Wiek: 32 Do³±czy³: 7156 dni temu Posty: 1507 Sk±d: Myczków
Punkty: 7309
Wys³any: 2013-11-25, 22:50 Przysz³o¶æ forum
Nadszed³ ten dzieñ, kiedy trzeba postawiæ sprawê jasno - forum upada. Miejsce, w którym swój czas pêdza³o dziennie co najmniej 30 osób (a w lepszych miesi±cach nawet 60) dzi¶ ¶wieci pustkami niczym opuszczony plan filmowy westernów (brakuje tylko podmuchu wiatru i krzaku mkn±cego po ekranie).
Stunt liga zakoñczona, czyli wszelka forma która przyci±gnê³a by tu kogokolwiek posz³a w [cenzura] jak fundusze na autostrady. Raz na pó³torej miesi±ca kto¶ wrzuci nowy temat, raz na parê dni kto¶ co¶ napisze na SB a Art bêdzie komentowa³ co popadnie - sens jest ci±gniêcie czego¶ takiego?
Na forum nie ma ju¿ aktywnych stunterów, ¶rednia wieku posz³a w górê, ma³o kto z obecnych ma teraz czas by "zawodowo" stuntowac czerpi±c przy tym choæ odrobinê przyjemno¶ci, podejrzewam ¿e wiêkszo¶æ nawet ju¿ GTA nie ma na kompie zainstalowanego.
Sekcja z crewami to bardziej Hall of Fame i przegl±danie albumu ze zdjêciami ni¿ walcz±ce o chwa³ê, s³awê i presti¿ organizacje. W sumie... tak by³o od dawna wiêc nie wiem czemu poruszam co¶ a¿ tak oczywistego.
Nowi stunterzy lgn± do GTAstuning które swoj± drog± te¿ najlepsze lata ma za sob±, jednak pomimo tego jako¶ siê trzyma. Nowe osoby z Polski zamiast szukaæ wsparcia na rodzimym podwórku rejestruj± siê gdzie indziej, no ludzie!
Administracja jest jaka jest, Gesior jak morze próbuje to wszystko ci±gn±æ, ale te¿ ma swoje ¿ycie i ma³o czasu na problemy forum.
TAK DALEJ BYÆ NIE MO¯E
Serwer z tego co wiem jest oplacony do lutego, trzeba zadaæ sobie pytanie czy dalej ci±gniemy to co jest, ulepszamy i odnawiamy PKS czy te¿ koñczymy z honorem?
Chcê wywo³aæ dyskusjê, która mo¿e wy³oni jakie¶ rozwi±zania i jakie¶ ambitne osoby.
Co proponujê?
Je¶li chcemy, aby to forum od¿y³o, trzeba nam nowych stunterów - okazja do zdobycia ¶wie¿ej krwi z pewno¶ci± pojawi siê w momencie wydania V na PC - na pró¿no szukaæ teraz kogokolwiek w SA czy VC czy te¿ w IV - nie widzê (przynajmniej ja) sposobu zdobycia tam nowych ambitnych osób w ³atwy sposób. Oczywiscie, mo¿na siedziec ca³ymi dniami na serwerach i zapraszaæ ka¿dego do stuntowania, ale nie s±dze aby znalaz³a siê tutaj osoba, która by mia³a na to i czas i chêci -.-
Z V te¿ biznes taki, ¿e jeszcze chwilê na Ni± poczekamy a do tego czasu pewnie forum wymrze ju¿ kompletnie. Chcia³bym w takim razie zachêciæ trochê osób do reklamy i stuntowania
SOTM z nagrodami- uda³o mi siê zachêciæ przynajmniej paru stunterów do zmagañ w lidze przy pomocy pieniêdzy, my¶lê ¿e i teraz da to jaki¶ rezultat. Mogê sponsorowaæ nagrody w zmaganiach SOTM'u - raz w miesi±cu najlepsze zg³oszenie dostawa³o by do³adowanie bad¼ wp³atê na konto. Ile? To ju¿ zalezy od tego czy bêd± inni chêtni do odbudowy forum. Obowi±zkiem by³o by tyutaj zamieszczanie informacji o forum na koñcu ka¿dego zg³oszenia - sprawa do obgadania i ustalenia, da nam choæ "trochê" reklamy i zachêci innych do prób Jedyne czego tu potrzebuje to osoby która by tego nadzorowa³a (zaklada³a tematy, przypomina³a mi sie na PM/GG/FB) bo mam ma³o wolnego czasu aby samemu wszystko robiæ.
Reklamy na stronie- serwer musi siê z czegos utrzymywaæ, gesior stale wp³aca pieni±dze, równiez i tu ja mogê dop³acac siê do wykupywania serwera, ale warto te¿ zastanowiæ siê nad reklamami na forum - wszelkie adsence to ma³y zysk ale zysk
Promowanie na innych stronach- mogê zaj±æ siê pro¶b± o wspó³prace z innymi stronami, jak to miejsce mia³o keidy¶. Jednak w tym temacie bardziej dzia³ac bêdzie mo¿na dopiero przy okazji V - teraz to po prostu za ma³o op³acalna robota
Fejsbuki- wiêcej aktywno¶ci na FB to ³atwiejszy dostêp do informacji - fajnie by³o by rozwinaæ Fanpejd¿a b±d¼ za³o¿yæ grupê.
A co je¶³i chcemy odej¶æ z honorem?
Ostatni filmik na urodziny PKS, potem baju baju i po problemie
Chce aby forum od¿y³o ale nie chce wywalaæ pieniêdzy w b³oto. Licze ¿e taki Art rozpocznie tutaj sensown± dyskusjê i wypowie siê pod tematem wiêcej ni¿ 2 osoby. Macie pomys³? Hccecie co¶ zrobiæ? piszcie a to zrobimy
_________________ Co¶ dla osób, które lubi± moje stunty
I dla moich przyjació³!
W±tpiê, ¿eby utrzymywanie tego forum przy ¿yciu mia³o jakikolwiek dalszy sens. Reaktywowanie tego forum wymaga³oby od nas wiele starañ i po¶wiêcenia czasu. Na ten moment posiadamy minimum motywacji i nie s±dzê, ¿eby to siê zmieni³o, bo wszystkim nam zwyczajnie przesta³o zale¿eæ, czy kto¶ bêdzie jeszcze gra³ w GTA czy nie równocze¶nie udzielaj±c siê na forum. Gdyby jednak jakim¶ cudem uda³o siê odnowiæ forum, to ono ju¿ nigdy nie bêdzie takie samo, gdy¿ bêdzie sk³ada³o siê g³ównie z nowych u¿ytkowników, a ostatecznie my ca³kowicie st±d odejdziemy. Wspominaj±c jeszcze o GTA V, to tylko niektórzy st±d maj± czas oraz sprzêt na to, by móc sobie pozwoliæ na grê w GTA V, nie wspominaj±c ju¿ o stuntingu w tej grze. Podsumowuj±c, my¶lê, ¿e nie warto reaktywowaæ forum i "odej¶æ z honorem".
Wiek: 32 Do³±czy³: 6102 dni temu Posty: 132 Sk±d: Jelenia Góra
Punkty: 1490
Wys³any: 2013-11-26, 17:09
Niestety, ale moim zdaniem to nie ma sensu, ciê¿ko teraz nak³oniæ kogo¶ do stuntu w gta sa, a tym bardziej w vc, wiem po tym co siê dziejê u mnie w teamie, bo ratujemy siê gta pi±tk±. Nowi u¿ytkownicy bêd± robiæ stare stunty, a za nim ogarn± w ogóle jak szukaæ nowych spotów itd, to minie sporo czasu i im obrzydnie. Wed³ug mnie to jedyne co mo¿na zrobiæ, to waln±æ jaki¶ stunt film po¿egnalny i tyle w temacie. Dodatkowo admini / moderatorzy wchodz± tutaj raz na ruski rok, bo maj± w³asne zajêcia, studia , szko³ê, pracê czy co¶ innego tak wiêc nie s±dzê, by komu¶ chcia³oby siê to dalej ci±gn±æ , ogarniaæ reklamy itd. bo na to te¿ trzeba czasu, którego brak. M³odsi ludzie graj± w nowsze gry, nie patrz±c ju¿ na takie starocie jak gta sa czy vc. A co do pieniêdzy, to lepiej wydaæ je na co¶ innego, ni¿ na co¶, co nie ma sensu i przysz³o¶ci. Masz u mnie wielki szacunek Raziel, ¿e masz chêæ ci±gniêcia tego, ale daj sobie spokój, nie oszukujmy siê, nic z tego nie bêdzie.
Ostatnio zmieniony przez Erney 2013-11-26, 17:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wiek: 31 Do³±czy³: 6499 dni temu Posty: 58 Sk±d: z polski
Punkty: 210
Wys³any: 2013-11-26, 18:36
hah beka :D:D powiem szczerze nie bylo mnie tu ohohhohoh az mi sie leska kreci ile tu siedzialem na tym forum na tym GTA juz naprawde nikt nie stuntuje nic WSZYSTKO OFF??
Do³±czy³: 6816 dni temu Posty: 1179 Sk±d: prawiePoznañ
Punkty: 4510
Wys³any: 2013-11-26, 19:39
Ja tu wchodzê codziennie jak dam radê, ale tutaj przewija siê tylko ten wspomniany snopek z westernu, pustka podparta pustk±, o ile sam stunting jeszcze jako tako ma sens to ju¿ nie ma tutaj w ogóle do tego ludzi
- Wydanie po¿egnalnego filmu.
- Zamkniêcie forum, co a tym idzie oficjalne rozwi±zanie PKS Teamu.
- Rozej¶cie siê do swoich zajêæ (z pewno¶ci± du¿o wa¿niejszych od stuntingu).
- Pojmanie i zamkniêcie Arta w psychiatryku.
Lepiej zamkn±æ pewne sprawy raz a dobrze, ni¿ sztucznie przytrzymywaæ przy ¿yciu.
Mam nadzieje, ¿e moja opinia ma jeszcze tutaj jakie¶ znaczenie.
_________________ " Jest tylko jeden powód dla którego nie warto stuntowaæ :
Crashe replay'ów... "
Nie s±dzê, ¿eby uda³o siê nam w takiej sytuacji zrobiæ godny film. Na forum na jeden miesi±c wchodzi mo¿e maks. 10 osób z czego maksymalnie 5 we¼mie udzia³ w filmie co da zdecydowanie niezadowalaj±cy efekt.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum