Pewnie wielu forumowiczów podpiszê siê pod moj± wypowiedzi± obiema rêkoma (ew. nogami). Pora wprowadziæ zmiany...
Primo: Nowy system forumowy phpBB2 dawno siê ju¿ przejad³o - id¼my z duchem czasu - wybierzmy nowe, lepsze... Mo¿liwo¶ci s± dwie - upgrade do PHPbb3, lub vBiulletin. Osobi¶cie jestem za vBiulletinem - co tu du¿o gadaæ - potêga !! (jego mo¿liwo¶ci mo¿na sprawdziæ na forum psp-team.pl, peb.pl i wielu wielu innych - polecam!).
Secundo: Aby forum, ba strona przetrwa³a potrzebujemy kasy (pieniêdzy, zielonych, benjaminów), aktualnie wiedz± to nieliczni, a organizacja przeprowadzana jest, có¿... beznadziejnie. Poprawiæ. Daæ newsa (o dok³adnej tre¶ci : potrzebujemy kasy, a nie"mo¿e trzeba forum zamkn±æ, a mo¿e nie" :P). zrobiæ licznik, wyznaczyæ cel, konto wp³at, p³atno¶ci smsem (mimo mega prowizji mo¿e byæ przydatne), a je¶li starczy ¶rodków wykupiæ mail (@gtastunt.net), który s³u¿y³by jako nagroda dla najwiêkszych beneficjentów (oraz oczywi¶cie dla adminów standard)
Tertio: Zgadzam siê z ostatnimi sprawiedliwymi, i choæ uwa¿am, ¿e obêdzie siê bez radykalnych kroków - potrzebujemy zmian w administracji - pilnie!!
Quattro: Pomys³y na Wielkie Zmiany, zg³aszajcie w tym topiku
pozdrawiam szacown± administracjê, oraz u¿ytkowników!
EDIT: Charnel - Vipy mog± wiêcej [joke] EDIT2: Zrozum Charnelu drogi, ¿e ten temat g³ównie ma na celu zapewniæ forum dalsz± egzystencjê, do czego odnoszê siê wy¿ej...
Ostatnio zmieniony przez ciasteczkowy potwór 2008-03-18, 23:06, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Punkty: 5856
Wys³any: 2008-03-18, 23:12
Hmm, mo¿e by tak wykazywali wiêksz± aktywno¶æ, bo po to tu przecie¿ s±.
Wys³any: 2008-03-18, 23:41
hmmmm [Rolek drapie siê po g³owie, spogl±da na zegarek], ogólnie jestem za, a nawet przeciw...
Zmiany, nie widzê ¿adnych sensownych propozycji, same ogólniki, oczywi¶cie pomijaj±c projekt aktualizacji "silnika" forum [ok fajnie, bêdziemy mieli nowoczesny fundament, z mnóstwem niepotrzebnych funkcji i pierdó³ek, ale mo¿e to jest jakie¶ wyj¶cie, przyk³adowo banowanie za pomoc± jednego przycisku, to jest co¶ ;] ].
Proponujê rozwin±æ tre¶æ, przedstawiæ sensowny plan, a administracjê, jej ilo¶æ, sk³ad zostawiæ w spokoju...
aha, kilka s³ów od "ojca prowadz±cego", mo¿ecie wyra¿aæ opiniê, przedstawiaæ w³asne wizje, ale pod warunkiem, ¿e bêd± one posiada³y sens i nale¿yty kszta³t, wszelkie k³ótnie, pyskówki, syndromy pseudo administratora, bêd± karane wed³ug "kodeksu Rolka" [czyli, mo¿e ostrze¿enie, a mo¿e ban, wszystko zale¿y od nastroju]
Wiek: 31 Do³±czy³: 6827 dni temu Posty: 368 Sk±d: siê bior± spamboty?
Punkty: 154
Wys³any: 2008-03-19, 06:53
Secundo - trochê zgapione z darkwarez.pl (kryptoreklama ftw), ale dobra idea. Tylko zadajmy sobie pytanie. Czy jest sens to dalej ci±gn±æ, skoro takowe zapotrzebowanie, lekko mówi±c... zanika.
Do³±czy³: 7059 dni temu Posty: 380 Sk±d: Nowy S±cz
Punkty: 440
Wys³any: 2008-03-19, 09:12
A wiêc tak ,
Po 1 Co do silnika to my¶lê ¿e tera¼niejszy jest wystarczaj±cy , poniewa¿ PKS nie jest Massive Domen± jak np
Kod:
peb.pl
który to posiada bardzo wielk± ilo¶æ userów a dziennie zyskuje ponad 100 postów i nie potrzebuje jak to okre¶li³ Rolek
Rolek napisa³/a:
Ok fajnie, bêdziemy mieli nowoczesny fundament, z mnóstwem niepotrzebnych funkcji i pierdó³ek, ale mo¿e to jest jakie¶ wyj¶cie, przyk³adowo banowanie za pomoc± jednego przycisku, to jest co¶ ;] .
Po 2 Zgadzam siê , w dzisiejszych czasach wszystkim rz±dzi kasa i nam te¿ jest potrzebna , wiêc my¶lê ¿e mo¿na za³o¿yæ 1 temat , przypi±æ go i tam aktualizowaæ kwotê potrzebn± na op³aty.
Po 3 Ale¿ czy¿ takie zmiany nie nast±pi³y ?? Forum nie ma byæ miejscem gdzie w³adza kara³a by za najmniejszy pope³niony b³±d a miejscem gdzie nowi u¿ytkownicy mog± uczyæ siê czego¶ od starszych u¿ytkowników .
Ostatnio zmieniony przez mAsTeR 2008-03-20, 12:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Do³±czy³: 6816 dni temu Posty: 1179 Sk±d: prawiePoznañ
Punkty: 4510
Wys³any: 2008-03-19, 14:15
Mam tak± wizjê tego wszystkiego:
Powstanie jakie¶ jak Wy to nazywacie "Community Forum" albo inaczej "Polskie Forum Stunterów" i sprowadzaæ tam bêdziemy WSZYSTKICH stunterów, bo tutaj opiera siê to wszystko na pewnej ilo¶ci u¿ytkowników, ¿adnych nowo¶ci (konkursy itp.). Nowe forum przyda³oby siê. Ale wiadomo, domena .pl, serwer, to potrzebna jest kasa, a tutaj i tak niestety wiêkszo¶æ to niepe³noletni (w tym ja, piszê wiêkszo¶æ bo s± tu osoby starszego rocznika), i nie ma praktycznie sk±d wytrzasn±æ kasê, a Drool czy tam g³ówny admin nie sra pieniêdzmi. Kto¶ na pcf'ie pisa³ "chcesz, p³aæ". I przyznam teraz mu racjê, bo sam siê z nim k³óci³em na ten temat. Róbcie jak chcecie, forum jest dla graczy, a nie odwrotnie.
Wys³any: 2008-03-19, 15:03
Zgadzam siê, szczerze mówi±c, to jest mi szkoda ka¿dej z³otówki w³o¿onej w portal, który nie rozwija moich umiejêtno¶ci, wiedzy. Nie chodzi mi o same pieni±dze, czy te¿ ich ilo¶æ, nie wp³aci³em du¿o, raptem 5 z³, ale taka zabawka, dla samej idei bawienia siê, jest ma³o op³acalnym gad¿etem, który w obecnej chwili s³u¿y tylko jako miejsce spêdzania czasu, g³ównie przez u¿ytkowników, udzielaj±cych siê w dziale hydepark. Idealnym zestawieniem by³aby sytuacja w której samo forum, portal pokrywa wszelkie koszty, zwi±zane z jego prowadzeniem, taka samowystarczalna machina. Tu niestety zysk praktycznie nie istnieje, wiêc grupka ludzi p³aci za co¶, co stoi w miejscu.
Odpowied¼ na Primo. Nie wiem na co bawiæ siê w zmiany skoro nie s± one konieczne i w niczym obecny system forum nie przeszkadza.
Na punkt Secundo odpowied¼ jest jasna. Zysk z reklam -.- .
Punkt Tertio. £atwo powiedzieæ "zmiany" , trudniej znale¼æ w³a¶ciwe osoby.
Punkt Quattro - bez zmian...
Punkty: 5856
Wys³any: 2008-03-19, 18:43
Czytam Wasze posty i dochodzê do wniosku ¿e Wy wcale tego forum nie chcecie, albo sobie robicie ze mnie jaja...
Szybko patrzê na statystyki : "Mamy 496 zarejestrowanych u¿ytkowników", minus dajmy na to 100 spam botów, minus 150 nieaktywnych userów i jest ponad 200 (przyjmijmy, ¿e 200) u¿ytkowników. miesiêczne zapotrzebowanie to 37z³ (wg Dróla), wiêc prosta matma i mam wynik: 37 / 200 = 0.185 z³!!
Czy na prawdê tak trudno przeznaczyæ Wam nieca³e 20 gr miesiêcznie ? Ba, raz wp³aci taki kto 5z³ i jest ustawiony na 27 miesiêcy (2 lata i 3 miesi±ce):P no w to, to nie uwierzê :P
Tak wiêc Je¶li nie mieszkacie w trzecim ¶wiecie, a chcecie aby to forum nadal istnia³o, nie mówcie ¿e nie macie ¶rodków ...
Do³±czy³: 7059 dni temu Posty: 380 Sk±d: Nowy S±cz
Punkty: 440
Wys³any: 2008-03-19, 18:57
Powiem tak : To ¿e kto¶ nie chce wk³adaæ pieniêdzy w co¶ co mo¿e egzystowaæ bez jego "finansowej" pomocy jest dla mnie jak najbardziej zrozumia³e tym bardziej teraz, kiedy losy tego forum s± poddawane dyskusji .Takie tematy pokazuj± ¿e ludzie chc± pomóc ale pokazuj± te¿ ich niewiedzê w temacie który poruszaj± . A z tego co mi wiadomo to na dzieñ dzisiejszy sprawê "pieniêdzy na serwer " mamy za³atwion± wiêc my¶lê ¿e kiedy przyjdzie taka potrzeba to osoby które pomog³y wcze¶niej jak i te nowe w³o¿± swój wk³ad w dalsz± egzystencjê tego forum/strony .
Primo: Nowy system forumowy phpBB2 dawno siê ju¿ przejad³o - id¼my z duchem czasu - wybierzmy nowe, lepsze... Mo¿liwo¶ci s± dwie - upgrade do PHPbb3, lub vBiulletin. Osobi¶cie jestem za vBiulletinem - co tu du¿o gadaæ - potêga !! (jego mo¿liwo¶ci mo¿na sprawdziæ na forum psp-team.pl, peb.pl i wielu wielu innych - polecam!).
To forum jeszcze nie jest a¿ takie du¿e, ¿eby zak³adaæ host na vB. jednak mo¿na by co¶ na tym forum w tej dziedzinie zmieniæ.
007marcio napisa³/a:
Secundo: Aby forum, ba strona przetrwa³a potrzebujemy kasy (pieniêdzy, zielonych, benjaminów), aktualnie wiedz± to nieliczni, a organizacja przeprowadzana jest, có¿... beznadziejnie. Poprawiæ. Daæ newsa (o dok³adnej tre¶ci : potrzebujemy kasy, a nie"mo¿e trzeba forum zamkn±æ, a mo¿e nie" :P). zrobiæ licznik, wyznaczyæ cel, konto wp³at, p³atno¶ci smsem (mimo mega prowizji mo¿e byæ przydatne), a je¶li starczy ¶rodków wykupiæ mail (@gtastunt.net), który s³u¿y³by jako nagroda dla najwiêkszych beneficjentów (oraz oczywi¶cie dla adminów standard)
Za p³atno¶ci± SMS-em jestem ZA. CO do maila, to mia³bym pewne w±tpliwo¶ci. Na razie mo¿e zrezygnujemy(cie) z dodatkowych kosztów?
007marcio napisa³/a:
Tertio: Zgadzam siê z ostatnimi sprawiedliwymi, i choæ uwa¿am, ¿e obêdzie siê bez radykalnych kroków - potrzebujemy zmian w administracji - pilnie!!
Quattro: Pomys³y na Wielkie Zmiany, zg³aszajcie w tym topiku
Co do zmian w administracjii, to nie s±dzê, ¿eby by³o to potrzebne. Rolek radzi sobie a¿ za dobrze A reszta te¿ nie jest gorsza. Choæ niektórzy s± ma³o aktywni, jednak nadal pilnuj± tego forum.
_________________ Co¶ dla osób, które lubi± moje stunty
I dla moich przyjació³!
Rolek [Usuniêty]
Punkty: 7309
Wys³any: 2008-03-19, 20:56
Panowie, w _F mieli¶my zwyczaj pisanie cotygodniowego podsumowania, taki wiêkszy news, z najlepszymi filmikami, wydarzeniami itp. [oczywi¶cie z okre¶lonego tygodnia, dodajmy jeszcze podsumowanie SftM, zwyciêski filmik itp.] Mo¿e reaktywowaæ t± tradycjê na ³amach PKS ?
Kwestia druga, to nowe logo [strony] i t³o, jakie¶ bardziej "bajeranckie", wszak mamy tu grafików, wiêc wiêkszego problemu raczej nie bêdzie, a odmieni to znacznie wizerunek i wprowadzi odrobinê ¶wie¿o¶ci...
Wiek: 33 Do³±czy³: 6930 dni temu Posty: 906 Sk±d: Jelenia Góra
Punkty: 2530
Wys³any: 2008-03-19, 21:06
Rolek napisa³/a:
Panowie, w _F mieli¶my zwyczaj pisanie cotygodniowego podsumowania, taki wiêkszy news, z najlepszymi filmikami, wydarzeniami itp. [oczywi¶cie z okre¶lonego tygodnia, dodajmy jeszcze podsumowanie SftM, zwyciêski filmik itp.] Mo¿e reaktywowaæ t± tradycjê na ³amach PKS ?
Kwestia druga, to nowe logo [strony] i t³o, jakie¶ bardziej "bajeranckie", wszak mamy tu grafików, wiêc wiêkszego problemu raczej nie bêdzie, a odmieni to znacznie wizerunek i wprowadzi odrobinê ¶wie¿o¶ci...
Tu siê zgadzam w 100 %, a z tymi newsami to ju¿ w ogóle .
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum