Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przysz³o¶æ forum
Autor Wiadomo¶æ
~PKS|Raziel 
PKS Team

Do³±czy³: 7156 dni temu
Sk±d: Myczków

Punkty: 7309
Wys³any: 2013-11-25, 22:50   Przysz³o¶æ forum

Nadszed³ ten dzieñ, kiedy trzeba postawiæ sprawê jasno - forum upada. Miejsce, w którym swój czas pêdza³o dziennie co najmniej 30 osób (a w lepszych miesi±cach nawet 60) dzi¶ ¶wieci pustkami niczym opuszczony plan filmowy westernów (brakuje tylko podmuchu wiatru i krzaku mkn±cego po ekranie).

Stunt liga zakoñczona, czyli wszelka forma która przyci±gnê³a by tu kogokolwiek posz³a w [cenzura] jak fundusze na autostrady. Raz na pó³torej miesi±ca kto¶ wrzuci nowy temat, raz na parê dni kto¶ co¶ napisze na SB a Art bêdzie komentowa³ co popadnie - sens jest ci±gniêcie czego¶ takiego?

Na forum nie ma ju¿ aktywnych stunterów, ¶rednia wieku posz³a w górê, ma³o kto z obecnych ma teraz czas by "zawodowo" stuntowac czerpi±c przy tym choæ odrobinê przyjemno¶ci, podejrzewam ¿e wiêkszo¶æ nawet ju¿ GTA nie ma na kompie zainstalowanego.

Sekcja z crewami to bardziej Hall of Fame i przegl±danie albumu ze zdjêciami ni¿ walcz±ce o chwa³ê, s³awê i presti¿ organizacje. W sumie... tak by³o od dawna wiêc nie wiem czemu poruszam co¶ a¿ tak oczywistego.

Nowi stunterzy lgn± do GTAstuning które swoj± drog± te¿ najlepsze lata ma za sob±, jednak pomimo tego jako¶ siê trzyma. Nowe osoby z Polski zamiast szukaæ wsparcia na rodzimym podwórku rejestruj± siê gdzie indziej, no ludzie!

Administracja jest jaka jest, Gesior jak morze próbuje to wszystko ci±gn±æ, ale te¿ ma swoje ¿ycie i ma³o czasu na problemy forum.

TAK DALEJ BYÆ NIE MO¯E

Serwer z tego co wiem jest oplacony do lutego, trzeba zadaæ sobie pytanie czy dalej ci±gniemy to co jest, ulepszamy i odnawiamy PKS czy te¿ koñczymy z honorem?
Chcê wywo³aæ dyskusjê, która mo¿e wy³oni jakie¶ rozwi±zania i jakie¶ ambitne osoby.

Co proponujê?
Je¶li chcemy, aby to forum od¿y³o, trzeba nam nowych stunterów - okazja do zdobycia ¶wie¿ej krwi z pewno¶ci± pojawi siê w momencie wydania V na PC - na pró¿no szukaæ teraz kogokolwiek w SA czy VC czy te¿ w IV - nie widzê (przynajmniej ja) sposobu zdobycia tam nowych ambitnych osób w ³atwy sposób. Oczywiscie, mo¿na siedziec ca³ymi dniami na serwerach i zapraszaæ ka¿dego do stuntowania, ale nie s±dze aby znalaz³a siê tutaj osoba, która by mia³a na to i czas i chêci -.-
Z V te¿ biznes taki, ¿e jeszcze chwilê na Ni± poczekamy a do tego czasu pewnie forum wymrze ju¿ kompletnie. Chcia³bym w takim razie zachêciæ trochê osób do reklamy i stuntowania

SOTM z nagrodami- uda³o mi siê zachêciæ przynajmniej paru stunterów do zmagañ w lidze przy pomocy pieniêdzy, my¶lê ¿e i teraz da to jaki¶ rezultat. Mogê sponsorowaæ nagrody w zmaganiach SOTM'u - raz w miesi±cu najlepsze zg³oszenie dostawa³o by do³adowanie bad¼ wp³atê na konto. Ile? To ju¿ zalezy od tego czy bêd± inni chêtni do odbudowy forum. Obowi±zkiem by³o by tyutaj zamieszczanie informacji o forum na koñcu ka¿dego zg³oszenia - sprawa do obgadania i ustalenia, da nam choæ "trochê" reklamy i zachêci innych do prób ;) Jedyne czego tu potrzebuje to osoby która by tego nadzorowa³a (zaklada³a tematy, przypomina³a mi sie na PM/GG/FB) bo mam ma³o wolnego czasu aby samemu wszystko robiæ.

Reklamy na stronie- serwer musi siê z czegos utrzymywaæ, gesior stale wp³aca pieni±dze, równiez i tu ja mogê dop³acac siê do wykupywania serwera, ale warto te¿ zastanowiæ siê nad reklamami na forum - wszelkie adsence to ma³y zysk ale zysk

Promowanie na innych stronach- mogê zaj±æ siê pro¶b± o wspó³prace z innymi stronami, jak to miejsce mia³o keidy¶. Jednak w tym temacie bardziej dzia³ac bêdzie mo¿na dopiero przy okazji V - teraz to po prostu za ma³o op³acalna robota ;)

Fejsbuki- wiêcej aktywno¶ci na FB to ³atwiejszy dostêp do informacji - fajnie by³o by rozwinaæ Fanpejd¿a b±d¼ za³o¿yæ grupê.

A co je¶³i chcemy odej¶æ z honorem?

Ostatni filmik na urodziny PKS, potem baju baju i po problemie

Chce aby forum od¿y³o ale nie chce wywalaæ pieniêdzy w b³oto. Licze ¿e taki Art rozpocznie tutaj sensown± dyskusjê i wypowie siê pod tematem wiêcej ni¿ 2 osoby. Macie pomys³? Hccecie co¶ zrobiæ? piszcie a to zrobimy ;)

I dla moich przyjació³!

VIP|Art 
Dziecko neo

Do³±czy³: 6138 dni temu
Sk±d: Myszków

Punkty: 28050
Wys³any: 2013-11-26, 15:40   

a moze po prostu wsadzimy skamerowi pstr±ga do spodni

~KS|ScreaM2 
Aktywny amator

Do³±czy³: 5633 dni temu

Punkty: 1880
Wys³any: 2013-11-26, 16:28   

W±tpiê, ¿eby utrzymywanie tego forum przy ¿yciu mia³o jakikolwiek dalszy sens. Reaktywowanie tego forum wymaga³oby od nas wiele starañ i po¶wiêcenia czasu. Na ten moment posiadamy minimum motywacji i nie s±dzê, ¿eby to siê zmieni³o, bo wszystkim nam zwyczajnie przesta³o zale¿eæ, czy kto¶ bêdzie jeszcze gra³ w GTA czy nie równocze¶nie udzielaj±c siê na forum. Gdyby jednak jakim¶ cudem uda³o siê odnowiæ forum, to ono ju¿ nigdy nie bêdzie takie samo, gdy¿ bêdzie sk³ada³o siê g³ównie z nowych u¿ytkowników, a ostatecznie my ca³kowicie st±d odejdziemy. Wspominaj±c jeszcze o GTA V, to tylko niektórzy st±d maj± czas oraz sprzêt na to, by móc sobie pozwoliæ na grê w GTA V, nie wspominaj±c ju¿ o stuntingu w tej grze. Podsumowuj±c, my¶lê, ¿e nie warto reaktywowaæ forum i "odej¶æ z honorem".

Erney 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6102 dni temu
Sk±d: Jelenia Góra

Punkty: 1490
Wys³any: 2013-11-26, 17:09   

Niestety, ale moim zdaniem to nie ma sensu, ciê¿ko teraz nak³oniæ kogo¶ do stuntu w gta sa, a tym bardziej w vc, wiem po tym co siê dziejê u mnie w teamie, bo ratujemy siê gta pi±tk±. Nowi u¿ytkownicy bêd± robiæ stare stunty, a za nim ogarn± w ogóle jak szukaæ nowych spotów itd, to minie sporo czasu i im obrzydnie. Wed³ug mnie to jedyne co mo¿na zrobiæ, to waln±æ jaki¶ stunt film po¿egnalny i tyle w temacie. Dodatkowo admini / moderatorzy wchodz± tutaj raz na ruski rok, bo maj± w³asne zajêcia, studia , szko³ê, pracê czy co¶ innego tak wiêc nie s±dzê, by komu¶ chcia³oby siê to dalej ci±gn±æ , ogarniaæ reklamy itd. bo na to te¿ trzeba czasu, którego brak. M³odsi ludzie graj± w nowsze gry, nie patrz±c ju¿ na takie starocie jak gta sa czy vc. A co do pieniêdzy, to lepiej wydaæ je na co¶ innego, ni¿ na co¶, co nie ma sensu i przysz³o¶ci. Masz u mnie wielki szacunek Raziel, ¿e masz chêæ ci±gniêcia tego, ale daj sobie spokój, nie oszukujmy siê, nic z tego nie bêdzie.

Hiya
Ostatnio zmieniony przez Erney 2013-11-26, 17:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Streem 
Dziecko neo

Do³±czy³: 6923 dni temu

Punkty: 63862
Wys³any: 2013-11-26, 17:12   

zamknij forum

ps nikt nie polubi fanpage na fb bo ludzie sie wstydzom tego forum

MNIE TU NIE BYLO

PS2 DZIEKI ZA HAJSIK

"Google is the key"

wrath 
Amator postów

Do³±czy³: 6499 dni temu
Sk±d: z polski

Punkty: 210
Wys³any: 2013-11-26, 18:36   

hah beka :D :D:D powiem szczerze nie bylo mnie tu ohohhohoh az mi sie leska kreci ile tu siedzialem na tym forum na tym GTA juz naprawde nikt nie stuntuje nic WSZYSTKO OFF??

Pozdrawiaaaam Wrath z FS FS FS FS FS !!!!

VIP|Art 
Dziecko neo

Wys³any: 2013-11-26, 19:11   

dobra, robimy pozegnalny i elo

Mariusz 
Moderator
sex

Do³±czy³: 6816 dni temu
Sk±d: prawiePoznañ

Punkty: 4510
Wys³any: 2013-11-26, 19:39   

Ja tu wchodzê codziennie jak dam radê, ale tutaj przewija siê tylko ten wspomniany snopek z westernu, pustka podparta pustk±, o ile sam stunting jeszcze jako tako ma sens to ju¿ nie ma tutaj w ogóle do tego ludzi :)

Poti 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6414 dni temu

Punkty: 24740
Wys³any: 2013-11-26, 21:02   

Nie zamykaj, poczekajmy a¿ V wyjdzie na pc i mo¿e co¶ ruszy. Mo¿esz liczyæ na 10z³ miesiêcznie odemnie, daj nr konta na fb ^

Cytat:
ps nikt nie polubi fanpage na fb bo ludzie sie wstydzom tego forum
/

polaæ mu

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Do³±czy³: 7151 dni temu
Sk±d: Kraków

Punkty: 666626588
Wys³any: 2013-11-27, 00:24   

Mój plan dzia³ania:

- Wydanie po¿egnalnego filmu.
- Zamkniêcie forum, co a tym idzie oficjalne rozwi±zanie PKS Teamu.
- Rozej¶cie siê do swoich zajêæ (z pewno¶ci± du¿o wa¿niejszych od stuntingu).
- Pojmanie i zamkniêcie Arta w psychiatryku.

Lepiej zamkn±æ pewne sprawy raz a dobrze, ni¿ sztucznie przytrzymywaæ przy ¿yciu.

Mam nadzieje, ¿e moja opinia ma jeszcze tutaj jakie¶ znaczenie.

VIP|Art 
Dziecko neo

Wys³any: 2013-11-27, 14:53   

odkad masz pstronga w spodniach twoje zdanie sie nie liczy

Streem 
Dziecko neo

Do³±czy³: 6923 dni temu

Punkty: 63862
Wys³any: 2013-11-27, 21:18   

skamer nie da sie filmu w polsce zrobiæ

"Google is the key"

~KS|ScreaM2 
Aktywny amator

Do³±czy³: 5633 dni temu

Punkty: 1880
Wys³any: 2013-11-27, 22:18   

Nie s±dzê, ¿eby uda³o siê nam w takiej sytuacji zrobiæ godny film. Na forum na jeden miesi±c wchodzi mo¿e maks. 10 osób z czego maksymalnie 5 we¼mie udzia³ w filmie co da zdecydowanie niezadowalaj±cy efekt.

Cysiek 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6760 dni temu
Sk±d: ~ Olkusz

Punkty: 990
Wys³any: 2013-11-27, 22:39   

http://www.youtube.com/watch?v=n8DK76Q4Z5w

Jezu ludzie, nie mo¿ecie w tym siedzieæ jak ju¿ z tego wyro¶li¶cie. To normalna kolej rzeczy.

Deidara 
Maniak postów

Do³±czy³: 6367 dni temu
Sk±d: Japanese

Punkty: 2660
Wys³any: 2013-11-28, 18:10   

czesc i czolem

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów