Poprzedni temat «» Następny temat
Co podkręcić ?
Autor Wiadomość
Diggy 
Aktywny amator



Wiek: 24
Dołączył: 3320 dni temu
Posty: 156
Skąd: Jestem ?

Punkty: 1820
Wysłany: 2012-09-10, 17:23   Co podkręcić ?

Witam, mam pytanie: Co mam podkręcić w moim komputerze ponieważ większość gier trochę się wiesza a nie mam kasy żeby kupować nowy komputer.

System operacyjny: Windows 7 Ultimate
Procesor: AMD Athlon(tm) II X2 240 Procesor 2.80 GHz x2
RAM: 2GB Ram
Typ systemu: 32 bitowy system operacyjny
Grafika: GF 210 1GB

Jeśli chcecie więcej danych mogę podać.
_________________



Counter Strike Source :*
 
 
     
szybki 
Maniak postów



Wiek: 23
Dołączył: 3611 dni temu
Posty: 306

Punkty: 3440
Wysłany: 2012-09-10, 17:35   

jak bys podal jeszcze plyte glowna bylo by troche razniej. 2gb RAMu w tych czasach to zdecydowanie zbyt malo na wspolczesne gry. z reszta jak nie ma kasy to nie widze potrzeby na modyfikacje pc'ta. wedlug mnie jak modyfikowanie to nie tanim kosztem, bo to mija sie z celem
 
 
     
Kiper 
Moderator



Wiek: 25
Dołączył: 3678 dni temu
Posty: 442
Skąd: Żywiec

Punkty: 4458
Wysłany: 2012-09-10, 18:13   

@up, dokladnie, po co dokladac te 3,4 stowy do kompa tylko po to, zeby przez rok, moze troche wiecej Twoj sprzet ciagnal te nowsze gry na medium ? I tak za rok bedziesz musial znowu dokladac znowu te 3,4 stowy, lub wiecej - z tego co wiem to juz jest gdzies dostepny trailer nowego Metal Gear Solid, gdzie zaprezentowano nowy silnik graficzny i od przyszlego roku raczej wszystkie gry beda z niego korzystac, bo oferuje bardzo duzo mozliwosci, grafika po prostu miazdzy, wiec jezeli bedziesz chcial pograc w gry na owym silniku to kolejne 3,4 stowy i tak w kolko. Moim zdaniem, najlepiej, albo kupic nowy pc, albo poczekac rok/pol roku, uzbierac to 800/1000 zl i wtedy brac sie za ulepszenia. To moja teoria, wiec moge sie mylic.

tak btw. http://www.cdaction.pl/ne...play-wideo.html tutaj prezentacja nowego silnika.
_________________


 
 
     
Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita



Wiek: 31
Dołączył: 4892 dni temu
Posty: 2591
Skąd: Białystok

Punkty: 39554
Wysłany: 2012-09-10, 18:35   

Nie czytaliście, co pisze Diggy? On chce podkręcić PC, żeby trochę zwiększył obroty, zamiast wydawać kasę na nowe podzespoły.

Diggy, podaj informacje o płycie głównej i o biosie, to jest ważne, jeżeli chcesz coś podkręcać.
_________________

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

 
 
     
Diggy 
Aktywny amator



Wiek: 24
Dołączył: 3320 dni temu
Posty: 156
Skąd: Jestem ?

Punkty: 1820
Wysłany: 2012-09-10, 18:54   

Nie wiem gdzie to sprawdzić więc podam wam wszystko co wykrył program CPU-Z :)








[ Dodano: 2012-09-10, 18:56 ]
Tam jest w Graphick Size 512MB ale w tej karcie jest Turbo Cache 1Gb
_________________



Counter Strike Source :*
 
 
     
Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita



Wiek: 31
Dołączył: 4892 dni temu
Posty: 2591
Skąd: Białystok

Punkty: 39554
Wysłany: 2012-09-10, 19:18   

Przepraszam, że nie podaję własnych rad, bo specjalnie się na tym nie znam. Znalazłem za to parę informacji w internecie:

Inforamcje o płycie głównej:
http://pl.msi.com/product/mb/GF615M-P33.html

Porady w podkręcaniu tego, co jest u ciebie: MSI GF615M-P33 + PROCESOR AMD Athlon II X2 240:
http://forum.benchmark.pl...moc-nooba-w-oc/
_________________

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

 
 
     
Diggy 
Aktywny amator



Wiek: 24
Dołączył: 3320 dni temu
Posty: 156
Skąd: Jestem ?

Punkty: 1820
Wysłany: 2012-09-10, 20:04   

Dzięki na pewno się przyda :) A co do nowego kompa to na pewno w niedalekiej przyszłości kupie ale teraz kasa potrzebna jest na prawo jazdy :) Od października mogę już iść na kursy więc trochę kasy potrzebne :)

[ Dodano: 2012-09-10, 20:09 ]
A czy podkręcał już ktoś komputer w BIOSIE zmieniając różne parametry ? Czy potem nie będę miał jakiś kłopotów z komputerem ? Nie znam się na tym nigdy nie zajmowałem się takimi sprawami i to jest dla mnie tak jak dla psa wspinaczka po drzewach :)
_________________



Counter Strike Source :*
 
 
     
Kiper 
Moderator



Wiek: 25
Dołączył: 3678 dni temu
Posty: 442
Skąd: Żywiec

Punkty: 4458
Wysłany: 2012-09-11, 11:23   

Z doswiadczenia wiem, ze jezeli nie znasz sie na BIOSIE, to lepiej tam nic nie ruszac, bo mozesz w najgorszym przypadku zanosic komputer do specjalisty do naprawy.
_________________


 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by Matej from mStyles modified by Drool
statystyka