie¿ mo¿esz napisaæ ¿e typek wrzuci³ sobie filmiki do CZYJEGO¦ programu ( no bo go nie napisa³ no nie ? ) u¿y³ czyi¶ efektów i ma lans mimo ¿e to nie jest jego praca. Ró¿nie na to mo¿na patrzeæ, nie mogê powiedzieæ te¿ ¿e muzyka powinna przerosn±æ tre¶æ filmu, ale i tak samo monta¿, dla tego nie widzê sensu komentowania mniejszych filmików z GIER i k³ócenia siê tu, bo to jest kwestia gustu, a jak wiadomo "s± gusta i gu¶ciki" i ka¿dy jest od nich zale¿ny :p Crack chce po prostu powiedzieæ ¿e muzyka nie powinna w TYM filmie wp³yn±æ na tre¶æ, a inni ¿e monta¿ nie powinien wp³yn±æ na tre¶æ i st±d ta konfrontacja :D

A wiêc oceniajcie tre¶æ poniewa¿ jest to forum o takowej tematyce :p je¿eli chcecie oceniaæ monta¿ itd. to oceniajcie ale nie powinno to wp³yn±æ na offtop w forum ( bynajmniej z mojego punktu widzenia :P ), to nie jest forum muzyczne czy filmowe ( lub jakie kol wiek inne o podobnych tematykach ) aby powstawa³y k³ótnie na dane tematy :D , ale róbcie co bo i tak bêdziecie siê k³óciæ co jest normalne xD .

Mój post nie mia³ aran¿acji na wp³yw danego offtopu wyrazi³em tylko swoje ma³e zdanie, wszelkie posty cytuj±ce mnie nie uzyskaj± mojej odpowiedzi bo nie bêdzie mi siê chcia³o pisaæ i hoi :)
Pozdrawiam Jozio

Edit :
Dodam ¿e wiêkszo¶æ stunt vidów to punk/alternatywa/rock/metal itp. a nie dnb ( bardzo ma³o jest vidów z dnb, poniewa¿ przeciêtny u¿ytkownik tego by nie wys³ucha³, tak samo jest z meta trance, je¿eli jest ju¿ co¶ z muzyki techno/electro to bardziej dubstep :p )

Alibi - 2011-05-11, 00:03

To ja proponuje ... zróbcie sobie stunt movie bez obrazu z sam± muzyk± i tytu³em !
Wszystko siê da a ¿e by siê to niemi³o ogl±da³o to ju¿ inna sprawa. XD

Ps. Jozio ^ i tak kto¶ najpierw przeczyta mój post XD

Art - 2011-05-11, 07:52

zxzzdz
Crack - 2011-05-11, 14:41

Wywi±za³a siê z tego ca³kiem fajna, kulturalna rozmowa.
To tylko filmik z pierdó³kowatej gry, nie ma co siê unosiæ.

Muzyka w stunt filmach to najmniejsza rzecz do roboty, wrzuciæ tracka (no chyba, ¿e kto¶ go potnie, co¶ doda, co¶ zmieni). Nie jest to najwa¿niejszym aspektem, najwa¿niejszy jest monta¿ i stunty, w to ludzie (z forum) w³o¿yli najwiêcej pracy.

Yama - 2011-05-11, 21:59

Subtelna ró¿nica miêdzy ocenianiem MUZYKI JAKO ¦CIE¯KI D¬WIÊKOWEJ DO DANEGO MATERIA£U WIDEO (odpowiedni wybór, prawid³owe wykorzystanie, wszystko co wp³ywa na ca³o¶æ filmu), a MUZYKI JAKO UTWORU ARTYSTYCZNEGO (no chyba, ¿e monta¿ysta sam komponuje utwory, które nastêpnie zostaj± u¿yte w filmie). Mato³y.
Alibi - 2011-05-11, 22:42

Art napisa³/a:
ALIBI napisa³/a:
To ja proponuje ... zróbcie sobie stunt movie bez obrazu z sam± muzyk± i tytu³em !

nope , przeczytalem jozia pierwszy, a teksty z mistrzow sa suche

Suchy to widze ryj na twojej sygnaturze xD i mam pytanie odno¶nie w³a¶nie tej animacji ... ile ci zaje³o przerabianie swojego zdjêcia na animowane (chodzi tu o to trzêsienie mordy) ? czy po prostu nagra³e¶ siê i przerobi³e¶ na gif np. ?

Art - 2011-05-12, 07:58

ALIBI napisa³/a:
Art napisa³/a:
ALIBI napisa³/a:

nope , przeczytalem jozia pierwszy, a teksty z mistrzow sa suche

Suchy to widze ryj na twojej sygnaturze xD i mam pytanie odno¶nie w³a¶nie tej animacji ... ile ci zaje³o przerabianie swojego zdjêcia na animowane (chodzi tu o to trzêsienie mordy) ? czy po prostu nagra³e¶ siê i przerobi³e¶ na gif np. ?

do pogawedki zapraszam za 3 lata

Mariusz - 2011-05-12, 14:03

Ostatnie ostrze¿enie za obra¿anie innego u¿ytkownika panie alibi. A z offtopicem wypierdzielaæ do odpowiedniego dzia³u.
Charnel - 2011-05-13, 16:13

Film dobry, niestety przez te k³ótnie i to jak± atmosferê utworzy³ S³odki wokó³ ca³ego projektu w sumie spodziewa³em siê czego¶ s³abego, jednak myli³em siê.

Stunty: Nie jestem na czasie z najnowszymi stuntami wiêc oceniam je tylko pod wzglêdem wizualnym, w wiêkszo¶ci podoba³y mi siê. Zw³aszcza widowiskowe palm-landy i ró¿nego rodzaju combo zakoñczone grindem. Nie wiem tylko co robi³ tam stunt ProBojda z 4:13 tzn. MTB ambulance bump w LV, jest on tak stary i chyba ka¿da opcja (z precyzyjnym l±dowaniem, z grindem, grindem i grabem etc.) by³a ju¿ zrobiona i nagrana, a tu dali¶cie jedn± z ³atwiejszych wersji.

Monta¿: Ogólnie bez zarzutu, chocia¿ nie mogê powiedzieæ ¿e bym siê zachwyca³, nie by³o nic innowacyjnego moim zdaniem.

Muzyka: Nie rozumiem, od 0:43 do 3:08 bardzo dobra muzyka super pasuj±ca i zgrana z filmem a pó¼niej reggae, ragga czy jak to nazwaæ za miast kontynuowaæ ten sam typ co wcze¶niej.

Nazwa: Powala na kolana, niestety w negatywnym znaczeniu. Od kiedy pojawi³ siê google translator mamy wysyp super angielskich nazw filmów i nicków, szkoda ¿e w wiêkszo¶æ tak ma³o trafnych

Stunty: 8/10
Monta¿: 7/10
Muzyka: od 0:43 do 3:08 9/10 pó¼niej 2/10
Nazwa filmu: 0/10

PiroBojd - 2011-05-13, 19:04

Oddawa³em 3 stunty, wybrany przez rep checkera zosta³ jeden, inny stunt, pomimo tego w filmie znalazl siê ten odrzucony. :?

///Edit:

Nie wiem czy zrobi³e¶ to specjalnie, czy wy³±cznie przez uwagê, ale napisa³e¶ to ju¿ po raz
drugi. Jest to moje pierwsze i ostatnie ostrze¿enie. Nastêpny post offtopowy, który nie bêdzie nic wnosi³ i bêdê zmuszony daæ Ci warna. ~Roach

EDIT2:Charnel nie wiedzia³ co robi tam mój stunt wiêc mu napisa³em :)

wrath - 2011-05-13, 21:38

mistrzem
montaz good
ale muzyka mistrzem cos nowego ze PL ale to dobrze :)

Alibi - 2011-05-14, 19:27

Mariusz napisa³/a:
Ostatnie ostrze¿enie za obra¿anie innego u¿ytkownika panie alibi. A z offtopicem wypierdzielaæ do odpowiedniego dzia³u.

Eee tam ... napewno go to nie obrazi³o tylko zmotywowa³o :D

Art - 2011-05-14, 20:25

hehe