Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Revoltion of Drift 2 - jak?
Autor Wiadomo¶æ
~PKS|Raziel 
PKS Team

Do³±czy³: 7221 dni temu
Sk±d: Myczków

Punkty: 7309
Wys³any: 2016-06-18, 09:20   Revoltion of Drift 2 - jak?

Starsi wyjadacze z forum pamiêtaj±, jak kiedy¶ z Lady zrobi³em film o czym¶ przypominaj±cym Drift (LINK)

Z sentymentu zacz±³em przegl±daæ mój stary kana³ na YouTube. Od razu pomy¶la³em o tym, jak kiedy¶ chcia³em zrobiæ jego remake/kontynuacje - zosta³o nakrêconych nawet pare ujêæ, ale...

Od tamtego czasu projekt umar³ - jak niektórzy z nim zwi±zani. Ale chcia³bym, aby zmartwychwsta³ - równie¿ jak niektórzy ludzie z nim zwi±zani (pozdro dla kumatych XDDDDDDDDDDDDDDDDD)

Czas poszed³ do przodu, ja niestety je¶li chodzi o GTA zosta³em w miejscu. Dlatego chcia³bym poprosiæ was o pomoc i poradê!

JAK TO BY£O ROBIONE?

Na odpierd*l - Siedzieli¶my na serwerze Dara i camhackiem krêcili¶my to co siê uda³o. By³y pomys³y na miejscówki, by³y pomys³y na ujêcia to wali³o siê po godzinê nad jednym spotem - Lady za kierownic±, ja za kamer±. Po pewnym czasie dosz³o u³atwienie - Daro wprowadzi³ boty (piêkne czasy hype'u na barrackbumpy), wiêc wystarczy³o tylko nagraæ bota a potem odpowiednio eksperymentowaæ z kamer±. Takie u³atwienia by³y b³ogos³awieñstwem i... takich u³atwieñ potrzebujê.

JAK TO POWINIENEM ZROBIÆ

LEPIEJ! Robienie botów by³o zawaliste i chcia³bym dalej na tym operowaæ. Ale marzeniem moim jest operowanie na czym¶ pokroju edytora filmów w GTA IV czy V.

I tutaj pytania do was - jakie mody do SAN ANDREAS wysz³y b±d¼ istniej± i które pomog³y by mi w lepszym krêceniu filmów? Chodzi mi g³ównie o pracê kamery ale równie¿ co¶ do tworzenia skryptowanych scen (jak dla idioty, bo linijek kodu pisaæ nie umiem i nie bêdê) mogê u¿yæ?

Chcia³bym te¿ zaanga¿owac wymar³± scenê polskiego stuntu - potrzebujê spotów na drift, co¶ co niesamowicie by wygl±da³o a tak¿e osób, które by³yby w stanie to zrobiæ. Kto chcia³by teoretycznie pomóc przy takim projekcie i jakby¶cie widzieli prace nad takim czym¶?

Fajnie by³o by spotkaæ siê na serwie i pokrêciæ takie spoty ale wiem, ¿e jest to niemo¿liwe i prêdzej mnie ch*j strzeli ni¿ odpowiednio zoorganizujê wszystkim czas nad takim czym¶ - ka¿dy z nas ma ju¿ swoje ¿ycie, niektórzy ¿ony i dzieci, niektórzy nadal na rêcznym ale zarabiaj± i czasu na gry nie maj±. Ale ka¿dy ma jeszcze t± kreatywno¶æ, któr± chcia³bym wykorzystaæ.

Co wy na to?

Pozdrawiam,
Marcin
A, nie... Przepraszam
RAZIEL
:D

I dla moich przyjació³!

Poti 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6479 dni temu

Punkty: 24740
Wys³any: 2016-06-18, 11:05   

W skryptach nie pomogê, ale w ca³ej reszcie owszem :D Fajnie bêdzie znów co¶ wspólnie zrobiæ :D

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7410 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2016-06-18, 19:20   

Programowanie to moja praca, wiêc mo¿e pomogê ze skryptowaniem.
Swoj± drog±, rozgl±da³em siê kiedy¶ za modyfikacjami do nagrywania replayów do GTA San Andreas. Nie wiem, jak dok³adnie jest w GTA IV lub w GTA V, ale, je¿eli chodzi o modyfikacje do San Andreas, to z wyj±tkiem botów i tych drugich NCP w San Andreas Multiplayerze, nie ma rewelacji.
Revolution of Drift by³o wy¶mienite, jak na pierwszy taki film. Mo¿na by³oby kontykuowaæ w podobny sposób.

P.S. Dziêki za reklamê na Feceobok.com.

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

~PKS|Raziel 
PKS Team

Wys³any: 2016-06-19, 08:04   

Marzy mi siê zrobienie czego¶ na wzór cable cama (albo key-cam, du¿o nazw jest), nawet w SA:MP.

W MX Simulator - jednej z gier, w któr± czêsto grywam - mo¿na takie co¶ uruchomiæ i zaskryptowaæ za pomoc± prostych komend, tutaj mo¿ecie zobaczyæ mniej wiêcej jak to dzia³a https://www.youtube.com/watch?v=a3CuZnY-Yr8
Dok³adnie tak samo mo¿ecie robiæ w edytorze filmów w IV i V, ale czy w SA da rade takie co¶ robiæ "prosto"?

Próbowa³em kiedy¶ zrobiæ efekt takiej je¿d¿±cej kamery w sposób ³opatologiczny - nagrali¶my bota, potem jaka¶ osoba jecha³a inferusem obok, ja sta³em na infernusie i nagrywa³em z widoku aparatu - efekt zadowalaj±cy, ale do dopracowania. Przede wszystkim wymaga on skype do dobrej koordynacji ruchów, bo zanim napiszê "start" w text boxie to bot przejedzie. Ma to swoje plusy, bo na ¿ywca ciêzko dok³adnie przewidzieæ gdzie trzeba bedzie zaskryptowaæ kamerê i w któ± stronê ma patrzeæ, ale od myszki obraz mi trzêsie jak cholera, wiêc...

Druga sprawa to przyda³o by mi siê co¶, bo wyeliminowa³o by trzêsienie kamery, gdy ruszam mysz±. Daje mi to pewn± swobodê ale ka¿dy kto próbowa³ tak operowaæ wie o czym mówiê. Jest mo¿e jaka¶ aplikacja, nie koniecznie bezpo¶rednio do San Andreas, w której odczyt ruhu myszy jest... "opó¼niony"? W sensie wska¼nik nie idzie od razu do punktu ktry wskazuje w koordynacji ale jakby do niego "dop³ywa", "dolatuje"? Podobny efekt mia³em keidys w Minecraft jak w³aczy³o siê widok bez HUD'u

Trzecia sprawa - spoty! :D
Podes³ali¶cie mi pare fajnych filmów, teraz musimy razem co¶ znale¼æ, co bêdzie ³adnie wygl±da³o i by³o efektowne. Wszystko w granicach realizmu. Szukam spotów na precision drifty, co¶ fajnego do jazdy na 2 ko³ach, czy co¶ podobnego. Mo¿ecie pdosy³aæ foty w komentarzu

I dla moich przyjació³!

~PKS|Deather 
PKS Team

Do³±czy³: 5708 dni temu

Punkty: 1480
Wys³any: 2016-06-22, 00:03   

https://www.youtube.com/watch?v=TbU0U32TtlE - O co takiego chodzi?

~PKS|Raziel 
PKS Team

Wys³any: 2016-06-22, 11:19   

Deather napisa³/a:
https://www.youtube.com/watch?v=TbU0U32TtlE - O co takiego chodzi?

DOK£ADNIE TAKIE CO¦!!!

Jakby da³o jeszcze rade zrobiæ t± "p³ynn± kamerê na myszce" to szczerze mogê zaczynaæ ca³y film robiæ :D

Oczywi¶cie jeszcze spotów mi trzeba, co polecacie?

I dla moich przyjació³!

Poti 
Przyjaciel

Do³±czy³: 6479 dni temu

Punkty: 24740
Wys³any: 2016-06-23, 13:07   

Server za³atwiæ potrzeba, spoty siê ogarnie :p

~PKS|Deather 
PKS Team

Wys³any: 2016-06-23, 22:34   

W sumie da siê zrobiæ :D nawet mam moda stunterskiego z POS(kiedy¶ Creatowi mia³em poprawiaæ, d³uga historia.. xD ) ale dla 3 osób serwer to te¿... :D

~PKS|Raziel 
PKS Team

Wys³any: 2016-06-24, 04:00   

No to zrobi siê film z bud¿etem na serwerxd Jak tam parê razy piwa nie wypijê to przynajmniej w miê¶nie pójdzie :D Miesi±c na nagranie spotów powinien starczyæ, i tak prawdopodobnie bêdê mia³ czas tylko na weekendach. Nie robiê te¿ tego projektu by ludzi do grania ¶ci±gaæ - chce co¶ nakrêciæ po prostu.

Deather, by³y w tym gamemodzie Boty?

I dla moich przyjació³!

~PKS|Deather 
PKS Team

Wys³any: 2016-06-25, 13:22   

Jest komenda /rec i /rep tyle ¿e wywala b³±d... :D

~PKS|Raziel 
PKS Team

Wys³any: 2016-06-27, 08:12   

Pojawiê siê w Polsce to bêdê w takim razie dzia³a³. Jak mogê siê z Toba w razie czego skontaktowaæ ws. serwera/gamemoda?

Jestem osi±galny c³y czas pod mailem jbc
drozdm286@gmail.com

Teraz trzeba mi tylko spotów ^^

I dla moich przyjació³!

kacperito 
Nowy u¿ytkownik

Do³±czy³: 656 dni temu

Punkty: 110
Wys³any: 2024-10-22, 13:34   

nie odpisujesz
_________
http://keymantczew.pl/nap...i-samochodowej/