Wys³any: 2006-07-26, 11:45 [stunt] When I was a little Baby
I CO o tym sadzicie .TO moj pierwszy film ktory powstawal przez calkiem spory okres czasu.Pragne podzeikowac Maciusiowi_ za montaz poniewaz na moim kompie nie chce dzialac mi Ulead 9 ani Vegas.MOvie Maker is :569:
Oryginalny tytu³
Stunty: stunty przy From the inside by³y badziewne (mo¿e jeden by³ dobry), przy The Only (hehe, SS3 :P) by³y ju¿ lepsze (wiêkszo¶æ z moich filmów ). Wypatrzy³em tylko dwa stunty w nowych miejscach (jeden przez przypadek, ten co siê wcis³e¶ miêdzy autostradê a budynek, a drugi jaki¶ lamerski :P), reszta jest z innych filmów (Trick Attack, Shark's Stunts 3, 1Ns4n3..). Ogólnie nie jest ¼le ze stuntami, ale wiele z nich nie powinno siê znale¼æ w filmie. Mog³e¶ znale¼æ trochê wiêcej nowych miejscówek (co ja siê czepiam jak sam mia³em z tym problemy ) i posiedzieæ wiêcej nad stuntami. Jak chcesz to potrafisz 6+/10
Monta¿: Powiem krótko: Macius, sory, ale nie potrafisz montowaæ filmów... 5/10
Muzyka: £ojezu, znowu Linkin Park! to jest tak oklepane... a druga muzyczka z SS3 :P trzecia siê nie liczy 7-/10
Wiek: 33 Do³±czy³: 7426 dni temu Posty: 373 Sk±d: z £om¿y
Punkty: 8840
Wys³any: 2006-07-26, 13:49
Stunty by³y robione na bie¿±co wiêc to logiczne ¿e im dalej tym lepsze stunty. Ogólnie za triki dam:8 jako ¿e to pierwszy filmik( tak by by³o 7+ )
Monta¿: Ale ¿e¶ mi komplementa waln±³ Shark. Dziêki. Przyzwycczai³e¶ siê widaæ do Vegasa a tu czeba sie napracowaæ to Ulead. Czasami mog³em ardziej zgraæ z muzyk± ale ba³em sie ¿e znowu powiecioe "przesadzony monta¿". Poza tym na usprawdieliwienie powiem ¿e pierwsza piosenka ma czêste zmiany tempa wiêc trudno siê montuje z tego ilm. Ale wracaj±c do tematu za monta¿ dam sobie (popaliæ) ( z podpowiedzi± Macejeta bo nei wypada samesu sie oceniaæ ) 8+
Muzyka: Pierwsza ¶rednia druga lepsza wiêc 7 + 9 : 2 = 8
Ogólnie to 8-
Ale te¿ z ulg± (podatkow±) dla pocz±tkuj±cych
Monta¿: Ale ¿e¶ mi komplementa waln±³ Shark. Dziêki. Przyzwycczai³e¶ siê widaæ do Vegasa a tu czeba sie napracowaæ to Ulead.
Macius, po prostu by³em szczery, nie obra¼ siê. Wg. mnie np. SS3 by³o lepiej zmontowane mimo, ¿e w Uleadzie 8.0 (by³o bardziej zgrane z muzyk± i efekty by³y bardziej zró¿nicowane). W filmach, które Ty montujesz s± te same efekty, czêsto w z³ym momencie. Pocz±tek jest zawsze zr±bany... Nie chcia³em tego pisaæ, ale jednak musia³em...
Nie przyzwyczai³em siê jeszcze do Vegasa, jak dot±d wszystkie filmy (poza Tricki w Mie¶cie 2004) montowa³em w Uleadzie i mo¿na wykorzystaæ wiele ró¿nych efektów (na pocz±tku jeszcze ich nie umia³em znale¼æ )... Dobra, nie bêdê wiêcej pisa³, bo na prawdê siê na mnie obrazisz
Aha, co do tego, ¿e trzeba siê napracowaæ, to mnie roz¶mieszy³e¶. W uledzie film montuje siê dziecinnie prosto i bardzo szybko, za to w Vegasie montuje siê d³u¿ej i obs³uga jest bardziej skomplikowana. Gdyby Ulead mia³ te opcje co Vegas, to bym w nim montowa³, bo w Uleadzie obs³uga jest intuicyjna i nie trzeba czytaæ ¿adnych poradników.
Dobra, po prostu chcia³em napisaæ, ¿e mog³e¶ u¿yæ wiêcej ró¿nych efektów i bardziej zgraæ to z muzyk± :P
Stunty - jak na 1. raz nie¼le, nie¼le... Miejscówki znane... ale dopiero zaczynasz, wiêc co¶ wymy¶lisz . Przemieszanie dosyæ s³abych, ze ¶redni± klas± i naprawdê dobrymi. Dam... 6/10.
Monta¿ - to ju¿ inna sprawa. Nie powiem, ¿e brzydki albo niechlujny, bo tak nie jest - wszystko jest ok. Ale jadnak... brak tu tego "czego¶". Chocia¿ monta¿ by³ przyzwoity, ogl±daj±c film nie uda³o mi siê odprê¿yæ. 7/10
Muzyka - pierwszy track - LP - b³eee. Czêsto u¿ywane i siê nie siê nie sprawdza. Trudno te¿ zgraæ do niego stunty. Ale ju¿ drugi... super! Gdybym zna³ ten kawa³ek, sam bym go da³ - pasuje do stuntów, mi³o siê s³ucha, akurat do monta¿u - tylko z powodu drugiej piosenki 7/10
Ogólnie - znakomity debiut. Nie mogê doczekaæ siê nastêpnego stunta. 1 rada - zacznij montowaæ! Mogê Ci daæ bardzo fajne programy do monta¿u - m.in Vegasa i Uleada. No a ocena to 7-/10
Shark [Usuniêty]
Punkty: 666667056
Wys³any: 2006-07-26, 19:55
Drool napisa³/a:
drugi... super! Gdybym zna³ ten kawa³ek, sam bym go da³ - pasuje do stuntów, mi³o siê s³ucha, akurat do monta¿
Przecie¿ ten utwór by³ w Shark's Stunts 3 Static-X - The Only
Wys³any: 2006-07-26, 22:58 Shar Stunt 3 nei ogladalem
Ogladalem jedynie SS 4 ,SS,SS2 oraz Tricki w meiscie czy jakos tak.Nie wiedzialem ze wczesniej go uzyles.PO prostu grajac w Nfs:U nuta mi sie spodobala i ja dalem!!
Dobra Maciejet, nie musisz na mnie krzyczeæ :/ nie mam nic przeciwko temu, ¿e da³e¶ ten utwór do swojego filmu. ¦wiat siê od tego nie zawali.
I my¶lê, ¿e ogl±da³e¶ SS3, bo wiele tricków by³o niemal identycznych (np. w skateparu odbicie siê od billboardu, kilka obrotów i spad³e¶ na ziemiê. Taki sam trick by³ w SS3, przypadek? i to nie by³ jedyny trick). Te¿ co do tricków nie mam nic przeciwko. Mo¿esz zrobiæ kopiê wszystkich filmów i bêdzie mi to wisia³o, tylko licz siê z tym, ¿e obni¿ê ocenê.
Wszystkei filmy ogladalem u Maciusia_,niestety wsord nich nie bylo SS3 .Miejscowki powtarzalem bo trudno znaleznc nowe zwlaszcz poczotkujacemu w tym temacie.
Wys³any: 2006-07-27, 16:28
Jezu, ale te miejscówki by³y z SS3 i sam teraz napisa³e¶, ¿e je powtarza³e¶... Dobra, koniec dyskusji, niech inni oceniaj±, bo siê zrobi³ offtop. Ja wiem swoje, Ty wiesz swoje.
Sory shrak Go¶æ
Punkty: 230
Wys³any: 2006-07-27, 18:05
Ja sie troszke pomylilem.Dokladnie zle powiedzialem nie oto mi chodziilo.Film oglodalem wczesniej i miejscowy powtarzalem ,ale nie zworcilem uwagi na soundtracki.Nie che aby doszlo do jakis nieporozumien.Troche sie pomylilem.Nie che abys czul sie urazony wiec radze juz zakonczyc ten temat. :569:
Shark [Usuniêty]
Punkty: 230
Wys³any: 2006-07-27, 21:57
Móg³by¶ ujawniæ nam swoj± wyj±tkow±, tajemnicz± osobê i napisaæ kim jeste¶? poza tym dwa posty wy¿ej masz napisane "koniec dyskusji", wiêc nie wiem po co ten post.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum