Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Malgorn Solo
Autor Wiadomo¶æ
Malgorn 
Nowy u¿ytkownik

Do³±czy³: 6040 dni temu

Punkty: 20
Wys³any: 2010-04-27, 20:41   Malgorn Solo

Chcia³bym zaprezentowaæ swój film po 3 miesi±cach stuntu. Jest to mój pierwszy film w Sony Vegasie. Proszê o komentarze, tylko nie typu "s³abe", tylko napisac co zle i do poprawy, a co dobrze wysz³o.

YOUTUBE

Mariusz 
Moderator
sex

Do³±czy³: 6874 dni temu
Sk±d: prawiePoznañ

Punkty: 4510
Wys³any: 2010-04-27, 20:51   

Moim zdaniem jak na pocz±tek - ¦wietnie. Fajnie, ¿e nowi odkrywaj± nasze forum i wstawiaj± tu swoje filmy. Ostatnio chyba jedyny stunter który zaczyna³ podobnie jak Ty go¶ci³ tu kilka lat temu, a by³ to Danio, który teraz jest w Wasteland Heroes. Staraj siê nie nagrywaæ wszystkich klipów w multiplayerze, korzystaj z repek i single playera, staraj siê byæ bardziej kreatywny i odkrywaj wiele nowych miejscówek, korzystaj±c z wielu technik. Co do monta¿u, nie wypowiem siê, bo jest dosyæ s³aby. Ciê¿ko mówiæ, co dodaæ w tym przypadku. Po prostu - trenuj. Tak samo jak przy stuntach - trenuj. My¶lê, ¿e bêd± z Ciebie ludzie, i je¿eli chcia³by¶ udzielonej pomocy co do monta¿u, ostatecznie stuntu (choæ w tym dobry nie jestem, to móg³bym pomóc, bo chcê i mogê) lub chcia³ mieæ zmontowany przez kogo¶ film, to odezwij siê na Gadu Gadu (w profilu) lub xFire - rockstargod

VIP|Art 
Dziecko neo

Do³±czy³: 6196 dni temu
Sk±d: Myszków

Punkty: 28050
Wys³any: 2010-04-27, 22:00   

s³abo. nie rób starych , nudnych stuntów. szukaj nowych i interesuj±cych spotów. edit slaby , jednak nic ci w tym nie pomoge.

Kiper 
Moderator

Do³±czy³: 6189 dni temu
Sk±d: ¯ywiec

Punkty: 4458
Wys³any: 2010-04-27, 22:24   

Straszliwie nudnie siê ogl±da³o i obejrza³em tylko 1 min. S³abo, porady wypisali panowie wy¿ej wiêc pozostaje mi ¿yczyæ Ci powodzenia w kolejnej produkcji.

mAsTeR 
Lewa rêka mafii postowej

Do³±czy³: 7117 dni temu
Sk±d: Nowy S±cz

Punkty: 440
Wys³any: 2010-04-28, 01:06   

Wstêpem kilka s³ów ode mnie(czytaj offtop ma³y) do sprawy która siedzi w mojej fabryce my¶li:
Powiem i mo¿e bêdê za to mniej lubiany przez niektórych ale zawiod³em trochê na niektórych osobnikach bractwa (hiehie) PKS poniewa¿ mnie przynajmniej zawsze ale to zawsze PKS kojarzy³ siê z Polsk± elit± w której ludzie wiedz± wiêcej od przeciêtnego Kowalskiego(bez zwi±zków z ¿adn± realn± osob±)o stunting-u a te¿ swoj± wiedzê jak i umiejêtno¶ci w jaki¶ czasem mo¿e i pokrêcony ale jednak sposób wykorzystuj± dla innych(uk³ony w stronê g7, Skamera i chocia¿by Mariusza) a tutaj nagle widzê ¿e ¶wie¿y narybek lub mo¿e osoby których nie mia³em sposobno¶ci dobrze poznaæ odci±ga mnie od mojego wykreowanego na latach obserwacji stereotypu PKS ale có¿.

Przechodzê do sedna i za offtop przepraszam :)

Drogi Kolego muszê powiedzieæ ¿e naprawdê zaimponowa³e¶ mi swoj± osob±, widaæ ¿e masz do tego ¿y³kê jak podkre¶la³ Mariusz i dziêki ci±g³emu podnoszeniu w³asnej poprzeczki mo¿esz zdzia³aæ wiele w tej dziedzinie(czytaj stunting) Hmm editing jak na pierwsze kroki by³ zwyk³y, tak muzyka+efekty czyli ju¿ wiesz co powinna zawieraæ powa¿na produkcja lecz jak dobrze podkre¶la³ Mariusz(m±dry ch³opak naprawdê) kluczem do sukcesu jest ci±g³y trening i dopieszczanie swoich produkcji. ¯yczê tobie dobrej zabawy i je¶li móg³ bym w jaki¶ sposób tobie pomóc to te¿ oczywi¶cie stawiam siê do dyspozycji(GG)

Siemko 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6163 dni temu

Punkty: 1220
Ostrze¿eñ:
 3/3/6
Wys³any: 2010-04-28, 01:13   

S³abo. Stare stunty i edit nudny. Wg jak na 3 miesi±ce to tak ¶rednio (ja gorzej stuntowa³em ;d)

MexikanoS 
Dziecko neo

Do³±czy³: 6225 dni temu
Sk±d: Mosina

Punkty: 2020
Ostrze¿eñ:
 8/3/6
Wys³any: 2010-04-28, 08:55   

// do masterqa

PKS kojarzy³o mi siê z czym¶ ala GTAStunting, tylko PKSGTAStunting.

Dobrze by by³o, gdyby na PKS pojawi³y siê podobne tematy jak na GTAS, u³atwi³o by to co nieco modyfikacjê w grze. Ka¿dy by mia³ swój osobny dzia³ fav, i wiêkszo¶æ mia³a by swój klan/crew na tej o to stronie. :J

Jak Cie [cenzura], to Cie krew zaleje.

3ruNNer 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6080 dni temu
Sk±d: siê bior± n00by?

Punkty: 1420
Wys³any: 2010-04-28, 11:07   

Edit jak na pierwszy niez³y (Mój pierwszy to intro, outro i przej¶cia zanikaj±ce ;]) Stunty s³abe no có¿ jak na 3 miechy to dosyæ s³abo, bo teraz w ¶wiecie stuntingu ka¿dy m³ody stunter ma wszytko jak na talerzu, wystarczy YT i "GTA SA STUNT" (zgapianie) ;]. Masz ju¿ nawet klan NRG_R ;]. Jak na pocz±tek nie¼le, widaæ ¿e masz potencja³, bêd± z ciebie ludzie! Pozdro 3runner.

/e zapomnia³em dodaæ, ¿e uwielbiasz grindy i co¶ czujê ¿e dziêki temu siê podniesiesz ;]

Skamer 
Ja tu tylko sprz±tam
Margines Stuntingu

Do³±czy³: 7209 dni temu
Sk±d: Kraków

Punkty: 666626588
Wys³any: 2010-04-28, 22:30   Re: Malgorn Solo

Malgorn napisa³/a:
[...]Proszê o komentarze, tylko nie typu "s³abe", tylko napisac co zle i do poprawy, a co dobrze wysz³o.[...]

Art napisa³/a:
s³abo. nie rób starych[...]

Na pocz±tek co¶ humorystycznego.

Wed³ug mnie ta produkcja jest odwzorowaniem stuntingu "for fun" jednak szczerze mówi±c na tym etapie i tak jest dobrze. Podstawowe umiejêtno¶ci w³a¶ciwie ju¿ s±, o czym ¶wiadczy nagrywanie trików "na ¿ywca". Patrz±c na monta¿... no có¿, szczerze mówi±c nie zwracam na to takiej uwagi jak na wyczyny przedstawione w filmie ale czysty i przejrzysty monta¿ to co¶ co lubiê. Warto aby w filmie efekty nie wstawiane by³y "z g³upa" tylko aby by³y wizualnie mi³e dla oka. Co wa¿ne jeszcze - monta¿ nie mo¿e nigdy przyæmiæ ¿adnego stunta (np. b³êdne ustawienie kamery, za du¿o ró¿nokolorowych efektów). Monta¿ w Twoim filmie prosty, warto postaraæ siê na przysz³o¶æ za azymut do dobierania efektów obraæ podk³ad d¼wiêkowy. Postaraj siê ws³uchaæ w muzykê która jest podk³adem, wtedy mo¿e z tego wyj¶æ co¶ fajnego.

Wracam jeszcze do sedna... Odno¶nie stuntów masz jeszcze braki dotycz±ce znajomo¶ci wielu metod stuntingu, wieloma pojazdami. Na to jest tylko jedna rada:
- Ogl±daæ Tutoriale na Youtube oraz Inne stuntfilmy i ma³powaæ na single lub multiplayer.
- Ewentualnie znale¼æ do¶wiadczonego stunter'a maj±cego du¿o czasu. (osobi¶cie nie polecam siê uczyæ od innych, jest siê wtedy absolutnie niezale¿nym i samemu mo¿na weryfikowaæ swoje poczynania.)

Druga sprawa : Æwiczyæ dane metody mo¿na spokojnie na starych miejscach b±d¼ tych zaobserwowanych w filmach jednak je¶li przychodzi do stworzenia w³asnego filmu w tym momencie musisz uruchomiæ w³asn± wyobra¼nie. Bo to jest najwa¿niejsze ! Nie powtarzaæ ca³y czas dobrze znanych nam trików ale zaskoczyæ czym¶ nowym.

Trzecia sprawa : Forma. Stuntowanie na Single player przynosi sporo korzy¶ci a ju¿ z pewno¶ci± wtedy gdy tworzysz stunty do filmu. O co mi chodzi ? m.in:
- System nagrywania z replayów - chocia¿by po to aby dowolnie poruszaæ kamer± podczas nagrywania danego triku.
- Dannye main.scm - przydatny skrypt do stuntowania.

W³a¶ciwie to tyle. Trudno to nazwaæ ocen±, jednak chyba lepiej abym nie ocenia³ na podstawie mojego wygórowanego progu bo i obecne produkcje to takie do których mia³bym wiele "ale".

Z tego miejsca mogê tylko ¿yczyæ dalszego rozwoju. Mam nadzieje, ¿e faktycznie starasz siê dostosowaæ do tego co mówi± oceniaj±cy bo je¶li nie to straci³em w³a¶nie swój czas na pisanie tego posta. :J

zozolek47 
Aktywny amator

Do³±czy³: 6203 dni temu
Sk±d: ngd

Punkty: 680
Wys³any: 2010-04-28, 22:49   

hehe fajny film, przypomina stare, dobre czasy :) ogólnie dziwie siê ¿e komu¶ jeszcze chce siê w to bawiæ :D podoba³o siê ;]

Gesior7 
Administrator
I <3 Chiquita

Do³±czy³: 7403 dni temu
Sk±d: Bia³ystok

Punkty: 39724
Wys³any: 2010-05-01, 13:45   

Podoba mi siê taki trochê oldschool'owy klimat.
Jest tu du¿o bardzo dobrych i znanych stuntów, równie¿ dopasowana i znana muzyka. Dziwiê siê, ¿e wszystko jest z SA-MP i nagrywane na ¿ywo. Nagrywanie stuntów na ¿ywo przy takich osi±gniêciach (miêdzy innymi p³ynna gra, wysokie bumpy) wymaga bardzo mocnego sprzêtu, ale to ju¿ inna sprawa.
Film jest skupiony na stuntach i takim na nowo wniesionym tutaj "oldskulowym" stylu. Dlatego podoba mi siê ten film.

Yo³!

In ancient times some random phpbb devs programed a mystic power named: Search button.
Only the chosen ones know how to use it. ツ

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku