Najnowszy film PKS-u powstawa³ w tajemnicy, a¿eby nie by³o niepotrzebnego oczekiwania itd. Pomimo problemów i pecha, który mnie prze¶ladowa³, premiera w koñcu nadesz³a.
Film jak film, nie jest to nic nadzwyczajnego, dlatego...
Cytat:
Ci którzy oczekiwali czego¶ nadzwyczajnego na pewno siê zawiod± ogl±daj±c film.
Radzê to sobie wbiæ do g³owy
Nie lubiê du¿o pisaæ w takich chwilach, wiêc konkrety :P
Punkty: 5065
Wys³any: 2007-04-28, 04:14
Po bardzo d³ugim i niecierpliwym oczekiwaniu na film w koñcu zobaczyli¶my nasze najnowsze dziecko którym jest Speed Up.
Wielu z poza PKSu pewnie domy¶la³o siê ¿e szykuje siê kolejny vid, ale przez bardzo d³ugi czas projekt by³ w ca³kowitej tajemnicy.
Od razu powiem ¿e film mi siê nie podoba. On jest z@yeb!sty !!!
To zdecydowanie najlepsza nasza produkcja jaka kiedykolwiek wysz³a. Ten film to prawdziwy prze³om w naszym stuntingu. Jestem zachwycony efektem jaki uzyskali¶my.
Szczególne graty dla Sharka który zorganizowa³ wspólnie z cz³onami PKSu ca³o¶æ. A po drugie za zachwycaj±cy editing.
Brawa te¿ dla stunterów za przepiêkne stunty. Nie zobaczyli¶my tutaj prawie ¿adnych "zapychajek". Piszê prawie bo mówie o moich ¿a³osnych stuntach :P
Muzyka jest genialna. Idealnie dobrana w ka¿dym momencie.
Intro mnie zatk³o. Jest kolejnym bardzo mocnym elementem filmu. ¦wietna prezentacja postaci i synchro.
A teraz kolej na recenzjê z przymró¿eniem oka.
Pisa³em j± ponad godzine. Do przeczytania jej polecam otworzyæ sobie Speed Up'a i zatrzymywæ kolejne stunty w odpowiednich momentach recenzji. Zrecenzowa³em tutaj ka¿dy stunt po kolei osobno.
Zaczynamy:
- Skamer - piêkny bump infernusem, z wieloma obrotami wokó³ osi symetrii, wprost na gmach Ochotniczej Stra¿y Po¿arnej w SF
- Gesior7 - rozpêd przy u¿yciu metody RADa, i piêkny najazd na auto wryte w ziemiê podczas trzêsienia ziemi w LV. Nastêpnie wskok na bardzo du¿± wysoko¶æ. Ma³o brak³o wylecia³ by z planszy ale jako¶ zatyrzyma³ siê na górze
- Shark - przeje¿d¿a³ przypadkowo motorem ulicami gdy zobaczy³ przed sob± Packera. Bez zastanowienia najecha³ na niego. Gdy spostrzeg³ ¿e przed sob± ma ¶cianê, niezw³ocznie odbi³ siê od niej i wyl±dowa³ na zaparkowanej przypadkowo ciê¿arówce na szczycie parkingu
- Przemax - beznadziejny stunt który nie nadaje siê do niczego. Bez komentarza.
- Darkness - jad³ obiad w domu gdy nagle skaleczy³ siê no¿em. Popêdzi³ na sancheza i zacz±³ szaleñcz± jazdê do szpitala. Po drodze najecha³ na packera i dziwnym zbiegiem okoliczno¶ci wyl±dowa³ na samym dachu budynku.
- Gesior7- znany hiphopowiec zakosi³ Harleya z pod metalowego klubu. Po czym zaczê³a go goniæ watacha rozw¶cieczonych metali. Gesior dobrze wiedzia³ ¿e tam gdzie on siê uda, ju¿ nikt go nie z³apie. Uda³ siê na dach 10-piêtrowego budynku.
- Skamer - podczas ucieczki na motorze przed policj±, nieoczekiwanie zmieni³ trajektoria jazdy i wskoczy³ na dach..........budynku policji :P
- Shark - zauwa¿y³ ¿e jego motor zaczyna rdzewieæ od spodu. Postanowi³ nieco go przeszlifowaæ na barierce. Pech chcia³ ¿e podczas "czyszczenia" ude¿y³ w zaparkowane auto i spad³ z 50m na ciê¿arówkê przewo¿±c± odpady atomowe.
- Yama- typowy skejcior. Napiernicza³ chodnikiem rowerem a gdy zobaczy³ ¿e przed nim stoi patrol policji postanowi³ niezw³ocznie udaæ siê na dach budynku obok którego przeje¿d¿a³.
- Przemax - kolejny beznadziejny stunt. poprostu ¿al.pl szkoda gadaæ, totalny amator i nieudaczik
- Gesior7 - wynios³o go z zakrêtu i wyskoczy³ przy du¿ej prêdko¶æi ze schodów. Postanowi³ opu¶ciæ motor ale za nim to zrobi³,zawacha³ siê 10 razy i co chwile wsiada³ i wysiada³ z motoru w locie. Z tego wszystkiego zatrzyma³ siê na dachu budynku.
- Shark - postanowi³ skoñczyæ ze sob± i rzuciæ siê wraz ze swoim ukochanym motorem w przepa¶æ. Podczas lotu uderzy³ w ska³ê i to odwróci³o jego my¶lenie. Próbowa³ siê ocaliæ. Wyl±dowa³ na krawêdzi i pêdzi³ po niej, co chwila przechylaj±c siê raz nad przepa¶æ, a raz nad drogê. Na szczê¶cie zakoñczy³o siê z happy endem i uszed³ z ¿yciem.
-Darkness - wraca³ z zakupów i najecha³ na wystaj±cy kawa³ek motoru z asfaltu. Wynios³o go wprost na bilboard, gdzie spêdzi³ 40 dni i nocy.
- Yama - nie patyczkowa³ siê z niebezpiecznym, ryzykownym i ¶miertelnie niebezpiecznym wyjazdem na parking. W sumie po co, skoro mo¿na bezpiecznie wyskoczyæ?
- Skamer - podczas jazdy po dachach przebi³a mu siê tylna opona w motorze. Postanowi³ jechaæ na przedniej. A gdy i przednia mu pêk³a, postanowi³ jechaæ po siatce prosto do celu.
- Gesior7 - znany fizyk w koñcu udowodni³, ¿e mo¿na jechaæ po powierchni, po której siê teoretycznie nie da za hu*a. Dzi¶ t± zasadê znamy pod nazw± "Prawo Gesiora"
- Przemax- no ten znowu urwa³ siê z choinki. Stunty tego amatora odstaj± od wszystkich i s± po prostu ¿a³osne. Dziwie siê ¿e taki cep dosta³ siê wogóle do tak powa¿nego filmu.
- Shark - zakupi³ na allegro nitro po czym w³o¿y³ je do swojego infernusa. Wypad³ na ulicê prztestowaæ autko ale skoñczy³ na dachu.
- Yama - podczas okupacji wojsk koalicji jecha³ poboczem i ni z t±d ni z ow±d drogê zatarasowa³ mu czo³g. Nie chc±c oberwaæ z kalibru 150mm u da³ siê po cichutku na dach pobliskiego budynku.
- Skamer - chcia³ sprawdziæ czy motor naprawdê mo¿e zmie¶ciæ siê na 50cm kwadratowych powierzchni. Do sprawdzenia u¿y³ akurat miejsca zawieszonego 15 m nad ziemi±. Po krótkim locie okaza³o siê, ¿e motor naprawdê siê zmie¶ci³.
- Gesior7 - wraca³ akurat swoim statkiem podwodnym z misji zwiadowczej w Tad¿ykistanie. U¿ywaj±c mocy swojej zabawki skorzysta³ jeszcze z mo¿liwo¶ci wskoczenia na statek po ¶cianie.
- Przemax - zlitucie siê nade mn±, nie chce ju¿ widzieæ tej pazery
- Shark - nie by³by sob± gdyby podczas jazdy po hamburgera nie skorzysta³ z mo¿liwo¶ci smyrniêcia siê po siatce rowerkiem
- Darkness - kapitan oddzia³u wys³a³ go aby zreperowa³ zepsuty ¿uraw w dokach. Chc±c nie chc±c Dark uda³ siê tam.....ze swoim motorem.
- Skamer - skorzysta³ z wy¿ej opisanego "prawa Gesiora"
- Gesior7 - poprostu umie oszczêdzaæ benzyne. A ka¿dy wie ¿e dro¿eje z dnia na dzieñ i dlatego buduje siê co raz to wiêcej siatek zamiast autostrad
- Przemax - ooooooo zbaaaawcza hostio.........
- Shark - po powrocie z wakacji na Karaibach nie mo¿e siê rozstaæ z palmami. Jak widaæ korzysta z ka¿dej okazji ¿eby chocia¿ siê od nich odbiæ
- Yama - jazda autostrad± na motorze w wypadku stuntera zawsze koñczy siê tak jak tutaj.
- Skamer - chcia³ przestawiæ zegar na wie¿y i zamiast ze schodów skorzysta³ z bezpieczniejszej wersji. Wyskoczy³ na ni± rowerem
- Shark - kolejna scena z czasów okupacji wojsk koalicji. Tym razem Shark bi³ rekord prêdko¶ci infernusem i zajecha³ mu drogê czo³. Shark umiejêtnie odbi³ siê od niego i wyskoczy³ na budynek prosto przed sob± a raczej nad.
- Gesior7 - podczas zawodów monstertrucków jeden zawodnik zab³±dzi³ i chcia³ rozjechaæ pêdz±cego Gesiora. Ten bez wachania wykorzysta³ naiwno¶æ kierowcy i wskoczy³ po jego szybie na 15 piêtrowy budynek.
- Skamer - przewozi³ taxówk± nietypowego klienta, który chcia³ aby zawie¶æ go na dach 70 piêtrowego wie¿owca. Skamer bez najmniejszego problemu wykona³ zlecenie. Klient skoñczy³ z wylewem mózgu :P
Koniec.
Aha i jeszcze ocena..........10/10
ps. recke pisa³em o godzinie 4 nad ranem i mog± w niej wystêpowaæ ¶ladowe ilo¶ci g³upoty, bo o 4 nie my¶li siê juz ca³kowicie easy, wierzcie mi Dobra ide spaæ zaraz.
Wiek: 35 Do³±czy³: 7156 dni temu Posty: 495 Sk±d: Z nienacka
Punkty: 30
Wys³any: 2007-04-28, 06:53
Z a [cenzura] i s t a robota!!! Nie mam czasu pisaæ recki, napiszê za jaki¶ tydzieñ jak wrócê z dzia³ki, ale film jest [cenzura].
Wys³any: 2007-04-28, 07:36
No film tak jak my¶la³em wymiata. Wszyscy pokazali¶cie, ¿e POLAK POTRAFI . Skamer piêkne bumpy infernusem, Shark piêkne grindy, Przemax te¿ tam widzia³em piêknie skaka³, Ymaeczka podoba³ mi siê twój trick jak rowerkiem wskoczy³e¶ na budynek, no i G7, ale tutaj to ju¿ bez komentarza, poniewa¿ dla mnie lepszego od G7 to niema. Ogólnie ocenka to chyba wiecie jaka no a jak ======>10/10!!<=======
P.S. Mam problem ze ¶ci±gniêciem wersji HQ. Na FileFactory co¶ nie idzie a na Megauploadzie wyskakuje komunikat, ¿e Liczba impulsów czy czego¶ do kraju (Poland) zosta³a wykorzystana.
Dobra gitarka sci±gam z FileFronta.
W koñcu.
Shark-Pokaza³ ¿e naprawde jest wspania³ym monta¿yst± i piêknie stuntuje,grinduje
przemax-Pokaza³ klase naprawde niebanalne triki (zw³aszcza samochodami ale nie tylko.)
Darkness- Pokaza³ to co umiam i tak dobrze wiêc poprostu podtrzymywa³ tylko poziom
Yama-Mimo problemów pocz±tkowych z trikami równie zaskoczy³ mnie ¶wietnymi trikami.
G7-Pokaza³ ¿e "Nie tylko NRGiem cz³owiek stuntuje" piêkne triki freewerem no i grind, ale przede wszystkim gratz za ten bump w LV.
No i ja- Siedze w cieniu i wyleguje siê. Nie pokaza³em tu du¿o moje nêdzne triki musz±
wam wystarczyæ. Zawsze jednak mo¿na mówiæ, :-zawsze mog³o byæ gorzej.
Po co tu ocena licz±ca siê w ma³ej 10. bo nawet jakby skala by³a w 100 albo w ocenach szkolnych takich jak od 1-6 i tak Ten film dosta³ by fulla ,
¯eby podsumowaæ:
W ogó³nym za³o¿eniu z Sharkiem nie by³os siê czym podniecaæ ogó³em uznali¶my to za Shit.
Teraz spokojnie moge powiedzieæ ¿e ¶wietnie ci wyszed³ ten "shit" Shark.
_________________ " Jest tylko jeden powód dla którego nie warto stuntowaæ :
Crashe replay'ów... "
C U D O ! ! ! Yama ale nie¼le mnie wkreci³e¶ na SB Film naprawde najplepszy a¿ chce siê wiecej. Bardzo podoba³ mi siê monta¿ Sharka i stunty pierwsza klasa. Dawajcie to na inne strony! <_-10/10-_>
Punkty: 14912
Wys³any: 2007-04-28, 13:27
No! To siê nazywa porz±dny stuntfilm produkcji PKS!
Coprawda mnie w nim nie by³o, wiêc ocena oj bêdzie zani¿ona D
No ale tak to jest jak siê pracuje nad w³asnym projektem.
Przejdê do oceny która bêdzie zani¿ona.
Monta¿: Nic dodac nic uj±c, ale zawsze mo¿e byc lepiej wiêc 9/10
Muzyka wszystko spox tylko ostatnie mog³o by byc co¶ innego, ale ujdzie: 8/10
Stunty... Woohoo! Wreszcie doczeka³em siê gdy w PKS robione s± nowe stunty a nie odnowione z innych filmów, i tak trzymac dalej!
Imho wy...dalac z tym stuntem na GTAStunting.com, niech ujrz± moc Polskich Stunterów."Niech opadn± szczeny TMSów i XSA'a, bo nadchodzi era PKS'a" (woo, rymuje sie)
9,5/10 < bo mnie w tym filmie nie by³o ;d
Po co czekac na przyjecie z grup GTAS, skoro mo¿na byc PKS? Huh...
Czuje siê dumny ¿e nale¿ê do tej grupy po ogl±dniêciu tego filmu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum