Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Revolution of Drift
Autor Wiadomo¶æ
~PKS|Raziel 
PKS Team

Do³±czy³: 7136 dni temu
Sk±d: Myczków

Punkty: 7309
Wys³any: 2011-02-21, 23:19   Revolution of Drift

Witam wszystkich.

"Revolution of drift" jest projektem, jaki organizowa³em z Lady ju¿ od dosyæ d³u¿szego czasu. Film ten pokazuje nasze wspólne wyczyny na Multiplayerze GTA San Andreas, których g³ównym za³o¿eniem by³o stworzenie czego¶, co cieszy³o oko, zaskakiwa³o swoj± prostot±. Skoncentrowali¶my siê g³ównie na scenach dotycz±cych driftu, ale znajdzie siê parê sztuczek, które mam nadzieje wam siê spodobaj±.

W trakcie realizowania projektu mia³em wiele problemów. G³ównym z nich by³o moje lenistwo, które w koñcu w sobie zwalczy³em. Drugim problemem by³ fakt, ze musia³em montowaæ w Ulead Video studio, ale o tym za chwile. Trzecim problemem by³ fakt, ze nagrywa³em film w ma³ej rozdzielczo¶ci i przy s³abej jako¶ci. Dlatego proszê o wyrozumia³o¶æ ale te¿ o nie zniechêcenie siê przed pobraniem wersji HQ.|

Edycja projektu by³a bardzo trudna. USV nie dawa³ mi na tyle szerokiego pola do popisu co SV, ale mam nadzieje, ze ten efekt na który zapracowa³em was zadowoli.

Jako edytor z pocz±tku chcia³em zrobiæ dosyæ nietypowy klimat poprzez dodanie do ka¿dego klipu specjalnej animacji w AAE, jednak "leñ" zwyciê¿y³ i odpu¶ci³em sobie ten pomys³. Ale zobaczycie jedn± animacje, która zrobi³em na bazie tutorialu z Video Copilot.

Jest wiele osób, którym chcia³bym podziêkowaæ. Mo¿na powiedzieæ, ze ka¿da osoba, z jak± gra³em/grali¶my na serwerze ISS przyczyni³a sie do tego projektu jak i tez ka¿da osoba, która doradza³a mi w kwestiach monta¿u. Nie chce tutaj nikogo wymieniaæ. Wymienie jedynie Lady, która pomaga³a mi w tym projekcie, by³a jego inicjatork± oraz wystêpuje w nim w wiêkszo¶ci scen. Wybacz, ¿e tyle musia³a¶ czekaæ ;P

Film ogl±da siê najlepiej, gdy siê pobierze wersjê HQ, dlatego zalecam pobranie tej wersji:

REVOLUTION OF DRIFT na Filefront

Jednak dla osób, które nie mog± sobie pozwoliæ na taki luksus, musi zadowoliæ wersja na YT, która niestety jest poddana pewnym niewygodnym zmianom.

REVOLUTION OF DRIFT na You Tube

¯yczê mi³ego seansu i proszê o komentarze ;)

I dla moich przyjació³!

VIP|DS 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6672 dni temu
Sk±d: Ostro³êka

Punkty: 460
Wys³any: 2011-02-22, 09:11   

Hoho akurat co¶ co lubiê. No baaaardzo mi siê wasza produkcja spodoba³a. Fajne te drifty, naprawdê dobre. ¦miesznie wygl±da³ tylko na koñcu ten zonk w s³up hehe, ale pozosta³a czê¶æ filmu no to dos³ownie miodzio. Moja skromna ocena 9+/10 (¿eby nie ten s³up ;p)

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7325 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2011-02-22, 14:40   

10+/10

To jest ¶wietne! Dawno nie widzia³em tutaj czego¶ tak odmiennego, czego¶ innego ni¿ stunty, które robimy od pocz±tku istnienia tego forum.
Ja ju¿ straci³em sens robienia filmów. Dziêki temu krótkiemu filmowi odnajdujê w tym sens. Powiedz, jak nagra³e¶ jeden, ten sam stunt z wielu kamer? Jak nagra³e¶ drift przy tirze z zewn±trz i z widoku z tira? Powiedz mi, jak rozwi±za³e¶ ten problem?

P.S.: Chcê pobraæ film. Robisz krótki film, trwaj±cy 3,5 minuty i zapisujesz go do pliku o rozmiarze 278MB?!? To rozbój w bia³y dzieñ!!!

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

Roach 
Moderator

Do³±czy³: 6277 dni temu

Punkty: 4170
Wys³any: 2011-02-22, 14:53   

Bardzo mi siê podoba³ ten film. Wszystko zapiête na ostatni guzik. Jedynie mo¿na siê przyczepiæ do tego co napisa³e¶ - rozdzielczo¶æ w grze no i monta¿ móg³by byæ troszkê lepszy. Poza tym wszystko wysz³o super. =p

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Wys³any: 2011-02-22, 15:35   

Roach napisa³/a:
... Jedynie mo¿na siê przyczepiæ do tego co napisa³e¶ - rozdzielczo¶æ w grze no i monta¿ móg³by byæ troszkê lepszy. ...
Ale siê czepiacie. Wysz³o super!

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.

~KS|ScreaM2 
Aktywny amator

Do³±czy³: 5613 dni temu

Punkty: 1880
Wys³any: 2011-02-22, 15:43   

Tak jak powiedzia³ DS, wszystko ³adnie, piêkie tylko ten zonk przy s³upie. :D Tzw. finisher bardzo mi siê podoba³, chyba naprawdê trudno by³o go zrobiæ, skoro po spotkaniu ze s³upem nie zdecydowa³e¶ siê nagraæ tego jeszcze raz bez wpadki. Anyway, dobra robota!

3ruNNer 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6002 dni temu
Sk±d: siê bior± n00by?

Punkty: 1420
Wys³any: 2011-02-22, 16:57   

Mniam, mniam , mniam! Normalnie siê w tym zakocha³em! W dodatku to jedna z moich dzia³ek, bo gram spooooooro w mta i infenusa mam niemal do perfekcji opanowanego :D Je¿eli bêdziesz robi³ drug± tak± produkcjê, poinfomuj mnie w miarê mo¿liwo¶ci, z mi³± chêci± pomogê! Co do filmu, ¦WIETNIE! Muzyka idealnie dobrana, klimat, miejscówki tamten gainer (salto) ;D Piêknie, 100+/10! Po prostu kapitalnie to wysz³o!

Mariusz 
Moderator
sex

Do³±czy³: 6797 dni temu
Sk±d: prawiePoznañ

Punkty: 4510
Wys³any: 2011-02-22, 17:42   

Prac± kamery pokaza³e¶, ¿e nie trzeba dobrej obróbki by efekt by³ interesuj±cy.

VIP|Charnel 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6986 dni temu
Sk±d: mazowsze

Punkty: 11914
Wys³any: 2011-02-22, 19:03   

Powiem szczerze film powali³ mnie na ziemie (w pozytywnym znaczeniu) i ciê¿ko mi jest napisaæ jak±¶ d³u¿sz± recenzje. Nie spodziewa³em siê czego¶ a¿ tak dobrego. 5/5 oczywi¶cie

Kiper 
Moderator

Do³±czy³: 6112 dni temu
Sk±d: ¯ywiec

Punkty: 4458
Wys³any: 2011-02-22, 21:48   

No fajne fajne ;D

VIP|Criben 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6595 dni temu

Punkty: 3417
Wys³any: 2011-02-22, 22:15   

¦wietny film. Po raz pierwszy drift w GTA tak bardzo mnie zaciekawi³. Oby pojawia³o siê wiêcej takiego typu produkcji. A 2:45 to po prostu mistrzostwo.

Zapraszam Serdecznie!

Siemko 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6085 dni temu

Punkty: 1220
Ostrze¿eñ:
 3/3/6
Wys³any: 2011-02-22, 22:37   

Drift infenusem... omg. Nie wiem czemu siê tak wszyscy zachwycaj± tym filmem, mi siê tak ¶rednio podoba. G7 skoro tak Ciê cieszy odmienno¶æ na forum, to mo¿esz wej¶æ sobie na pierwszy lepszy Drift Server w SAMP i masz to samo, odmienno¶ci po pachy.

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Wys³any: 2011-02-22, 22:52   

Siemko, wyra¼nie nie zrozumia³e¶ tego, co napisa³em. Nie przeczyta³e¶ wszystkiego. Pisa³em o odmienno¶ci twórczej na tym forum.

Film jest naprawdê ¶wietny. Moment, kiedy stunter l±duje na nadje¿d¿aj±cym samochodzie robi±c salto w powietrzu, jest rozwalaj±cy. U¶mia³em siê nie¼le, kiedy to zobaczy³em. Róbmy wiêcej takich filmów. = )

VIP|Charnel 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6986 dni temu
Sk±d: mazowsze

Punkty: 11914
Wys³any: 2011-02-22, 23:53   

Siemko mo¿e i ma trochê racji ¿e pocz±tkowe drifty infernusem s± raczej nudnawe, ale od momentu kiedy w dokach San Fierro precyzyjnie wjecha³ infernusem w t± dziurê w ¶cianie tak naprawdê zaczyna siê to co najlepsze. A wed³ug mnie najbardziej efektowna scena to ta z tymi dwoma elegy kiedy równocze¶nie parkuj± w do¶æ "ekstremalny" sposób.

KOZA 
Amator postów

Do³±czy³: 6753 dni temu
Sk±d: Bydgoszcz

Punkty: 1070
Wys³any: 2011-02-22, 23:57   

heh nie wiedzialem ze mozna takie rzeczy robic w gta :PP i to na takim siwtnym poziomie :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: