Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Skamer
2010-09-18, 12:53
Stunt or die
Autor Wiadomo¶æ
Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7309 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2007-10-19, 18:45   Stunt or die

D³ugo nie stworzy³em w³asnego filmu ze swoimi stuntami. Doprowadzi³o mnie do tego, ¿e nie mia³em chêci na robienie filmów, a te, które robi³em, robi³em niechlujnie. Doszed³em do wniosku, ¿e muszê zrobiæ swój w³±sny stunt-film.
Ju¿ d³ugi od d³ugiego czasu nie zajmujê siê stuntowaniem na powa¿nie, tote¿ musia³em zrobiæ film ze starych stuntów. Niektóre stunty s± bardzo stare, nieliczne robi³em w ostatnim czasie, wiêc nie spodziewajcie siê nowych stuntów.
Przez ostatnich parê dni robi³em ten krótki filmik i uda³o mi siê go skoñczyæ mimo powa¿nych k³opotów, które sprawia³ mi mój PC.
Chcia³bym podziêkowaæ radziuinblackowi za pomoc, któr± mnie obdarzy³, jestem mu wdziêczny za wszelkie porady dotycz±ce filmów, z których siê du¿o nauczy³em. W filmie u¿y³em 2x draw distance mod (by radziuinblack). Dziêki Daffyemu, który pewnie i tak tego nie czyta, za ¶wietny poradnik do kompresji filmów. Dziêki te¿ ca³ej grupie stunterów PKS za wsparcie.
Poni¿ej zamieszczam efekty mojej pracy i zapraszam do ogl±dania.

W³a¶ciwie lepiej bêdzie zamie¶ciæ tu odno¶niki. Oto one:

standardowo:

film do pobrania:
Filefront

wersja strumieniowa:
Youtube
Dailymotion

i nowo¶æ:
Stage6

Zapraszam do ogl±dania i oceniania!

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

VIP|Michu 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6894 dni temu
Sk±d: Jelenia Góra

Punkty: 2530
Wys³any: 2007-10-19, 18:48   

First :P,nie mam czasu wiêc katowa³em Tubkê :D ,spodziewa³êm siê troszke lepszego filmu,a bardziej stuntów,monta¿em jak zwykle wymiatasz,muzyka dobrze zgrana wiêc luz.

Stunty -Niektóre stare,niektóre baaardzo pomys³owe,a inne stare jak ¶wiat.
7/10
Muzyka -Taka sobie,ale pasowa³a :P
7+/10
Monta¿,no jeste¶ jednym z lepszych monta¿ystów w PKS'ie i ogó³em w Polsce ,a wiêc :
9/10
Ostatnio zmieniony przez Michu 2007-10-19, 18:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Dogger 
Postrach forum

Do³±czy³: 6909 dni temu
Sk±d: Wroc³aw

Punkty: 2727
Wys³any: 2007-10-19, 18:50   

Có¿, ten film zas³uguje na d³u¿sz± recenzjê...

Zaczynamy :

0:37 Co¶ dziwnego, skok z najwy¿szej wie¿y SA i zjazd po ¶cianie przeciwleg³ego budynku na ziemie... Có¿, dziwny, ale pomys³owy stunt.
0:44 Bardzo ³adny Airgrab, z fajnym efektem rozmycia przy wyskoczeniu z NRG to jest plus.
0:50 Zwyk³y bump, odbicie od ¶ciany i pionowy stoppie do ty³u, nie fajowe.
1:02 Poprawny i do¶æ wysoki GSM. To plus.
1:11 Znów ten dziwny zjazd po ¶cianie i Fall Grab. Nie podoba mi siê
1:16 Do¶æ prosty wskok na raila i grind. Plus
1:26 Poprawny MD z wlotem na budynek. Dobry trik. Plus
1:41 iBSM Wykorzystany do bump'a Infernus'em. Dobre. Plus.
1:46 Bump Freeway'em (trudne) i wlot na do¶æ niski budynek. Plus
1:51 Grab którego nawet do koñca nie widaæ. Bez oceny
1:57 Znowu to samo miejsce, ale Freeway'em. Ahh to nie Rampage (Drool).
2:04 Znów fajny GSM. Plus.
2:09 High Bump z wlotem na jaki¶ ¶redniej wysoko¶ci budynek. Plus
2:19 Wywalenie siê z motoru, potem Fall Grab na ni¿szym budynku. Có¿, ¶redni trik.
2:25 Bardzo daleko bump. Plus
2:33 To samo miejsce co przy poprzednim GSM'ie, ale tym razem odbicie od drzewa i wlot na górkê. Plus
2:36 Jaki¶ taki dziwny ten Fall Grab. Minus.
2:42 Bump na krzaczku z pomys³owym wykorzystaniem samolotu do wlotu na wy¿sze piêtro. Plus.
2:49 To ten sam grab którego wcze¶niej nie mog³em obejrzeæ ? Chyba tak. Minus
2:54 Bardzo stary bump, lecz z wlotem na BB co utrudnia w pewnym stopniu ten trik. Minus.
3:02 Co to ? Podwody wallride ? L±dowanie na packerze. Hmmm... Ten trik bez oceny.
3:10 Kijowy Fall Grab skuterkiem. Trudno nim zrobiæ jakikolwiek trik, jednak fall grab to co innego. Minus
3:15 Mój ulubiony trik. Airgrab z l±dawaniem na niskim budynku. (Trik ze Speed Up) Plus.
3:22 Prosty Taxi Boost. Plus
3:25 Wysoki iBSM. Plus
3:34 Stary trik. Double bump NRG po³±czony ze zwyk³ym bump'em rowerkiem. Minus.
3:38 Hmm... Fall Grab z tajemniczym dolotem BF-400. Plus...
3:44 Stare miejsce do P2B, lecz polecia³e¶ trochê dalej, ni¿ ktokolwiek. Plus.
3:50 Bardzo fajny trik z wjazdem na rampê, æwiartko-sekundowym wallride'm i wlot na budynek. PLUS.

Koniec.

Teraz reszta :
Muzyka :
• Intro - Wpasowana w klimat wolnej kamery z lotu ptaka.
• Main - Bardzo ciekawy, lecz troszkê za spokojny (momentami) kawa³ek.
• Outro - Outro, jak Outro, w tej czê¶ci muzyka ma ma³e znaczenie. Lecz akurat w tym filmie jest fajna.

Monta¿ :
• Ogólnie - Wszyscy rozp³ywaj± siê nad twoimi umiejêtno¶ciami, które s± bardzo wysokie i prawdopodobnie s± najwy¿sze z grona stunterów PKS'u. Lecz czasami nie potrafisz do koñca wykorzystaæ swoich zdolno¶ci.

• Intro - Có¿, w³a¶ciwie to zero monta¿u, ale fajne to okienko "Stunt or Die", lecz co poniektórzy mogliby stwierdziæ, ¿e nie przedstawi³e¶ w Intro nazwy filmu. Jest ona za ma³o widoczna.
• Main - Tu nie mo¿na siê przyczepiæ do niczego. W ka¿dym razie, znaj±c twoje umiejêtno¶ci, naprawdê liczy³em na co¶ lepszego. W "Color Correction" w tym filmie, by³o jak dla mnie zbyt du¿o odcienia niebieskiego, lecz reszta jest spoko.
• Outro - Stunty s±, muza jest, napisy s±. Do niczego siê nie przyczepiam.

Ogólnie :
Po¶wiêci³em te 20 minut i ¶ci±gn±³em "Stunt or Die"...
Ogl±daj±c outro, czu³em niedosyt po ca³o¶ci filmu. Dlatego obejrza³em czê¶æ main jeszcze raz, i mój niedosyt pozosta³. Twój film powinnien staæ siê przynajmniej na jaki¶ czas ikon± tego studia filmowego, lecz tak siê nie stanie.
W naszych pamiêciach zawsze pozostan± takie filmy jak TA2, czy Speed Up, równie¿ Find Destiny, a Stunt or Die obejrzymy pare razy, potem poka¿emy kolegom, i w koñcu nam siê znudzi.
Nie potwierdzi³e¶ tego, ¿e jeste¶ najlepszym stunterem w Polsce. Lecz co do monta¿u to ju¿ raczej nikt nie powinien mieæ w±tpliwo¶ci, G7 jest najlepszy.
Jak dla mnie to masz zas³u¿one
8/10
Ostatnio zmieniony przez Dogger 2007-10-20, 00:16, w ca³o¶ci zmieniany 9 razy  

VIP|Mewka 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6858 dni temu
Sk±d: STM

Punkty: 1370
Wys³any: 2007-10-19, 18:51   

3rd

Edit:
Stunty by³y... dziwne, po³owa ju¿ gdzie¶ by³a u¿yta, a druga po³owa ró¿norodna, ale najbardziej mnie zdziwi³o to i¿ zobaczy³em na koñcu stunta z mojego solo ANARCHY... xO .
Monta¿ naprawdê wy¶mienity. Zgranie z muz± a na Stage6 siê genialnie ogl±da³o ten¿e monta¿.

Muza: 8/10
Monta¿: 10-/10
Stunty: 7/10

Ogó³em: 7+/10 jednak lekkie zawiedzenie lecz uprzedza³e¶ ...

>>Database<<
Ostatnio zmieniony przez Mewka 2007-10-19, 19:10, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Ryan 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 6880 dni temu
Sk±d: ¯agañ

Punkty: 2940
Wys³any: 2007-10-19, 18:54   

fajny nawet zarabisty filmik fajne sie go ogladalo montaz tez super 9+/10

Dla fanów xP

Kukiel 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 6984 dni temu

Punkty: 50
Wys³any: 2007-10-19, 19:01   

Prawdopodobnie mój ostatni post.
Gesior, ¶wietna edycja lecz stunty jak ju¿ mówi³e¶... marne. Nie b±d¼my walenizarzami i nie dawajmy 10/10. Ja moge daæ max 7/10

Shark
[Usuniêty]

Punkty: 50
Wys³any: 2007-10-19, 19:09   

jak zwykle - wpadam tu oceniaæ filmy starych znajomych xD

Monta¿ bardzo fajny, naprawdê mi siê podoba³. Outro ¶wietne, bardzo przypad³o mi do gustu. Stunty - kilka by³o bardzo fajnych, ale po³owa niezbyt ciekawych.
Muzyka - co¶ nowego. Mia³a swój klimat, bardzo dobrze dobrana.

8+/10

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7309 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2007-10-19, 19:23   

B³agam! Nie zjedzcie mnie! Stunty s± nie¶wierze i przeterminowane, nie¶wierza ¿ywno¶æ mo¿e wam zaszkodziæ. Czytajcie uwa¿nie temat, zamiast pisaæ bzdury!
Z reszt±, film mia³ byæ oldsch00lowy. :558:

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

~PKS|Nyqual 
PKS Team

Do³±czy³: 6931 dni temu
Sk±d: Vice City

Punkty: 10260
Wys³any: 2007-10-19, 19:36   

Widze ju¿, ¿e z tego tytu³u ju¿ nie skorzystam x_X. Mówi siê trudno ... Bardzo ³adna sklejka stuntów. Mimo, ¿e widzia³em ja ju¿ po kilka razy. To co¶ co zawsze towarzyszy Twoim filmom to oczywi¶cie wspania³y monta¿. Bardzo ciekawe intro, na pocz±tku odda³es efekt dziêki któremu wydaje siê przez moment p³ynie. Bardzo dobrze dobrana muzyka. Ju¿ dawno nie widzia³em Twoiej produkcji. Brawo 8+/10 :)

Shark
[Usuniêty]

Punkty: 10260
Wys³any: 2007-10-19, 19:42   

Gesior7 napisa³/a:
B³agam! Nie zjedzcie mnie!

Czytaj uwa¿nie mojego posta. Czy ja tu kogo¶ zjecha³em?

Gesior7 napisa³/a:
Czytajcie uwa¿nie temat, zamiast pisaæ bzdury!

Przeczyta³em uwa¿nie temat. Je¶li dla Ciebie ocena filmu to bzdury, to ju¿ Ci nic nie
poradzê.

Gesior7 napisa³/a:
film mia³ byæ oldsch00lowy. :558:

nie wysz³o ;p

Rachet 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 6942 dni temu
Sk±d: Józefów

Punkty: 6240
Wys³any: 2007-10-19, 19:43   

No Cacy ;] monta¿ jak zwykle cyc malina ;] Niektóre stunty ciekawe... Wiêkszo¶ci nie zna³em ale to pewnie spowodowane moj± przerw± D³uug± w stuntingu....
Pozatym moja ocena wygl±da od 8 do nawet 9 na szynach... Poniewa¿ mi sie podoba³o a to nie jest wasza ocena tylko moja...

SilVerus 
Maniak postów

Do³±czy³: 6908 dni temu
Sk±d: Sosnowiec

Punkty: 1102
Wys³any: 2007-10-19, 19:47   

Ahh...Zajefajny filmik ^^
Intro: Najlepsze, a raczej naj¶mieszniejsze (nie wiem czy dobrze napisa³em xP ) Intro jakie widzia³em...idzie sobie kamerka, a tu nagle "There Is No Other Way. What are you going to do now? :D
Main: Stunty niby oldschoolowe, ale na mnie i tak zrobi³y wra¿enie! :D Najbardziej mi siê podoba³y graby :D
Outro: Zwyk³e outro...lec± napisy, muzyczka leci, a w tle stunty...i takie outra lubie :D

Ogó³em: 9=/10

psmastereq 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 6791 dni temu
Sk±d: siê bior± spamboty?

Punkty: 154
Wys³any: 2007-10-19, 19:55   

Monta¿ po prostu super ;) w intro mnie roz¶mieszy³ ten komunikat "STUNT or DIE". Dobry pomys³. Stunty ciekawe (niektóre), szczególnie te freewayem mi siê spodoba³y ;)
Ocena: 8/10

~PKS|Raziel 
PKS Team

Do³±czy³: 7120 dni temu
Sk±d: Myczków

Punkty: 7309
  Wys³any: 2007-10-19, 19:55   

Potwierdza sie twierdzenie, ze jeste¶ najleprzym stunterem w Polsce...

Film, z twojego opisu przedstawia³ siê nie najlepiej. My¶la³em nawet, ¿e dasz mo¿e nawet jakie¶ stunty z SAD, ale na szczê¶cie siê myli³em. Filmik bardzo mi siê podoba³. Stunty, co prawda, mo¿e w piêciu przypadkach by³y stare, ale jak co, to ¶wietnie zrobione. Moje twierdzenie pewnie znasz, ¿e jak zwykle ma³o stuntów autkiem, ale co mam mówiæ mistrzowi harlley'a(przepraszam, je¶li ¼le napisa³em)? Bardzo podoba³o mi siê intro. Szcze¿e, twoje intra s± zawsze(dobra, no prawie zawsze) z jakim¶ elementem zaskoczenia. W tym przypadku ten b³±d my¶la³em, ze na serrio mi wyskoczy³:P Ale có¿... Monta¿ by³ prze¶wietny! A¿ szczerze oczu oderwaæ nie mog³em. Idealnie dopasowany do muzy itd... mam pytanie. Montowa³e¶ Vegasem 7.0 czy mo¿e 8.0 :P ??

Tak wiêc podsumowuj±c: Jeste¶ najlepszy. Niech Ciê nie obchodzi jaki¶ g³o¶, który(jak dla mnie) jest g³osem zazdro¶ci. JA mia³em to samo, ale tylko zas³u¿one(patrz: With my mind)
Zas³u¿one 9/10. (mia³em tu pisaæ, jak bardzo jestem zaszczycony z tego, ze Ciê znam, ale to niezbyt pasuje do kontekstu :P ) <brawo>

I dla moich przyjació³!

Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Do³±czy³: 7336 dni temu
Sk±d: £om¿a

Punkty: 666667056
Wys³any: 2007-10-19, 20:00   

ale mam refleks... oczywi¶cie dling! no i zaraz edit.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: