Polskie Ko³o Stunterskie
Oficjalna strona PKS Studios

San Andreas - Velocity

ciasteczkowy potwór - 2007-05-27, 20:35
Temat postu: Velocity
Witajcie!

Oto nasz pierwszy wspólny stunt z GTA...
Velocity - to owoc kilku tygodni ciê¿kiej pracy (stunting) i kilku dni siedzenia na dupie (monta¿)... coby tu du¿o nie mówiæ
Film ten jest zarazem pro¶b± o przyjêcie do PKSu.
Dziêkujê.

Linki:

Rachet - 2007-05-27, 20:38

:) ) Narescie :PPP troche zwalone bo nagrywalem 2 motorami xD
Kukiel - 2007-05-27, 20:44

Czy tylko ja nie moge otworzyæ ?
radziu - 2007-05-27, 20:45

YaY! Pierwszy!

Ogólnie film fajny... Ale to tak ogólnie. A dok³adniej:

Na samym wej¶ciu dosyæ znajoma muzyka z filmu, trochê ma³o zgrania, ale ok, fajnie, pare stunterów i czekamy....
Potem osttro! Nickelback! I zaczynaj± siê stunty! Jedne lepsze, drugie gorzsze, trzecie znane, czwarte zabiste itd...
Film generalnie wystarczaj±cy aby przyj±æ do PKS, ale imho mógli/móg³by¶ w³o¿yæ do niego wiêcej monta¿u, tzn. zgrania z muzyk± i paru jeszcze innych tajemniczych rzeczy, aby stworzyæ klimat we filmie :)

Muzyka: 9/10
Monta¿ 6/10
Stunty 7/10

Ogólnie 7/10

Brawo! :564:

Skamer - 2007-05-27, 20:50

Ca³kiem fajny stuntfilm :) .

Poziom stuntów jest dobry. Pare fajnych(nowych) miejscówek widzia³em.
Fajnie ¿e urozmaicacie swoje triki w nowe metody stuntowania to +.
Monta¿ mi siê podoba³. W³a¶ciwie nie jestem w tej dziedzinie jaki¶ super wymagaj±cy ale taki styl montowania bardzo mi odpowiada.
Muzyka: Do intra pasowa³a jak nic. W czê¶æ g³ównej muza troszke jakby mi znana( nie wiem byæ mo¿e s³ysza³em j± w jakim¶ innym stuntfilmie).

Stunt oceniam na 8/10

P.S= Mam wra¿enie ¿e wystarczy do przyjêcia do PKSu. :)

Shark - 2007-05-27, 20:50

Muzyki z intra nigdy nie s³ysza³em, by³a ok ;) intro tez nie by³o z³e, tylko przedstawienie postaci trochê nudne. Czcionka z intra by³a okropna (Arial?) nigdy wiêcej nie dawaj jej do filmu.

Nickelback - Animals... muzyka z filmu Never Gonna Stop Kert'a i Tackleberry'ego. Mo¿na siê by³o tego spodziewaæ, ze skoro Kert'a, to na pewno Shark zna :D

Stunty, tak jak radziu napisa³ - ró¿ne. Powali³ mnie grind Kususa z corkscrewem xO brawo!
Nie ma co du¿o pisaæ... chyba mo¿na Was wszystkich przyj±æ na okres próbny, zobaczymy co ka¿dy z Was poka¿e w solo :>

Monta¿ ogólnie dobry, by³o kilka niedopracowanych scenek, ale nie pamiêtam ju¿ które. Outro - mieszanka 2 filmów - interlocked i amped. Amped, bo czcionka ta sama (nick stuntera), a interlocked, bo lec±ce napisy, tylko po prawej, a nie po lewej stronie ;) trochê za ma³a czcionka IMO.

Ogólnie 8-/10

DS - 2007-05-27, 20:55

Shark napisa³/a:
Muzyki z intra nigdy nie s³ysza³em, by³a ok ;) intro tez nie by³o z³e, tylko przedstawienie postaci trochê nudne. Czcionka z intra by³a okropna (Arial?) nigdy wiêcej nie dawaj jej do filmu.

Nickelback - Animals... muzyka z filmu Never Gonna Stop Kert'a i Tackleberry'ego. Mo¿na siê by³o tego spodziewaæ, ze skoro Kert'a, to na pewno Shark zna :D

Stunty, tak jak radziu napisa³ - ró¿ne. Powali³ mnie grind Kususa z corkscrewem xO brawo!
Nie ma co du¿o pisaæ... chyba mo¿na Was wszystkich przyj±æ na okres próbny, zobaczymy co ka¿dy z Was poka¿e w solo :>

Sry Shark, ale zgadzam siê z tob± definitywnie, a po co pisaæ to samo :D

Oby wiêcej takich stuntfilmów
Monta¿ ogólnie dobry, by³o kilka niedopracowanych scenek, ale nie pamiêtam ju¿ które. Outro - mieszanka 2 filmów - interlocked i amped. Amped, bo czcionka ta sama (nick stuntera), a interlocked, bo lec±ce napisy, tylko po prawej, a nie po lewej stronie ;) trochê za ma³a czcionka IMO.

Ogólnie 8-/10

ciasteczkowy potwór - 2007-05-27, 20:55

Cytat:
. chyba mo¿na Was wszystkich przyj±æ na okres próbny, zobaczymy co ka¿dy z Was poka¿e w solo :>

Cytat:
;) trochê za ma³a czcionka IMO.

??

Cytat:
Amped, bo czcionka ta sama (nick stuntera), a interlocked, bo lec±ce napisy, tylko po prawej, a nie po lewej stronie

czcionka to vistor - powiniene¶ j± znaæ je¿eli robi³e¶ usebar - bardzo popularna

lec±ce napisy.. heh a to tylko tam by³y ;] ?

Cytat:
Powali³ mnie grind Kususa z corscrewem xO brawo!

popieram ;]

...

dziêki wszystkim za ocenki.. sam sie nie spodziewa³em tak wyskoich =*

DS - leniu ;]

Apacz - 2007-05-27, 20:57

Za samo intro ju¿ masz plus.

Mam s³abo¶æ do utworu Clinta Mansella (Requiem for a dream, dla nie wiedz±cych.. )

Jak zwykle widze ile mi brakuje .... 10 / 10 - mi sie podoba³o..

Shark - 2007-05-27, 21:00

007marcio napisa³/a:

czcionka to vistor - powiniene¶ j± znaæ je¿eli robi³e¶ usebar - bardzo popularna

lec±ce napisy.. heh a to tylko tam by³y ;] ?

wiem, ¿e to visitor, chyba ka¿dy mniej lub bardziej profesjonalny grafik j± zna, ale Ampedzie te¿ zosta³a u¿yta i chyba tej samej wielko¶ci - st±d moje przypuszczenia, ¿e z ampeda 2 to wzi±³e¶ (ale to niewa¿ne). A lec±ce napisy - tak mi siê po prostu skojarzy³o, bardzo podobne.
Nie bierz sobie tego do serca, po prostu czepiam siê szczegó³ów :)

007marcio napisa³/a:
Cytat:
. chyba mo¿na Was wszystkich przyj±æ na okres próbny, zobaczymy co ka¿dy z Was poka¿e w solo :>

Cytat:
;) trochê za ma³a czcionka IMO.

??

Nie rozumiem czego nie rozumiesz :) Okres próbny, solo.. chyba wszystko jasne :P

Za ma³a czcionka w lec±cych napisach koñcowych. Nie wiem, mo¿e to tylko z³udzenie przez streaming.

Kukiel - 2007-05-27, 21:04

Przykro mi, ¿e musze to powidzieæ ale nie zbyt mi siê podoba³o. Du¿o stuntów starych i pare naprawde niez³ych. ¦wietny dobór muzyki. Edycja cu¿ napisy pocz±tkowe spoko w outro mog³y by byæ wiêksze. Natomiast w ¶rodku nie widzia³em edycji. Teraz tak bli¿ej o stuntach. Marcio twój pierwszt stunt zrobi³em bez packera ale nie bêde taki i nie dam go do filmu :D . Rachet stunt troche stare ale spoko. Kusus ty zdecydowanie przewa¿asz. Stunty ciekawe nowe i stare w dobrym stylu. Srogi nie bêde w koncu wasza pierwsza wspólna produkcja a tu dotego nowa skórka :D .

Ogó³em 7/10

Nyqual - 2007-05-27, 21:27

niewiem czemu ale muza z intra kojarzy mi sie z koncem swiata (dziwny jestem co nie? :570: ) film na dobrum poziomie daje 7/10
P.S rachet nie zauwazy;lem ze jestes w filmie xP
P.S 2 fakt wiedzialem ze juz gdzies zauwazylem ta nazwe na GTAS a wczoraj wpisuje w Velocity w wyszukiwarke i ktos upnal ten film mhh czyzby taki duzy zbieg okolicznosci? no nic.

Kusus - 2007-05-27, 21:50

Dziêki za takie wysokie oceny i wogule wszystko :D Szkoda ¿e nie by³o jeszcze jednego mojego grinda ale spoko poprawie go i pokaze siê w solo :p Dziêki wielkie :564:
Drool - 2007-05-27, 21:56

Jest to pro¶ba o przyjêcie do PKS... kogo?

Ocenê wystawiê i ew. przyjmê kogo¶ po ¶ci±gniêciu wersji HQ, aby móc podj±æ w pe³ni obiektywn± ocenê. :)

Rachet - 2007-05-27, 22:04

naszej trojki o ile jest taka mozliwosc :)
AdiX - 2007-05-27, 22:40

Skamer napisa³/a:
Ca³kiem fajny stuntfilm :) .

Poziom stuntów jest dobry. Pare fajnych(nowych) miejscówek widzia³em.
Fajnie ¿e urozmaicacie swoje triki w nowe metody stuntowania to +.
Monta¿ mi siê podoba³. W³a¶ciwie nie jestem w tej dziedzinie jaki¶ super wymagaj±cy ale taki styl montowania bardzo mi odpowiada.
Muzyka: Do intra pasowa³a jak nic. W czê¶æ g³ównej muza troszke jakby mi znana( nie wiem byæ mo¿e s³ysza³em j± w jakim¶ innym stuntfilmie).

Stunt oceniam na 8/10

P.S= Mam wra¿enie ¿e wystarczy do przyjêcia do PKSu. :)

Dok³adnie !;]

Macius_ - 2007-05-27, 23:11

¦wietnie dobrana muzyka sprawia ogólnie dobra wra¿enie i monta¿ tu nie jest az taki konieczny. Stunty :P dawno ju¿ ich nei widzia³em wiêc nie wiem na jakim poziomie teraz jeste¶cie powstrzymam siê od ocen w cyfrach poprotu uda³ wam siê ten film.
vojak - 2007-05-28, 13:23

Nooo, bardzo dobry stuncik. W outrze albo nie zobaczy³em albo niema stuntow Kususa :/
Muzyka pasuje tylko szkoda ze juz byla uzyta. Monta¿ nie przesadzony OK.
Ogólnie 8-/10

Je¿eli co¶ juz ktos napisal to co ja albo cos sie nie zgadza to sory bo teraz troche rzadko wchodze na forum tylko od czasu do czasu zeby looknac co sie dzieje.

Shark - 2007-05-28, 14:08

vojak napisa³/a:

Muzyka pasuje ale gdzies ja juz widzialem

buahahah! jak mog³e¶ widzieæ muzykê? <lol> ja jeszcze nigdy nie widzia³em muzyki, ciekawe jak wygl±da :D

Shark napisa³/a:

Czasem warto czytaæ wszystkie posty :P

Charnel - 2007-05-28, 15:06

film ogólnie dobry, tylko parê pierwszych tricków z packerem trochê oklepanych aha i Fire Dragon mo¿e byæ niepocieszony z momentu 2:18 xD

7-/10

ciasteczkowy potwór - 2007-05-28, 16:39

Cytat:
W outrze albo nie zobaczy³em albo niema stuntow Kususa :/

KuSuS da³ troche ma³o stuntów (ale na dobrym poziomie ;])

ju¿ nied³ugo wersja w lepszej jako¶ci (zobaczymy co powie Drool)....

Kanosh - 2007-05-28, 16:56

Ok, Velocity. Widaæ, ¿e nie jest to szczyt stunterskich mo¿liwo¶ci, ale jest nie¼le. Szkoda, ¿e czasem stunty by³y s³absze od ogólnego poziomu filmu, przez co nieco trudniej okre¶liæ umiejêtno¶ci poszczególnych stunterów. Przez pierwsz± po³owê filmu moim faworytem by³ marcio, pó¼niej za¶ pa³eczkê przej± Kusus - i jestem za tym, aby tych dwóch stunterów zosta³o przyjêtych do PKSu, Rachet za¶ niech zrobi jeszcze dobre solo i bêdzie git. Muzyka fajna (z intra ograna, ale i tak fajna).
Co ciekawe tricki z outra nie s± ¿adnymi bublami, ale spokojnie moglyby siê znale¶æ w g³ównej czê¶ci.

8/10

acha i jeszcze jedno - je¿eli wasza recenzja wygl±da tak, ¿e bierzecie czyj±¶ recenzjê w quote, to a¿ ¿al patrzeæ. By¶cie siê postarali parê s³ów od sioebie na pisaæ, bo to, co niektórzy robi± to jest zwyk³ym nabijaniem. Jak nie masz nic m±drego donapisania to nie pisz nic, a je¿eli nie jeste¶ klonem innego u¿ytkownika, to napisz co¶ samemu - bêdzie to mia³o przynajmniej jak±¶ warto¶æ dla twórców. Howgh.

Yoke - 2007-05-28, 18:05

Bardzo fajny filmik. Mysle ze macie szanse na PKS. Monta¿ byl dobry muzyka ladnie dobrana stunty na wysokim poziomie Wszystko naprwde gitara. Kusus brawo za tego grinda wspanialy :) : Wogule dla wszystkich Brawa
Zgadzam siê z kanoshem zeby glupio nei nabijac postow dawac tylko czyjes cyctaty i wklejac nie ladnie tak!!!
8/10

Rachet - 2007-05-28, 18:56

ehh tak myslalem ;/ , ja dopiero sie zapoznaje z Vegasem wiec z montage bedzie problem ;/.... nie nadaje sie do PKS.... trudno ;( :567: :573:
Zoolwiq - 2007-05-28, 18:59

Bardzo fajny filmik, nie chce mi siê rozpisywaæ xP wiêc tylko ogólna ocenka 8-/10
My¶lê ¿e je¶li chodzi o PKS to przeszkód nie powinno byæ... :D BTW. Fajna czcionka (tytu³) xD

ciasteczkowy potwór - 2007-05-28, 21:15

ju¿ mo¿na pobraæ Velocity !

aha i dla wszystkich któym Velo nie dzia³a³o na DM (dailymotion) doda³em link na YT (youtube) :)

Zoolwiq - 2007-05-28, 21:35

Oke, zasysam, kolejny GOOD movie do mojej kolekcji :D
Raziel - 2007-05-29, 15:34

Hmmm... filmik naprawde niez³y, ale szkoda, ¿e malo stuntow autami( tylko MH i MD), ale pozatym... moza fajna, monta¿ tez, no i stunty... Marcio najlepiej chyba stuntowal, 2 pozostali tylko 1 setn± mu ustêpowali :P 8+/10
Sjutek - 2007-05-29, 17:38
Temat postu: a
YEAAAAAA ch³opaki zaszaleli z intrem i z stuntami a i jeszcze z, stuntami wasz filmik bardzo mi siê podoba³ (Tak trzymaæ) 9/10
ciasteczkowy potwór - 2007-05-29, 19:08

1. dziêki za opiniê...
2. nazwa .. wiem wiem.. ju¿ to t³umaczyli¶my.. nazwê wymy¶li³e wcze¶niej a o tym filmie dowiedzia³em siê dopiero po wyrenderowaniu filmu itp. ... no có¿ my¶lê ¿e nie jest to a¿ tak wa¿ne.. trudno sta³o siê... ;p

3. poprawi³em mój b³±d teraz mo¿na ¶ci±gn±æ Velocity z d¼wiêkiem dobrej jako¶ci

Sjutek - 2007-05-29, 19:24
Temat postu: a
YEAAAAAA ch³opaki zaszaleli z intrem i z stuntami a i jeszcze z, stuntami wasz filmik bardzo mi siê podoba³ (Tak trzymaæ) 9/10 Tu by³± pomy³ka mia³o byæ tak YEAAAAAA ch³opaki zaszaleli z intrem i z stuntami a i jeszcze z, muzyk± wasz filmik bardzo mi siê podoba³ (Tak trzymaæ) 9/10

Doda³ Yama : W ostatniej chwili siê powstrzyma³em, aby Ci nie daæ ostrze¿enia. Nie mog³e¶ po prostu zedytowaæ poprzedniego posta ?

Gesior7 - 2007-05-30, 23:32

Intro filmu jest bardzo ciekawe i pasuje ¶wietnie. Bardzo dobre wprowadzenie do filmu. Muzyka z intra (podobna) by³a w "Off Duty 2". Muzyka z czê¶ci g³ównej te¿ znana, tak, jak i tytu³ filmu. Ale bardzo w pamiêæ wchodzi, bo film jest idealnie zgrany z muzyk±. Tricki by³y na dosyæ wysokim poziomie. Nie wiedzia³em, ¿e tak du¿o potraficie. Trickiem filmu by³ chyba corkscrew to grind Kususa (by³ super :D ) i BSM Racheta (BSM, trudna sztuka) i iBSM 007marcia (iBSM pozwala na bardzo wysokie bumpy). W outrze by³ ¶wietny Monster Dynamics trick, wed³ug mnie móg³ byæ chocia¿by w czê¶ci g³ównej. ;) Film koñczy bardzo dobry krail spin to grind 007marcia. My¶lê, ¿e ca³a ¶wiêta trójca spisa³a siê na pi±tkê.
Co do przyjêcia was do PKSu, nie zastanawia³bym siê d³ugo. Jeste¶cie na poziomie PKSu. :D

Drool - 2007-05-31, 07:48

Wreszcie mogê siê zebraæ na napisanie recki... :D

Muzyka - W filmie na pierwszy rzut oka widaæ dobrze dobran± muzykê. Od intra toczy siê do koñca ca³ego filmu. Mimo, ¿e ka¿dy utwór s³ysza³em w jakim¶ stuntfilmie przynajmniej raz - po prostu jestem zadowolony ze ¶cie¿ki dzwiêkowej.

Monta¿
- ciekawy, do¶æ starranny (pomijaj±c oczywi¶cie niepotrzebne tr±cenie myszki w camhacku w intro, co zepsu³o klimat, gdzieniegdzie mocniejsz± muzykê i brak efektów, oraz 1 efekt zupe³nie niepotrzebny, kiedy muzyka jest spokojna). Mimo to wszystko tworzy do¶æ klej±c± siê i mi³o ogl±daj±c± ca³o¶æ.

Stunty - pomijaj±c kilka starych miej¶cówek widaæ, ¿e starali¶cie siê wykonywaæ stunty zupe³nmie nowe. Niektóre by³y banalne, ale inne - naprawdê na poziomie. Tak wiêc widaæ, ¿e znakomicie wiecie co to jest stunting, umiecie z tej wiedzy korzystaæ i nie w±tpiê, ¿e wasz potencja³ jest naprawdê ogromny.

Mój werdykt? - S±dzê, ¿e zas³ugujecie na PKS. Film by³ dobry i nie mam do niego wiêkszych zastrze¿eñ ni¿ wymienione powy¿ej (mo¿e tak siê tylko czepiam? xP ). Tak wiêc.. gratulujê nowym cz³onkom PKS! :)

ciasteczkowy potwór - 2007-05-31, 16:20

o³ maj gad patrzcie w lewo

<==== - tak to zielony kolorek i ~PKS na pocz±tku ... Woo! ;D

Aha.. i jeszcze jedna sprawa wybaczcie (Gêsior i Dról) ¿e tak was mêczy³em o jak±kolwiek ocenê :) .... any³ej....

Melduje siê agent nr 007 Polskiego ko³a stunterskiego...

bez odbioru... *szum*

[ Komentarz dodany przez: Shark: 2007-05-31, 16:22 ]
Nie ma to zwi±zku z tematem :P

nie wpraszaæ mi siê tu do posta ;]
jakto niema....;]

[ Komentarz dodany przez: Shark: 2007-05-31, 22:57 ]
1. Nie dyskutuj z adminem - on ma zawsze racjê
2. Je¶li nie ma racji patrz pkt 1.

Rachet - 2007-05-31, 17:53

LoL dziêki ;D a ju¿ zw±tpi³em ¿e siê dostane ;/...

EdIt: Mój b³±d :P

Drool - 2007-05-31, 18:46

Rachet napisa³/a:
LoL dziêki ;D a ju¿ zw±tpi³em ¿e siê nie dostane ;/...

Czyli ju¿ my¶la³e¶, ¿e siê dostaniesz? xP

Sory za offtop, ale...