Wiek: 33 Do³±czy³: 7004 dni temu Posty: 40 Sk±d: Sosnowiec
Punkty: 750
Wys³any: 2009-01-10, 17:35 SD4
SD4 jest to czwarta (teoretycznie, w praktyce jest ich wiêcej) czê¶æ moich solówek zatytu³owanych "Stund Day". Moja pierwsza produkcja pochodzi z 3 listopada 2006 roku, wiêc zbêdne s± komentarze typu "nazwa do ty³ka" itp. poniewa¿ chce tylko kontynuowaæ to co zacz±³em 2 lata temu. Je¿eli komu¶ nie chce siê, lub nie czuje takiej potrzeby ¶ci±gania filmu radze klikn±æ w niebieski napis "ogl±daj w wysokiej rozdzielczo¶ci" umieszczony pod ekranem na yt, bo w standardowej jest bardzo s³aba jako¶æ ;/ . Liczê na du¿o ciekawych komentarzy a teraz linki:
Wiek: 39 Do³±czy³: 6722 dni temu Posty: 665 Sk±d: Bartoszyce
Punkty: 511
Wys³any: 2009-01-10, 19:07
Joker, naprawdê proszê Ciê. Swoich stuntów, ju¿ nie pamiêtasz? W³a¶ciwie, to nie s± stunty, tylko jakie¶ przeskoki. Co to w ogóle ma byæ, te stunty które mi da³e¶.
A co do sola Lexa. Monta¿ by³ taki, ¶redni. Film obejrza³em do 30 sekundy bodaj¿e, có¿. Niestety tylko tyle wytrzyma³em.
Wiek: 33 Do³±czy³: 6680 dni temu Posty: 182 Sk±d: przylec± kosmici?
Punkty: 441
Wys³any: 2009-01-10, 19:35
Pó³roczna przerwa miêdzy solówkami - niby to nie du¿o, ale widaæ, ¿e poczyni³e¶ postêpy. To tak przy okazji, ale wracaj±c do DS 4 to mi siê nawet podoba³o. Nie znam Cie, nie wiem czy mia³e¶ jakie¶ przerwy, ale wiem, ¿e w³o¿y³e¶ trochê pracy w powstanie tego filmu.
Monta¿ by³, ¿e siê tak wyra¿ê miejscami ma³o przejrzysty, niekiedy nie by³o widaæ "istoty" wykonania stuntu, a mimo to mi siê podoba³, wiêkszo¶æ przypasowana do muzyki ale ja mam s³aby s³uch ^^
Skoro mowa o muzyce to powiem, ¿e jak na mój gust by³a idealna, ¶wietny kawa³ek, pogratulowaæ wyboru.
No i stunty, rzecz najwa¿niejsza - wiêkszo¶æ stara, niektóre fajne, szczególnie te infernusem nigdy wcze¶niej ich nie widzia³em ale pomys³ na wykonanie by³ niez³y. Motorami troszkê s³abiej, ale przynajmniej nie modowany film
Ogó³em nawet ca³kiem fajnie wysz³o 7/10. Powodzenia w nastêpnych filmach.
Wiek: 37 Do³±czy³: 7355 dni temu Posty: 2607 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 39724
Wys³any: 2009-01-10, 20:46
Niez³e. Nadal trzymasz formê. Stunty by³y bardzo ciekawe. Szczególnie zaciekawi³y mnie stunty wykonane infernusem. By³y bardzo pomys³owe. = ) By³o kilka stuntów, które ju¿ kto¶ wykona³. To, ¿e Ty tak¿e potrafisz je wykonaæ, budzi mój szacunek. Zauwa¿y³em jeszcze stunt, podobny do pomys³u, który zaproponowa³ kiedy¶ radziuinblack. On u¿y³ pacera i wskoczy³ na niewysokie piêtro, nastêpnie odbijaj±c siê od krawê¿nika wskoczy³ na balkon (bardzo blisko dachu) najwy¿szego piêtra budynku stoj±cego naprzeciw. Tu stunt by³ wykonany bez wywrotki. Bardzo podoba³ mi siê jeszce stunt ze ¶mig³owcem. Nie s±dzi³em, ¿e palmy tak ¶wietnie nadaj± siê do stuntowania.
Zastrze¿enia mam natomiast do wykonania filmu. Film przez dosyæ d³ugi w porównaniu do czasu trwania filmu czas trz±s³ siê, jak kamera w grze przy du¿ej eksplozji. Miejscami obraz by³ te¿ zbyt ciemny. Mo¿e, gdybym ogl±da³ film na pe³nym ekranie w dobrej jako¶ci, nie narzeka³bym tak na to, ¿e obraz jest albo za w±ski, albo za ciemny. ; )
Film wed³ug mnie jest bardzo fajny. Cieszê siê, ¿e nadal kontynuujesz to, co robisz.
Punkty: 511
Wys³any: 2009-01-10, 21:12
No có¿ Criben, post wy¿ej ¶wiadczy o tym, jakim jakim cz³owiekiem jeste¶. Nawet nie mam nic do tego, ale zrobie dla Ciebie jedn± rzecz. Przegl±dnê ten film!
Stunty. Tutaj stunty by³y ¶rednie, niektóre naprawdê fajne. Przy lotnisku LS infernusem, drop bump je¶li siê nie byle. To mi siê podoba³o.
Muzyka. No, fajna czê¶æ filmu. Mi³a dla ucha.
Monta¿. Hmm, tu siê zastanawiam. Z jednej strony, co¶ tam siê zgrywa³o z muzyk±, brzydki pan crop [ale tego, to siê jeszcze zd±¿ysz nauczyæ]. No i sprawa najgorsza. Ile mia³e¶ fps przy nagrywaniu klipów do filmu? Bardzo 'ci±³' siê ten film. Straszne to jest, naprawdê. Je¶li masz s³±by komputer, w³±cz we frapsie opcjê 'no sync', i wtedy po nagraniu klipów, na ka¿dym zmieniaj szybko¶æ klipu [nie poprzez velocity, tylko klikaj±c prawym > propeties > playback rate] zmniejszaj±c liczbê np. 0,750 czy inne proporcje].
Wiek: 36 Do³±czy³: 7338 dni temu Posty: 300 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 5780
Wys³any: 2009-01-10, 22:08
Criben napisa³/a:
No i ku*rwa cynisz tym ¿e obej¿a³e¶ to chu*jstwo 30 sek bo ci stara kompa potem od³±czy³a ?
Chamstwo & wulgaryzmy. Brzydko, panie Criben, brzydko.
Rolek mówi:
Chamstwo i wulgaryzmy, wszak "i" oznacza, ¿e istnieje dwa przewinienia, a wiêc i 2
ostrze¿enia
Kanosh stwierdza:
Okrutny¶ Rolku niebywale.
_________________ Talk, it's only talk
Arguments, agreements, advice, answers,
Articulate announcements
It's only talk
Ostatnio zmieniony przez Kanosh 2009-01-11, 14:45, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Wiek: 33 Do³±czy³: 7004 dni temu Posty: 40 Sk±d: Sosnowiec
Punkty: 750
Wys³any: 2009-01-10, 22:45
Cytat:
niekiedy nie by³o widaæ "istoty" wykonania stuntu
Ogl±daj±c niektóre "stunt filmy" zauwa¿y³em, ¿e praktycznie w ogóle tego nie widaæ, a komentuj±cy pisz± co¶ w stylu "UOO MASAKRA JAK TO ZROBI£E¦, LOL!". Trochê dziwne, ale nie wnikam w psychikê ludzi ;]. Na pewno w nastêpnych filmach wezmê to pod uwagê.
Cytat:
By³o kilka stuntów, które ju¿ kto¶ wykona³. To, ¿e Ty tak¿e potrafisz je wykonaæ, budzi mój szacunek.
Niestety ja mam tak, ¿e gdy wykonam jaki¶ stunt po ilu¶ tam próbach (czasami jest ich bardzo wiele) to dowiadujê siê, ¿e jest on stary/beznadziejny. Ale nie mam serca wyrzucaæ repek wiêc daje je do filmu :P
Cytat:
Film przez dosyæ d³ugi w porównaniu do czasu trwania filmu czas trz±s³ siê, jak kamera w grze przy du¿ej eksplozji.
Stara³em siê, ¿eby by³o ³adne zgranie, ale jak widaæ mi nie wysz³o ;/
Cytat:
Miejscami obraz by³ te¿ zbyt ciemny.
No to przez s³ab± jako¶æ jaka jest na YT oraz przez moje mo¿liwo¶ci zapisywania filmu (czyt. dobra jako¶æ przy ma³ym rozmiarze)
Cytat:
Je¶li masz s³±by komputer, w³±cz we frapsie opcjê 'no sync', i wtedy po nagraniu klipów, na ka¿dym zmieniaj szybko¶æ klipu
Wiek: 116 Do³±czy³: 6377 dni temu Posty: 230 Sk±d: Japanese
Punkty: 2660
Wys³any: 2009-01-11, 00:08
[quote="LexuS"]
Cytat:
Niestety ja mam tak, ¿e gdy wykonam jaki¶ stunt po ilu¶ tam próbach (czasami jest ich bardzo wiele) to dowiadujê siê, ¿e jest on stary/beznadziejny. Ale nie mam serca wyrzucaæ repek wiêc daje je do filmu :P
Wiek: 37 Do³±czy³: 7355 dni temu Posty: 2607 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 39724
Wys³any: 2009-01-12, 06:32
Widzê, ¿e ludzie oceniaj± muzykê z filmu. A¿ niedowierzam. Czy naprawdê Ty komponowa³e¶ albo wykona³e¶ muzykê do tego filmu? Gdybym wiedzia³, oceni³bym tê czê¶æ Twojej pracy, wypad³a naprawdê ¶wietnie!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum