Punkty: 430
Wys³any: 2012-03-28, 21:02 SD - Apotheosis
Witam! Mam zaszczyt zaprezentowaæ wam pierwszy crew video nowo powsta³ego clanu o nazwie: Superficial Destroyers. Crew ten zosta³ za³o¿ony przeze mnie oraz przez Nem'a w styczniu 2012 roku. Mieli¶my du¿o motywacji, do stworzenia pierwszego zbiorowego filmu. Chcia³bym wielce podziêkowaæ Nem'owi oraz Souther'owi za pomoc w znalezieniu nowych cz³onków. Najwiêksze podziêkowania chcia³bym z³o¿yæ Ulltrze oczywi¶cie, poniewa¿ odwali³ on wspania³y kawa³ roboty, montuj±c film. My¶limy, ¿e nasz film wyszed³ ca³kiem fajnie, lepiej ni¿ siê spodziewali¶my. Chcia³bym podziêkowaæ równie¿ wszystkim cz³onkom, którzy pomagali mi w organizacji tego filmu. Planujê zrobiæ ten crew lepszym, dziêki coraz nowszym filmom. Oczekujcie nas w przysz³o¶ci! Koniec historii. Mi³ego ogl±dania.
btw. To tekst napisany w imieniu Furious'a, ja go tylko przet³umaczy³em na polski ;p
Ulltra jak zwykle spisa³ siê na medal, bardzo spodoba³ mi siê ca³okszta³t filmu i dobór muzyki do niego.
Ze stuntów nie wiem dlaczego ale najbardziej podoba³y mi siê stunty Southera i Exrera, chocia¿ by³o kilka lepszych, no ale zryty czerep robi swoje. :P
Gratulacje Panowie, macie poziom i tak trzymaæ.
Punkty: 990
Wys³any: 2012-03-29, 15:00
Cichy napisa³/a:
Ulltra jak zwykle spisa³ siê na medal, bardzo spodoba³ mi siê ca³okszta³t filmu i dobór muzyki do niego.
Ja dodam to, co napisa³ niejaki PKMusicDJ na YT:
"Oh my [cenzura] God!! I literary thought I was watching a real movie trailer! I found it really realistic at some points! Damn Ultra your edits changed a lot! You don't even belong in a editing crew anymore. You should be a TV editor! Even the small lag's in the video got it well done! Everything's new! Totally creative! Your my favorite editor from now. This video isn't pure art, neither hardcore. It's beyond it."
dobrze dopracowane efekty, przejscia, w ogole widac, ze edycja idzie ci w krew Ulltra ;d duzy + dla ciebie (z nowu, w sumie)
stunty tez mialy dobry poziom i swoj styl
Wiek: 37 Do³±czy³: 7308 dni temu Posty: 2607 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 39724
Wys³any: 2012-03-30, 09:53
Có¿ du¿o pisaæ?
Intro by³o dobrym wstêpem. Daje informacje o filmie, jest krótkie. Jedynie napisy by³y wy¶wietlane zdecydowanie za krótko. Musia³em zatrzymywaæ film, ¿eby cokolwiek przeczytaæ.
Dalsza czê¶æ to trochê fajnych stuntów. Stuntów mo¿e nie bêdê specjalnie ocenia³. By³o ich dosyæ du¿o.
Chcê skrytykowaæ monta¿, niestety negatywnie. Ten film to by³o raczej co¶ w stylu jakiego¶ mixu z dyskoteki. Ju¿ na samym pocz±tku leci tyle flaszek, ¿e trudno wytrzymaæ. Flasze dra¿ni± niemal tak d³ugo, jak trwa³o samo intro. Proszê siê postawiæ na miejscu widza. To mog± wytrzymaæ tylko hardcore'owi widzowie (s³uchacze) mixów dyskotekowych. A flesze (migawki, szybko zmieniaj±ce siê obrazki dra¿ni±ce b³yski) przeplataj± siê przez ca³y film. To, co idealnie pasuje do mixów dyskotekowych, to nie tylko flesze, ale nagle zmieniaj±ce siê urywki muzyki, tak¿e, je¿eli jest do tego animacja, to koniecznie musi byæ poucinana, wpasowaæ siê w rytm.
Czêste urywki, zmiana ujêæ, przewijanie wstecz, lub szybkie w przód, flesze, nag³a zmiana muzyki, masa dyskotekowych efektów, to nijak nie pasuje do stunt-filmów.
Co do stuntów, to jednak da siê ujrzeæ kilka ciekawych akrobacji, np.: stunt Southera (1:16), Exrer (1:34), FairFox (1:42), Delfy (2:35), Nem (3:21), jednak¿e nie pochwalê filmu za stunty. Po pierwsze, ¿e film skupia siê przede wszystkim na efektach typowo niestunterskich, a drugie, ¿e stunty s± robione przy pomocy modyfikacji. Pamiêtam, ¿e dawniej by³y takie zasady, ¿e stunty musia³y byæ czyste, to znaczy, ¿e nie mo¿na by³o u¿ywaæ modyfikacji, bez których wykonanie takich, a takich tricków jest bardzo utrudnione, lub wrêcz niemo¿liwe. Modów do GTA jest du¿o. Wtedy najbardziej znane by³y mody zmieniaj±ce limit prêdko¶ci, grawitacjê. Teraz s± to mody ustawiaj±ce pojazdy, niezniszczalno¶æ, przyczepno¶æ kó³, czy przyspieszenie taksówek na ¶cianach przy trikach wallclimb.
Mimo to, widzê tu do¶wiadczonych stunterów (stunting since 2007). Szkoda, ¿e nie ma nikogo z 2006, lub kogo¶ kto pamiêta starsze czasy.
Stunt movie jest na wysokim poziomie, ale nadal nie jestem przekonany co do czystych 'akrobacji', editing tak na serio was wybi³, podziêkujcie Ulltrze. Dajcie replaye souther/sharingan, w przypadku czystych stuntów zwrócê wam honor
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum