Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny problem z kompem
Autor Wiadomość
Kret 
Amator postów



Wiek: 27
Dołączył: 4753 dni temu
Posty: 56

Punkty: 190
Wysłany: 2007-02-24, 22:51   Dziwny problem z kompem

A wiec dzisiaj zainstalowalem sobie od nowa Windowsa XP .Wchodze w system a tam takie cudo: http://img407.imageshack....ovrclockhr3.png .JA proca nei podkrecalem i nic.TO czemu mi pokazuje 5,7 ghz jak ja mam 2,6 ghz??Poza tym w half life 2 wszystko jest plynnie ale ludzik rusza sie wolniej niz slimak.
_________________
 
     
AdiX 
Aktywny amator



Wiek: 26
Dołączył: 4719 dni temu
Posty: 144
Skąd: Radom

Punkty: 20
Wysłany: 2007-02-24, 23:01   

xD sie ciesz i Szpanuj prockiem xD A co do tego HF to moze cos w gry ustawieniach ?
_________________
Codziennie dzieci umierają z głodu. Możesz im pomóc ! Wystarczy, że klikniesz w ten link, a oddasz im 10 gr ! Pomyśl, ile zapełnionych brzuszków dałoby codziennie klikanie od całego forum ...
 
 
     
Drool 
Ja tu tylko sprzątam
...i wynoszę śmieci!



Wiek: 27
Dołączył: 5043 dni temu
Posty: 1530
Skąd: Łomża

Punkty: 666667056
Wysłany: 2007-02-25, 10:36   

może pomyślał, że dwurdzeniówka? (bo pomnożył ci x2 :P)
 
     
Kret 
Amator postów



Wiek: 27
Dołączył: 4753 dni temu
Posty: 56

Punkty: 190
Wysłany: 2007-02-25, 10:49   

Dzisiaj juz jest normalnie .5,7 ghz przez 1 dzien:)
_________________
 
     
Dami 
Aktywny amator



Dołączył: 4782 dni temu
Posty: 193
Skąd: Zabrze

Punkty: 2838
Wysłany: 2007-02-25, 12:07   

Drool napisał/a:
może pomyślał, że dwurdzeniówka? (bo pomnożył ci x2 :P)

Drool, procesory dwurdzeniowe (czy czterordzeniowe) w nazwie mają np. 1.86GHz, ale taką wartością jest taktowany nie cały procek, a jeden z każdych rdzeni. Taką wartość też pokazują: Windows i różne programy diagnostyczne. Pozatym nie ma Pentium 4 dwu-rdzeniowych za wyjątkiem Pentiuma D, który jest zbudowany z dwóch rdzeni P4, ale tam wyraźnie pisze Pentium 4.
Mi się wydaje że była to sprawa, że windowsowi coś odbiło, a może miałeś jakiegoś wirusa?
 
 
     
Kret 
Amator postów



Wiek: 27
Dołączył: 4753 dni temu
Posty: 56

Punkty: 190
Wysłany: 2007-02-25, 13:44   

Drool dobrze o tym wie bo sam Drool ma Core 2 Duo 1,86ghz.Wirusa raczej nei malem bo to bylo na swiezo zainstalowanym windowsi XP .Doslownie to bylo 15 min po zainstalowaniu
_________________
 
     
Shark
[Usunięty]


Punkty: 190
Wysłany: 2007-02-25, 14:27   

Kret, właśnie w tym momencie komputer jest najbardziej narażony na ataki wirusów. Nie masz aktualizacji itd.
 
     
Dami 
Aktywny amator



Dołączył: 4782 dni temu
Posty: 193
Skąd: Zabrze

Punkty: 2838
Wysłany: 2007-02-25, 16:29   

Shark napisał/a:
Kret, właśnie w tym momencie komputer jest najbardziej narażony na ataki wirusów. Nie masz aktualizacji itd.

No właśnie. Ja mam pirata i nie można robićd aktualizacji automatycznych, ale co około pół roku ściągam wszystkie pierwsze 1000 updateów z Microsoftu (tak, ręcznie!) i integruje je z Windowsem na płytke i instaluję go na nowo. Anty-wirusa z darmowych polecam Avast! Home Edition, a z płatnych Kaspersky
 
 
     
~PKS|Raziel 
PKS Team



Wiek: 26
Dołączył: 4827 dni temu
Posty: 1507
Skąd: Myczków

Punkty: 7299
Wysłany: 2007-02-26, 15:41   

Wlasnie! Jak wyzej wszyscy piszą, powinieneś zainstalować jakis program anty wirusowy. pozatym masz leprzy procesor od mojego;]
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by Matej from mStyles modified by Drool
statystyka