PS. Narazie chyba bede mogl robic krotsze stunty z powodu malej pamieci RAM. Wkrótce postaram siê to zmieniæ.
PS2. Wkrótce zamieszcze link na filefrtont i ew. zmniejsze rozdzielczo¶æ na youtube.
Ostatnio zmieniony przez vojak 2007-01-25, 09:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wiek: 33 Do³±czy³: 7425 dni temu Posty: 373 Sk±d: z £om¿y
Punkty: 8840
Wys³any: 2007-01-24, 19:03
Pierwsze co przychodzi na my¶l po objerzeniu tego filmu, to to ¿e wiesz o co chodzi w stuntach i umiesz je robiæ ale:
- Obok dobrych trików prezentujesz s³abe obrociki i l±dowania
- Nagrywasz triki na ¿ywo co jest nieestetyczne zw³aszcza przy gorszej jako¶ci i te napisy straszliwie mnie denerwuj± ( nie wiem jak was :P )
- Staæ ciê na zdecydowanie wiêcej.
Tym filmem przynajmniej mi pokaza³e¶ ¿e wiesz o co chodzi wiêc twoja nastêpna produkcji oczekauje du¿o lepszej ni¿ tej. Niektóre triki naprawde by³y powalaj±ce jak choæby wskoczenie do ³ódki ( to z motorem ) co prawda potem z niej spad³es ( tylko nie pokaza³es :P ) ale ten lot do ³ódki i tak wymaga du¿ych umiejêtono¶ci. Poza tym kilka fajnych nowych miejscówek a intro w swej prostocie wydaje siê byæ naprawde estetyczne i ³adne za to brawa. Widaæ tez ¿e dobór muzyki nie sprawia ci k³opotu bo muza by³a spoko choæ mo¿e zbyt "dziwna" dla niektórych mi pasowa³a. Montowa³e¶ dobrze bez wiêkszych b³êdów i nawet z efektami dobranymi i pasuj±cymi. Ogólnie brawo jak na pierwszy raz jest nie¼le.
Ocenki:
Muzyka: 6/10 - dobra ale nic poza tym
Monta¿: 6/10 - z tej nutki Sony Vegasem nawet w pierwszej produkcji mo¿na by³o zrobiæ wiêcej
Stunty: 6/10 - za ten mix dobrych ze s³abymi
Ogó³em: 666/10,10,10 czyli 6
Stuntuj dalej !
Wiek: 36 Do³±czy³: 7384 dni temu Posty: 300 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 5780
Wys³any: 2007-01-24, 21:03
Nie¼le. Ja, ¿eby byæ w miare neutralnym dam 4/10
Stunty s± raczej ¶rednie, jedynie kilka by³o lepszych od przecietno¶ci.
Muzyka bardzo dobra (lubiê system ;])
Monta¿ - bardzo s³aba jako¶æ:/ Oczywi¶cie minusem s± te¿ nazwy ulic, replay itp, ale mi osobi¶ci nie przeszkadza to a¿ tak bardzo. Najwa¿niejsze, ze HUDów nie ma. Bardzo mi siê spodoba³o, ¿e ju¿ przy pierwszym stuncie stara³e¶ dopasowaæ stunty do muzyki. Jedynie podczas tricku z taksówka zgranie ci nie wysz³o (bo nie by³o w rytm muzyki) i wygl±da³o tak, jakby sie ciê³o. Ale poza tym jest dobrze. Usuñ replay, popraw jako¶æ i bêdzie dobrze.
_________________ Talk, it's only talk
Arguments, agreements, advice, answers,
Articulate announcements
It's only talk
Wiek: 35 Do³±czy³: 7232 dni temu Posty: 495 Sk±d: Z nienacka
Punkty: 30
Wys³any: 2007-01-24, 21:42
Miejscami wygl±da jakby siê ciê³o, a tak niemia³o chyba byæ... No i napis REPLAY... Muzyka bardzo fajna, lubiê System, ale qrde ¿e te¿ akurat ten kawa³ek... Sam chcia³em go wykorzystaæ :P Co do stuntów, faktycznie trudne by³y mo¿e dwa czy trzy (przynajmniej jak dla mnie, ale ka¿demu ³atwiej zrobiæ co innego:P). Czy ja wiem... Narazie tylko mówiê co my¶lê. Oceny jako takiej nie dajê, dopóki sam nie robiê filmiku przynajmniej na 8/10 (czym siê zajmê w ferie) :P
Ostatnio zmieniony przez Zoolwiq 2007-01-24, 21:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Stunt ma swój jeden plus a zarazem minus wiêkszo¶æ trików krêconych na ¿ywca.
Plus tego krêcenia jest taki ¿e niektóre stunty (np. te z ³ódk±) potrzebowa³y wiêkszych umiejêtno¶æ stunterski.
Wiêc tu dam du¿y plus + a zarazem minus "- bo triki na¿ywca i wiêkszo¶æ s³abych.
Monta¿: No taki sobie. Wywal replay bo to wkurza troche a nie jest to takie trudne.
Zalet± jest to ¿e od razu siêgno³e¶ po Vegasa to jest plus.
Muzyka: Zawsze trudno mi siê wypowiedzieæ ale raczej pasowa³a do ca³o¶æ tylko postaraj siê o wiêksze zgranie.
Podsumowuj±c: Na pierwszy stunt nie jest ¼le poprawisz kilka rzeczy i bêdzie jak nale¿y . Ocena nie bêdzie wysoka bo mimo wszystko du¿a wiêkszo¶æ stuntów by³a s³aba dlatego
------->+4/10<---------
P.S
Cytat:
PS. Narazie chyba bede mogl robic krotsze stunty z powodu malej pamieci RAM. Wkrótce postaram siê to zmieniæ.
Nie wiem czemu tak s±dzisz. Ja mam zaledwie 384 ramu a jako¶ da³o siê zrobiæ stunt 6 minutowy (patrz MSAE)
_________________ " Jest tylko jeden powód dla którego nie warto stuntowaæ :
Crashe replay'ów... "
Wiek: 37 Do³±czy³: 7401 dni temu Posty: 2606 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 39724
Wys³any: 2007-01-25, 00:13
Skamer napisa³/a:
Cytat:
Nie wiem czemu tak s±dzisz. Ja mam zaledwie 384 ramu a jako¶ da³o siê zrobiæ stunt 6 minutowy (patrz MSAE)
Jemu chodzi³o zapewne o sta³± pamiêæ HDD.
Co do filmu:
Jest to pierwszy film twojego autorstwa. Jest w nim du¿o ciekawych i fajnych tricków. Niektóre s± nawet wybitne, bo nie ka¿dy pocz±tkuj±cy to umie. Bardzo spodoba³ mi siê twój styl monta¿u, a muzyka niedo¶æ, ¿e by³a dobra, to by³a zgrana z filmem. zalet± jest te¿ to, ¿e umiesz robiæ tricki na ¿ywo.
Yamakashi_man napisa³/a:
PRAWIE wszsytkei triki krêcone na ¿ywo, a jak (chyba) jednego da³e¶ z powtórki, to od razu rzuci³ siê w oczy napisz REPLAY :X no i jeszcze www.fraps.com ..., a w innych: nazwa motoru i dzielnicy.
Niby fajnie to by³o, jak na pocz±tku co chwilê dawa³e¶ "kawa³ki" stunta, ale przyznam, ¿e to siê za drugim razem znudzi³o...
Tobie to chyba wszystko przeszkadza. Uwa¿am, ¿e ta krytyka jest bezpodstawna. Zwróæ uwagê, ¿e to nie jest profesjonalny film.
Punkty: 450
Wys³any: 2007-01-25, 09:23
O t± pamiec to mi chodzilo bo mam 256 :/ i jak kiedys probowalem 3 minutowy filmik zgrac z WMM to nie chcial przejsc bo sie o pamiec plul a ponad polowe dysku mam pusta... ale na SV jeszcze dlugiego nie próbowalem robic.
Punkty: 666667056
Wys³any: 2007-01-25, 09:28
vojak napisa³/a:
O t± pamiec to mi chodzilo bo mam 256 :/ i jak kiedys probowalem 3 minutowy filmik zgrac z WMM to nie chcial przejsc bo sie o pamiec plul a ponad polowe dysku mam pusta... ale na SV jeszcze dlugiego nie próbowalem robic.
hmm... to mo¿e ustaw wiêksz± pamiêæ wirtualn±? Mi to kiedy¶ przy Vegasie pomog³o.
Punkty: 5065
Wys³any: 2007-01-25, 12:50
Nawet cool jak na pocz±tek.
Tricki mi sie nie podoba³y, ani monta¿ te¿. Jedynie te pojedyncze klatki które by³y w rytm muzyki zmieniane by³y fajne za co daje plusa. Muzyka - jak kto woli, ale taka troche dziwna.
A pozatym to tak jak napisali wy¿ej; replay, krêcenie na ¿ywca, ciêcie.
Moja ocena to 3/10. Mog³e¶ bardziej siê postaraæ. :564:
Punkty: 450
Wys³any: 2007-01-26, 10:05
Drool teraz sprawdzalem na WMM i wyskakuje mi o pamiec wirtualna. Tylko powiedz mi jak to sie zmienia?? I powiedzcie co mam zrobic zeby nie bylo napisu replay!!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum