Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Yama
2007-06-22, 17:47
Shark's Return
Autor Wiadomo¶æ
Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-02-15, 23:12   Shark's Return

Jak zapewne niemal wszyscy z Was wiedz±, nie mia³em komputera od wrze¶nia do grudnia 2006. By³ to okres mojej przerwy w stuntingu. W koñcu przyszed³ czas powrotu, a wraz z nim mój nowy film: Shark's Return :D

Rozmiar:
19,9 MB

Czas:
3:52 min.

Rozdzielczo¶æ:
640x480 px

Typ:
WMV

Linki:
Filefront
YouTube

Mi³ego ogl±dania!
Ostatnio zmieniony przez Shark 2007-02-16, 15:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7409 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2007-02-15, 23:21   

Pierwszy post :D
pobieram. ach, ju¿ zacieram rêce. :)

¦wietny film, stunty znakomite! Bardzo mi siê podobaj± stunty Sharka. S± bardzo oryginalne. ten bw stoopie + grab Sharka by³ ¶wietny! Bardzo mi siê podoba³ te¿ stynt infernusem zarówno ten w SF z czo³giem, jak i ten w LS na autostradzie. Co do stuntów, to noc dodaæ, nic uj±æ.

Monta¿ i muzyka s± bardzo dobre. Dobrze dobrana myzyka to po³owa sukcesu, przy robieniu filmu, nawet stunt-filmu. Intro nie skomplikowane, ale ¶wietnie zrobione i krótkie; tu te¿ du¿y +. Film ogl±da³o siê przyjemnie, ale mog³e¶ nieco bardziej odjechaæ z monta¿em, bo muzyka by³a dobrrze dobrana, ale tempo dynamika soundtracku by³a mniejsza ni¿ filmu. Film wydawa³ siê ciut za szybki.

Bardzo polubi³em ten film. Czeka³em na niego troszeczkê, a jestem bardzo zaskoczony, ¿e ju¿ teraz mogê go obejrzeæ, a jest co ogl±daæ, na prawdê warto. Polecam.

przy okazji: Oceniam film na pe³ne 10. Na 10 max. wed³ug tradycji :P

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

przemax 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7151 dni temu
Sk±d: Matrix

Punkty: 5065
Wys³any: 2007-02-16, 11:06   

A wiêc.

Film ogólnie bardzo dobry. Fajny monta¿, tricki, zgranie z muzyk±, fajna muzyka, efekty.
Muzyka by³a bardzo dobra ale dlaczego u¿y³e¶ w³a¶nie tej??!! Jest ona ju¿ u¿yta w "SA My way" Kerta. Przez t± muzykê ca³y czas jak patrze na SR kojarzy mi siê SA my way. Mog³e¶ przecie¿ u¿yæ wielu innych piosenek, mimo to ich nie u¿y³e¶. Za to dajê minus :554:

Monta¿ - nie przesadzony, bez setek efektów, ale jednak -scena z rowerem (wsiadanie wysiadanie, wsiadanie wysiadanie,....) nie wiem po pierwsze po co to wsadzi³e¶ do filmu bo to jest ju¿ znane od dawna. Nawet w Sharks stunts III to ju¿by³o. Ale mimo to da³e¶ to. A po drugie Wsadzi³e¶ tam taki g³upi efekt "starego niebieskiego filmu" - nie wiem kompletnie po co.

Mimo wszystko stunty s± jednak bardzo dobre.
Podstumowuj±c to ca³y czas ogl±daj±c to, zdawa³o mi siê ¿e patrzê na kopie "SA my wy". Mo¿e i uwzi±³em siê ale nawet przej¶cia pomiêdzy klipami by³y takie same. Do tego szkoda ¿e wyda³e¶ to w tak s³abej jako¶ci.

Ja na przysz³o¶æ bêdê uploadowa³ w .mp4 bo jako¶æ i kompresja jest o wieleeeeeee lepsza ni¿ w wypadku WMV.

Ocenê wystawiê pó¼niej, po kilkukrotnym obejzeniu.
RAM:2x 2gb ddr3
HDD:Samsung 500Gb
PSU:Corsiair CX 430

Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-02-16, 12:49   

przemax napisa³/a:
Muzyka by³a bardzo dobra ale dlaczego u¿y³e¶ w³a¶nie tej??!!

Bo pasuje do stuntu :P

przemax napisa³/a:
nie wiem po pierwsze po co to wsadzi³e¶ do filmu bo to jest ju¿ znane od dawna. Nawet w Sharks stunts III to ju¿by³o. Ale mimo to da³e¶ to. A po drugie Wsadzi³e¶ tam taki g³upi efekt "starego niebieskiego filmu" - nie wiem kompletnie po co.

Jakby¶ nie zauwa¿y³, najpierw jeszcze by³ bw stoppie, a wsiada³em i wysiada³em a¿ 3 razy, co nie jest takie ³atwe...
Efekt starego, niebieskiego filmu po prostu mi spasowa³ do tego momentu :P

przemax napisa³/a:

Podstumowuj±c to ca³y czas ogl±daj±c to, zdawa³o mi siê ¿e patrzê na kopie "SA my wy". Mo¿e i uwzi±³em siê ale nawet przej¶cia pomiêdzy klipami by³y takie same.

Czyli ¼le Ci siê zdawa³o. Zobacz SA my way raz jeszcze, bo chyba jedyne, co by³o jego kopi± to muzyka. Nic innego nie skopiowa³em, przej¶cia nie wiem, czy by³y takie same, bo nie porównywa³em ich z SA my way.

Dziêki za Wasze wypowiedzi ;)
czekam na resztê!

fristajluch 
Maniak postów

Do³±czy³: 7433 dni temu
Sk±d: £om¿a

Punkty: 3960
Wys³any: 2007-02-16, 12:51   

dlaczego masz ca³y czas napisane w podpisie shark's return 91% ?

Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-02-16, 12:59   

ooo, dziêki, ¿e mi przypomnia³e¶. Zupe³nie o tym zapomnia³em :) zaraz poprawiê.

fristajluch 
Maniak postów

Do³±czy³: 7433 dni temu

Wys³any: 2007-02-16, 13:03   

nie tylko ja ci przypominam, Gesior7 w shiftboxie by³ pierwszy

Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-02-16, 14:08   

Yama napisa³/a:
tylko mam pytanie: co znaczy "wathing" ? Je¿eli dobrze rozumiem, to chcia³e¶ napisaæ "watching" - literówka :)

o kurde! tak to jest montowaæ o 23... :| ale ju¿ za pó¼no, nie bêdê poprawia³
Albo... zastanowiê siê :)

Dziêki za ocenê!

EDIT:

Zapisujê jeszcze raz poprawionego Returna. Ustawi³em te¿ lepsz± jako¶æ d¼wiêku, bo jak odtwarza³em mój film na DVD, to trochê "skrzypia³o" :)

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Do³±czy³: 7215 dni temu
Sk±d: Kraków

Punkty: 666626588
Wys³any: 2007-02-16, 14:17   

Nie bêdê siê ju¿ rozpisywa³ bo mam bardzo podobne zdanie jak wiêkszosæ oceniaj±cych.
-10/10 Poniewa¿ troche ma³o grindów by³o a bardzo je lubie.

Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Do³±czy³: 7436 dni temu

Punkty: 666667056
Wys³any: 2007-02-16, 14:32   

Zaznaczy³e¶, ¿e wróci³e¶ i ¿e jeste¶ jedym z najlepszych Polskich stunterów. Widzê, ¿e przerwa zrobi³a Ci na lepsze. Wspania³e stunty, niebanalny monta¿... jedyn± recz±, której mogê siê czepiæ to czasami 'chrupowato¶æ' filmu - tam, gdzie by³y spowolnienia nie zawsze by³o p³ynnie. Wszystkie zalety wypisali poprzednicy, wiêc z czystym sumieniem, bez wymieniania powodów mojego 'pwniêcia' (nowy wyraz :P) wstawiam Ci 10/10 - jest to, jak na razie, najlepszy Polski stuntfilm jaki widzia³em i jeden z lepszych z kategorii 'solo'. Gratulacje! :D

Zoolwiq 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7240 dni temu
Sk±d: Z nienacka

Punkty: 30
Wys³any: 2007-02-16, 16:28   

Nooo... Film jest po prostu ¶wietny. :D (podoba mi sie bardziej od ampeda 2 :P)
Monta¿ - zgranie z muzyk±, efekty nie przeszkadzaj±, w dobrze dobranych momentach umieszczone, dobra praca kamery, po prostu lepiej byæ nie mog³o. 10/10

Stunty - Bardzo fajne stunty, znam tylko kilka z nich, ale chyba ni z filmów, tylko z serwera :P No i poziom stuntów oczywi¶cie wysoki. Fajny ten bw stoppie 2 grab, jak gesior7 napisa³ :D i ciekawy grind bullet'em :D , ale inne oczywi¶cie te¿ fajne :P 10/10

Muzyka - Równie¿ mi siê bardzo podoba, pasuje do stuntu, no i zgrana jest. 10/10

Czyli 10/10 :D :D :D ¦wietny film, gratulacje!! :D

Macius_ 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7434 dni temu
Sk±d: z £om¿y

Punkty: 8840
Wys³any: 2007-02-16, 18:05   

Zoolwiq: Stunty - Bardzo fajne stunty, znam tylko kilka z nich, ale chyba ni z filmów, tylko z serwera

Stunty,Wymieniê swoje triki :P :
0:20 - na dzieñdobry trik z FNR.
0:24 - trik wys³any do stuntmanii.
0:40 - outro FNR
Przesadzam? mo¿liwe - przepraszam :)
Pare trików by³o genialne np. Infernus po odbiciu od tablicy drogowej - to najlepszy trik filmu moim zdaniem jednak pare by³o za ³atwych np. bw stoppie rowerem nic trudnego a gdy rower jest oparty mo¿na fikaæ do woli. Poza tym bardzo du¿o trików by³o powtórzonych z innych filmów z Gtastunting nawet nie mam po co wymieniaæ bo taka by³a wiêkszo¶æ ( sory Shark :P mozliwe ze o tym nie wiedzia³e¶ w koñcu d³ugo cie nie by³o ) ale te które by³y nowe to by³a klasa 9.

Monta¿, zkrytykuje niestety intro - ta ¿ó³ta strza³ka go¶ci w ka¿dym filmie fabularnym - wnerwia mnie niebywale, ma³o oryginalne intro no niestety. Pó¼niej by³o ju¿ znakomicie bo nienadu¿y³e¶ efektów ( no mo¿e troche wave ale minimalnie ), jednak czasami ruchy kamery czy to w vegasie czy przez niestaranne nagranie by³y niestosowne 9.

Muzyka, bardzo dobra ale poraz kolejny wziêta z innego filmu czyli nie moge dac 10 bêdzie kolejna 9.

Ogó³em, 9.

* Sory je¶li by³em za ostrym krytykiem, ¿eby by³a jasno¶æ - film ¶wietny ale po tobie mo¿na siê spodziewaæ nawet jeszcze lepszych rzeczy.

Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-02-16, 18:19   

Macius_ napisa³/a:
* Sory je¶li by³em za ostrym krytykiem, ¿eby by³a jasno¶æ - film ¶wietny ale po tobie mo¿na siê spodziewaæ nawet jeszcze lepszych rzeczy.

Macius, za co Ty mnie przepraszasz? przecie¿ po to dajê film do oceny, ¿eby posypa³a siê krytyka, ¿ebym wiedzia³ jakie b³êdy pope³ni³em, a nie tylko ¿eby mi ka¿dy s³odzi³ :)

Macius_ napisa³/a:

Stunty,Wymieniê swoje triki :P :
0:20 - na dzieñdobry trik z FNR.
0:24 - trik wys³any do stuntmanii.
0:40 - outro FNR
Przesadzam? mo¿liwe - przepraszam :)
Pare trików by³o genialne np. Infernus po odbiciu od tablicy drogowej - to najlepszy trik filmu moim zdaniem jednak pare by³o za ³atwych np. bw stoppie rowerem nic trudnego a gdy rower jest oparty mo¿na fikaæ do woli. Poza tym bardzo du¿o trików by³o powtórzonych z innych filmów z Gtastunting nawet nie mam po co wymieniaæ bo taka by³a wiêkszo¶æ ( sory Shark :P mozliwe ze o tym nie wiedzia³e¶ w koñcu d³ugo cie nie by³o ) ale te które by³y nowe to by³a klasa 9.

No, kilka miejscówek sobie po¿yczy³em (xD) ale wiêkszo¶æ sam wymy¶li³em. Nie bra³em nic z FNR, to czysty przypadek jak ju¿ :P
A trick rowerkiem wg mnie jest spoko, nie wiem czemu Wam nie odpowiada :P
Co do odbicia siê od tablicy... im te¿ to siê podoba :) http://www.gtastunting.co...showtopic=19424

Macius_ napisa³/a:
film ¶wietny ale po tobie mo¿na siê spodziewaæ nawet jeszcze lepszych rzeczy.

Nie wiem czy mnie staæ na wiêcej, bo mam s³abe nerwy, które podczas robienia tricków nie raz puscza³y i szlag jasny mnie trafia³ :D Mia³em ochotê rzuciæ to wszystko i nie robiæ Returna (szczególnie podczas robienia tricku "z tablic±").

Dziêki wszystkim za oceny

DS
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-02-19, 17:36   

Co ja tu du¿o bêdê mówi³. Jestem chyba jednym z najwiêkszych fanów Shark's Return. Nie do¶æ, ¿e bardzo mi siê podoba to jeszcze ogl±dam go regularnie 5 razy dziennie. Wiêc nie muszê tu chyba wyra¿aæ swojej opinii na temat tego stuntfilmu.

przemax 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7151 dni temu
Sk±d: Matrix

Wys³any: 2007-02-19, 20:36   

A wiêc tak. Dopiero po wielokrotnym obejrzeniu SR film mi siê naprawde sopodoba³. WG mnie jest to najlepsza dotychczasowa polska produkcja. Gdybym zobaczyl to na gtastunting nie odró¿ni³bym tego od produkji czolowki z gtas. Poprostu swietna robota.

Moja ocenka to 10/10. (bo jezeli NGS nawet dostawalo 9/10 to to napewno zasluguje na 10)
RAM:2x 2gb ddr3
HDD:Samsung 500Gb
PSU:Corsiair CX 430

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum