Punkty: 5856
Wys³any: 2007-06-01, 17:30 GTA IV - pora¿ka stuntera
Witam!
Postanowi³em napisaæ tego posta poniewa¿ tyle siê s³yszy od stunterów, ¿e czekaj± na "czwórkê" ¿eby porobiæ triki.... bullshit, jakie triki wg. mnie nastêpna czê¶æ GTA bêdzie dla nas (stunterów) pora¿k±...
Dowody ?! - proszê bardzo
Dowód 1. - Miasto
"Jedyn± lokacj± dostêpn± w "czwórce" bêdzie stare-nowe Liberty City A.D 2007. Niektórzy uznaj± to za krok wstecz pod wzglêdem obszaru SA"
W³a¶nie... architektura... ogromne, nie do zdobycia wie¿owce, zero wsi (na której by³y dosyæ ciekawe triki.. no i oczywi¶cie wiele mniejszy teren wzglêdem SA... je¿eli stuntowanie w IV wogule bêdzie mo¿liwe (patrz:nastêpne dowody)... miejscówki wyczerpi± siê bardzo szybko... ehh
Dowód 2. - ograniczenia
" (...) w trailerze nie widaæ ¿adnych samolotów. Nie bêdzie ich w grze(...)"
Czyli odpada masa trików.. samymi samolotami ale tak¿e z u¿yciem ich (vide: podstwienie samolotu ¿eby ³atwiej wskoczyæ na dach)... nie mówi±c ju¿ o (prawdopodobnie) braku ciekawych bugów.. ale o tym za chwile
Dowód 3. najwa¿niejszy - fizyka
"Ogromny skok na przód zosta³ dokonany (ponoæ) na polu systemu fizyki(...)"
Tak.. najciê¿szy dowód - fizyka... o ile fizyka w SA czy VC pozwala³a na wysokie skoki przy wybiciu siê choæby od krawê¿nika, o tyle w "czwórce" prawdopodobnie to bêdzie nie mo¿liwe...
ehh.. wg. mnie jedyne triki które bêdziemy mieli okazje zobaczyæ w filmach z Grand Theft Auto IV mog± byæ grindy czy stoppie... niestety czarno to widzê ...
(bazowa³em na zapowiedzi GTA IV z CD-action - wszystkie cytaty pochodz± w³a¶nie stamt±d)
Podsumowanie:
Mo¿liwe, ¿e nie mam racji i programi¶ci pozwol± sobie na trochê swobody (fizyka), lub odnajd± siê przydatne bugi, ale niestety przysz³o¶æ stunterów nie rysuje siê w jasnych barwach... Spytacie poco taki posta.. a po to aby ostudziæ trochê Wasze (nasze?) wyobra¿enia o stuntach z IV...
Punkty: 666667056
Wys³any: 2007-06-01, 17:41
Ja jeszcze s³ysza³em o tym, ze przy najmniejszym dotkniêciu motorem krawê¿nika/murka wszystko dzieje siê jak w rzeczywisto¶ci - a ¿e bohaterem jest "zwyk³y ¶miertelnik" robienie bumpów... przestanie byæ mo¿liwe... :/
Shark [Usuniêty]
Wys³any: 2007-06-01, 17:43
ja ju¿ dawno siê z tym pogodzi³em. No i zamiast zak³adaæ nowy temat mog³e¶ napisaæ w temacie o GTA IV.
Nic nowego nie odkry³e¶ marcio chyba wiêkszo¶æ wie o tym wszystkim.
Przypomina mi siê co¶ ... sam napisa³em co¶ podobnego. By³o to ju¿ dawniej co¶ ko³o po powstaniu trailera nie by³e¶ pierwszy :P !
Cytat:
Wiele sie mowi o GTA IV ze bedzie mialo swietna fizyke grafike itd
Jak wiemy z do¶wiadczenia w SA mielismy dziwna fizyke , taka której po prostu nie ma w rzeczywisto¶ci , i tricki robione w rzeczywistosci nie maja przelozenia na SA.
Osoby grajace w the Getaway moga sie sami przekonac ze ¶wietna (prawie) fizyka na prawde poprawi popsuc ciekawa grê.
My¶lê ¿e ten post nie wniesie nic nowego aczkolwiek mozecie zapamietac moje slowa , jesli sie myle mozecie zapomniec o tym . Lecz Ty przecie¿ wiesz , ¿e to tylko mój eksperyment my¶lowy, ¿e przecie¿ GTA bedzie nas tak samo bawic .
PS. Zawsze pozostanie SA w które szarpie juz od 2004r i olanie tego ca³ego postu .
Cz³owiek nie pozostaje nie omylny.
Poczekamy do premiery GTA IV
Wys³any: 2007-06-01, 18:10
Co do Getaway - nie jestem pewien, czy jest na PC... - po prostu radzê sprawdzenie Test Drive: Unlimited - po odwiedzeniu wszystkich salonów dostêpne s± te¿ motory. Zrobienie stoppie d³u¿szego ni¿ 10m jest trudniejsze ni¿ jakikolwiek stunt z chocia¿by AoA. Po prostu masakra...
Tak wogle to zawsze mówi± o fizyce... Zobaczycie przyjdzie kremlin i co¶ wymy¶li - zrobi jak±s metode, przyjdzie danny i zrobi jaki¶ program i bedzie git
Tak wogle to zawsze mówi± o fizyce... Zobaczycie przyjdzie kremlin i co¶ wymy¶li - zrobi jak±s metode, przyjdzie danny i zrobi jaki¶ program i bedzie git
Ale je¶li fizyka nie bêdzie dawa³a popisu do stuntowania i ktokolwiek stworzy program który bêdzie robi³ tak± fizyke jak za³u¿my w SA.
To nie bêdzie to ju¿ ten sam urok stuntowania.
_________________ " Jest tylko jeden powód dla którego nie warto stuntowaæ :
Crashe replay'ów... "
Wys³any: 2007-06-01, 19:02
Skamer napisa³/a:
Kukiel napisa³/a:
Ale je¶li fizyka nie bêdzie dawa³a popisu do stuntowania i ktokolwiek stworzy program który bêdzie robi³ tak± fizyke jak za³u¿my w SA.
To nie bêdzie to ju¿ ten sam urok stuntowania.
To zapewne kto¶ zrobi ogromny mod do SA podmieniaj±cy miasto na czwórkowe LC...
Wiek: 32 Do³±czy³: 7119 dni temu Posty: 1507 Sk±d: Myczków
Punkty: 7309
Wys³any: 2007-06-01, 20:05
Ehhh... to karygodne...Ale moze bêdzie mo¿na chocia¿ w jakims stopniu bêdzie mo¿na stuntowac autem :P Ale co do samolotów: ONE s±... W Traile¿e kiedys chyba widzialem samolot...
_________________ Co¶ dla osób, które lubi± moje stunty
I dla moich przyjació³!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum