Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Skamer
2010-09-18, 12:38
I want to ride my bicycle.
Autor Wiadomo¶æ
VIP|Kanosh 
Przyjaciel

Do³±czy³: 7292 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 5780
Wys³any: 2006-09-01, 12:24   I want to ride my bicycle.

Jest to mój drugi stunt w ogóle i pierwszy montowany przeze mnie. Jak wskazuje tytu³, s± w nim jedynie tricki wykonywane na rowerku (MTsmiley. Wersje LQ dodam nied³ugo (jeszcze muszê zrenderowaæ xD ). Link da³em na rapida, ale gdyby ktos chcia³, moge wrzuciæ gdzie¶ indziej jeszcze. Stunt ten nie jest w pe³ni powa¿n± produkcj±, ale stara³em siê go zrobic jak najlepiej - jak wysz³o zobaczcie sami. Stunt trwa niewiele ponad 5 minut. Stunta robi³em krótko - nieca³y tydzieñ, ale wydaje mi sie, ze efekty mojej pracy sa ca³kiem niez³e. Stunt nie jest modowany.
Czekam na wasze recenzje i oceny.

Wersja HQ 64, 3 MB na rapidzie
Wersja HQ 64,3 MB na sendspace
wersja LQ 28 MB na sendspace
Wersja na youtube
It's only talk
Ostatnio zmieniony przez Kanosh 2006-09-02, 11:36, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Macius_ 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7333 dni temu
Sk±d: z £om¿y

Punkty: 8840
Wys³any: 2006-09-01, 21:45   

Jest w tym filmie co¶ tak ³agodnego spokojnego wrêcz leczniczego, ¿e gdy ma sie z³y nastrój np. teraz ( dó³ spowodowany szko³± ) chce sie go raz po raz ogl±daæ. Na trikach rowerkiem za bardzo siê nie znam wiêc trudno mi je oceniæ... odrazu widzia³em ¿e niektóre móg³bym powtórzyæ oraz niektóre czêsto powtarzane w filmie np. 2 grindy w tym samym miejscu... jednak widz±c "konkurencje" w stuntach rowerami i te 2 przeskoki przez ¶rodek p±czka ( doughnuta :P )i 2 wyskoki "niby to do ty³u" dajê 9/10 za triki.
Monta¿. Utrafi³e¶ w 10, natykaj±c siê po drodze na ultimatum monta¿u. Mianowicie, monta¿ nie jest przesadzony, wrêcz przeciwnie, efekty sprawiaj± wra¿enie ³agodnych stonowanych itp. Jednocze¶nie nie czuæ niedostysu z powodu braku efektów. Wszystko to zmienia ten film w estetyczn± i delikatn± kompozycjê. Mo¿e kto¶ siê z tym nie zgodzi ale to jeden z niewielu filmów za który z czystym sumieniem stawiem 10 za monta¿.
Muzyka to kolejny z wielu plusów filmu. Pasuje jako ³agodna itd. jednakowo¿ jest dynamiczna i szybka czyli taka jaka powinna byæ. Jest to pierwszy film z trikami na rowerze który naprawde odprê¿a. Tak jak do stuntów motorem, samochodzem czy lodzi± trzeba hard rocku tu a¿ samo siê prosi o muzykê spokojn±. Jednym s³owem 10.
Nie wiem czy to z powodu respektu przed wspó³ctwórc± TA czy te¿ z powodu zauroczenia spokojem tego stunta czy mo¿e dlatego ¿e wreszcie poczu³em rado¶æ z banalnych rzeczy pod wp³ywem tego tytu³u ale jak na mój gust jest to kwintesencja stuntów rowerkim ( 10 ) z ma³ymi niedoci±gniêciami ( - ). Gratulacje Kanosh, to pierwszy film z trikami na poje¿dzie bez silnika, który przejdzie do historii.
Ogólnie: 10 -

VIP|Kanosh 
Przyjaciel

Wys³any: 2006-09-01, 22:14   

Dzieki Macius_ :) Szczerze mówi±c, nie spodzodziewa³em sie takiej oceny. Na pocz±tku zdo³owa³em siê, bo nikt tego stunta nie ocenia³:/ (da³em na _F i tu). Jeste¶ pierwszym recenzentem:)
A recka mi siê bardzo spodoba³a (lecznicze w³a¶ciwo¶ci stunta rlz:D ). Co do tego, ¿e niektóre tricki móg³by¶ powtórzyæ, to siê nie dziwiê, bo jak napisa³em stunta robi³em nieca³y tydzieñ i wcze¶niej nie interesowa³em siê za bardzo rowerkami, co wiêcej, uwa¿a³em, ¿e trudno zrobic z nimi cos fajnego. Co do grindów - ciê¿ko w ogóle zrobiæ grinda rowerkiem (jestem strasznie dumny z tego ostatniego grinda:) ) - i w stuncie s± tylko trzy + jeden naci±gany:). Mozliwe, ¿e te dwa grindy sa tym samym, tylko z przyblizeniem itd. Co do 2 skoków przez ¶rodek p±czka i skoki do ty³u - podoba³y siê rozumiem? Co do tych skoków do ty³u - zauwa¿y³em, ¿e jak stoi siê w miejscu i robi siê du¿y skok, to tak czy siak rower leci do ty³u:) Co do monta¿u - cieszê siê, ¿e siê podoba, bo przecie¿ to pierwsza produkcja montowana przeze mnie:) Co do muzy - Disturbed ³agodny? Wielkie DZIÊKI za reckê.
EDIT - Macius_, jak mo¿esz, zamie¶æ te¿ t± reckê na _F, ¿eby zmobilizowaæ tam troche ludzi do pisania, ok?
It's only talk

Dark 
Aktywny amator

Do³±czy³: 7256 dni temu

Punkty: 2980
Wys³any: 2006-09-02, 13:43   

Tricki:10/10
Monta¿:10/10
Muzyka:10/10
(co sie bede rozpisywa³ :p )

Jant
Go¶æ

Punkty: 2980
Wys³any: 2006-09-02, 14:17   

Powiedz mi jakich cheatów (prócz GTASA CC) u¿y³e¶ przy trikach.
Zw³aszcza przy 3:55 kiedy z chodnika wskoczy³e¶ na jakie¶ atrium.
Polecam Ci siê schowaæ i czekaæ a¿ nie wyro¶nie Ci broda i Ciê nikt nie pozna :*

Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Do³±czy³: 7336 dni temu
Sk±d: £om¿a

Punkty: 666667056
Wys³any: 2006-09-02, 14:26   

Jant napisa³/a:
Polecam Ci siê schowaæ i czekaæ a¿ nie wyro¶nie Ci broda i Ciê nikt nie pozna :*

Czy móg³by¶ po prostu oceniæ film i wyraziæ swoj± opiniê? Bo z tej wypowiedzi nic nie wynika.

VIP|Kanosh 
Przyjaciel

Wys³any: 2006-09-02, 16:01   

Jant - nie u¿ywa³em ¯ADNYCH kodów, cheatów, modów, handlingu, GTA SA CC, czy czego innego. U¿ywa³em tylko tej sztuczki, ¿e gdy sie wystrzeli zaraz po podskoku rower skacze wy¿ej. A w stuncie 3:55 to by³ chyba bug z gry. Skaka³em na dach tego "atrium", ¿eby wykonaæ tricka z 1;24 i dalej. I raz tak po prostu wyl±dowa³em. Nie u¿ywa³em ¿adnych cheatów!
It's only talk

Macius_ 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7333 dni temu
Sk±d: z £om¿y

Punkty: 8840
Wys³any: 2006-09-02, 23:14   

Jant napisa³/a:

Dziwi mnie ¿e te s³owa pad³y od u¿ytkownika _F :(
Dgyby to fan _S to rozumiem i to nawet pochwa³a by by³a ¿e stunt jest tak dobry ¿e oni podejrzewaj± o zmiane handlingu a poza tym po co Ci wiedzieæ co on podkrêca³ ( nic ) czy¿by¶ sam chcia³ co¶ zmodyfikowaæ ?
Co do tej brody jakby¶ Kanosh jednak pos³ucha³ sz. p. Jant'a a ni mia³ by¶ wystarczaj±co du¿o brody to moigê Ci po¿yczyæ pare w³osków z podbródka ( bede musia³ sie jutro ogoliæ serio :) )

Drool 
Ja tu tylko sprz±tam
...i wynoszê ¶mieci!

Do³±czy³: 7336 dni temu
Sk±d: £om¿a

Punkty: 666667056
Wys³any: 2006-09-03, 08:46   

No dobra, wreszcie wolny. :) Sorry, ¿e dopiero teraz Kanosh, ale jestem zawalony robot±. :|

Stunty: nie znam siê na stuntach na rowerach, ale szczerzel lepszych nie widzia³em. Na rowerze nic mi nie wychodz, wiêc stopnia trudno¶ci oceniæ nie mogê, ale mi siê podobaj±, i jak napisa³em wcze¶niej - lepszych [na rowerze] nie widzia³em. 9/10

Muzyka: dynamiczna, pasuje... podoba mi siê. Wszystkie filmy stuntorowerowe maj± muzykê typu rap, hip-hop... Ci uda³o siê uzyskaæ znakomity klimat daj±c co¶ innego. No wiêc oryginalno¶æ i niedawanie hip-hopu ani rapu [nie cierpiê!!!! :P] dajê równie¿ 9/... co ja mówiê! nie znoszê hip-hopu i rapu!!! 10/10 :P

Monta¿: nieprzesadzony, zgrany z muzyk±, mi³o siê ogl±da. Bardzo mi siê spodoba³, prócz jednej rzeczy: rozb³yski wygl±da³y jako¶... nieciekawie. Na przysz³y raz radzi³bym krótkie i mocne - ewentualnie z domieszk± ¿ó³tego. Ale to tylko moje wybrzydzanie [jestem uczulony na to prawie jak na wy¿ej wymienion± muzkkê muzykê :P]. Monta¿ jest fajny, a je¿eli nie mam siê do czego wiêcej uczepiæ, to dajê 9,5/10

No i wynik nasuwa siê sam: 9+ lub 10- - wybierz co wolisz :P Film bardzo mi siê podoba³, ale jednak tricki na rowerze nie s± tak emocjonuj±ce jak stunty na nrg czy infernusie... Ale co do monta¿u i oryginalno¶ci: trzymaj tak dalej! :)

PS. Film trafia do downloadu - wiêc go dodaj z kilkoma innymi produkcjami. Plz... ja nie mam kompletnie czasu... ;)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: