Do³±czy³: 6460 dni temu Posty: 45 Sk±d: Czêstochowa
Punkty: 600
Wys³any: 2010-09-05, 21:02 [PKS]Breakout
Witam wszystkich.
Chcia³bym przedstawiæ wam najnowsz± produkcjê PKS Studios któr± mia³em zaszczyt zmontowaæ no có¿ by³o parê b³êdów w moim monta¿u .. ale my¶lê , ¿e bêdzie wam siê to przyjemnie ogl±da³o ... z góry chcia³bym przeprosiæ za moje lenistwo D oraz problemy z uploadem .. video ju¿ by³o zmontowane prawie tydzieñ temu ale dopiero dzisiaj oficjalna premiera .. no nic nie bêdê siê rozpisywa³ nic mi nie pozostaje jak tylko zaprosiæ was do ogl±dania.
Film na + sensas jak na tak d³ug± nieobecno¶æ w ¶wiecie monta¿u to jestem pod wra¿eniem wszytsko dobrze u³o¿one jak dla mnie, tylko jeden minus te 2 pierwsze efektt w filmie ( 0:09 i 0:10 ) reszta ok.
Stunty to tak Fishu jak dla mnie zowni³ film pizzaboyem x))) wygl±da³o jak HB xd [cenzura] stunt , g7 zaimponowa³ mi swoimi stuntami na mtb ^^ mam nadzieje ¿e wracasz na sta³e r g³od da³ fajne bosty ( tu + bo nie lubie boostów, a akurat te co pokaza³e¶ by³y fajne ), macc te¿ pokaza³ ( mimo 2-3 oldów tego 3 nie jestem pewien) co¶ od siebie. Najs³abszym ogniwem okaza³ siê Kiper oraz Kusiu ( co dziwne my¶la³em ¿e Kusiu zowni film PKS'u a tu zonk ) od Kusia wymaga³em wiêcej poniewa¿ mia³ ¶wietne solo, niestety okaza³o siê, ¿e nie za bardzo chce mu siê stunciæ :P.
Film na plus najbardziej bd pamiêta³ fisza i g7 ( oraz boosty g³oda ) ^^' oby tak dalej :P
Film ten nie jest ani powalaj±cy na kolana, nie jest te¿ s³aby i chyba dlatego mi siê tak podoba. Niestety jest tylko jeden mankament, który przeszkadza mi w ogl±daniu tej produkcji - Ja. Gdybym móg³ wymieniaæ kto nie spisa³ siê w tym filmie to na pierwszy ogieñ da³bym swoj± osobê. Liderem tego filmu sta³ siê za to Gesior7 co jest dla mnie bardzo pozytywnym zaskoczeniem. Zawsze twierdzi³em, ¿e zaskakiwanie mnie to g³ównie bro¿ka Gesiora - najstarszego obecnie cz³onka PKS Teamu. Mi³o ogl±daæ w jak dobrej formie jest Fishu szkoda tylko, ¿e nie chcia³ d³u¿ej reprezentowaæ PKSu, st±d te¿ to jego ostatni wystêp jak narazie. Macc równie¿ udowadnia nam, ¿e lubi lataæ daleko ale i precyzyjnie. Adik to nieroz³±czny zwi±zek z infernusem i tak¿e w tej produkcji nie mog³o go zabrakn±æ, podobnie uczyni³ R God z swoimi taksówkami.
Raziel - czego siê nie ma w sprzêcie to siê ma w g³owie czyli "pan kreatywny".
Wszyscy stunterzy spisali siê na tyle w ró¿nym stosunku co do umiejêtno¶ci i do¶wiadczenia, ¿e stuntfilm by³ bardzo wyrównany poziomem.
Monta¿ tego filmu tak¿e przypad³ mi do gustu. Jak widaæ da siê uchwyciæ granicê miêdzy overeditem a zbyt prostym monta¿em. Ca³y utwór main zosta³ zgrabnie wkomponowany w daj±c± relaks muzykê. SeNsas ! rozgrzeszam Ciê za te problemy przedpremierowe bo warto by³o czekaæ - dobra robota !.
Film przyjemny dla oka i ucha. Szkoda, ¿e sk³ad PKS tasuje siê z ka¿dym Crew Videm. Mo¿e tym razem siê to zmieni ? Bo w tym momencie trudno znale¼æ nawet punkt odniesienia co do poprzednich produkcji.
Wolê jednak optymistycznie patrzeæ na rozwijaj±c± siê sytuacje i ciesze siê, ¿e ten stuntfilm zosta³ zrealizowany.
_________________ " Jest tylko jeden powód dla którego nie warto stuntowaæ :
Crashe replay'ów... "
Wiek: 39 Do³±czy³: 6675 dni temu Posty: 665 Sk±d: Bartoszyce
Punkty: 511
Wys³any: 2010-09-06, 07:18
Film dobry, szkoda ¿e nic wiêcej. Szczerze mówi±c nic wiêcej nie oczekiwa³em, ale mniej wiêcej opiszê o co mi chodzi.
Nie mogê patrzeæ na ten film przez piksele, które widzê przy samochodach, drzewach, budynkach etc. Nie widzê problemu, ¿eby ustawiæ 3xAA w SA i 16xQAA w karcie graficznej. Wygl±da to jak LQ jakiego¶ denne filmu, ale dobra.. Poza tym monta¿ jest ok.
Stunty s± ok. Stunty jakie zapamiêta³em z filmu; Skamera dropbump2wallride2grind, Raziela pizzaboy ramp2bump2prec, Gesiora jump2bwstoppie2prec no i to by by³o na tyle.
Wiek: 32 Do³±czy³: 6908 dni temu Posty: 1473 Sk±d: Wroc³aw
Punkty: 2727
Wys³any: 2010-09-06, 07:25
Macc napisa³/a:
...Nie widzê problemu, ¿eby ustawiæ 3xAA w SA i 16xQAA w karcie graficznej....
Z tego co mi siê wydaje Macc, to nie mo¿na ustawiæ anty-aliasing'u i w grze i na karcie graficznej w tym samym momencie. AA bêdzie dzia³a³, albo tylko z poziomu karty, albo z poziomu aplikacji.
Jak wrócê ze szko³y, to mo¿e napiszê troszkê d³u¿sz± recenzjê.
Wys³any: 2010-09-06, 09:00
Bardzo fajny film wyszed³. Ogólnie to poziom stuntów by³ jak dla mnie ¶rednio-dobry, czyli mo¿na powiedzieæ niez³y ;P . Najbardziej podoba³y mi siê MTB stunty, G7 i Skamer pokazali swoj± kreatywno¶æ. Prócz tego stunty Kusia by³y na dobrym poziomie a Raziela naprawdê pomys³owe. Reszta dosyæ nie¼le, podtrzymywa³a poziom filmu na jako takim poziomie. Co do stuntów macca siê nie wypowiem ^^ . Podoba³ mi siê równie¿ ramp2prec SeNsasa. Monta¿ móg³by byæ trochê lepszy, CC nie pasowa³o do tej nuty, która z kolei by³a najgorszym aspektem filmu, po prostu nudna ...
Podsumowuj±c ten film by³ na pewno lepszy ni¿ wasze ostatnie produkcje z 2009/2010, ale nadal wolê Speed Up Id¼cie siê pochwaliæ filmem na gtas
Film mi sie bardzo podobal. Najlepiej jak na mnie wyszedl stunt Macca, te 2 bumpy infernustem (2:12) nie wiem czemu ale podobalo mi sie. Ogolnie wszystko na poziomie, za calosc 8/10
Wiek: 36 Do³±czy³: 6968 dni temu Posty: 949 Sk±d: mazowsze
Punkty: 11914
Wys³any: 2010-09-06, 16:33
Wszystko by³o by bardzo dobrze gdyby nie ta beznadziejna muzyka, niestety wed³ug mnie zepsu³a ona koñcowy efekt i to bardzo. Co do stuntów to kilka starych i kilka ma³o efektownych siê wpl±ta³o ale ogólnie przewa¿a³y te lepsze i to jest chyba g³ówny plus tego filmu, zdziwi³em siê nawet ¿e niektórzy dali tak dobre czego bym siê nie spodziewa³.
Monta¿ w miarê, nie jaki¶ super ale dajê radê. Gesior i Fishu najlepiej, nie wiem tylko czemu Macc tyle oldów da³e¶.
Ciesze siê, ¿e z wami wyst±pi³em. Co prawda tylko ten jeden raz, no ale nie by³ mi ten vid obojêtny i zrobi³em do¶æ dobre stunty z tego co widzê ;D PKS trzyma poziom i bardzo siê z tego ciesze. KS bêdzie mia³o z kim rywalizowaæ ^^ Co do filmu.
Stunty - wielkie zaskoczenie ze strony Gêsiora, stary, ¶wietne triki, szacun! Oprócz stuntów G7 do gusty przypad³y mi tak¿e wyczyny Adika <3, Skamera ( chod¼ stunt z 3:00 by³by o wiele lepszy z bw stoppie ), Raziela pizzaboyem, swój ch³op Kreatywno¶æ cenie sobie bardziej od wypasionego sprzêtu. Kusiu mnie zawiód³, nie to ¿e wypad³ ¼le ale my¶la³em, ¿e to on zagóruje w tym movie. Macc da³ oldy :< Chyba oprócz tego palm landa, nie jestem pewien.
Monta¿ - Podoba³ mi siê, chod¼ móg³by byæ bardziej dopracowany na tyle ile czasu Sensas go montowa³. Muzyka jak dla mnie fajna, CC te¿.
Ogó³em fajny collabik, ze swojej strony ¿yczê wam wiêcej takich produkcji, a nawet i lepszych Przy okazji dziêkuje ca³emu zespo³owi PKS za mile spêdzony czas z wami. To tyle
Wiek: 29 Do³±czy³: 5777 dni temu Posty: 40 Sk±d: siê bior± dzieci?
Punkty: 440
Wys³any: 2010-09-06, 17:33
By³o pare ma³o efektownych i starych stuntów, ale by³y równie¿ te lepsze. Najlepiej wed³ug mnie wypadli Skamer i G7 ze swoimi stuntami MTB oraz stunt NRG Skamera. Ogólnie film bardzo ³adny, monta¿ móg³by byæ lepszy, gdyby Sensas ustawi³ wy¿sz± rozdzielczo¶æ i AA, ale i tak wysz³o dobrze. Poza Skamerem i G7 dobrze te¿ wypadli Fishu oraz Adik.
Wed³ug mnie, To Adik oraz Raziel najlepiej wypadli. Reszta taka sobie (tak wiem i tak jestem gorszy). No ale có¿... Jestem tylko ma³ym nupem i nic nie umiem.
Wiek: 37 Do³±czy³: 7308 dni temu Posty: 2607 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 39724
Wys³any: 2010-09-11, 00:07
Muszê przyznaæ, ¿e film zrobiony jest w oryginalnym i dobrym stylu. Intro, loga i napisy koñcowe niejednokrotnie trwaj± prawie po³owê filmu. Natomiast ten bez w±tpienia w ca³o¶ci da siê nazwaæ Stuntfilmem.
Trudno mi odró¿niaæ osobno, kto lepszy, kto gorszy. Styl filmu unika takiego podzia³u a sposób, w jaki zosta³ doprowadzony do koñca ten film daje do zrozumienia, ¿e jeste¶my zgran± paczk±.
... a mo¿e jednak warto tu kogo¶ wyró¿niæ.
Bardzo podoba³y mi siê stunty Adika. Nietypowy by³ dla mnie stunt MTB na budynku Burger shot.
Mariusz*, Twoje stunty taxi mogê okre¶liæ u¿ywaj±c 2 razy nie: nieskomplikowane i nietypowe. My¶lê, ¿e w tym jest coraz lepszy. Stunty taksówkami to bezsprzecznie Twoja domena.
Sensas w pierwszym swoim stuncie tutaj mia³ chyba najd³u¿sz± drog± do rampy.
Fishu, grind z pó³toraobrotu trudno nie zapamiêtaæ. Ka¿dy Twój stunt jest inny, ka¿dy innym pojazdem. Trudno dojrzeæ tutaj jednolitego stylu. Mimo wszystko ¶lizg z pó³toraobrotu podoba³ mi siê.
Macc, z Twoich stuntów wpad³ mi w oko stunt infernusem, z bardzo dobrym l±dowaniem. Dwa pozosta³e twoje stunty kontrastowa³y ze sob± wed³ug mnie. My¶lê, ¿e móg³by¶ zrobiæ wiêcej tak pozytywnie zaskakuj±cych stuntów.
Law: Bardzo dobry drzewo-bump! My¶lê, ¿e powiniene¶ trenowaæ styl infernusowy. Jest nie¼le.
Kusiu i Kiper moim zdaniem wyszli bardzo dobrze. Kusiu zapoda³ naprawdê dobre podwójny bump + ¶lizg (combo), Kiper nie pokaza³ du¿o stuntów, ale za to bardzo ³adnie wyl±dowa³ bb.
Razielu! Bardzo nietypowy styl i nowe stunty. Film pokaza³ tylko urywek car-bumpa motorynk±, ale zarówno ten, jak i inne Twoje tricki to kreatywny stunting.
Bardzo twórcze kombinacje zastunci³ równie¿ Skamer. Skam, Twój styl stuntowania jest rozpoznawalny na pierwszy rzut oka. Tak, niezmienny wygl±d playera daje siê rozpoznaæ, ale o ile pamiêtam Twoje poprzednie wyst±pienia, tak teraz nie zawiod³em siê. Zakombinowa³e¶ ka¿dy stunt. Ka¿da kombinacja idealnie zakoñczona ¶lizgiem, precyzyjnym l±dowaniem, za ka¿dym stuntem ... masz to we krwi.
Czeka³em na ten film. By³em ciekaw, jak wypadnie, które z moich stuntów zosta³y zakwalifikowane, no i jak bêd± zgrane nasze stunty.
Nie rozczarowa³em siê, chocia¿ ka¿dy stunt by³ inny. Ka¿dy pokaz³± co¶ oryginalnego, trochê siebie. Oczekiwa³em kolejnego sukcesu, który nas umocni i nie pozwoli w±tpiæ w kolejne.
Polskie Ko³o Stunterskie odnios³o kolejny sukces. To jest nasz sukces.
P.S. Sensas, ¶wietna robota nad filmem!
P.S.#2 Siemko: Zamiast siê kryæ, poka¿, jak wiele potrafisz. Jestem przekonany, ¿e poza BH umiesz du¿o wiêcej. Nie musisz siê kryæ i pisaæ do wszystkich, ¿e umiesz BH, a w tym temacie uznaæ, ¿e nic nie umiesz, aby wyró¿niæ parê osób i zaraz sie schowaæ pod takim pretekstem.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum