Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Vice City - [2007-2008]Best Of Deidara - Checkmate

Deidara - 2010-09-26, 09:47
Temat postu: [2007-2008]Best Of Deidara - Checkmate
Tia... - projekt ktory mial zostac wydany dawno. Poczatkowo(rok temu, albo dwa.) za montaz bral sie downight ale po formacie stracil projekt. Po czasie zdecydowalem ze go wkoncu zmontuje bo juz duzo czasu minelo. Szkoda ze nie mialem wszystkich swoich replayow, ani powtorek Ruchy, ktory mial byc gosciem w filmie.

Wielkie podziekowania dla gesiora7 ktory wykonal wspaniala animacje Intro, a takze dla Raziela ktory wiedzial o tym projekcie od poczatku i pomagal mi - byl tez Beta Watcherem ;) i Dla Yamy - za pomoc przy filmie, w dobraniu muzyki.

Stunty obejmuja rok 2007-2008.

Stream Youtube [720p HD]

Checkmate YouTube

Download [720p HD - 201mb]

Hotfile

Rapidshare

Download [3D 720p HD -201mb]

Wersja 3D - Rapidshare

Wersja 3D - Megaupload

Gesior7 - 2010-09-26, 13:23

Wersja 3D? A co to jest?
DayMan - 2010-09-26, 13:27

Bodaj¿e, mo¿na to ogl±daæ w wymiarze 3D, jak masz do tego specjalnego okulary.
Rahim - 2010-09-26, 13:54

¿e WHAT...?!
Muszê nabyæ okulary, czy¿by wchodzi nowy wymiar Editu? :D

Deidara - 2010-09-26, 14:34

Wersja testowa, chcialem zobaczyc jak wyglada stunt film w trzech wymiarach. Co do Okularow to tak trzeba - mozna na youtube zobaczyc filmy jak sie robi takie okulary, - minuta roboty kiedy masz juz potrzebne rzeczy.
Rahim - 2010-09-26, 15:05

ok, wiêc pokombinujê, a ogl±da³e¶ ju¿ to w tym 3D? jak tak to jaka¶ ocena?
Deidara - 2010-09-26, 15:14

ogladac ogladalem ale bez okularow narazie niestety, na tygodniu jak bede mial czas pokombinuje z okularami.
Gesior7 - 2010-09-26, 16:57

Bardzo du¿o car bump'ów. Poza car bump'ami bardzo podoba³ mi siê jeszcze ¶lizg-combo: csm bump + 360 + drift + grind + bsm (stuck). Ten stunt by³ w ca³o¶ci jako pierwszy w tym filmie. Mam takie wra¿enie, ¿e ju¿ gdzie¶ go widzia³em ale nie pamiêtam, gdzie.
Plusa da³bym równie¿ za przygotowanie tego filmu. Ca³kiem pasuj±ca muzyka, chocia¿ trochê 'zer¿niêta' z jednej zapowiedzi ... . Muzyka do stuntów te¿ pasowa³a, do tego jest to rodzaj krzyczanej muzyki. To spokojne zakoñczenie daje takie przyjemne wyciszenie. = )
Co tu wiêcej mówiæ? Podoba mi siê taki trochê oldschoolowy styl stuntów i prosty sposób monta¿u.
Jestem na +.

Raziel - 2010-09-26, 17:28

Ciesze siê, ¿e film w koñcu wyszed³. Co prawda zabrak³o tutaj Twoich najlepszych z najlepszych stuntów, jednak i bez tego mia³e¶ co pokazaæ. Poziom mogê oceniæ na wysoki, je¶li we¼miemy pod uwagê okres 2007 - 2008. Szczególnie podoba mi siê carbump 2 wallride - du¿o szczê¶cia, ale wygl±da przepiêknie! Podoba³y mi siê te¿ grindy. Co do editu, to ju¿ Ci mówi³em, ze jest parê b³êdów. Przede wszystkim ruchy kamery - czêsto wchodz± w ¶cianê b±d¼ "buguj±" siê w inny sposób. pozatym to wiêkszych zaszczerzeñ nie mam, no mo¿e muzyka nie pasowa³a mi do gustu, ale... o gustach siê nie dyskutuje.

Podsumowuj±c masz na prawdê ciekawy dorobek stunterski. Co prawda, burzliwy i w paru filmach nie czysty, jednak i tak, jeste¶ na prawdê dobrym stanterem. Mam nadzieje, ze bêdê mia³ jeszcze okazje zobaczyæ Cie w akcji!

Sedative - 2010-09-26, 20:28

[cenzura], bo nie ma mojego ulubionego bumpa z SOTM'a :<
Poti - 2010-09-26, 22:23

Buahahaha, monta¿ downighta jak zwykle rozwala :D Pamiêtam jak on mi montowa³ audycje do KSu, zesz³o mu to pó³ roku po czym nie chcia³o mu siê renderowac. A¿ wkoncu straci³ projekt gdy "podobno" kumpel mu skasowa³ wszystkie pliki z danego dysku xD Co do filmu to jutro siê wypowiem gdy¿ dzisiaj nie mam sil na rozs±dne ocenienie :P
Co do tego 3D to nie trzeba specjalnego monitora -.-?

Edit/ Nie zbyt znam siê na stuntach w VC ale ogólnie podoba³o siê :) Szczególnie uraczy³ mnie ten CarBump2Walltap i land :D £adnie wysz³o.
Co do tego 3D chcia³ bym to sprawdzic, lecz moja siec nie pozwala mi na pobieranie z rapidshara :< Bylby tak ktos mi³y i wrzuci³ na przyk³ad na MegaUpload :D ?

Deidara - 2010-09-26, 22:30

Poti napisa³/a:

Co do tego 3D to nie trzeba specjalnego monitora -.-?

nie, okulary wystarcza :p

Mariusz - 2010-09-27, 07:19

Cytat:
projekt ktory mial zostac wydany dawno.

Olaboga ile ja o tym projekcie siê nas³ucha³em xD Ju¿ tak kilka lat siê to ci±gnê³o. W koñcu wyda³e¶.

Ogl±da³em to wczoraj w jakim¶ tam urywku. Rzeczywi¶cie, sporo losowych car bumpów (chyba ze dwa mi siê podoba³y). Monta¿ by³ zbyt czysty, mog³e¶ daæ na to jaki¶ kolorek bo tak biednie wygl±da. Muzyki nie skomentujê bo to nie mój gust.

Deidara - 2010-09-27, 13:41

Poti - http://www.megaupload.com/?d=VVQDWNUO
Poti - 2010-09-27, 22:19

Dlaczego pisze ¿e plik chwilowo nie dostêpny :< Tak jest od rana. Tak siê sk³ada ¿e mam jeszcze stare okulary 3D z takiego jednego filmu, wiêc chêtnie bym przetestowa³ to wasze dzie³o :D
Gryzlek - 2010-09-27, 22:25

na mu ostatnio ciagle tak jest ;e po 1-2 dniach sie naprawia
Deidara - 2010-09-28, 18:29

Poti, jesli chcesz moge upnac jeszcze na cos innego. A jak juz obejrzysz daj znac jak wrazenia z 3d.
Charnel - 2010-09-29, 17:26

Nieokrzesany dzieciak z ciebie ale za to dobry stunter, wiêkszo¶æ tych tricków ju¿ widzia³em ale dobrze sobie przypomnieæ bo w wiêkszo¶ci s± bardzo dobre. Oprócz tego ¿e czasami kamera wje¿d¿a³a w budynki i te niepotrzebne ujêcia które siê zdarza³y wszystko bardzo ³adnie. Nawet muzyka któr± wybra³e¶ jak rzadko podoba³a mi siê. 4/6