Wiele razy zadajemy sobie to trudne pytanie czym jest ¶mieræ? Teorie g³osz± o koñcu doczesnego ¿ycia i zarazem pocz±tku wieczno¶ci naszej duszy. Tak¿e artystów zainspirowa³y te nie¶cis³o¶ci zwi±zane z niepe³nym rozumieniem ¶mierci. Inspiracj± do tworzenia dzie³ mog³aby byæ ¶mieræ bliskiej osoby i rozpacz po jej stracie albo g³êbsze rozmy¶lanie nad sensem ¿ycia. Ka¿dy cz³owiek szuka dogodnego t³umaczenia przej¶cia "na drug± stronê". ¦mieræ nastêpuje niespodziewanie. Istota ¿ywa umiera ze staro¶ci, z baga¿em do¶wiadczeñ, pozostawiaj±c po sobie m³odsze pokolenia. Bywa i tak, ¿e w imiê swej ojczyzny ginie patriota, po¶wiêcaj±c w³asne ¿ycie za wolno¶æ swego narodu. ¦mieræ, "dotknie" wszystkich ludzi, ale czy warto siê jej baæ, skoro jak mówi Pedro Calderon: "¯ycie jest snem, a ¶mieræ przebudzeniem?"
Niestety, z bólem serca muszê was poinformowaæ, i¿ mój przyjaciel, który zmontowa³ moje najlepsze solo Verso - Mateusz "Tracker" zmar³ ¶mierci± tragiczn± w wypadku samochodowym, nied³ugo mia³ zaczynaæ praktykê prawa jazdy i chcia³ spróbowaæ swoich si³ ze starszym koleg±, niestety po³±czenie narkotyków i samochodu nie mo¿e dobrze siê skoñczyæ. Wszyscy znali¶my Trackera z mi³o¶ci do rapu, my¶lê, ¿e ten gatunek sprowadzi³ go na z³± drogê przez co zacz±³ paliæ popularne 'jointy'. Uczcijmy jego pamiêæ minut± ciszy, proszê o chwilê refleksji...
Ostatnio zmieniony przez Streem 2013-03-30, 21:45, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Wiek: 37 Do³±czy³: 7410 dni temu Posty: 2606 Sk±d: Bia³ystok
Punkty: 39724
Wys³any: 2013-03-30, 22:03
Jest mi smutno czytaæ o ¶mierci naszego kolegi. Parê dni temu pisa³em do niego. Zaprosi³em go do projektu filmu PKS.
¦mieræ to istotnie koniec ¿ycia na ziemi, ale te¿ pocz±tek ¿ycia wiecznego. Tak pisze Biblia. ¦mieræ naturalnie, jest udzia³em ka¿dego cz³owieka. Przykre jest, gdy umiera bardzo m³oda osoba, jak Twój przyjaciel, a mój kolega Tracker.
Przyjació³, którzy s±, miej na oku, póki s±. ¬le, ¿e ch³opak zszed³ na z³± drogê, szkoda go. £±czê siê z Tob±, Streem w bólu.
Trzymaj siê, stary.
Punkty: 4510
Wys³any: 2013-03-30, 22:42
[*] Uk³ad S³oneczny
Zak³adam ¿e tego typu tematy tutaj to jedno wielkie robienie ludzi w bambuko wiêc je¶li d³ugo¶æ tego tekstu mia³a przemówiæ za wiarygodno¶ci± to s³abo...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum