Wiek: 37 Do³±czy³: 7308 dni temu Posty: 2607 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 39724
Wys³any: 2022-01-07, 12:21
Trudno mi wybraæ formê komentarza. Pocz±tkowo chcia³em krótko, ale w filmie jest du¿o stuntów wyj±tkowych i bardzo dobrych. Sam film bardzo mi siê spodoba³. Pomy¶la³em, ¿e skomentujê fajniejsze stunty. Okaza³o siê, ¿e to jest zdecydowana wiêkszo¶æ, wiêc móg³bym skomentowaæ wszystkie. Ostatecznie zrezygnowa³em i z tej opcji. By³o by zbyt d³ugo. Ten film po prostu trzeba obejrzeæ.
Na pocz±tek wspomnê, ¿e film jest wykonany w starym, dobrym stylu, jest stosunkowo krótki, i wype³niony po brzegi ¶wietnymi stuntami. I taki mi siê podoba. W ogóle, to nie spodziewa³em siê filmu u nas. Sam mam trudno¶ci ze zrobieniem czegokolwiek ostatnio. No, ale tak dobry film, w koñcu musi mieæ jaki¶ komentarz, albo ocenê.
Co do stuntów, to, jak ju¿ wspomnia³em jest tu pe³no ¶wietnych, ciekawych i wyj±tkowych stuntów.
Jest ca³kiem sporo ¶lizgów, jak chocia¿by elegancki, d³ugi ¶lizg w wykonaniu "Legend" (0:58..1:11), zaraz za nim podwójny ¶lizg z trickiem pomiêdzy jednym a drugim ("FCKR", 1:11..1:18), wyrafinowane kombo, zakoñczone ¶lizgiem ("Mati", 1:50..2:05), "Joep" (1:09..1:18) i mnóstwo innych.
Jest du¿o unikalnych stuntów, które bardzo rzadko siê widuje, na przyk³ad: 2-wheeler Infernusem, po bardzo w±skiej krawêdzi ("Bart", 0:31..0:46), "Maxpower" (1:18..1:27) bardzo fajne i spontaniczne kombo, lot NRG-500 przez rzekê ("Joep", 2:05..2:15), bump od wózka wid³owego z idealnie wyl±dowanym saltem ("Vaca", 2:28..2:40), stunt z u¿yciem poci±gu, zakoñczony eleganckim ¶lizgiem ("Nem", 3:46..3:54), pionowy wall-ride w górê ("Jomra", 4:21..4:33), car-bump ("Minq", 5:00..5:09), ... . Jeszcze du¿o móg³bym wymieniaæ.
Ka¿dy stunt by³ elegancko wykonany, nawet ten spontaniczny stunt na MTB ("MaxPower").
Zwróci³em jeszcze uwagê na parê stuntów, których nie wiem, w jaki sposób je w ogóle zrobiono. To jest:
Stunt Cabbie (2:55..3:01) Co to jest? Nie widaæ, jak pojazd wyfruwa, a ja nie mam pojêcia, jak tego dokonano.
"Ars" (3:54..4:06), kolejny tajemniczy stunt. To jest katapulta w kosmos przy pomocy Packera. Widzia³em podobne rzeczy z innymi pojazdami, ale tego nie rozumiem, i jeszcze nie próbowa³em.
Podsumowuj±c, jest to krótki, tre¶ciwy i bardzo dobry stunt-film, jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy, ze stunt-filmów z GTA:SA, jakie dot±d widzia³em.
Gratulacje!
Punkty: 1950
Wys³any: 2022-02-19, 02:22
2/10
A tak serio to fajny edit, ale mia³e¶ lepsze filmy...
Nie wiem w ogóle jak to ca³e gtas jeszcze siê trzyma i podobnie z PKS, wielki szacun za to i te stunty nadal robi± wra¿enie choæ ju¿ nie takie jak kiedy¶...
No, bo wszystko ma swój pocz±tek i koniec. Czy co¶... Albo tak pierd0l± tylko...
Ogólnie to nadal nie rozumiem dlaczego stunting jest niedoceniany w sieci, przecie¿ to powinien byæ e-sport, zamiast tego s± jakie¶ gówno gierki typu dota i srajkraft. Choæ przynajmniej zrobili ju¿ jakie¶ live komentarze do stunt filmów - w pore.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum