Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

Produkcje PKS Studios | PKS Studios productions - [PKS]Fake Tales

Kiper - 2012-10-02, 17:29
Temat postu: [PKS]Fake Tales
Witam. Mam przyjemnosc po raz kolejny zaprezentowac wam nowy film spod skrzydel PKS.
Slowem wstepu chcial bym od razu zaznaczyc, ze film powstal po dosc krotkim okresie czasu, wiec stunty sa jakie sa, jednak biorac pod uwage nasza aktywnosc tworcza ostatnimi czasy, to to i tak wielki sukces - ze nie przerwanie od tylu lat, systematycznie wydajemy filmy. Editem zajelem sie ja (po raz kolejny) i mysle, ze wyszlo to calkiem niezle. Mialem co prawda sporo klopotow z ogarnieciem czasu i checi do siedzenia przed monitorem i dlubania w Vegasie, ale ostatecznie udalo sie film ukonczyc po okolo 2,5 tyg montazu. Jezeli chodzi o stunty, hmm, na pewno sprawnie nam to poszlo, nie spodziewalem sie, ze projekt wypali, a okazalo sie, ze kazdy kto sie zglosil, wyslal przynajmniej dwa stunty, a jeszcze wczoraj dostal bym kolejna paczke ze stuntami od Erneya, lecz niestety nie dalo sie ich juz upchac w filmie. Chcial bym podziekowac wszystkim, ktorzy sie przyczynili do powstania tego filmu, tym ktorzy pomagali, chociaz sami nie mieli zbyt duzo czasu, a sa to: Art - dzieki za pomoc i ogolnie checkowanie replayow i troszczenie sie o losy filmu, Skamer - to samo co Art, mimo, ze juz w tym nie siedzisz, to jednak nie bylo Ci obojetne, czy film ujrzy swiatlo dzienne, czy tez nie. Gesior - Tobie tez dziekuje, nie pamietam za co, ale pomogles mi xD
Nie bede wiecej przeciagal, kto chcial, to przeczytal, a kto nie, to nie :D

Download 1280x720

http://www.sendspace.pl/f...2802f7197d26957

Streaming

http://www.youtube.com/watch?v=6Wg-DzC9SxQ&feature=youtu.be

Art - 2012-10-02, 17:34

Gesior7 - 2012-10-02, 20:32

... a tytu³ filmu to "Fake Tales".

To mo¿na dopisaæ w ramach naszego projektu. A teraz odno¶nie filmu.

Stunty, wbrew temu, co mówi³e¶ Art, s± ¶wietne! Nie ma, co tu du¿o mówiæ o poziomie, bo to jest profesjonalizm i do¶wiadczenie naszego Teamu, skromnie to ujmuj±c.
Stunty oddali¶cie naprawdê bardzo dobre. Jestem zdziwiony tylko, czemu nie ma tu stuntów Skamera? Skamer, wys³a³e¶ stunty? Art, przes³a³e¶ stunty Skamera, czy gdzie¶ po drodze przepad³y? Skamer, Gdzie jeste¶? Nie widzê Ciê.
Film jest ogólnie ca³kiem przyjemnie zmontowany. Efekty s± fajne, no mo¿e ciut za ciemny obraz, ale to w GTA: San Andreas tak ju¿ jest. Mam parê uwag do nagrañ. Uwa¿am, ¿e sposób, w jaki nagrano stunty, trochê, jakby ujmuj± im uroku. Stunty powinno siê nagrywaæ tak, aby wzbudziæ emocje zwi±zane z wykonywanymi stuntami. Na przyk³ad, gdy jest du¿e odbicie, oddala siê kamerê, warto czasami zrobiæ krótkie ujêcie na drogê, przez któr± siê wykonuje stunt, lub dach, na którym siê l±duje. Niektóre stunty s± uciête, i to chyba najwiêcej zabiera im uroku. Kiedy robi siê przej¶cia, niemal zawsze nale¿y zostawiæ trochê nagrania wiêcej, tak, ¿e krótki moment po przej¶ciu powtarza siê. Ludzkie zmys³y nie s± a¿ takie szybkie.
Dobra, starczy tej krytyki. Wytkn±³em Ci, Kiper parê niedoci±gniêæ, ale chyba najbardziej ze wszystkich podoba³ mi siê Twój stunt autkiem z podwójnym flipem w powietrzu, w Las Venturas i rollem na koñcu. To jest mistrzowski stunt! = )

Gratulacje! Uda³o nam siê zrobiæ ¶wietny stunt-film! Ja jestem jak najbardziej zadowolony. = )

P.S.: Zachodzê w g³owê, czemu s³u¿y ten wstêpniak historyczny o San Francisco. No i sk±d ten tytu³ filmu?

Art - 2012-10-02, 20:43

beka xdddd

Stunta Skamera nie ma w filmie, poniewa¿ jest stary \o
a nazwa Fake Tales, poniewa¿ niektórzy my¶leli, ¿e PKS nie ¿yje
wziê³a te¿ siê z nazwy piosenki - Fake Tales of San Francisco, dlatego te¿ jest ten motyw w intro

Gesior7 - 2012-10-02, 20:50

Niieeeeeeeee! Jak mo¿na? Zapomnia³e¶ o Skamerze? Jak mog³e¶ o nim zapomnieæ? Nie mów, ¿e stunty Skamera stare, bo Raziel przys³a³ swoje best tricki, które nie s± nowe w tym filmie. A s± w filmie. Jak tak mo¿na? Skamer w ogóle o tym wie, ¿e nie ma go w filmie? Ja osobi¶cie, czu³bym siê bardzo zawiedziony, gdyby ¿aden ze stuntów, w które w³o¿y³em pracê i które wys³a³em, aby pokazaæ w filmie, ostatecznie nie pojawi³ siê.
Erney - 2012-10-02, 20:57

Fajny film, mo¿e nie jest lepszy ni¿ PKS Breakout, ale na pewno duu¿o lepszy ni¿ FallRise. Oddali¶cie na prawdê dobre stunty, opener Deathera by³ fajny i pomys³owy, grab Gesiora by³ prosty, ale za to fajnie wygl±da³, Drop Infernusem Kipera te¿ by³ nie z³y, szczerze, to za nim zobaczy³em preview filmu chcia³em go zrobiæ =d , Raziel, [cenzura] stunt Sandkingiem, jeden z moich ulubionych tricksów w filmie. No i w koñcu Art, który odwali³ ¶wietn± robotê przy swoich stuntach. Ten p2b i grind Banshee w outro by³y [cenzura].

Monta¿..

Intro mi siê nie podoba³o, ale przynajmniej nie by³o monotonne jak inne, za tem wielki + za pomys³. Ogólem main by³ fajnie zmontowany, przejrzysty, zgrabny, poprotu fajny.

Ogólem daje 7(z wiekim +)/10

Mam nadziejê, ¿e wspólnie wydamy co¶ lepszego ;)

Skamer - 2012-10-02, 22:14

Gesior7 nie uno¶ siê tak ;] , nie chce wystêpowaæ ju¿ w produkcjach PKSu, przez chwilê mia³em nadzieje, ¿e bêdê móg³ co¶ z siebie wykrzesaæ ale z drugiej strony, ju¿ rok temu oficjalnie zakoñczy³em ze stuntingiem zatem jestem umocniony w przekonaniu, ¿e stunting to dla mnie zamkniêty rozdzia³.

Dobrze, ¿e nie wyst±pi³em w tym filmie, gdyby tak siê sta³o zaprzeczy³bym samemu sobie.

Co do stunfilmu to wydaje mi siê on s³aby. Poziom bardzo nierówny, style i epoki robienia trików mieszaj± siê tu ca³kiem niesmacznie. Fajnie ogó³em zaprezentowa³ siê Raziel, Kiper 1 fajny bump infernusem. Jeden (mo¿e dwa) stunty G7 te¿ wpad³y mi w oko, pseoudonowoczesno¶æ Arta w ogóle mnie nie krêci, ogólnie siê zastanawiam czy faktycznie nie ma ju¿ "miejscówek" na stunty, czy to Wy jeste¶cie tak ma³o pomys³owi. Wszelkie d³ugie "gapy" na terenach zielonych... huh co to ma byæ xD ?

Film jest obrzezany z pomys³ów. Musicie mi wybaczyæ tê krytykê ale sporo trików tutaj jest tak niechlujnych, ¿e wygl±daj± jakby wysz³y przypadkiem ;( .

Co do monta¿u to nie ma specjalnych zastrze¿eñ, nic jako¶ szczególnie nie razi³o w oczy. Jedyne co to, miejscami "uwydatnienie stunta" by³o s³abe tzn. nie do koñca dobre pomys³y na ujêcia w niektórych trikach. Muzyka w porz±dku. (Lubiê ten utwór z napisów koñcowych ; ] )

Jak wiadomo, ja nie wystawiam ocen liczbowych. Podejrzewam, ¿e w tym przypadku mo¿e to i lepiej :)

Art - 2012-10-02, 22:22

Skamer napisa³/a:
Film jest obrzezany z pomys³ów.
Skamer napisa³/a:
ma³o pomys³owi

Skamer, nie pierdol.

Skamer - 2012-10-02, 22:24

Art napisa³/a:
Skamer napisa³/a:
Film jest obrzezany z pomys³ów.
Skamer napisa³/a:
ma³o pomys³owi

Skamer, nie [cenzura].

Art, co¶ Ty pozwoli³ wydaæ ! :D Co z tego, ¿e nowe stunty, skoro s± do bani :P

Art - 2012-10-02, 22:25

tak sie sk³ada ¿e nie pozwoli³em \o
szybki - 2012-10-04, 22:39

widac stunt nie umiera, co cieszy, jednak faktem jest to ze nie liczni siedza w tym jeszcze. zastanawiam sie czasem jak niektorzy dotrwali az dotad i chca robic to dalej xd szacun dla was.

film - oceniam na dobry. montaz hm duzo overlay'ow co nawet lubie bo nadaja filmowi kolorow i w ogole usprawniaja go. jedyne co mnie denerwuje to kamera ktora jest za bardzo oddalona (czasami)

Gesior7 - 2012-10-06, 16:55

Skamer, skoro wysy³a³e¶ stunty, to wiem, ¿e chcia³e¶ wzi±æ udzia³ w filmie. To, ¿e nie by³o Twoich stuntów filmie, to by³o nie w porz±dku.

Skamer napisa³/a:
sporo trików tutaj jest tak niechlujnych, ¿e wygl±daj± jakby wysz³y przypadkiem

Skamer, powiniene¶ chyba trochê zainteresowaæ siê sportem ekstremalnym na ¿ywo. Trick udany, to dobry trick. Nawet, je¿eli wychodzi przypadkiem, to jest dobry.

Raziel - 2012-10-07, 12:43

Moim zdaniem film fajnie wyszed³, ma zawalisty klimat. Wiadomo, nie jest idealny, ale to dzisiaj normalne, liczy sie fun z tego co sie robi ;) pare stuntów na prawde fajnych, muzyczka spoko, czasami tylko kamera denerwuje. Ale pozatym to uwa¿am ten film za sukces grupy i tak trzymaæ!
Art - 2013-05-25, 23:39

zownilem to
Cysiek - 2013-06-02, 13:58

Niez³y masz zap³on na samouwielbienie, Sztuko.
Art - 2013-06-02, 20:43

bardziej uzna³bym to jako refleksja po ponownym oberjzeniu tego stuntvida, Krzysiu.