Poprzedni temat «» Nastêpny temat
GTA - Speed passed Chapters
Autor Wiadomo¶æ
How High 
Maniak postów

Do³±czy³: 6696 dni temu

Punkty: 2360
Wys³any: 2012-05-19, 12:06   

53 w przybli¿eniu to jest 50. Nie masz W OGÓLE liczby setek po lewej. Trójka zaokr±gla w dó³, wiêc zostawiamy tak jak jest, czyli 50.

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7308 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2012-05-19, 14:31   

Cysiek napisa³/a:
How High napisa³/a:
16 zaokr±gla w górê, czyli liczba dziesi±tek w górê o jeden.

A 53 to w przybli¿eniu 100 bo jest wiêksze od 50...
Zaokr±gla siê cyfrê jedno¶ci liczby je¶li jest liczb± ca³kowit±. Je¶li wymiern±, zaokr±gla siê do 1, 2, 3 miejsca po przecinku. Ale nie pierwsz± cyfrê w lewej...

Dobrze rozumujesz, ale nie do koñca. Liczb ca³kowitych nie zaokr±gla siê do jedno¶ci. Oczywi¶cie, zaokr±gla siê liczby wymierne przewa¿nie do liczby cyfr dziesiêtnych (z uwagi, ¿e system dziesiêtny jest u¿ywany w wielu dziedzinach nauki). Ale HowHigh te¿ ma racjê. Mo¿na zaokr±glaæ liczby ca³kowite. Przypu¶æmy, ¿e operujesz bardzo du¿ymi liczbami, rzêdu milionów albo miliardów. Wtedy zamiast pisaæ 6, 9 cyfr i wiêcej pisze siê kilka, na przyk³ad 3 cyfry i dodaje odpowiedni przedrostek (kilo, Mega, Giga, Tera, ...). Zaokr±glenie z 16 do pe³nych dziesi±tek jest poprawne. Ale nie wiem, czy jest sens zaokr±glaæ 3-cyfrow± liczbê do dziesi±tek z b³êdem ok. 25%.

How High napisa³/a:
53 w przybli¿eniu to jest 50. Nie masz W OGÓLE liczby setek po lewej. Trójka zaokr±gla w dó³, wiêc zostawiamy tak jak jest, czyli 50.

Howhigh, nie ma czê¶ci setek po lewej, ale je¿eli zaokr±glisz 53 do pe³nych setek, to powinno byæ 100, bo jest bli¿ej ni¿ 0. Niestety ty nie masz racji.

Wygl±da na to, ¿e ju¿ nie macie siê o co sprzeczaæ. Skoro tak, mo¿e ju¿ nie warto.

Skamer, bêdziesz pobija³ kolejny rekord w przechodzeniu GTA na czas? Które GTA bêdzie teraz? San Andreas jest bodaj¿e w pierwszej czê¶ci GTA (GTA 1), ale równie¿ jest w dobrze nam znanym GTA: San Andreas. Które GTA Teraz bierzesz na wy¶cigi?

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Do³±czy³: 7114 dni temu
Sk±d: Kraków

Punkty: 666626588
Wys³any: 2012-05-19, 18:26   

Je¿eli chcecie mogê nagraæ ca³± serie z GTA 1 , a co do nastêpnej próby to chodzi o San Andreas Chapter 1 w GTA 1 :) , bardzo ciê¿ko przeprowadziæ tam speedruna bo konwencje misji s± takie aby gra³o siê d³u¿ej, je¿eli zejdê poni¿ej 20 min bêdê zadowolony. :)

Zgadzam siê równie¿ z G7 poniewa¿ zaokr±glanie np. 15,5 minuty do 20 min oraz np 24,5 min tak¿e do 20 min jest poprawnie matematyczne je¿eli bierzemy pod uwagê liczbê dziesi±tek ale jak mo¿na przyrównaæ dwa czasy ró¿ni±ce siê w tym przyk³adzie 9 min ?

How High 
Maniak postów

Wys³any: 2012-05-20, 16:44   

Mi ca³y czas chodzi³o o poprawno¶æ matematyczn± Skamciu :)

No, ale czekamy na San Andreas, i robótki dla triady :)

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Wys³any: 2012-05-20, 18:11   Re: GTA - Speed passed Chapters

W takim razie zapraszam:

Niestety nie uda³o mi siê nawet zbli¿yæ do 20 min, misje s± tak zaprojektowane aby gra siê d³u¿y³a (np. w misji z napadem na bank sam przejazd zajmuje grubo 3 min :/ )

Rozgrywka trwa³a by jeszcze d³u¿ej gdyby nie zbieranie "zwiêkszenia mno¿nika" oraz celowe sfailowanie ostatniej misji po osi±gniêciu 2 mln .

Za soundtrack pos³u¿y³a mi radiostacja HEAD RADIO z GTA 2 :)

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Wys³any: 2012-05-20, 22:47   

Skam, w filmie napisa³e¶ "Grand Theft Auto San Andreas", podczas, gdy w filmie jest o GTA 1, nie GTA: SA.

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Wys³any: 2012-05-20, 22:50   

Przecie¿ napisane jest po tym zaraz, "Chapter 1", czy w GTA San Andreas s± jakie¶ rozdzia³y ?

Wiadomo przecie¿, ¿e chodzi o miasto San Andreas w GTA 1 .

Nie bêdê przecie¿ pisa³ Grand Theft Auto 1 bo to g³upio wygl±da a ta gra nazywa siê po prostu "Grand Theft Auto".

Linki aktualizuje te¿ w pierwszym po¶cie jak co¶.

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Wys³any: 2012-05-20, 22:57   

W GTA: San Andreas s± rozdzia³y. Ka¿de du¿e miasto to oddzielny rozdzia³, z reszt± popatrz na opis misji: http://www.gtasanandreas.net/walkthrough/ lub http://pl.gta.wikia.com/w...GTA_San_Andreas .
Pierwsza gra z serii GTA to po prostu GTA, a GTA San Andreas to GTA San Andreas. Mylisz gry, Skamer.

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Wys³any: 2012-05-21, 01:02   

Gesior7 napisa³/a:

Pierwsza gra z serii GTA to po prostu GTA, a GTA San Andreas to GTA San Andreas. Mylisz gry, Skamer.

Pierwsza gra z serii gta nazywa siê "Grand Theft Auto" , koniec kropka.
W filmie poda³em nazwê gry w jednej linijce.
Nazwê miasta w drugiej.
Nazwê rozdzia³u w trzeciej.

Wszystko jest oddzielone, doszukujesz siê b³êdu, którego nie zrobi³em. Niczego nie mylê.

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Wys³any: 2012-05-21, 10:56   

No, dobra. Nie zrobi³e¶ b³êdu, skoro oddzieli³e¶ nazwê gry i miasta. Teraz ju¿ wszystko mi wyja¶ni³e¶. = )

How High 
Maniak postów

Wys³any: 2012-05-21, 18:33   

To ja ci jeszcze w ramach równouprawnienia dokopie i skoñczymy ten temat.

Grand Theft Auto 1, teoretycznie, ale tylko teoretycznie jest poprawne. Tak samo jak 1A w matematyce. Jest poprawnie, ale tego siê nie piszê bo ten jeden przedmiot/produkt/whateva , ju¿ jest zawarty w samej nazwie, lub opisanej nim literze, jak to A. I w ten sposób o wiele lepiej prezentuje siê Grand Theft Auto, a w matematyce, nie piszemy jedynki, przy wyra¿eniach literowych.

Obvious mode off, mo¿ecie teraz po mnie jechaæ jak po ³ysej kobyle.

fristajluch 
Maniak postów

Do³±czy³: 7332 dni temu
Sk±d: £om¿a

Punkty: 3960
Wys³any: 2012-05-21, 19:35   

How High napisa³/a:

Grand Theft Auto 1, teoretycznie, ale tylko teoretycznie jest poprawne. Tak samo jak 1A w matematyce. Jest poprawnie, ale tego siê nie piszê bo ten jeden przedmiot/produkt/whateva , ju¿ jest zawarty w samej nazwie, lub opisanej nim literze, jak to A. I w ten sposób o wiele lepiej prezentuje siê Grand Theft Auto, a w matematyce, nie piszemy jedynki, przy wyra¿eniach literowych.

<patrzy na notatki z równaniami ró¿niczkowymi wielu zmiennych>

W matematyce, powiadasz...

How High 
Maniak postów

Wys³any: 2012-05-21, 20:41   

Student ?

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Wys³any: 2012-05-21, 21:31   

Zamiast komentarzy do filmów, ca³y czas czytam jakie¶ dziwne zatargi. WTF ?!

I na tym póki co koñczê tê serie, w najbli¿szym czasie nie bêdê mia³ czasu na robienie speed runów. W przysz³y weekend jadê na Mistrzostwa polski uk³adania kostki rubika, a potem tak¿e nie bêdê mia³ czasu na ¶ciganie siê z sob± w GTA 1 . Tak¿e nacieszcie siê tym co wyprodukowa³em do tej pory :)

P.S - Fristajluch , mam to samo w notatkach hahaha :D

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Wys³any: 2012-05-21, 22:03   

How High napisa³/a:

Cz³owieku! Co ty za farmazony prawisz? Kompletnie Ciê nie rozumiem. Mo¿e HowHigh, nie zbaczaj z tematu, bo ju¿ nie¼le Ci siê pokrêci³o. Mów na temat.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku