Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Adres gtastunt.go.pl - co, czemu, jak?
Autor Wiadomo¶æ
Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Do³±czy³: 7372 dni temu
Sk±d: £om¿a

Punkty: 666667056
Wys³any: 2007-01-27, 22:57   Adres gtastunt.go.pl - co, czemu, jak?

Nie tak dawno, niestety, pozbawiono nas adresu www.gtastunt.go.pl na rzecz niedzia³aj±cej strony. Po kilku(dziesiêciu) mailach wraz z zaskar¿eniem na serwis dysponuj±cy domenami go.pl i wielu dniach oczekiwania wreszcie mamy jaki¶ efekt - NIC. Zacz±³em (przyznajê) traciæ nerwy (wraz z w³osami), poniewa¿ przejêcie domeny mo¿liwe by³o tylko na TYCH warunkach. Jednym s³owem - kto¶ popisa³ siê pomys³owo¶ci±. Na dodatek, strona bêd±ca teraz pod tym adresem spe³nia dane warunki, aczkilwiek nam domeny nie przyznano. Powoli zacz±³em taciæ nadziejê, ¿e uda mi siê cokolwiek zdzia³aæ, a¿ natrafi³em w google na... to:

Gumis... pewnie gdzie¶ to s³yszeli¶cie? Tak, to pewien stunter o którym ostatnio ¶lad zagin±³ na GTAfilms zwany... MATEUSZ. Przy indeksowaniu strony w wyszukiwarce zamie¶ci³ w³asny nick. Jedyna droga do odzyskania domeny to poproszenie go o has³o dostêpu do ustawieñ aliasu. Jak na razie odezwa³em siê do niego na GG oraz tlena - tylko tyle mi o nim wiadomo. Niestety - odpowiedzi nie otrzyma³em.

Pewnie zapytacie siê po co ten temat? Chcê siê wy¿aliæ? Nie - jest ot powa¿na sprawa, która omawiana by³a tylko na ShoutBoxie, wiêc uzna³em, ¿e powinni¶cie miec miejsce na wyra¿enie w³asnych opinii o tej niefortunnej sprawie. Je¿eli kto¶ ma jakikolwiek inny (dzia³aj±cy) kontakt z Gumisiem (Mateuszem) - proszê was o pomoc. Mam nadziejê, ¿e wreszcie uda nam siê rozwi±zaæ ten problem - chocia¿by wspólnymi siami. ;)

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7345 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2007-01-27, 23:07   

Z³odziej! Ukrad³ nam domenê!
Sprawa jest bardzo powa¿na, i czekam z niecierpliwo¶cia, na rozwi±zanie problemu. Z tego co wiem, tego kole¿kê (Gumis'ia) mo¿esz znale¼æ g³ównie na GTAM.info (GTAMultiplayers)
Wiêcej na ten temat nie wiem. :|
Niech SPRAWIEDLIWO¦CI stanie siê zado¶æ!

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

przemax 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7087 dni temu
Sk±d: Matrix

Punkty: 5065
Wys³any: 2007-01-27, 23:51   

ja z nim mialem dawniej kontakt jak siedzialem na gtafilms duzo. sprobuje cos zagadc (cfel)

ps. pomy¶leæsobie ¿e mo¿na byæ takim z³odziejem to by³o poni¿ej pasa z jego strony :554:
RAM:2x 2gb ddr3
HDD:Samsung 500Gb
PSU:Corsiair CX 430

Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-01-28, 09:27   

chamstwo!
Jak mo¿na zni¿yæ siê to takiego poziomu i bezczelnie UKRA¦Æ domenê?! Szczerze mówi±c po tym co zrobi³ w±tpiê, ¿e j± odda...

Nie mam z nim ¿adnego kontaktu. S³ysza³em tylko o gumisiach z jakiego¶ tam lasu, ¿e to fajne misie, ale to tylko jak widaæ pog³oski :)

Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Wys³any: 2007-01-28, 10:48   

jest teraz dostêpny na gadu-gadu (od d³u¿szego czasu), ale z tego co widzê, to niezbyt chêtnnie podchodzi do rozmowy (czytaj: nie odpowiada). Przemax - mówi³e¶, ¿e go znasz. Je¶li mo¿esz - spróbuj to jako¶ zaatwiæ (albo przynajmniej daj nam aktualny kontakt).

przemax 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7087 dni temu
Sk±d: Matrix

Wys³any: 2007-01-28, 13:18   

nie raz z nim dawniej gada³em na GG ale co¶jest nie tak. Teraz np jest dostêpny ale on chyba zczai³ o co nam wszystkim chodzi. Nie odzywa siê wogóle chocia¿ jest na dostêpnym. Pasowa³o by go z³oiæ :p. Mo¿e by mu kto¶ z GTAFilms przmówi³ do rozumu bo on tam czêsto siedzi (a przynajmniej siedzia³) :554:
RAM:2x 2gb ddr3
HDD:Samsung 500Gb
PSU:Corsiair CX 430

Macius_ 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7369 dni temu
Sk±d: z £om¿y

Punkty: 8840
Wys³any: 2007-01-28, 18:35   

Ca³a sprawa smierdzi i to mocno.
Na pocz±tku przyznam ¿e my¶la³em ( mia³em nadziejê ) ¿e to jaki¶ nietrwa³y b³±d serwisu udostêpniaj±cego aliasy czy serwera, strony czy czegokolwiek innego. Za bardzo siê do adresu www.gtastunt.go.pl nie przywi±za³em jednak takie zachowanie jest naprawde ochydne zw³aszcza ¿e np. w For No Reason i chyba w jeszcze paru filmach by³ ten adres podany i wychodzi na to ¿e reklamujê stronê gumisia czego w ¿adnym wypadku nie roiê bo w czasie gdy umieszcza³em ten adres w FNR by³ to adres strony PKS. Do tej pory ceni³em go jako stuntera a teraz nawet jako cz³owiek duu¿o straci³ w moim przekonaniu oczywi¶cie jesli to wszystko prawda a wynika bez dwóch zdañ ¿e te domys³y s± prawdziwe i te chamskie zachowanie faktycznie mia³o miejsce.
Winnych ukaraæ!

Shark
[Usuniêty]

Punkty: 8840
Wys³any: 2007-01-28, 18:42   

Macius_ napisa³/a:

Winnych ukaraæ!

Tylko w jaki sposób? przecie¿ do prêgierza go nie przywi±¿emy. Drool musi po prostu jeszcze spróbowaæ pogadaæ z serwisem go.pl, bo z winowajc± (w dodatku tchórzem) sobie nie pogadamy...

Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Wys³any: 2007-01-28, 18:57   

Shark napisa³/a:
Macius_ napisa³/a:

Winnych ukaraæ!

Tylko w jaki sposób? przecie¿ do prêgierza go nie przywi±¿emy. Drool musi po prostu jeszcze spróbowaæ pogadaæ z serwisem go.pl, bo z winowajc± (w dodatku tchórzem) sobie nie pogadamy...

Pogadaæ... tu jest gorzej ni¿ w urzêdzie! Trzeba wype³niæ formularz, spe³niæ wymagania... a i tak administracja robi sobie toto-lotka sprawdzaj±c co pi±ty mail i na przyk³ad przy przejmowaniu aliasu - nawet nie patrz± komu go odbieraj±. Wierzcie mi - po kilkudziesiêciu mailach bez odpowiedzi wszystkiego siê odechciewa. Pro¶ba do was - wy te¿ próbujcie przej±æ t± domenê - mo¿e wreszcie kto¶ trafi na nasz mail.

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7345 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Wys³any: 2007-01-28, 20:10   

Wobec tego tak¿e nasze logo jest nieaktualne. :!: :698:

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-01-28, 20:44   

Wys³a³em do nich wiadomo¶æ o nastêpuj±cej tre¶ci:

Cytat:
Strona, która znajduje siê pod tym adresem nie dzia³a poprawnie. Ponadto ten alias zosta³ bezpodstawnie zabrany innemu u¿ytkownikowi, który by³ pierwszym w³a¶cicielem aliasu.
Z góry dziêkujê za pozytywne rozpatrzenie mojej wiadomo¶ci.

Po wys³aniu wy¶wietli³o mi siê co¶ takiego:
Cytat:
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to www.xt.pl:25 in /var/www/www.xt.pl/pages/class.smtp.php on line 105

Wiadomo¶æ zosta³a dostarczona!

Wygl±da na to, ¿e xt.pl ma problem z kodem i dlatego e-maile wys³ane ze strony za pomoc± formularza prawdopodobnie nie dochodz±, w wyniku czego nie odpowiadaj±...

VIP|radziu 
Przyjaciel

Do³±czy³: 7327 dni temu
Sk±d: Luboñ

Punkty: 14912
Wys³any: 2007-01-28, 20:45   

Trza im pewno wys³aæ bezpo¶rednio ;f

Shark
[Usuniêty]

Punkty: 14912
Wys³any: 2007-01-28, 20:54   

Tylko ¿e nigdzie nie maj± podanego maila ;/ nawet w kodzie strony nie znalaz³em :|

Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Wys³any: 2007-01-29, 09:39   

pewnie kontakt@xt.pl albo admin@xt.pl. Albo specjalnie NIE MA maila, bo nie chce im siê czytaæ. Bo skoro nie ma go w kodzie strony... :|

Shark
[Usuniêty]

Wys³any: 2007-01-29, 09:49   

Wygl±da na to, ¿e musimy siê przyzwyczaiæ do adresu stunting.go.pl, bo ani z serwisem, ani ze z³odziejem nie mo¿na siê dogadaæ...

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: