Wiek: 30 Do³±czy³: 6871 dni temu Posty: 237 Sk±d: aleksandrów kujawski
Punkty: 2394
Wys³any: 2009-03-28, 23:17 [PKS] aPoKalipSa
Po d³ugiej (naprawdê d³ugiej) braku aktywno¶ci teamu PKS nadszed³ czas, aby wypusciæ nowy crew movie. Trwa³o to naprawdê d³ugo, lecz powiod³o siê. Mam nadziejê, ¿e film spe³ni wasze oczekiwania i was nie zawiedzie
Z tego miejsca chcia³bym przeprosiæ ca³y team za moje lenistwo i brak aktywno¶ci.
Równie¿ chcia³bym bardzo mocno podziêkowaæ Skamerowi za pomoc prawie we wszystkim :P i luv u man
Z pocz±tku mogê byæ zadowolony z jednego. Konkretnie z nazwy. Bardzo dobrze, ¿e "aPoKalipSa" nie jest niczym fa³szywym. Dawno te¿ nie widzia³em lepiej dopasowanej nazwy do sytuacji PKSu, która ma bardzo wyra¼ne odzwierciedlenie w tym filmie.
Stunty:
Panowie - Padamy. Nie wiem czemu czujê siê najbardziej winny za to. $eba absolutnie nie mam Ci za z³e to, ¿e projekt ten do koñca doprowadzi³e¶ (z reszt± ja te¿ siê bardzo oto stara³em).
W filmie bardzo zarysowa³a mi siê monotonia stuntingu. Pod wzglêdem stuntów muszê sam przyznaæ, ¿e tak bezbarwnego stuntmovie ju¿ dawno nie ogl±da³em. Bump , grind , p2b , bump , grind itd. Ja te¿ doda³em co¶ od siebie, i s± to triki za którymi sam nie przepadam.
S³abo¶æ jest widoczna go³ym okiem. Mimo to podziwiam $ebe , Streema , Raziela bo na pewno dali z siebie wszystko. Jednak to wszystko zjad³ z±b czasu (oldy) albo samego stuntera (Ja ; / ) . Jak w ka¿dej produkcji znajdziemy "rodzynki" wiêc nie mogê powiedzieæ, ¿e poszczególne stunty nie zaimponowa³y mi jednak to nadal nie jest to.
9 stuntów nie ujrza³o ¶wiat³a dziennego lecz nie wiem czy by co¶ polepszy³y. (mo¿e ? )
Monta¿:
Intro na pocz±tku zdawa³o mi siê ciekawe. Po obejrzeniu go 5 raz stwierdzi³em, ¿e jej trudno¶æ wykonania w ogóle nie przek³ada siê na efekt. Podziwiam $ebe, ¿e chcia³o mu siê wgrywaæ poszczególne modele 3d (postaci, loga napisów) jednak to wszystko nie wysz³o estetycznie.
Main: Nie wiem czy jestem niezrównowa¿ony jednak mnie monta¿ siê spodoba³. Nie jest ani przesadzony ani zupe³nie g³adki dla mnie w sam raz.
Outro: <rozpacz>Gdzie s± stunty outro ? </rozpacz> | Thx za Thxy :/
Muzyka:
Intro - na prawdê dobry kawa³ek i prawie dobrze wykorzystany
Main - W porz±dku. Monta¿ nad±¿y³ za utworem. Brakuje mu tylko d³ugo¶ci na pomieszczenia all stuffu i zaspokojenie "rycz±cych lwów".
Outro - Gdy us³ysza³em t± prost± melodie od razu pomy¶la³em "To ju¿ koniec ! mi³o by³o, ale siê skoñczy³o, smutne zakoñczenie 3letniej historii PKSu"
Podziw dla wszystkich PKSowiczów przejawia siê w tym, ¿e zamiast powiedzieæ "Panowie to nie ma sensu, prawie nikt nie ma czasu na dalsze bawienie siê w stunting rozwi±¿my team" starali siê jeszcze co¶ wydusiæ. Wiele osób walczy z samym sob±, nie wszyscy siê prze³amuj±. Ten film pokazuje, ¿e takich "razów" powinno byæ wiêcej aby móc siê dzisiaj przebiæ. Nie uda³o nam siê odkopaæ za pierwszym razem. Mo¿na mieæ tylko g³êbok± nadzieje, ¿e mo¿ê uda siê za nastêpnym. Czy jest to mo¿liwe ? Zapytaj siebie samego.
Podsumowuj±c:
Nice Vid ! guyz ! +7/10,5
_________________ " Jest tylko jeden powód dla którego nie warto stuntowaæ :
Crashe replay'ów... "
Wiek: 39 Do³±czy³: 6675 dni temu Posty: 665 Sk±d: Bartoszyce
Punkty: 511
Wys³any: 2009-03-28, 23:26
Hmm, jestem cz³onkiem PKS to ocenie. Bardzo s³abo. Tyle starych stuntów, w ogóle wys³a³em chyba 5, a w filmie pokaza³y siê 2, chodzia¿ 4 by³y zaakceptowane. Ekstra.
Film: Beznadziejny.
Intro: Pedalskie napisy, postacie s± ok, potem znów pedalski napis.
Main: Co¶ niby by³o zmontowane, niby ok ale i tak brzydkie.
Outro: Ró¿owe pedalskie napisy.
4/10
Skamer Emocjonalna ocena, ale dobra taka ni¿ ¿adna :P
Macc Skamer da³ chyba tylko nowe stunty + Raziela boost + Dash co¶ tam te¿ da³ i ¶wietny edytor te¿. Brawa dla nich!
Ostatnio zmieniony przez Skamer 2009-03-29, 09:57, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Wiek: 33 Do³±czy³: 6732 dni temu Posty: 564 Sk±d: Wa³brzych
Punkty: 13387
Wys³any: 2009-03-29, 00:25
macc...
tez tak mialem jak do pewnego filmu SS'u mieli mi przyjac wiecej trickow(zaakceptowali) a byly tylko dwa... ocenilem slabo a jednak film byl wybitny.. nie ma sie co martwic
This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.
This limit is reached.
To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.
Wiek: 39 Do³±czy³: 6675 dni temu Posty: 665 Sk±d: Bartoszyce
Punkty: 511
Wys³any: 2009-03-29, 09:55
ViRuS napisa³/a:
macc...
tez tak mialem jak do pewnego filmu SS'u mieli mi przyjac wiecej trickow(zaakceptowali) a byly tylko dwa... ocenilem slabo a jednak film byl wybitny.. nie ma sie co martwic
Tylko pokaza³y siê 2 stunty, szkoda ¿e te s³absze. Dlaczego nie te lepsze? Dziwne, ale rozumiem. Lepiej zmontowaæ najpierw, a potem poczekaæ na dok³adkê tricków, ya Seba?
Wiek: 37 Do³±czy³: 6545 dni temu Posty: 383 Sk±d: Warszawa
Punkty: 651
Wys³any: 2009-03-29, 20:02
Nie bardzo jestem w stanie zrozumieæ tego sza³u, monta¿ prehistoryczny, Movie Makerem to montowali¶cie ? Brak ³adu, jakich¶ przej¶æ spójnych. Odnoszê wra¿enie, ¿e kto¶ to wrzuci³, uci±³ zbêdny pocz±tek, koniec stunta, doda³ kilka przej¶æ i zmontowa³. Czcionka, ca³e to logo, trzeba by³o poprosiæ Doggera, czy kogokolwiek, mo¿e zrobi³by co¶ normalnego, a tak produkcja przypominaj±ca pocz±tki sceny, tylko mapki, napisów i huda brakuje. Stuntów nie oceniam, nie moja dzia³ka.
Jakie¶ 3/10, krótkie by³o, wiêc ujdzie. Je¿eli to ma byæ jaka¶ reaktywacja sceny, to nie radzi³bym tego trupa z szafy wyjmowaæ
_________________ S³abi i nieudani niech sczezn±; pierwsza zasada naszej mi³o¶ci dla ludzi.
Punkty: 3960
Wys³any: 2009-03-29, 20:33
Rolek napisa³/a:
Nie bardzo jestem w stanie zrozumieæ tego sza³u, monta¿ prehistoryczny, Movie Makerem to montowali¶cie ? Brak ³adu, jakich¶ przej¶æ spójnych. Odnoszê wra¿enie, ¿e kto¶ to wrzuci³, uci±³ zbêdny pocz±tek, koniec stunta, doda³ kilka przej¶æ i zmontowa³. Czcionka, ca³e to logo, trzeba by³o poprosiæ Doggera, czy kogokolwiek, mo¿e zrobi³by co¶ normalnego, a tak produkcja przypominaj±ca pocz±tki sceny, tylko mapki, napisów i huda brakuje. Stuntów nie oceniam, nie moja dzia³ka.
Jakie¶ 3/10, krótkie by³o, wiêc ujdzie. Je¿eli to ma byæ jaka¶ reaktywacja sceny, to nie radzi³bym tego trupa z szafy wyjmowaæ
Chyba po raz pierwszy zgadzam siê z Rolkiem. Jedynym o¿ywczym zrywem PKSu by³o ostatnie solo Macca, lecz to co zobaczy³em przed chwil± to chyba gwó¼d¼ do trumny najstarszego zespo³u stunterskiego w Polsce. A szkoda.
Wys³any: 2009-03-30, 09:35
Wiem Rolku, ¿e twarda argumentacja w rezenzji filmu jest dla Ciebie podstaw±. S³usznie, dlatego i tym razem nie zamierza³em rzucaæ s³ów na wiatr. W ocenie pracy naszego zespo³u nad filmem "aPoKalipSa" pos³u¿ê siê wiêc kilkoma argumentami, które stanowi± dla mnie fundamenty istnienia i dzia³alno¶ci Polskiego ko³a stunterskiego.
Wed³ug mnie na ocenê 10/10 zas³uguje przede wszystkim wspólna praca w zespole i motywacja. PKS spisa³ siê tu wspaniale. Ka¿dy z nas przy³o¿y³ siê do pracy. Ka¿dy stara³ siê (nie tylko czeka³), aby film wyszed³ jak najlepiej i pokaza³, ¿e PKS jest silne.
Drug± rzecz±, któr± wiele osób zauwa¿y³o, co jest równie¿ istotne, jest to, co robimy. Stunting. Ogl±daj±c film nie mia³em w±tpliwo¶ci, ¿e PKS to stunterzy, którzy maj± za sob± du¿o do¶wiadczenia, ogromne zdolno¶ci i umiejêtno¶ci w tym kierunku. Wed³ug mnie wszyscy, którzy brali udzia³ w filmie nie tylko starali siê daæ z siebie jak najwiêcej, lub co¶ pokazaæ. Wiêcej, to siê ju¿ dokonuje. Dali¶my z siebie jak najwiêcej, pokazali¶my, ¿e jeste¶my nadal aktywni i nie siedzimy bezczynnie, zdobywamy nowe umiejêtno¶ci i ci±gle siê rozwijamy. Jestem pewien, ¿e w³a¶nie to stanowi sens tego projektu, a tak¿e zas³uguje na tak± ocenê.
10/10 dla PKS!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum