| |
Polskie Ko³o Stunterskie Oficjalna strona PKS Studios |
 |
Ogólnie o GTA | Generally about GTA - GTA IV - pora¿ka stuntera
ciasteczkowy potwór - 2007-06-01, 17:30 Temat postu: GTA IV - pora¿ka stuntera Witam!
Postanowi³em napisaæ tego posta poniewa¿ tyle siê s³yszy od stunterów, ¿e czekaj± na "czwórkê" ¿eby porobiæ triki.... bullshit, jakie triki wg. mnie nastêpna czê¶æ GTA bêdzie dla nas (stunterów) pora¿k±...
Dowody ?! - proszê bardzo
Dowód 1. - Miasto
"Jedyn± lokacj± dostêpn± w "czwórce" bêdzie stare-nowe Liberty City A.D 2007. Niektórzy uznaj± to za krok wstecz pod wzglêdem obszaru SA"
W³a¶nie... architektura... ogromne, nie do zdobycia wie¿owce, zero wsi (na której by³y dosyæ ciekawe triki.. no i oczywi¶cie wiele mniejszy teren wzglêdem SA... je¿eli stuntowanie w IV wogule bêdzie mo¿liwe (patrz:nastêpne dowody)... miejscówki wyczerpi± siê bardzo szybko... ehh
Dowód 2. - ograniczenia
" (...) w trailerze nie widaæ ¿adnych samolotów. Nie bêdzie ich w grze(...)"
Czyli odpada masa trików.. samymi samolotami ale tak¿e z u¿yciem ich (vide: podstwienie samolotu ¿eby ³atwiej wskoczyæ na dach)... nie mówi±c ju¿ o (prawdopodobnie) braku ciekawych bugów.. ale o tym za chwile
Dowód 3. najwa¿niejszy - fizyka
"Ogromny skok na przód zosta³ dokonany (ponoæ) na polu systemu fizyki(...)"
Tak.. najciê¿szy dowód - fizyka... o ile fizyka w SA czy VC pozwala³a na wysokie skoki przy wybiciu siê choæby od krawê¿nika, o tyle w "czwórce" prawdopodobnie to bêdzie nie mo¿liwe...
ehh.. wg. mnie jedyne triki które bêdziemy mieli okazje zobaczyæ w filmach z Grand Theft Auto IV mog± byæ grindy czy stoppie... niestety czarno to widzê ...
(bazowa³em na zapowiedzi GTA IV z CD-action - wszystkie cytaty pochodz± w³a¶nie stamt±d)
Podsumowanie:
Mo¿liwe, ¿e nie mam racji i programi¶ci pozwol± sobie na trochê swobody (fizyka), lub odnajd± siê przydatne bugi, ale niestety przysz³o¶æ stunterów nie rysuje siê w jasnych barwach... Spytacie poco taki posta.. a po to aby ostudziæ trochê Wasze (nasze?) wyobra¿enia o stuntach z IV...
Dziêki za uwagê ... :P
Drool - 2007-06-01, 17:41
Ja jeszcze s³ysza³em o tym, ze przy najmniejszym dotkniêciu motorem krawê¿nika/murka wszystko dzieje siê jak w rzeczywisto¶ci - a ¿e bohaterem jest "zwyk³y ¶miertelnik" robienie bumpów... przestanie byæ mo¿liwe... :/
Shark - 2007-06-01, 17:43
ja ju¿ dawno siê z tym pogodzi³em. No i zamiast zak³adaæ nowy temat mog³e¶ napisaæ w temacie o GTA IV.
Nic nowego nie odkry³e¶ marcio chyba wiêkszo¶æ wie o tym wszystkim.
Bania - 2007-06-01, 17:48
Przypomina mi siê co¶ ... sam napisa³em co¶ podobnego. By³o to ju¿ dawniej co¶ ko³o po powstaniu trailera nie by³e¶ pierwszy :P !
| Cytat: | Wiele sie mowi o GTA IV ze bedzie mialo swietna fizyke grafike itd
Jak wiemy z do¶wiadczenia w SA mielismy dziwna fizyke , taka której po prostu nie ma w rzeczywisto¶ci , i tricki robione w rzeczywistosci nie maja przelozenia na SA.
Osoby grajace w the Getaway moga sie sami przekonac ze ¶wietna (prawie) fizyka na prawde poprawi popsuc ciekawa grê.
My¶lê ¿e ten post nie wniesie nic nowego aczkolwiek mozecie zapamietac moje slowa , jesli sie myle mozecie zapomniec o tym . Lecz Ty przecie¿ wiesz , ¿e to tylko mój eksperyment my¶lowy, ¿e przecie¿ GTA bedzie nas tak samo bawic .
PS. Zawsze pozostanie SA w które szarpie juz od 2004r i olanie tego ca³ego postu .
Cz³owiek nie pozostaje nie omylny.
Poczekamy do premiery GTA IV |
Trochê g³upie i wiele b³êdów i powtórzeñ
Drool - 2007-06-01, 18:10
Co do Getaway - nie jestem pewien, czy jest na PC... - po prostu radzê sprawdzenie Test Drive: Unlimited - po odwiedzeniu wszystkich salonów dostêpne s± te¿ motory. Zrobienie stoppie d³u¿szego ni¿ 10m jest trudniejsze ni¿ jakikolwiek stunt z chocia¿by AoA. Po prostu masakra...
Skamer - 2007-06-01, 18:14
Nic nowego Marcio :/ i faktycznie GTA 4 bêdzie dla stunterów bardzo ma³ym polem do popisu.
Gesior7 - 2007-06-01, 18:35
007marcio, przecie¿ Liberty City to jest najlepsze miejsce do stuntingu. Lepszego nie znajdziesz. :P
Kukiel - 2007-06-01, 18:53
Aha zapomnia³ dodaæ ¿ê nie bêdzie rowerów :/ :572: Pozostaje drifting...
AdiX - 2007-06-01, 18:53
G7 ale fizyka ! Nic siê nie zrobi z mo¿liwo¶ci± lotu 2 metry
Skamer - 2007-06-01, 18:54
| Kukiel napisa³/a: | | Aha zapomnia³ dodaæ ¿ê nie bêdzie rowerów :/ :572: |
hmm czy to aby napewno opotwierdzone przez R* ??
Z reszt± nawet jakby by³y to nie bêdzie takiego bany hopa
Kukiel - 2007-06-01, 18:55
Tak wogle to zawsze mówi± o fizyce... Zobaczycie przyjdzie kremlin i co¶ wymy¶li - zrobi jak±s metode, przyjdzie danny i zrobi jaki¶ program i bedzie git
Skamer - 2007-06-01, 18:57
| Kukiel napisa³/a: | Tak wogle to zawsze mówi± o fizyce... Zobaczycie przyjdzie kremlin i co¶ wymy¶li - zrobi jak±s metode, przyjdzie danny i zrobi jaki¶ program i bedzie git |
Ale je¶li fizyka nie bêdzie dawa³a popisu do stuntowania i ktokolwiek stworzy program który bêdzie robi³ tak± fizyke jak za³u¿my w SA.
To nie bêdzie to ju¿ ten sam urok stuntowania.
Drool - 2007-06-01, 19:02
| Skamer napisa³/a: | | Kukiel napisa³/a: | Tak wogle to zawsze mówi± o fizyce... Zobaczycie przyjdzie kremlin i co¶ wymy¶li - zrobi jak±s metode, przyjdzie danny i zrobi jaki¶ program i bedzie git |
Ale je¶li fizyka nie bêdzie dawa³a popisu do stuntowania i ktokolwiek stworzy program który bêdzie robi³ tak± fizyke jak za³u¿my w SA.
To nie bêdzie to ju¿ ten sam urok stuntowania. |
To zapewne kto¶ zrobi ogromny mod do SA podmieniaj±cy miasto na czwórkowe LC...
Skamer - 2007-06-01, 19:04
| Drool napisa³/a: |
To zapewne kto¶ zrobi ogromny mod do SA podmieniaj±cy miasto na czwórkowe LC... |
Ma³o prawdopodobne :P
Barierami jest przede wszystkim inny silnki graficzny oraz Dx10
Raziel - 2007-06-01, 20:05
Ehhh... to karygodne...Ale moze bêdzie mo¿na chocia¿ w jakims stopniu bêdzie mo¿na stuntowac autem :P Ale co do samolotów: ONE s±... W Traile¿e kiedys chyba widzialem samolot...
Gesior7 - 2007-06-01, 20:39
Ja my¶lê, ¿e te nowo¶ci urozmaic± grê jak i wnios± nowe spojrzenie na stunting. BTW: w TD: U stuntuje siê o niebo lepiej ni¿ w GTA: SA chocia¿by. Nie gra³em w to, ale widzia³em film.
Drool - 2007-06-01, 20:50
| Gesior7 napisa³/a: | Ja my¶lê, ¿e te nowo¶ci urozmaic± grê jak i wnios± nowe spojrzenie na stunting. BTW: w TD: U stuntuje siê o niebo lepiej ni¿ w GTA: SA chocia¿by. Nie gra³em w to, ale widzia³em film. |
Spróbuj pograæ - zupe³nie inaczej.
A co do filmu - poka¿, bo nie uwierzê...
Zoolwiq - 2007-06-01, 21:50
Ej, no sorry, panowie... Na pewno bêd± rowery, motocykle i samoloty... Bo jak nie to to by by³a kompletna pora¿ka Rockstar'a... GTA 3 z ³adniejsz± grafik± i now± fabu³±... Tylko mniej pokazdów... To by by³o ¿a³osne i kompletna pora¿ka... To ¿e w pierwszym trailerze ich niema to nie znaczy ¿e w ogóle ich nie bêdzie...
PS. W ka¿dym razie mam tak± nadziejê.
Drool - 2007-06-01, 22:40
| Zoolwiq napisa³/a: | Ej, no sorry, panowie... Na pewno bêd± rowery, motocykle i samoloty... Bo jak nie to to by by³a kompletna pora¿ka Rockstar'a... GTA 3 z ³adniejsz± grafik± i now± fabu³±... Tylko mniej pokazdów... To by by³o ¿a³osne i kompletna pora¿ka... To ¿e w pierwszym trailerze ich niema to nie znaczy ¿e w ogóle ich nie bêdzie...
PS. W ka¿dym razie mam tak± nadziejê. |
Przeczytaj kilka zapowiedzi prasowych odno¶nie pojazdów...
| Cytat: | Potwierdzona zosta³a krótka lista pojazdów:
* promy
* ³odzie
* samochody (to chyba rzecz jasna)
* poci±gi
* helikoptery
* kolejki linowe
* kolejka górska
* dla wirtualnych dawców narz±dów przewidziano równie¿ motory (szok) |
Zoolwiq - 2007-06-01, 22:42
| Cytat: | | przewidziano równie¿ motory |
Czyli jednak bêd±...
Mówiê wam, Rockstar by siê na to nie odwa¿y³o... Na pewno wiedz±, ¿e nie danie samolotów i motorów to by³by ogromny b³±d... Nast±pi³by ogromny spadek ilo¶ci kupionych GTA IV w stosunku do SA czy VC... Straty by mieli ogromne...
Drool - 2007-06-01, 22:59
| Zoolwiq napisa³/a: | | Cytat: | | przewidziano równie¿ motory |
Czyli jednak bêd±...
Mówiê wam, Rockstar by siê na to nie odwa¿y³o... Na pewno wiedz±, ¿e nie danie samolotów i motorów to by³by ogromny b³±d... Nast±pi³by ogromny spadek ilo¶ci kupionych GTA IV w stosunku do SA czy VC... Straty by mieli ogromne... |
Samolotów i tak nie bêdzie - ponie¶liby wiêksze straty, bo "kto nie zapolowa³by na WTC"?
Skamer - 2007-06-01, 23:01
Wnikamy w takie szczegó³y lecz w takiej sytaucji mo¿na jedynie powiedzieæ.
POCZEKAMY. ZOBACZYMY.
ciasteczkowy potwór - 2007-06-01, 23:05
| Sharky napisa³/a: | | No i zamiast zak³adaæ nowy temat mog³e¶ napisaæ w temacie o GTA IV |
sorry. Peace!
| Dról napisa³/a: | | Co do Getaway - nie jestem pewien, czy jest na PC... |
Ano niema
| Kukie³ napisa³/a: | Tak wogle to zawsze mówi± o fizyce... Zobaczycie przyjdzie kremlin i co¶ wymy¶li - zrobi jak±s metode, przyjdzie danny i zrobi jaki¶ program i bedzie git |
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.... je¶li o modyfikacje w fozyce IV - 1. ma³o prawdopodobne 2. modowana gra.. ehh
OFF: Mój 50 post... woo! ;/
[ Komentarz dodany przez: Shark: 2007-06-02, 00:05 ]
Sharky napisa³/a: - nie pisz Sharky. Na forach o phpbb jest go¶ciu Sharky i mi siê to z nim kojarzy
Nyqual - 2007-06-02, 07:40
Lc jest dobre do stuntingu dlatego wole VC i zainstalowac sobie moda i juz.
| Cytat: | Kukie³ napisa³/a:
Tak wogle to zawsze mówi± o fizyce... Zobaczycie przyjdzie kremlin i co¶ wymy¶li - zrobi jak±s metode, przyjdzie danny i zrobi jaki¶ program i bedzie git |
Nie sadze zeby nawet oni co¶ wymyslili po 2 napewno w 4 niebedzie takich bugow jak w SA niemowiac juz o GTA3 i VC ;P
Kret - 2007-06-02, 17:11
Coraz wiecej gier w stylu Gta nie daj mozliwosci stuntingu(patrz the getaway(ps2),tak samo jak przytoczony przez Drool'a przyklad TDU)wg mnie w czworce stuntow nie bedzie(chyba ze znajdzie sie jakis maniak ,ktory da jakiegos moda zmieniajacego fize)
Dogger - 2007-07-21, 21:07
A wed³ug mnie Rockstar znowu wszystko z...chrzani, i bêdzie mo¿na robiæ bumpy od ludzi i lataæ na ksiê¿yc....
$eba - 2007-07-22, 09:14
OMg jesli to prawda to pora¿ka na ca³ej lini. Zostan± nam tylko United Jumps oO. Ale my¶le ¿e rockstar o nas pomy¶li i co¶ wymy¶li. A jak nieoni to ch³opcy z GTAS
Michu - 2007-07-22, 11:17
Juz tak nieprzezywajcie .Co do TDU-mam ta gre,a na motorze to ja tam nawet dobrze jezdzic nie umiem...
Co Do Fizyki,napewno bedzie wieksza,lecz skakac na motorze bedzie sie dalo.
Samoloty-Nie bedzie...,co jedynie helikoptery.
Pozostaje MOD 4 in SA .
Gesior7 - 2008-11-22, 10:18
W GTA IV napewno jest du¿o dla stanterów. S± przecie¿ stantfilmy z tej gry, i to ca³kiem niez³e. Tam prowadzenie pojazdów wymaga tylko trochê wiêkszej wprawy.
I jedna ciekawostka, co do wersji na PC, co bardzo mnie zainteresowa³o:
| Rockstar Propaganda napisa³/a: | | Most excitingly, Grand Theft Auto IV for the PC offers players the chance to become the Cecil B. Demille of Liberty City via the all new Video Editor feature. Capture in-game footage (whether from single-player or multiplayer gameplay) and make real-time edits using a built-in suite of tools that can change the camera angle, audio, speed and depth-of-field or apply special effects to alter colors and add filters. Add in-game music, custom titling and transitions to polish off your masterpiece. |
To napewno bêdzie mia³o du¿y wp³yw przy produkcji filmów. Tworzenie filmów bêdzie ³±twiejsze, i napewno da to wiêksze mo¿liwo¶ci, jak nie dla re¿yserów krótkometra¿owych filmów fabularnych, to z pewno¶ci± dla producentów stantfilmów.
Bread - 2008-12-05, 19:46
Po tym filmie w±tpiê aby w GTA IV by³o tak trudno stuntowaæ http://pl.youtube.com/watch?v=HVLe8-AQSjg
Tylko jako¶ to wszystko sztucznie wygl±da
FallouT - 2008-12-14, 00:24
No wiesz zawsze jak wchodzi nowe gta to troche inaczej wyglada stuntowanie
|
|