Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Sprzêt - FPS
Autor Wiadomo¶æ
VIP|radziu 
Przyjaciel

Do³±czy³: 7383 dni temu
Sk±d: Luboñ

Punkty: 14912
Wys³any: 2009-07-12, 19:29   

Mi pod Vist± nie dzia³aj± tylko sterowniki do myszki... I to by by³o na tyle.
Ja za¶ polecam Vistê. Wystarczy siê do niej przyzwyczaiæ i odpowiednio skonfigurowaæ (szczególnie wy³±czyæ kontrole u¿ytkownika!) No i przynajmniej z 2GB ramu, chocia¿ 4GB to ju¿ polecane. ¦miga a¿ mi³o :)

A, i niektóre gry dzia³aj± pod DX10 szybciej (jak siê ma Radeony szczególnie), w FC2 i Crysisie mia³em z 4-8 fpsów wiêcej w tych samych detalach. (nie najwy¿szych)

Macc 
Prawa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 6769 dni temu
Sk±d: Bartoszyce

Punkty: 511
Wys³any: 2009-07-15, 11:18   

Skoro gry na vistê potrzebuj± wiêkszych wymagañ, to wiadome, ¿e GTA potrzebujê te¿ wiêcej ram, nie bêdziesz mia³ tyle samo fps na xp i na vi¶cie z tymi samymi czê¶ciami. To proste.

matt 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6997 dni temu
Sk±d: ³ona matki

Punkty: 2180
Wys³any: 2009-07-15, 16:21   

windows vista czy windows 7... jednen i ten sam kolorowy i ³adny system do którego nawalili kupe detali i niepotrzebnych dodatków... to tak jak z kupowaniem laptopa od HP czy tez Toshiby... zawsze znajdzie siê jaki¶ toolbar od firmy...

windows vista...
50-80fps u mnie

windows xp
70-90 rzadko spada poni¿ej 70 i jak nie ma obiektów np. lotnisko itp to dochodzi do 120 ale lotnisko to pustka...

btw... je¶li aplikacja jest pisana pod system 32bitowy to bêdzie zawsze chodzi³a wolniej na Windowsie 64bitowym bo Windows musi rozkodowywaæ niektóre informacje(tak wyczyta³em na officialnej stronie M$).

assassin 
Nowicjusz

Do³±czy³: 6055 dni temu

Punkty: 190
Wys³any: 2010-01-07, 21:10   

na windowsie xp masz wiecej fps. wylacz frame limiter. aha jesli masz stary sprzet to wtedy mniej fps. naprzyklad dawniej w VC mialem 800 fps nawet niewiem jak a teraz mam 30 ale mam wlaczony frame limiter.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: