Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Stunt Movies - Best of Poland & Trick Attack 3

How High - 2011-08-07, 12:27
Temat postu: Best of Poland & Trick Attack 3
W porozumieniu ze Skamerem upn±³em 2 wasze stuntfilmy na youtube. Poprosi³bym paru ekspertów i profesjonalistów o wypowiedzenie siê w sprawie lekko zmienionej tonacji ¶cie¿ek audio która spowoduje ¿e bêdziemy mogli siê cieszyæ d³u¿szym ich pobytem w internecie w formie stramingowej.

Mariusz - 2011-08-07, 12:33

Masz du¿ego plusa za swoj± dzia³alno¶æ. Zdecydowanie robisz przydatne rzeczy. Zmiany w ogóle niezauwa¿alne (nies³yszalne). Zak³adam ¿e nie by³o mo¿liwo¶ci zuploadowania tego w HD?
How High - 2011-08-07, 12:44

Mariusz napisa³/a:
Zak³adam ¿e nie by³o mo¿liwo¶ci zuploadowania tego w HD?

Jest to dok³adna wersja wys³ana przez Skamera. Ja tylko zmieni³em tonacje w Vegasie, ale ustawienia renderowania przenios³em z oryginalnego filmu (PPM>W³a¶ciwo¶ci>Szczegó³y) - co by szybciej siê renderowa³o, wiadomo ¿e bez zmian efektów. I renderowa³o siê tak samo jak zgrywanie filmu przez firewire. A jako¶æ ta sama. Jakby co¶ to pisz/piszcie na gg - konto idzie w odstawkê i robie z niego archiwum :)

Poti - 2011-08-07, 13:45

SA,VC Wszystko po³±czone w jeden film dobra robota. Zmiany w muzyce naprawde nie zauwa¿alne, fajnie, ¿e jest konto w którym mo¿na znale¶æ takie produkcje jak owy Best of, mam tylko jedno zastrze¿enie co do podpisu, w filmie nie wystêpuj± tylko cz³onkowie PKS :J Zmieni³ bym to na By Poland czy cos ^^, ale to tylko moja g³upia uwaga.
Alibi - 2011-08-07, 22:04

¯a³ujê, ¿e nie mog³em wzi±æ udzia³u w tak wielkim przedsiêwziêciu jak Best of Poland, oczywi¶cie by³em wtedy obecny ju¿ w stuncie, ale nie wiedzia³em o istnieniu tego forum i organizacji tego collabu, to forum odkry³em dopiero za po¶rednictwem krs'a, to on mi o was wspomnia³. Wiem do dzi¶, ¿e jest to prawdopodobnie najstarszy klan stunterski w Polsce :) A co do best' of to czê¶æ z San Andreas bardzo mi siê podoba³a jak na tamte czasy, to bardzo dobrze wypadli¶cie. VC zostawie jak wiadomo nie wypowiadam siê w sprawach Vice City bo siê nie znam. Pasowa³o by zrobiæ Best of Poland 2 czê¶æ ale to pewnie jest w tych czasach problem, natomiast je¶li by powsta³ takowy temat to chêtnie siê zapiszê i my¶lê, ¿e reszta te¿ na pewno by siê zapisa³a :) Noi to chyba tyle... nie bêdê siê rozpisywa³ :D
Crack - 2011-08-07, 23:36

http://www.youtube.com/watch?v=DaWbtylxR0A

Ten film mia³ byæ Best Of Poland 2, ale po co robiæ kolejne best of?

Poti - 2011-08-07, 23:46

Best of Poland 2009-2011 ju¿ prêdzej, innej opcji nie widzê na kolejn± czê¶æ.
Mariusz - 2011-08-08, 08:55

Na pewno nie po dwóch-trzech latach. Tytu³ tego filmu ma zbyt wielk± rangê dla ca³ej gromadki stunterów z Polski ¿eby by³ robiony jak tasiemiec. BOP budzi³ wiele emocji, film doceni³y osoby zewsz±d (nawet na GTASite, lol), zreszt± nie muszê mówiæ i wspominaæ jakie komentarze pisali. Ludzie "trzeci" dziêki Best of Poland dowiedzieli siê chyba co to stunting. Powiedzmy sobie szczerze, gdyby nie muzyka w obydwu czê¶ciach, ten film by³by mistrzowski w ka¿dym calu. Fajnie jest sobie odpaliæ ten film po roku i dopiero zauwa¿yæ w sekcji VC O kurczê, mój stunt by³ pierwszy =o.
Alibi - 2011-08-08, 09:59

Mariusz napisa³/a:
Na pewno nie po dwóch-trzech latach. Tytu³ tego filmu ma zbyt wielk± rangê dla ca³ej gromadki stunterów z Polski ¿eby by³ robiony jak tasiemiec.
Nie koniecznie tytu³ zawsze mo¿na zmieniæ, nadaj±c temu innego znaczenia. Ewentualnie zrobiæ tak jak Poti napisa³. No ale jak sam napisa³e¶: "Na pewno nie po dwóch-trzech latach." W sumie co w tym z³ego? Jednak, je¶li ma to dla Ciebie a¿ tak± warto¶æ jak i dla innych, to na pewno nikt kto nie odpowiada za organizacjê nie bêdzie tutaj rz±dzi³. Ja nic nie sugerujê, po prostu pisze w tym temacie, ¿e mo¿e przez to, jako¶ by siê bardziej "o¿ywi³o". :D
Mariusz - 2011-08-08, 10:34

Nie dla mnie, lecz dla organizatorów którzy zrobili tutaj burdê gdy jakie¶ osoby chcia³y siê braæ za robienie wielkiego "Best of Poland 2". Nie rozumiesz chyba sensu "Best of" - To oznacza ¿e co¶ jest najlepsze. Co niby mia³oby siê tam teraz znale¼æ? Jak obejrzysz sobie wszystkie wiêksze projekty jeszcze z niepamiêtnych czasów, to zauwa¿ysz widoczny progress. Teraz to by³oby tylko walenie na gwa³t stuntów.
Poti - 2011-08-08, 10:42

Mariusz napisa³/a:
film doceni³y osoby zewsz±d (nawet na GTASite, lol)
Serio o.O? Kurfa, mo¿na to jeszcze znale¼æ? By³bym bardzo wdziêczny za link o.o
Zgadzam siê z Mariuszem, 3-4 lata by³y by ju¿ odpowiednie wed³ug mnie, ale i tak stunt pewnie tyle nie przetrwa.. xD

Mariusz - 2011-08-08, 10:57

Kod:
http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=55498.msg838047#msg838047

Niestety znalaz³em póki co to.

A jednak nie -
Kod:
http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=58745.msg918952#msg918952

Poti - 2011-08-08, 11:10

Wow, naprawde docenili, nie spodziewa³ bym siê tego po osobach które znaj± stunt tylko z "przy*ierdolenie o krawê¿nik i wskoczenie na dach"

A nawiasem mówi±c to Skamer móglby zedytowaæ tamtego posta i wstawiæ tera¼niejszy link :J

Jozio - 2011-08-08, 11:37

Poti ale zobacz, tyle lat stunting przetrwa³ i dalej trwa wiêc czemu kolejne 6 lat ma nie trwaæ :p ? my¶lê ¿e jak wyjdzie gta 5 to bd gitara i dalej bd ludzie stunciæ :p zreszt± jeszcze nie znamy wszystkich mo¿liwych bugów w gta IV ( oprócz tego ¿e tam siê praktycznie da lataæ xD )
Poti - 2011-08-08, 12:14

No w sumie racja ^^
Alibi - 2011-08-08, 13:19

Mariusz napisa³/a:
Nie dla mnie, lecz dla organizatorów którzy zrobili tutaj burdê gdy jakie¶ osoby chcia³y siê robiæ za robienie wielkiego "Best of Poland 2". Nie rozumiesz chyba sensu "Best of" - To oznacza ¿e co¶ jest najlepsze. Co niby mia³oby siê tam teraz znale¼æ? Jak obejrzysz sobie wszystkie wiêksze projekty jeszcze z niepamiêtnych czasów, to zauwa¿ysz widoczny progress. Teraz to by³oby tylko walenie na gwa³t stuntów.

Masz racjê, ale czy nie da³oby siê zrealizowaæ jeszcze w wakacjê jakiego¶ innego projektu ? warto siê zastanowiæ i wydaæ co¶ raz na jaki¶ czas jednak my¶lê, ¿e teraz ludzie nie maj± czasu. :? wiêc nie chcê narzucaæ nie potrzebnych postów :? Je¶li by³oby wiêcej czasu tak jak kiedy¶ to na pewno wszystko sz³o by bardziej na przód.

Crack - 2011-08-08, 13:34

Taki wiêkszy projekt nie organizuje siê w miesi±c.
S³abe szanse na zrobienie czego¶ wiêkszego w te wakacje.

Alibi - 2011-08-08, 13:35

Eh... no trudno :(
Poti - 2011-08-08, 18:03

Za rok, dwa mo¿e by co¶ prêdzej wypali³o. Szkoda by by³o zrobiæ Best ofa z miernymi stuntami, musi siê co¶ uzbierac :d Na pierwsz± czê¶æ sk³ada³y siê 4 lata, je¿eli mia³a by byæ kontynuacja to nie wczesniej jak w 2013 ^^
Skamer - 2011-08-10, 20:11

BOP to wyj±tkowy projekt nie tylko ze wzglêdu na stunty ale na organizacje. Niestety, poprawne zorganizowanie takiego projektu mo¿e tylko z pocz±tku wydawaæ ekscytuj±ce. Co¶ takiego to wzmo¿ona "robota" wymagaj±ca pe³nego zaanga¿owania i zaufania co najmniej 5-6 osób. Nawet tego warunku przy tworzeniu pierwszej czê¶ci nie uda³o siê w 100% zapewniæ. (kto pamiêta ten wie jak wygl±da³a premiera projektu).

Co do jako¶ci filmu to jest to wersja zrobiona trochê pode mnie.
Przyznajê ¿e nie posiada³em na dysku obu wersji (SA i VC) w wysokiej jako¶ci, tylko tê jako jeden film.
(format pierwotny mp4)

Deidara - 2011-08-11, 20:53

Skamer napisa³/a:
. Co¶ takiego to wzmo¿ona "robota" wymagaj±ca pe³nego zaanga¿owania i zaufania co najmniej 5-6 osób. Nawet tego warunku przy tworzeniu pierwszej czê¶ci nie uda³o siê w 100% zapewniæ. (kto pamiêta ten wie jak wygl±da³a premiera projektu).

Dlatego jesli by wypadlo tak ze bedziemy organizowac kiedys tam Best Of 2 to stranger nie zostanie dopuszczony do projektu nawet jako stunter, ups on juz nie stuntuje prawda?