Punkty: 666667056
Wys³any: 2010-09-26, 23:10 Dresiarze/Metale
Cze¶æ Wam! Jako ¿e ostatnio znów wchodzê tutaj trochê czê¶ciej postanowi³em zamie¶ciæ równie¿ i tu info o moich ostatnich wypocinach. I nie ma to nic wspólnego z GTA...
Ostatnio z okazji pewnej uroczysto¶ci postanowi³em wspomóc moj± szko³ê i podj±³em siê nakrêcenia i zmontowania dwóch krótkich filmików przedstawiaj±cych dzieñ z ¿ycia zarówno Dresiarza, jak i Metala. A jako ¿e by³ to projekt szkolny, nie mog³o byæ ¿adnych nawi±zañ do przemocy, broni, bejsboli, alkoholu, u¿ywek.. czyli ogó³em nie³atwa sprawa.
Na szczê¶cie jako¶ temu podo³a³em. No w³a¶nie, jako¶.. liczê tutaj na wasze komentarze, co my¶licie o tym?
//Znajomi poprosili mnie o pomoc do¶æ pó¼no, a wiêc mia³em morderczy deadline - od razu zaznaczam, ¿e dresiarzy krêci³em + montowa³em w 3 dni (niestety zmuszony by³em robiæ to zarówno w nocy, jak i w dzieñ, co widaæ.. bardzo widaæ), a metali zaledwie w 1. I jestem wyj±tkowo dumny z tego wyniku!
Wiek: 32 Do³±czy³: 7119 dni temu Posty: 1507 Sk±d: Myczków
Punkty: 7309
Wys³any: 2010-09-27, 10:48
Nie wiem czemu, ale pocz±tkowa scena z Metalów przypomina mi trochê film "Forest Gump". Tam te¿ tak bieg³ i bieg³....
Obydwa filmiki s± zrealizowane dobrze (nie powiem, ¿e doskonale, bo wiele lepszych rzeczy widzia³em na tym ¶wiecie :P). Ujêcia kamery s± dobrze zrobione, "nie wchodz± w ¶ciane" Szczerze mówi±c nie mam wiêkszych zastrze¿eñ co do pracy kamery. Sama historia to hm... W metalach by³o parê fajnych scen (scena na placu zabaw > all! Ta rado¶æ...) W Dresach... Z bierek ¶mia³em siê dobre kilka minut :P Mi³o jest ujrzeæ takie prace. Mam nadzieje, ze bêdziesz udostêpnia³ tutaj równie¿ i inne swoje arcydzie³a?
_________________ Co¶ dla osób, które lubi± moje stunty
I dla moich przyjació³!
Wys³any: 2010-09-27, 15:44
Wielkie dziêki za Wasze liczn.. obszerne komentarze!
Szczerze przyznam, ¿e je¶li chodzi o dresiarzy - zlecono mi ich robotê i mam niewielki wk³ad w scenariusz/scenopis - g³ównie jedynie nakrêcenie/zmontowanie, przy czym je¶li chodzi o metali wiêkszo¶ci± zaj±³em siê sam (wyj±tkiem s± sceny, w których ja wystêpujê - wtedy ustawia³em kamerê albo na statywie, albo u¿ycza³em koledze - któremu jeszcze raz dziêkujê za pomoc). Swoj± obecno¶ci± nie chcia³em siê chwaliæ - bo i nie ma czym. A kto mnie widzia³, jak Ty, Skam, zauwa¿y to i tak.
Szczerze - sam jestem niezadowolony ze scen krêconych z samochodu, wtedy kamera trzêsie siê niemi³osiernie. Có¿, polskie drogi...
Raziel - mo¿na powiedzieæ, ¿e to moje pierwsze takiego typu produkcje. Ale je¶li tylko co¶ jeszcze sklejê - jasne, z chêci± pochwalê siê tutaj.
Wiek: 32 Do³±czy³: 7119 dni temu Posty: 1507 Sk±d: Myczków
Punkty: 7309
Wys³any: 2010-09-27, 19:40
mam jeszcze jedno pytanie, a w³a¶ciwie dwa: Czym krêci³e¶ te filmiki? Bo porównuj±c jako¶æ tych filmików a jako¶æ Twoich nagrañ z koncertu czuje pewien niedosyt... I jestem Ciekawy, czy to wina sprzêtu czy te¿ kompresji.
A drugie pytanie to nazwa piosenki z koñcówki "Dresów" - Wiem, ze to ma ju¿ parê lat, gdy by³em m³odszy to s³ucha³em tej piosenki, jednak za choooja nie mogê sobie przypomnieæ tytu³u!
_________________ Co¶ dla osób, które lubi± moje stunty
I dla moich przyjació³!
Wys³any: 2010-09-27, 20:14
Nagrywa³em wszystko tym samym sprzêtem. I tak, jest to niestety wina kompresji - jako ¿e by³o to dedykowane na nienajsprawniejszy sprzêt szkolny oraz projektor nie mog³em sobie pozwoliæ na wiêcej. Za to je¶li chodzi o scenê pocz±tkow± w metalach, aparat wyra¼nie nie ogarnia³ szybko zmieniaj±cej siê scenerii - i w efekcie obraz by³ niewyra¼ny, bez p³ynno¶ci. I nie bêdê go wini³, i tak jest ¶wietny jak na malutki aparacik fotograficzny maj±cy opcjê krêcenia filmików.
Wiek: 32 Do³±czy³: 6472 dni temu Posty: 335 Sk±d: ¦widnica
Punkty: 11049
Wys³any: 2010-09-28, 07:10
Metale bardziej humorzaste od dresiarzy , ale i tak oba filmiki mnie rozwalaj± ,
Pogaratulowaæ takiego pomys³u . Najbardziej to w dresach rozwali³o mnie z tym drzewem
Wiek: 32 Do³±czy³: 6009 dni temu Posty: 181 Sk±d: Zielona Góra
Punkty: 2440
Wys³any: 2010-10-06, 09:39
Dresiarze- Uwiod³a mnie akcja z 3:16 do 3:28 D znam to z jakiego¶ filmu, chyba "Nie zadzieraj z fryzjerem" . Bierki te¿ rozwali³y konstrukcje Le¿a³em bez kitu "Masz temacik? ". Bardzo fajne zakoñczenie, podoba³o mi siê ogólnie.
Metale- Bardzo klimatowy filmik, no omijaj±c t± ¶mieszn± koñcówkê, która itak by³a bardzo fajna Bardzo fajnie przedstawiony jest ¶wiat "Metali" i chyba puszczê ten vid mojemu kumplowi metalowi Siê po¶miejemy
Wsumie- Wszystko bardzo fajnie zrobione, niektóre momenty troszeczkê niedopracowane no ale poprawkê mo¿na na to wzi±æ Monta¿ jak ju¿ wy¿ej napisali lekki i prosty, przyjemny dla oczu. Definitywnie, bezprecedensowo i bezsprzecznie najlepiej wypadli Metale, choæ dresy nie by³y te¿ a¿ tak z³e
IMO: pozdrawiam
Wiek: 29 Do³±czy³: 5985 dni temu Posty: 132 Sk±d: siê bior± n00by?
Punkty: 1420
Wys³any: 2010-10-06, 20:47
Gryzlek to jednak, ma to co¶ w sobie, ¿e zawsze roz¶mieszy, hah! Niez³y facepalm.
Co do filmów takie sobie, widaæ ¿e na szybko krêcone, ale z dresiarzy troszku siê 'pola³em' ;d
Wiek: 32 Do³±czy³: 6009 dni temu Posty: 181 Sk±d: Zielona Góra
Punkty: 2440
Wys³any: 2010-10-07, 21:04
Gryzlek napisa³/a:
Rahim napisa³/a:
IMO: pozdrawiam
nie chce mi sie szukac obrazka mojzesza szczelajacego facepalma
doszukaj siê znaczenia skrótu "IMO", a je¶li chodzi Ci o dwukropek po tym to jest niedorobiona emota, niestety przez moje niedopatrzenie. Czasami siê zastanawiam, po kiego grzyba w ogóle piszesz takie posty, swoj± g³upot± na pewno zwrócisz na siebie uwagê
Gryzlek napisa³/a:
nie chce mi sie szukac obrazka mojzesza szczelajacego facepalma
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum