Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

SA-MP - PKS Place v3

Dami - 2007-02-03, 20:54
Temat postu: PKS Place v3
Witajcie,

Stwierdzi³em, ¿e mój gamemode v1 jest ma³o rozbudowany, gra za bardzo przycina. Postanowi³em stworzyæ nowy gamemode v2. Poprosi³em o pomoc gesiora. Pojazdy mia³y byæ porozmieszczane po ca³ym mie¶cie. By³o to trochê uci±¿liwe ¿eby szukaæ jakiego¶ pojazdu na mie¶cie. Pozatym ledwo co mie¶cili¶my siê w limicie pojazdów, których gra mo¿e utrzymaæ (255) wiêc gra piekieeelnie przycina³a. Byli¶my ju¿ w bardzo du¿ym postêpie, ale postanowili¶my siê wycofaæ z tego. Postanowili¶my stworzyæ gamemode v3. D³ugo siê zastanawiali¶my jak powinien on wygl±daæ. Zaczêli¶my 3.02.2007r. robiæ ten gamemode.
Oto nasz pomys³:
- 5 typy postaci: Bike, Bicycle, Car, Plane, Boat. Ka¿da postaæ bêdzie mia³a po jednym spawnpoincie w ka¿dym mie¶cie za wyj±tkiem boat, bêdzie w ró¿nych miejscach na wsi i na pustyni.
- bêda znane ju¿ z poprzedniego gamemode komendy /savepos i /getback, Kilkana¶cie teleportów (mo¿ecie podawaæ miejsca teleportów z koordynatami, które mo¿na zczytaæ na przyk³ad San Andreas Control Centerem, s0beitem lub San Andreas Place Mangerem. Wszystkie teleporty bez koordynat nie bêd± uwzglêdnane. Bêd± te¿ komendy teleportuj±ce do tuningu, pay 'n spray itp. Je¶li mi siê uda xD to zrobiê tak± komendê ¿e ka¿dy user bêdzie siê mog³ teleportowaæ do jakiego¶ innego za zgod± tego drugiego.
- Je¶li chcecie to testujcie nasz gamemode v3 alpha. Wypiszcie wszystkie b³êdy, ale pamiêtajcie, ¿e to wersja alpha i te porozstawiane pojazdy po ca³ym lotnisku itp. znikn±. Prosi³bym te¿ o ocenê w skali 1 do 10.

Dane do serwera:
IP i port: 213.227.66.74:7777
has³o: kanar

Gesior7 - 2007-02-03, 23:55

Ja siê bardzo cieszê z tego, co dzisiaj zrobili¶my, bo odwalili¶my kawa³ dobrej roboty :!
Dodali¶my strefê motorów w LS, rowerów (skatepark), strefê lotnicz± (lotnisko), oraz strefê ze sportowymi pojazdami na Unity Station.

Proszê, ¿eby¶cie tu pisali, co konkretnie chcecie i podawali teleporty, komendy, które chcecie i ciekawe pomys³y, lub to, co spodoba³o siê wam na innych serwerach.
Jest na przyk³±d problem z postaciami, gdy¿ prawdopodobnie nie bêdziemy dodawali wszystkich postaci, wiêc albo wybieracie postacie, które chcecie w gamemodzie, albo g³osujecie na wiêcej lub wszystkie postacie. To zale¿y od was.
Mam te¿ propozycjê odno¶nie czasu w grze. Móg³by siê zmieniaæ, tak, jak to jest na niektórych innych serwerach. Czy wam siê podoba ten pomys³?

Proszê tutaj podawaæ inne swoje propozycje i uwagi.

Gesior7 - 2007-02-04, 00:24

Yamakashi_man napisa³/a:
Daæ odrobinê wiêcej postaci, ni¿ by³o w pierwszym gamemodzie.

Wiêc ile? W pierwszym gamemodzie by³a jedna postaæ, pó¼niej Dami doda³ wszystkie mo¿liwe.

Dami - 2007-02-04, 01:21

Yamakashi_man napisa³/a:
Daæ odrobinê wiêcej postaci, ni¿ by³o w pierwszym gamemodzie.
Za bardzo nie wiem co masz na my¶li mówi±c o czasie... ja my¶la³em raczej o komendzie, która zmienia dzieñ na noc, a noc na dzieñ :P

No jak chcecie. Mogê zrobiæ tak± komendê która zmienia godziny, tylko po co? A je¶li chodzi o postaæ to musicie wybraæ, poniewa¿ je¶li mia³aby byæ mo¿liwo¶æ wybrania typu postaci (np. car, bike itp) to musi byæ jedna postaæ (tzn. nie musi, ale g³upio by wygl±da³o, ¿e je¶li chcesz stuntowaæ motorem, to musisz wybraæ jak±¶ star± babciê). Chyba ¿e zrobiliby¶my takie co¶ ¿e co tydzieñ zmienia³bym postaæ??

Shark - 2007-02-04, 09:18

Dami napisa³/a:
Chyba ¿e zrobiliby¶my takie co¶ ¿e co tydzieñ zmienia³bym postaæ??

dobry pomys³

Yamakashi_man napisa³/a:
komendzie, która zmienia dzieñ na noc, a noc na dzieñ :P

z³y pomys³ :)

My¶lê, ¿e z czasem mo¿e zostaæ tak, jak jest. Przecie¿ lepiej stuntuje siê w dzieñ...

Macius_ - 2007-02-04, 10:39

Shark napisa³/a:
My¶lê, ¿e z czasem mo¿e zostaæ tak, jak jest. Przecie¿ lepiej stuntuje siê w dzieñ...

¦wiête s³owa, nie wiem czy zwrócili¶cie uwagê ¿e w Ampedzie i Ampedzie 2 s± triki rêcone wy³±cznie w dzieñ i to tez moim zdaniem powoduje ¿e te filmy sa ta ¶wietne. Co do postaci mo¿e ka¿dy stunter wybra³by sobie jedn± postaæ, tylko te wybrane postaci by³yby na PKS Place v3. Oczywi¶cieokre¶lona postac by³aby przypisana do okre¶lonego u¿ytkownika, który wczesniej wybierze która ma to byæ postaæ.

Drool - 2007-02-04, 10:59

ale na przyk³ad IRBS ma sceny w wiêkszo¶ci w nocy. Wygl±daj± tak ¶wietnie ze wzglêdu na pracê kamery i stosowane filtry koryguj±ce obraz (na przyk³ad gdzieniegdzie widaæ nienaturalnie du¿y kontrast).
Macius_ - 2007-02-04, 11:27

To potwierdza ¿e gust odgrywa du¿a role :P Ja proponuje dzien i tylko dzieñ bo w porównaniu z IRBS'em Amped i zw³aszcza Amped 2 wymiataj± w kosmos. Mi noc przeszkadza i gdy tylko zachodzi wieczór wpisuje kod YSOHNUL ( oczywi¶cie s wsolowym SA ) ¿eby szybciej minê³a noc i zacz³a siê dzioeñ dogodny do stuntowania.
przemax - 2007-02-04, 12:00

ja podoge zatrzyma³em i czas równie¿. teraz jak ³±duje gre w singlu to na starcie mam godzine 13:00 i piêkn± pogodê i sie nie zmienia.
Dami - 2007-02-04, 13:04

Macius_ napisa³/a:

Co do postaci mo¿e ka¿dy stunter wybra³by sobie jedn± postaæ, tylko te wybrane postaci by³yby na PKS Place v3. Oczywi¶cieokre¶lona postac by³aby przypisana do okre¶lonego u¿ytkownika, który wczesniej wybierze która ma to byæ postaæ.

Jest to mo¿liwe, ale chcia³by¶, ¿eby do kazdego typu mia³by¶ swoj± postaæ. Za³ó¿my ¿e 10 osób mia³o by swoj± postaæ razy 5(ilo¶æ typów bike, bicycle itp.) razy 3 (ilo¶æ miast).
Chcia³by¶ szukaæ swojej postaci?

Shark - 2007-02-04, 13:15

Ja tak. Przecie¿ z czasem mo¿na siê nauczyæ, w którym miejscu jest moja postaæ. Np. po harleyowcu :P
Dami - 2007-02-04, 13:18

Shark napisa³/a:
Ja tak. Przecie¿ z czasem mo¿na siê nauczyæ, w którym miejscu jest moja postaæ. Np. po harleyowcu :P
Tak, ale chcia³by¶ przechodziæ przez 60 postaci (marnowaæ czas)?
Macius_ - 2007-02-04, 13:52

mam taki pomys³ tylko nie wiem czy jest mozliwy i je¶li tak to niezbyt trudny do wykonania ale porotu ¿e je¶li loguje siê Macius_ to wskakuje odrzu jego postaæ na pierwszym miejscu do wyboru a jak loguje siê Dami to postaæ wybrana przez niego ustawia siê na pierwszym miejscu i tak dalej z innymi userami... Jak jest to zbyt czaso,praco-ch³onne to sory ale je¶li jest to w twojej mocy bedziemy wdziêczni ( przynajmniej ja ) a je¶li nie da siê tego zrobiæ co¿ ja moge nawet 2 minuty szukaæ swojej postaci
PS. mo¿liwe jest wrzucenie naszych CJ'ów z save'ów naszych Solowych GTA ? ( je¶li kto¶ nie wie o co chodzi to np. takie "CJ"'e by³y np. w AOA i innych stuntfilmach z GTAS )

Dami - 2007-02-04, 14:08

Macius_ napisa³/a:
mam taki pomys³ tylko nie wiem czy jest mozliwy i je¶li tak to niezbyt trudny do wykonania ale porotu ¿e je¶li loguje siê Macius_ to wskakuje odrzu jego postaæ na pierwszym miejscu do wyboru a jak loguje siê Dami to postaæ wybrana przez niego ustawia siê na pierwszym miejscu i tak dalej z innymi userami... Jak jest to zbyt czaso,praco-ch³onne to sory ale je¶li jest to w twojej mocy bedziemy wdziêczni ( przynajmniej ja ) a je¶li nie da siê tego zrobiæ co¿ ja moge nawet 2 minuty szukaæ swojej postaci
PS. mo¿liwe jest wrzucenie naszych CJ'ów z save'ów naszych Solowych GTA ? ( je¶li kto¶ nie wie o co chodzi to np. takie "CJ"'e by³y np. w AOA i innych stuntfilmach z GTAS )

Co do tych postaci to nie jest raczej mo¿liwe. Wrzucenie swoich postaci z GTA:SA SP te¿ jest nie mo¿liwe.

Macius_ - 2007-02-04, 14:13

to wielka szkoda, w takim razie postulujê za moim poprzednim pomys³em :P Czyli okre¶lony stunter - okreslona postaæ.
Drool - 2007-02-04, 14:43

a ja radzê, aby by³o z 5 dowolnych postaci do ka¿dego spawna - nie by³oby tego za du¿o, ale zawsze wiêcej (co¶ takiego jak na GTA Macreators - Stunt - 213.186.60.46:7778 )
Dami - 2007-02-04, 18:54

Drool napisa³/a:
a ja radzê, aby by³o z 5 dowolnych postaci do ka¿dego spawna - nie by³oby tego za du¿o, ale zawsze wiêcej (co¶ takiego jak na GTA Macreators - Stunt - 213.186.60.46:7778 )

Nie! Bo bêdzie za duzo postaci do przeszukania i bêdzie w ogóle muli³o. Robimy g³osowanie:
Jak± postaæ chcecie narazie? (co tydzieñ zmiana)

Gesior7 - 2007-02-05, 00:52

Ja proponujê takie rozwi±zanie:
Zrobiliby¶cie po 2 postacie dla ka¿dego przygotowanego spawnu i kilka do wyboru, które by³yby w jakim¶ specjalnym miejscu. Poprzednio by³y wszystkie mo¿liwe postacie, a ja zawsze gram t± sam± wybran± przeze mnie postaci±, o ile jest. Wiêc mogliby¶my tu wybraæ ulubione postacie i ewentualnie dodaæ kilka ciekawych postaci, bo nie tylko my wchodzimy na ten serwer. A co do czasu i pogody, to GTA SA rz±dzi, a pogoda i czas robi± okre¶lony i niepowtarzalny klimat. Ostatecznie móg³by¶ daæ komendê na zmianê czasu lub pogody. Je¿eli kto¶ by chcia³ inny czas, np pó³noc, to by sobie zmieni³. Poza tym, nie zawsze wpadam na ten serwer tylko po to, ¿eby robiæ stunty. :D Je¿eli mo¿esz dami to móg³by¶ daæ tak± komendê, która ustawia czas na okre¶lon± przez parametr godzinê i komendê, która ustawia czas na rzeczywisty (ten z zegarka, nie z gry).

mAsTeR - 2007-02-05, 14:00

A wiêc tak ch³opcy v3 no niez³y pomys³ co do postaci to my¶lê podobnie jak gesior czyli ulubione postacie i kilka innych co do czasu to s± komendy które np po wpisaniu (admina)
zmieniaj± czas gry o 6 h lub 12 h jak kto¶ z was siedzia³ na francuskim serverze stuntowym Lalu to raczej siê orientuje :)
Kod:
88.191.21.113:7776

Jak bêdziecie na Lalu to sprawd¼cie sobie komendy
Kod:
/new /mls /country /pilotes /splat
a i jeszcze jedno god mode jak kto¶ zauwa¿y³ na Lalu je¶li stracimy trochê ¿ycia ono zaraz siê odnawia super by by³o jak by¶cie co¶ takiego w³o¿yli na Server :)

Gesior7 - 2007-02-19, 23:24

zamieszczam link do listy postaci wraz z numerami id:
http://gtam.info/sampid/skiny_samp.php

Wybierajcie, jakie postacie chcecie widzieæ w stunting v3 na PKS Place!

Dami - 2007-02-20, 02:19

Poprawiam.

[ Komentarz dodany przez: Gesior7: 2007-02-20, 09:33 ]
nie napisa³em [quote=]zamieszczam link do listy postaci wraz z numerami id:
http://gtam.info/sampid/skiny_samp.php

Wybierajcie, jak± postaæ chcecie widzieæ w stunting v3 na PKS Place![/quote]
To jest oszukañstwo.

AdiX - 2007-02-20, 08:33

Jedna postac ?! W takim razie Skin 29.Taki ... Ziomalski pasuje do stuntu :D
Dami - 2007-02-20, 10:16

A co s±dzicie o skinie 77?
Gesior7 - 2007-02-20, 10:21

Oczekujê powa¿nych propozycji.
Shark - 2007-02-20, 12:09

có¿... nie znalaz³em mojego skina, wiêc proponujê skin 250:

A co Wy na to, ¿eby zarezerwowaæ konkretnego skina do konkretnego u¿ytkownika?
Dami, da siê tak?

radziu - 2007-02-20, 15:09

Ja poprosze skin 217 :D
Zoolwiq - 2007-02-20, 15:25

To ja proszê skina nr. 100 :D
Drool - 2007-02-20, 18:46

skoro tak... dla mnie 170!

DS - 2007-02-20, 18:55

Siema! Ja bym bardzo pragn±³ mieæ skin nr 197 To nie s± jaja, po prostu dla mnie ta baba wymiata i tyle.
Shark - 2007-02-20, 19:47

Drool napisa³/a:
skoro tak... dla mnie 170!

Obrazek

Drool, wygl±damy tak samo, tylko Ty jeste¶ czerwony i nieogolony, a ja jestem zielony i bardziej przystojny :)

Gesior7 - 2007-02-20, 21:40

Dami wpad³ na pomys³ aby zrobiæ wybór postaci i regionów osobno. Jest to mo¿liwe do wykonania w taki sposób, ¿e wybieraj±c w jedn± stronê wybiedamy postaæ, wybieraj±c w drug± stronê wybieramy region (spawn).

A o to moje propozycje:

19 23 29 40
51 100 93 115
211 165 169 170
179 181 185 192
195 204 211 233
248 241

Drool - 2007-02-20, 21:57

wed³ug mnie jest to naprawdê niez³e rozwi±zanie. mo¿na te¿ dodaæ kilka '¶miesznych postaci' (policja, babcia, clown, wie¶niak). nowy gamemode zapowiada siê coraz lepiej... nie mogê siê doczekaæ! :)
Macius_ - 2007-02-21, 16:44

dla mnie 16. jestem za pomys³em Sharka a w³a¶ciwie moim bo podda³em go dyskusji jaki¶ czas temu :P - okre¶lony stunter okre¶lona postaæ.
Gesior7 - 2007-02-21, 16:48

Macius_ napisa³/a:
dla mnie 16. jestem za pomys³em Sharka a w³a¶ciwie moim bo podda³em go dyskusji jaki¶ czas temu :P - okre¶lony stunter okre¶lona postaæ.

Wiesz, ¿e takie rozwi±zanie jest niemo¿liwe w SA-MP 0.1b. Ju¿ o tym by³a gdzie¶ dyskusja.

Macius_ - 2007-02-21, 16:49

Gesior7 napisa³/a:
Macius_ napisa³/a:

Wiesz, ¿e takie rozwi±zanie jest niemo¿liwe w SA-MP 0.1b. Ju¿ o tym by³a gdzie¶ dyskusja.

Bardzo przepraszam, bede czyta³ uwa¿niej :P

Dami - 2007-03-17, 15:28

Gamemode zbli¿a siê du¿ymi krokami. Postacie mamy zrobione, pojazdy mamy zrobione, pickupy (bronie) mamy zrobione, jedynie jeszcze komendy nam zosta³y. Prosze o propozycje na komendy. Jesli s± to teleporty to prosze podawaæ koordy do miejsca.