Punkty: 666667056
Wys³any: 2008-04-27, 12:30 Dotacje dla PKS
Dotacje
PKS jest jednym z tych nielicznych for, na których nie ma reklam. Tak, zgadzam siê, fajnie, jednak.. forum samo z siebie nie dzia³a, a okrutny, kapitalistyczny i egoistyczny ¶wiat zmusza nas do op³acania serwera (jak i domeny), które trochê kosztuj±. Tak wiêc nawet my - administratorzy - ludzie staraj±cy siê zupe³nie nie dbaæ o pieni±dze, musimy poruszyæ na forum kwestiê finansów.
Spor± czê¶æ tego wszystkiego p³acimy sami, ale jednak nie jeste¶my w stanie utrzymaæ samodzielnie ca³ego forum. I tutaj nadchodzi rozwi±zanie, sposób, za pomoc± którego równie¿ i Wy - u¿ytkownicy - mo¿ecie nam w tym pomóc. Dotacje.
Od razu na wstêpie powiem, ¿e pomimo tego, ¿e robicie to zupe³nie bezinteresownie i z dobrego serca, chcemy w jaki¶ sposób siê za to odwdziêczyæ. Co wiêc proponujemy w zamian za pomoc?
Nagrody:
1. Ranga 'Sponsor' + ciemnozielony nick -1 miesi±c za ka¿de wp³acone 5z³
2. Punkty na forum (200 punktów za ka¿d± wp³acon± z³otówkê) -niebawem system punktów ulegnie ca³kowitej zmianie (oraz wyzerowaniu) i poza wymienianiem siê nimi za us³ugi bêdzie mo¿na kupiæ co¶ 'bardziej namacalnego'
3. Usuniêcie ostrze¿enia - równowarto¶æ 9z³ -nabroi³e¶ co¶? Nie martw siê, wspieraj±c nas udowodnisz, ¿e warto daæ Ci drug± szansê. (zgadza siê, dzia³a to na tej samej zasadzie, jak ¶redniowieczne odpusty.. ale my nie gwarantujemy ¿ycia wiecznego!)
4. Lista top wp³acaj±cych - zasady 'dzia³ania'. -kwoty naliczane s± od 01.08.2010
-miejsca 1-3 otrzymuj± na forum rangi VIP oraz adres e-mail: twój_nick@gtastunt.xaa.pl
-miejsca 4 i 5 otrzymuj± rangê sponsor niezale¿nie od tego, jak d³ugo, wg. przelicznika, powinny j± mieæ
-w razie spadku z danej lokaty osoba traci wszystkie wcze¶niej przys³uguj±ce przywileje - natychmiastowo zmienia siê jej ranga, a konto e-mail zostaje dezaktywowane (osoba ma do 7 dni na skopiowanie/zarchiwizowanie wiadomo¶ci)
Jak nas wspomóc?
Istniej± dwie metody. Pierwsza, najlepsza, bo wszystkie Wasze pieni±dze trafiaj± do nas, to przelew. Aby jednak u³atwiæ ¿ycie forumowiczom wprowadzili¶my równie¿ p³atno¶æ SMS'em. Tutaj jednak ma³a czê¶æ trafia do po¶redników (szczegó³y poni¿ej), wiêc je¶li tylko mo¿ecie - polecamy przelew. A teraz konkrety:
1. Przelew
Nic prostszego - wysy³asz Prywatn± Wiadomo¶æ do mnie , otrzymujesz numer konta, wp³acasz pieni±dze.. i kiedy tylko dotr± - daje Ci o tym znaæ - wrêczaj±c obiecane nagrody oraz umieszczaj±c na poni¿szej li¶cie wp³acaj±cych.
2. P³atno¶æ SMS'em
No dobra, to jest jeszcze prostsze. Ale nie wszystko, co wy¶lesz, trafia do nas, wiêc traktuj t± metodê jako ostateczno¶æ! Tak czy inaczej - ³apiesz za telefon, wysy³asz SMS pod dany numer, a w zamian otrzymujesz kod zwrotny. Ten natomiast wysy³asz dalej.. czyli poprzez Prywatn± Wiadomo¶æ do Skamera. Tak jak poprzednio - kiedy dostanie pieni±dze, Ty dostaniesz od niego obiecany zestaw upominkowy oraz umie¶cimy Ciê na li¶cie najbardziej przez nas lubianych userów na forum.
Numery telefonów:
(kwota pogrubiona to ta któr± zostanie realnie nam przekazana)
SMS o tre¶ci AP.PTM5 na numer 75068 . Koszt SMS-a to 5 z³ netto ( 6.10 brutto).
SMS o tre¶ci AP.PTM9 na numer 79068 . Koszt SMS-a to 9 z³ netto ( 10.98 brutto).
SMS o tre¶ci AP.PTM25 na numer 92568 . Koszt SMS-a to 25 z³ netto ( 30.50 brutto).
Osoby wp³acaj±ce zobowi±zane s± napisaæ w temacie jak± kwotê wp³aci³y, jak± metod±, oraz kogo o tym poinformowa³y, np: Wp³aci³em 9z³ SMS'em, PW do Skamera, czy Wp³aci³em 5z³ przelewem, PW do Droola.
To co wys³ali¶cie, zosta³o przeznaczone w³a¶nie na ten adres, ale niestety ¿e znalaz³a siê zach³anna administracja musia³em oddaæ forum, i teraz zarz±dza nim Drool (przynajmniej jeden rozumny i oddany swojej robocie).
Do³±czy³: 6816 dni temu Posty: 1179 Sk±d: prawiePoznañ
Punkty: 4510
Wys³any: 2010-08-04, 11:26
Stfu plz. Pieni±dze nie przepad³y, naturalnie zosta³y przeznaczone na rozwój i zakup serwera, a osobom które nie s± w temacie proponujê siê nie wypowiadaæ.
3. Usuniêcie ostrze¿enia - równowarto¶æ 10z³
-nabroi³e¶ co¶? Nie martw siê, wspieraj±c nas udowodnisz, ¿e warto daæ Ci drug± szansê. (zgadza siê, dzia³a to na tej samej zasadzie, jak ¶redniowieczne odpusty.. ale my nie gwarantujemy ¿ycia wiecznego!)
jest jak w XVI w zap³acisz zostaniesz rozgrzeszony, czyli je¿eli kogo¶ nie staæ a dosta³ od jakiego¶ modda który by³ trollem ( w moim przypadku wysz³o na rolka któremu oceni³em prace na 2/10 i da³ mi warny za nic ) to ma cierpieæ jak za czasów komuny b±d¼ przed czasami luteranizmu.
Dajcie warny za 5 z³ to mo¿e ludzie siê skusz± bo inaczej mo¿e byæ tak jak w moim przypadku odej¶cie z forum i przeniesienie siê ( do póki kto¶ nie zdejmie warna ) na g³ówne forum stuntingu. Móg³bym op³aciæ serwer, ale w tamtym przypadku dosta³em za nic warna i dla tego nie rzuci³em ani 1 z³ i jak na razie tak zostanie do póki nie bêdzie potrzeby .
Punkty: 666667056
Wys³any: 2010-08-04, 13:59
Wed³ug mnie op³ata jest adekwatna (warto by³oby jedynie zmieniæ j± do 9z³, aby osoby p³ac±ce SMSem mog³y równie¿ dostaæ 'rozgrzeszenie' - co niniejszym czyniê!), Ty jednak podj±³e¶ zupe³nie inny temat.
S³uszno¶æ wstawiania niektórych ostrze¿eñ i ró¿ne humory administracji (wiadomo - ostrze¿enie ostrze¿eniu nierówne, a ina szczê¶cie ostatnio zdarzaj± siê rzadziej - nietrudno domy¶liæ siê dlaczego). A to ju¿ jest inny, odmienny problem... i za niego niestety odpowiedzialna jest administracja, która powinna starannie dobieraæ ekipê, jak i potem j± sumiennie kontrolowaæ. Nie chcê nikogo ani oskar¿aæ, ani obwiniaæ, ale mogê powiedzieæ tylko tyle - ¿e póki tu jestem aktywny (a jak widaæ.. jestem xO), to bêdê mia³ okazjê dopilnowaæ tego osobi¶cie..
Ale to nie jest topic na takie dyskusje. Je¶li chcesz ten temat podr±¿yæ dalej - nie powstrzymujê Ciebie, mo¿emy o tym porozmawiaæ w wiêkszym gronie, w przeznaczonym do tego miejscu.
Ale niech poznaj± ca³± historie. Ty zamykaj±c wszystko i nie bior±c siê za nic powiniene¶ siedzieæ cicho i nie udzielaæ siê w tematach.
Niewiarygodne! To dok³adnie tak samo, jak ty!
Jozio napisa³/a:
jest jak w XVI w zap³acisz zostaniesz rozgrzeszony, czyli je¿eli kogo¶ nie staæ a dosta³ od jakiego¶ modda który by³ trollem ( w moim przypadku wysz³o na rolka któremu oceni³em prace na 2/10 i da³ mi warny za nic ) to ma cierpieæ jak za czasów komuny b±d¼ przed czasami luteranizmu.
Po pierwsze, poczytaj wpierw trochê, zainteresuj siê nieco histori±, a dopiero potem bierz siê za pisanie o tego typu rzeczach, poniewa¿ na razie pieprzysz niesamowite bzdury.
Po drugie, zapewniam, Rolek nigdy nie dawa³ ostrze¿eñ za nic, a je¶li ju¿ zasz³a taka sytuacja, zwyk³e pytanie o powód za³atwia³o ca³± sprawê. Wiêc albo zas³u¿y³e¶ na karê, albo w ¿aden sposób nie zareagowa³e¶ i sam jeste¶ sobie teraz winien.
Jozio napisa³/a:
Dajcie warny za 5 z³ to mo¿e ludzie siê skusz± bo inaczej mo¿e byæ tak jak w moim przypadku odej¶cie z forum i przeniesienie siê ( do póki kto¶ nie zdejmie warna ) na g³ówne forum stuntingu. Móg³bym op³aciæ serwer, ale w tamtym przypadku dosta³em za nic warna i dla tego nie rzuci³em ani 1 z³ i jak na razie tak zostanie do póki nie bêdzie potrzeby .
Taka jest moja teoria
Warn ma byæ kar±, któr± trzeba odpracowaæ. Mo¿liwo¶ci s± dwie - czekasz wyznaczony czas (nied³ugo siê to sprecyzuje) lub wysy³asz pieni±dze. Wysoko¶æ zap³aty nie mo¿e byæ zbyt niska, poniewa¿ to mija³oby siê z celem. U¿ytkownik musi poczuæ, ¿e nie op³aca mu siê wiêcej ³amaæ regulaminu.
Reasumuj±c, je¶li kto¶ zostanie nies³usznie ukarany, mo¿e siê w ka¿dej chwili odwo³aæ od warna (i je¿eli bêdzie mieæ racjê, ostrze¿enie zostanie cofniête). Natomiast gdy jaka¶ osoba tego nie zrobi/zas³u¿y sobie na ostrze¿enie, bêdzie musia³a czekaæ lub p³aciæ i to nie jakie¶ jednocyfrowe, ¶mieszne sumki. Kara to kara.
Po pierwsze, poczytaj wpierw trochê, zainteresuj siê nieco histori±, a dopiero potem bierz siê za pisanie o tego typu rzeczach, poniewa¿ na razie pieprzysz niesamowite bzdury.
Po drugie, zapewniam, Rolek nigdy nie dawa³ ostrze¿eñ za nic, a je¶li ju¿ zasz³a taka sytuacja, zwyk³e pytanie o powód za³atwia³o ca³± sprawê. Wiêc albo zas³u¿y³e¶ na karê, albo w ¿aden sposób nie zareagowa³e¶ i sam jeste¶ sobie teraz winien.
No to s³abo go znasz, jak dla mnie by³ wielkim wzruszaj±cym siê ch³opcem, który my¶la³ ¿e jest fotografem. Bynajmniej to mog³em odebraæ po jego odpowiedziach na moje ocenianie jego fotek na DA.
No to s³abo go znasz, jak dla mnie by³ wielkim wzruszaj±cym siê ch³opcem, który my¶la³ ¿e jest fotografem. Bynajmniej to mog³em odebraæ po jego odpowiedziach na moje ocenianie jego fotek na DA.
Znam go z pewno¶ci± lepiej ni¿ ty, chocia¿ jest to i tak znikoma wiedza, bo jak mo¿na cokolwiek powiedzieæ o kim¶, z kim jedynie siê czasem pisa³o? W ka¿dym razie, Rolka "spotka³em" po raz pierwszy bodaj¿e w roku 2006, a pó¼niej nawet czêsto rozmawiali¶my na GG. Nadal uwa¿asz, ¿e a¿ tak s³abo go znam?
Mogê siê w dodatku za³o¿yæ, ¿e choæby robi³ fotografie na poziomie Ansela Adamsa, ty i tak nazywa³by¶ go "ch³opcem, który my¶li, ¿e jest fotografem" (z drugiej strony, jeste¶ "grafikiem" - to sporo t³umaczy). Brak nawet krzty obiektywizmu w twoich wypowiedziach dotycz±cych jakiej¶ osoby, zamyka w pewien sposób wszelk± dyskusjê.
Jak chcesz kontynuowaæ, zmieñ miejsce, bo znudzi³o mi siê zapychanie tego tematu nieistotnymi rzeczami.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum