Nie wiem wprawdzie czy ktokolwiek tutaj jeszcze zaglada, ale postanowilem zapostowac gdyby jednak ktos sie tu zawieruszyl.
Chcialem sie z Wami podzielic filmem, nad ktorym prace zaczalem w 2023 roku i ktory po dlugiej przerwie wreszcie udalo mi sie skonczyc.
To kolekcja moich ulubionych stuntow, ale tez wyraz nostalgii za minionymi czasami i uklon wobec filmow z tamtych lat, takich jak Trick Attack, Amped, I'd Rather Be Surfing itd.
W filmie goscinnie wystapili Adik16 i Raziel - ogromnie im za to dziekuje.
Jesli ktos tu jednak zaglada - dziekuje za wspolnie spedzony czas, za bycie istotna czescia mojego zycia w tamtych latach i przepraszam za swoj nastoletni bunt i bycie bucem
Mam nadzieje, ze wszystko u Was jak najlepiej.
(bez polskich znakow, bo przynajmniej u mnie nie wyswietlaja sie prawidlowo na forum)
Wiek: 32 Dołączył: 7118 dni temu Posty: 1507 Skąd: MyczkĂłw
Punkty: 7309
Wysłany: 2026-01-15, 09:08
O jaaaa!
Dziwnie pisa? tu post po tylu latach, ale kurcze - mega fajne tu wr?ci?!!
Dzi?ki za mo?liwo?? wzi?cia udzia?u w tym projekcie, super ogl?da?o si? co? zrealizowanego "w stary dobry spos?b"!
Grind z l?dowaniem na kolejce w SF by? taki ?e zrobi?em a? "wow"! L?dowanie szpitala w LS z wybicia z drzewa to w sumie stunt kt?ry z jakiego? powodu zawsze kojarzy?em z Tob?. Nie wiem nawet czy nie by?e? pierwsz? osob? kt?ra mi to pokaza?a (wallride w kana?a? za ammunation na pewno Ty mi pokaza?e? jak pierwszy raz spotkali?my si? na SA-MP )
A? mnie kusi zrobi? co? samemu!
Dzieki Yama za ten filmik! Mam nadzieje, ze nie ostatni, cho?... Wiem jak jest!
PS: liczy?em na nawi?zanie do kozy...
_________________ CoÂś dla osĂłb, ktĂłre lubiÂą moje stunty
I dla moich przyjació³!
Bede tez pisal bez polskiej diakrytyki bo ewidentnie forum w obecnej formie sobie juz nie radzi z kodowaniem polskich znakow i tak tez bedzie latwiej sie rozczytac xd
Coz moge napisac, kupe lat, przede wszystkim podziwiam, ze mimo wszystko chcialo Ci sie wracac po latach do tego, bo samemu wielokrotnie przez moja glowe takie mysli przechodzily, aby cos stuntfilmowego splodzic, jednak na samym koncu uczciwie przed soba przyznawalem, ze to po prostu nie jest juz "to samo, co kiedys" i nie sprawia mi to juz przyjemnosci.
Wracajac jednak do powiedzmy , "oceny" lub "recenzji" , podoba mi sie ogolem dobrze zarysowany nastroj calego tego filmu, gdzie nawet jakbym nie znal zupelnie srodowiska ludzi oraz okresu o ktorym opowiadasz to i tak poczulbym ten nostalgiczny klimat, tutaj widac, ze wszystko co chcesz przekazac w filmie tworzy spojna calosc , nie brakuje tez lekkiego humoru na poczatku filmu oraz pewnego niedopowiedzenia na sam koniec ? czyzbys jeszcze cos planowal ? ale w innym uniwersum GTA ?
Rowniez widok Raziela i Adika, dawnych PKSowiczow jest jakze milym akcentem , zwlaszcza jak sie poznalo tez ich osobiscie IRL .
Co do stuntow, to badzmy uczciwi, co ja tutaj moge oceniac jak sam przestalem je robic jakies 15 lat temu, jednakze zamiast pisac, ze stunty sa "stare i znane" to wypada napisac, ze wpisuja sie w spojna calosc nostalgicznego tonu calego filmu, z reszta jestes sam tego swiadom, wiec tutaj wszystko sie zgadza.
Jednak jesli mialbym sie jeszcze przez chwile zatrzymac przy stuntach, to na prawde fajny stunt faggio z ladowaniem na tramwaju w SF , takie kreatywne pomysly zawsze przyprawiaja usmiech na mojej twarzy.
Podsumowujac, to byla na prawde przyjemna nostalgiczna podroz, na te pare minut czlowiek spowrotem staje sie mlodziakiem z gimbazy, ktory lwia czesc swojego wolnego czasu poswiecal na "skakanie po dachach w GTA"
Pozdrowienia
_________________ " Jest tylko jeden powĂłd dla ktĂłrego nie warto stuntowaĂŚ :
Crashe replay'Ăłw... "
Grind z l?dowaniem na kolejce w SF by? taki ?e zrobi?em a? "wow"! L?dowanie szpitala w LS z wybicia z drzewa to w sumie stunt kt?ry z jakiego? powodu zawsze kojarzy?em z Tob?. Nie wiem nawet czy nie by?e? pierwsz? osob? kt?ra mi to pokaza?a (wallride w kana?a? za ammunation na pewno Ty mi pokaza?e? jak pierwszy raz spotkali?my si? na SA-MP )
A moglo nawet tak byc, ten wallride cos mi swita wlasnie, ale no pamiec juz nie ta.
Raziel napisał/a:
A? mnie kusi zrobi? co? samemu!
Bardzo polecam
Raziel napisał/a:
PS: liczy?em na nawi?zanie do kozy...
Nastepnym razem!
Skamer napisał/a:
Coz moge napisac, kupe lat, przede wszystkim podziwiam, ze mimo wszystko chcialo Ci sie wracac po latach do tego, bo samemu wielokrotnie przez moja glowe takie mysli przechodzily, aby cos stuntfilmowego splodzic, jednak na samym koncu uczciwie przed soba przyznawalem, ze to po prostu nie jest juz "to samo, co kiedys" i nie sprawia mi to juz przyjemnosci.
Ja tez generalnie sam z siebie bym sie raczej za cos takiego nie zabral. Akurat po prostu jakis czas temu Adik i Raziel mnie namowili na sesje w SAMP i jakos tak sie milo skakalo, ze postanowilem cos z tym faktycznie zrobic. Potem projekt poszedl troche w odstawke i wrocilem do niego dopiero na poczatku tego roku w zwiazku z duza iloscia wolnego czasu i potrzeba jakiegos zajecia. I nie powiem, calosc dala mi sporo frajdy.
Skamer napisał/a:
Wracajac jednak do powiedzmy , "oceny" lub "recenzji" , podoba mi sie ogolem dobrze zarysowany nastroj calego tego filmu, gdzie nawet jakbym nie znal zupelnie srodowiska ludzi oraz okresu o ktorym opowiadasz to i tak poczulbym ten nostalgiczny klimat, tutaj widac, ze wszystko co chcesz przekazac w filmie tworzy spojna calosc , nie brakuje tez lekkiego humoru na poczatku filmu oraz pewnego niedopowiedzenia na sam koniec ? czyzbys jeszcze cos planowal ? ale w innym uniwersum GTA ?
Ciesze sie, ze forma dobrze przekazala klimat i intencje
Co do niedopowiedzenia na koncu, ogolnie zostawiam sobie otwarta furtke na cos jeszcze w przyszlosci - ujecie sugeruje cos w VC w podobnym stylu, ale zalezy ile osob mi sie uda przekonac do goscinnego udzialu (na razie potencjalnie mam 1 naszego wspolnego znajomego!).
Chociaz szczerze? Koncowka rownie dobrze moze byc swojego rodzaju zaproszeniem na cos wspolnego ogolnie, niezaleznie od gry. W sumie w tym roku jest tez okragla rocznica forum/PKS ogolnie, wiec gdyby jakims cudem udalo sie zebrac ludzi na jakis maly pamiatkowy film albo po prostu sentymentalny reunion, to byloby milo Ale wiadomo jak teraz jest, stad tylko luzna sugestia na koncu filmu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum