Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[PKS]Fallrise
Autor Wiadomo¶æ
~PKS|Raziel 
PKS Team

Do³±czy³: 7119 dni temu
Sk±d: Myczków

Punkty: 7309
Wys³any: 2011-07-03, 20:00   [PKS]Fallrise

Witam!

Mam okazje zaprezentowaæ wam najnowsz± produkcjê PKS Studios oraz PKS Team. Fallrise to film, który przeszed³ na prawdê d³uga drogê do wydania, bowiem pomys³ z jego zrobieniem powsta³ prawie rok temu! W tym czasie wielokrotnie zmieniani byli edytorzy co niestety odk³ada³o datê premiery. Ostatecznie, 4 dni temu, postanowi³em podj±æ siê monta¿u tego filmu. By³o to dzia³anie dosyæ spontaniczne jednak uzna³em to za jedyne wyj¶cie w obliczu faktu, ¿e "g³ówny edytor" zwleka³ z wydaniem tego filmu dosyæ sporo czasu.

Niestety, d³ugi okres realizacji produkcji wp³yn±³ negatywnie na poziom stuntów do niego przys³anych. Dlatego proszê o wyrozumia³o¶æ, je¶li "Ten stunt ju¿ gdzie¶ widzieli¶cie". Równie¿ i w filmie zostan± zaprezentowane stunty Kusia, który obecnie jest w WH, ale przys³a³ on stunty na ten film w trakcie jego przynale¿no¶ci do PKS.

Ten film mogê uznaæ za moj± pierwsz± tego typu produkcje zmontowan± w Sony Vegasie. Bêdê wdziêczny, je¶li podejmiecie siê oceny monta¿u. Bêdzie to dla mnie bardzo pomocne. Wersja HQ nie jest prawdziw± wersj± HQ, gdy¿ mia³em spore problemy przy odpowiednim renderze. Jest ona zadowalaj±ca, ale je¶li kto¶ chcia³by zobaczyæ idealn± jako¶æ obrazu, to by³bym wdziêczny za ew. wskazówki w sprawie renderu. Gor±co zachêcam do pobrania, a je¶li nie, to przynajmniej obejrzenia w HD na You Tube.

Pozostaje mi tylko ¿yczyæ mi³ego seansu! Proszê o komentarze dotycz±ce produkcji!

Stunty:

Adik16
Gesior7
Kusiu
Lady
LaW
Macc
R*God
Raziel
SeNsaS
Skamer
Tedik0

Linki
(kliknij na napis):

Fallrise na Speedyshare
(Wersja HQ do pobrania)

Fallrise na YouTube
(Wersja strumieniowa)

I dla moich przyjació³!

Mariusz 
Moderator
sex

Do³±czy³: 6779 dni temu
Sk±d: prawiePoznañ

Punkty: 4510
Wys³any: 2011-07-03, 20:45   

S±dzê, ¿e z filmem spó¼nili¶my siê rok. Nie ma co ¶ciemniaæ, ale prace zaczêli¶my we wrze¶niu. Gdyby dobrze posz³o, film zosta³by wydany jeszcze pod koniec pa¼dziernika 2010. Ale ci±gle edytorzy siê zmieniali, którym pada³y kompy. Dobrze, ze film wyszed³. Fajnie obejrzeæ produkcjê PKSu. S±dzê, ¿e wysz³o tym razem trochê poni¿ej przeciêtnego poziomu, ale i tak dobrze Was widzieæ w formie.

Cichy 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6796 dni temu

Punkty: 1510
Wys³any: 2011-07-03, 21:16   

to chyba jaki¶ kpina, albo ¿art. je¶li tak, to na prawde kiepski. po roku nic nie wypuszczania wydajecie za przeproszeniem takie scierwo? raziel jak zwykle, montaz do bani (:*) skamer jak zwykle musial zownic caly film.

2,30 minuty filmu po roku, w tym minuta dziesiec przypada na intro i outro? no sorry.

bardzo podobal mi sie wyskok seansa prosto w dziurawe wejscie do pomieszczenia (to chyba skok rozpoczynajacy caly film :) ) )

law mial kilka dobrych wyskokow i mial kilka swoich fchwil bo tu chodzi o sekundy, no podjezdzal pod kraweznik i dobrze sie wybijal od danych obiektow zeby wleciec na jakies budynki, podobalo mi sie to

raziel tutaj na pewno uzyl jakis plikow podmieniajacych predkosc roweru bo rowery nie moga tak wysoko skakac!!!

macc fajnie wzbil sie jak ptak w powietrze obrucil sie raz o polowe swojej wielkosci i wlecial na jakis plot , bardzo podoba mi sie jego precyzja.

gesior zdonil to co lubi ale to juz nie jest na czasie, zaklinowany motor + jazda do gury po scianie na jakies slizgi, w ogole mi nie podeszlo do gustu, inni jakos tam lamili, tediko oddal kilka dobrych skokuw, pozatym niezbyt

adik bardzo dziwnie obracal sie odbijajac sie jak pilka tenisowa od rakietek tenisowych (tak samo tylko ze od budynkow) chyba w las vegas to chyba las venturas jest bo dawno nie gralem, cos dziwnie mi wyglada jak sie obraca tak jakos bardzo rotacyjnie ,no ale nieh bedzie

law to muj ziomek wiec nei wie¿e ze mugl cos pozmieniac w plikach ale jak skakac tak wysoko taksuwka???

lady ( lejdi) - to hyba dziewczyna tak?? cos bardzo szybko leci w powietrzu, cos mi sie to nie podoba ale londowanie jest na prawde pienkne ,moge dostac do niej jakis kontakt??

swojo droga co tak mruga w 1:52 po prawej stronie na dole ekranu??

fail rajs

Ostatnio zmieniony przez Cichy 2011-07-03, 21:30, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

Tracker 
Maniak postów

Do³±czy³: 6505 dni temu

Punkty: 14310
Ostrze¿eñ:
 6/3/6
Wys³any: 2011-07-03, 21:19   

Dobre skoki, ciekawe ¶lizgi - jestem na tak, ten u góry wyj±³ mi to prosto z ust.

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Do³±czy³: 7114 dni temu
Sk±d: Kraków

Punkty: 666626588
Wys³any: 2011-07-03, 21:31   

Ja wymy¶li³em tytu³ Fallrise i nie pomyli³em siê co do niego.

Dlaczego rise ? Poniewa¿ po prawie rocznej przerwie PKS wydaje swój kolejny crew Vid.
Dlaczego Fall ? Bardzo przykra i mozolna organizacja projektu ( to pali chyba bardziej ni¿ sam efekt koñcowy) a co za tym idzie ¶wie¿o¶æ stuntów ca³kowicie stracona.

Jednak mimo to bardzo dziwnym uczuciem jest zobaczyæ PKS stuntfilm, nie stuntuj±c, nie ogl±daj±c ¿adnych stuntfilmów, straci³em ca³kiem umiejêtno¶æ oceny popartej do¶wiadczeniem i wymaganiom obecnego poziomu. Czy film jest s³aby ? nie wiem , dziwne jest ocenianie stuntfilmów po tak d³ugiej przerwie. Mo¿liwe, ¿e nie rzuca na kolana jednak nie powiedzia³bym, ¿e jest ca³kowit± klap±.

Monta¿ nie przeszkadza³ w ogl±daniu filmu, moje jedyne zastrze¿enie to miejscami dosyæ dziwne "przyspieszanie i spowalnianie klipów" puste, (tzn. czarne) przestrzenie w filmie wykazuj±, ¿e wcale nie trzeba by³o tak "zasuwaæ" w pokazywaniu poszczególnych trików. Muzyka dosyæ spokojna, nie mam zastrze¿eñ.

Film ogó³em to jedno wielkie wspomnienie, dla mnie z tej dziedziny czas zatrzyma³ siê w³a¶nie gdzie¶ w okolicach wakacji 2010... to smutne jednak tych dla których warto by³o tworzyæ nie przekonasz do powrotu, to ju¿ nie wci±ga, nie jest tak interesuj±ce. Osoby odchodz±ce porywaj± za sob± coraz to wiêcej osób. G³upia sprawa, wspomnienia trzymaj± a obecna sytuacja bardzo zniechêca.

Dziêki Raziel ¿e mia³e¶ chêæ wyrwaæ siê z tego PKSowego marazmu :)

Sedative 
Maniak postów

Do³±czy³: 6104 dni temu

Punkty: 1820
Wys³any: 2011-07-03, 21:34   

VIP|Art 
Dziecko neo

Do³±czy³: 6100 dni temu
Sk±d: Myszków

Punkty: 28050
Wys³any: 2011-07-03, 21:45   

ta nazwa by³a ju¿ w collabie który mia³ wyj¶æ w grudniu 09 o_o

Cichy 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6796 dni temu

Punkty: 1510
Wys³any: 2011-07-03, 21:50   

Sedative napisa³/a:
Criben napisa³/a:
Sedative napisa³/a:

Avatar Cichego = to jak bardzo dla nas znaczy ten komentarz.

+m.in jak bardzo obchodzi mnie twoje gówno warte zdanie ;f

nie klucic sie chlopcy bo kastracja na miejscu!! prosze moderatora o zrobienie porzadku z tymi bandziorami

Poti 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6377 dni temu

Punkty: 24740
Wys³any: 2011-07-03, 22:20   

Fajnie zobaczyæ, ¿e PKS ¿yje. Film wcale nie by³ taki z³y, by³y naprawde ciekawe stunty zapamiêta³em kilka, Raziel-Mtb-wallride, Skamer mtb combo, ofc Kusiak zowni³(szkoda, ¿e te suty by³y w collabie DV -.-, lecz opóznieniem mo¿na to wyjasnic). Monta¿, od czasu KS Fancy mam wstrêt do przy¶pieszanych klipów xD , ale da³o siê ogl±dac.

To tyle, dziêki Razielku za wyró¿nienie :*

Ale i tak konserwowe s± lepsze -_-

Siemko 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6068 dni temu

Punkty: 1220
Ostrze¿eñ:
 3/3/6
Wys³any: 2011-07-04, 03:00   

Raziela pierwszy spot, Kusioski grind i Skamerowe combo tylko mi siê podoba³y. Reszta ¶rednia :/
/e A muzyki to siê s³uchaæ nie da³o.
Ostatnio zmieniony przez Siemko 2011-07-04, 22:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

szybki 
Maniak postów

Do³±czy³: 6027 dni temu

Punkty: 3440
Wys³any: 2011-07-04, 10:42   

myslalem ze bedzie gorzej, ale tak czy inaczej, gz Raziel.

Yama 
Aktywny amator

Do³±czy³: 7171 dni temu

Punkty: 2162
Wys³any: 2011-07-04, 12:31   

Czujecie ten smród? To woñ odgrzewanych kotletów oraz ¿ó³ci nieudacznictwa. Ale nie jestem zaskoczony. W koñcu za organizacjê odpowiada³ obecny PKS.

Tracker 
Maniak postów

Do³±czy³: 6505 dni temu

Punkty: 14310
Ostrze¿eñ:
 6/3/6
Wys³any: 2011-07-04, 13:15   

Jednak to nie by³ sen :////

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Do³±czy³: 7114 dni temu
Sk±d: Kraków

Punkty: 666626588
Wys³any: 2011-07-04, 17:15   

Yama napisa³/a:
Czujecie ten smród? To woñ odgrzewanych kotletów oraz ¿ó³ci nieudacznictwa. Ale nie jestem zaskoczony. W koñcu za organizacjê odpowiada³ obecny PKS.

Szczyptê Twojego nieudacznictwa dobrze znamy 2006-2007... dziêkuje ¶mierdzielu.

Yama 
Aktywny amator

Do³±czy³: 7171 dni temu

Punkty: 2162
Wys³any: 2011-07-04, 17:24   

Skamer napisa³/a:
Yama napisa³/a:

Szczyptê Twojego nieudacznictwa dobrze znamy 2006-2007... dziêkuje ¶mierdzielu.

No fajnie. Tylko co jedno ma do drugiego?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: