Wiek: 32 Do³±czy³: 7212 dni temu Posty: 1507 Sk±d: Myczków
Punkty: 7309
Wys³any: 2013-08-28, 12:09 Porozmawiajmy o lidze
Witam, jako ¿e wiêkszo¶æ z was zakoñczy³a swoje zmagania w lidze na GTAS a to forum ju¿ ledwo dogorywa, postanowi³em rozpocz±æ dyskusjê na temat ligi PKSowej, któr± mamy szanse jeszcze zoorganizowaæ, nim zabraknie osób op³acaj±cych serwer i okazuj±cych tu jak±kolwiek aktywno¶æ Czemu napisa³em "mamy"? Bo chcia³bym w to zaanga¿owaæ tak¿e i was.
Nowa forma rozgrywek
Tworzenie ca³ego sztabu, który mia³by prowadziæ t± ligê, moim zdaniem nie ma sensu. Prócz organizatorów wymaga siê obecno¶ci co najmnej 3 sêdziów i jednego od wymy¶lania zadañ. Obecno¶æ ta powoduje, ¿e przynajmniej 3 osoby nie mog± byæ zawodnikami w lidze. Je¶li odejmiemy te 3 osoby od grupy potencjalnych osób które mog³yby wzi±æ udzia³ w lidze to podejrzewam, ¿e nie zgromadzimy wystarczaj±cej ilo¶ci stunterów, aby to ruszyæ W zamian tego proponujê inne rozwi±zanie, o wiele prostsze: Wyeliminowaæ sêdziów a g³osowanie, kto powinien wygraæ dany mecz zostawiæ pozosta³ym u¿ytkownikom strony, którzy wybior± zwyciêzce poprzez ankietê. Rozwi±zanie to ma przypominaæ formu³ê SOTMu, tyle ¿e bez g³upich ograniczeñ - w temacie walki móg³by mieæ mo¿liwo¶æ wypowiedzenia siê ka¿dy, wywo³uj±c przy tym jak±¶ ciekawa dyskusjê. A sk±d wzia¶æ zadania? tutaj proponuje dwa rozwi±zania:
- zatrudniæ kogo¶ do wymy¶lenia, który po wymy¶leniu zadañ w dalszym ci±gu bêdzie móg³ braæ udzial w lidze jako stunter
- wykorzystaæ zadania z poprzednich lig
Jak mówiê, liga ta ma daæ zabawê i rozrywkê u¿ytkownikom, dlatego im mniej ograniczeñ tym lepiej. Tym samym te¿ mogê pe³niæ rolê "organizatora", jak to by³o w poprzednich latach
Nowe nagrody, SENSOWNE nagrody
Punkty na forum straci³y warto¶æ dawniej ni¿ ostatnia "18-letnia dziewica" a rang± VIP nikt siê nie przejmuje. Userbar wygl±da³ fajnie, ale te¿ sensu wiêkszego w nim nie by³o. Zamiast tego chcia³bym, aby w tegorocznej lidze do wygrania by³o co¶ warto¶ciowego i realnego, co¶ do czego potrzebne s± PIENI¡DZE. Oczywi¶cie nie mam tutaj zamiaru zbieraæ od was pieni±zków i potem z nimi uciec, chcia³bym natomiast zostaæ sponsorem i zachêciæ jescze pare osób do tego, aby i one zasponsorowa³y nagrodê. Co to moze byæ? Póki co jedynym pomys³em, najprostszym i najbardziej realnym, s± dla mnie do³adowania do telefonum Przyk³adowo, miejsca na podium by³y by nagradzane w formie:
1 miejsce - doladowanie za 30 z³ w dowolnej sieci na kartê
2 miejsce - do³adowanie za 20 z³ w dowolnej sieci na kartê
3 miejsce - do³adowanie za 10 z³ w dowolnej sieci na kartê
Mogê zasponsorowaæ pierwsze miejsce, mi³o by³o aby znalaz³ siê kto¶ kto móg³ zasponsorowac równie¿ 2 i 3 miejsce. Je¶li chêtnych na sponsoring by³o by wiêcej, mo¿emy tutaj wymy¶liæ dodatkowe nagrody. Licze na wasza kreatywno¶æ w tym temacie i propozycje, które maj± sens
Zachêcam was do dyskusji na ten temat. Co o tym myslicie? Kto wzialby udzia³? Kto ma jaki¶ pomys³ ktory móg³by urozmaiciæ t± ligê?
_________________ Co¶ dla osób, które lubi± moje stunty
I dla moich przyjació³!
Wiek: 33 Do³±czy³: 6194 dni temu Posty: 663 Sk±d: Myszków
Punkty: 28050
Wys³any: 2013-08-28, 19:54
kto mi usunal posta lol
^ale nie wymyslaj zadañ takich jak by³y ostatnio, najlepszy stunt pojazdem uprzywilowanym na pustyni nasÂraj se do ryja ok
mysle ze dobry system by³by 8 osób ka¿dy z ka¿dym i tak jak np liga pi³karska, tylko ¿e je¶li by³oby tych 3 sêdziów to 1 g³os to 1 punkt w tabeli, i wygrywa t± ligê ten co bedzie mial 1 miejsce po tych wszystkich meczach
Wiek: 32 Do³±czy³: 7212 dni temu Posty: 1507 Sk±d: Myczków
Punkty: 7309
Wys³any: 2013-08-28, 20:22
Te¿ my¶la³em aby zrobiæ to systemem "ka¿dy z ka¿dym", poprzez kolejki mo¿na by zdobyæ 3 punkty za wygrany pojedynek a je¶li g³osowanie w pojedynku zakoñczy³o by siê remisem (g³osowanie publiczne, bez oficjalnych sêdziów) to jest po 1 punkcie dla obydwu zawodników. Dalej to wiadomo, najlepsze wyniki przechodz± do dalszych rund gdzie walki ju¿ w normalnym systemie
_________________ Co¶ dla osób, które lubi± moje stunty
I dla moich przyjació³!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum